- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
Mert ez egy ilyen egymást átszövő probléma, egyikből jön a másik. Jó nektek, hogy totálisan ignorálni tudtok mindent a játékban, ha úgy tartja kedvetek. Engem nagyon zavar a kihívás látszata, az amikor magamnak kell a kihívást létrehoznom, nem pedig a fejlesztők balanszolják úgy a gémet, hogy az jó legyen.
Erről beszélt már egy játékfejlesztő csávó is a SoloQ podcast csatornán, amit egyébként ajánlok böngészésre, nagyon érdekes és mélyen kibeszélős videók vannak fent. Ő is elmondja, hogy ez egy lusta design, amikor a fejlesztőgárda a játékosra bízza, hogy az majd beállítja magának a játék nehézségét. Ez azért van mert ők nem képesek megfelelően balanszolni és ilyenkor az a legegyszerűbb, hogy "figyelj apa, neked adunk minden eszközt, csinálj amit akarsz, mi feddhetetlenek vagyunk innentől fogva".
Tényleg hallgassatok meg majd innen pár érdekesnek vélt témát, sokat lehet tanulni belőle. -
Yodamest
veterán
De pont ez is a baj, erről is sok videó van, hogy easy módot a dark soulsba, de úgy meg pont, hogy az élvezeti értéke vész el. Na ez ugyan ez, az easy móddal de már annak lehetőségével is elvész a játékból a borzongás, az egész varázs. Ezek olyan jellegű játékok, amiknél szükséges építőelem a nehézség és annak NEM megkerülhetősége.
És ezzel NEM azt mondom, hogy legyen gööcinehéz a játék, nem. Legyen egy a fejlesztők által megszabott "normál" nehézség, ugrabugra lekövethetetlen, overpusholt bossok nélkül, viszont cserébe ne is lehessen triviálissá tenni semmit. Annyira jó volt pl. a Bloodborne, ott milyen bossok vannak gyerekek? Élvezet a játék, mert nem tudom őket egycsapásra legyőzni, nincs olyan, hogy na elég volt a vergődésből, bemegyek és leverem ha úgy akarom. De nem is voltak ilyen őrült rángatózó valamicsodák, normális tanulható harcok voltak. Ezt ne mondjátok már, hogy nem hiányoljátok az ER-ből.
-
Yodamest
veterán
Bad Pritt: jah valóban, hát ez engem egy régóta foglalkoztató kérdés, zavar, hogy így elrontották...
Phoen|x: hatalmas!
Mr X:
Nem értem miért nem lehetett egy, az alapjátékba is illeszkedő, onnan továbbvihető, oda visszavihető rendszert alkalmazni. Mi lett volna, ha csak annyi van, hogy a DLC területen lévő fegyver nyersanyagokból magasabb max szintre húzhatók a fegyverek? Vagy eltörlik a hardcapeket, tehát szimplán csak több értelme lenne minél magasabb szintre húzni a karaktert, szóval ha nehéz a DLC akkor voltaképp ugyanazt csinálod, amit amúgy is szintezel és fegyvert húzol. Ez a lehető leglustább, legkevésbé intuitív megoldás, hogy hát szedjél fel fix itemeket amik adnak +2%-ot attack-defre azt jólvan, én ettől nem a karakteremet érezném erősebbnek, csak azt érezném, hogy egy láthatatlan nehézség csúszkát állítok ezzel, aminek semmi köze a karakterem buildjéhez, statjaihoz, itemjeihez és valóban nincs is. -
Gothmog
senior tag
A fegyver megszerzéséhez nem kell Blaidd.
Ha be akarod vonni, az valóban trükkös (de kb. csak annyi kell, hogy beszélj a kereskedővel, s ha már hallottad a vonítást, akkor rákérdezhetsz, ő adja a gesztust, onnantól meg egyértelmű), de a Fromsoftnak vannak ennél jóval kacifántosabb dolgai is. Ezért írtam, hogy ez az ő mércéjük szerint egy kifejezetten egyszerű, mondhatni alap quest. -
Gothmog
senior tag
Köszi a tippet, de az első végigjátszásom kb. felében karomfegyverrel mentem, és annyi elég is volt abból a fegyvertípusból...
(kb. 0 reach, bár az emberméretű és kisebb ellenfelek ellen - tipikusan ők a nagyon gyorsak - ez végül is nem volt nagy probléma, mert ezeknek legalább okés szokott lenni a hitboxa. Viszont emlékszem pár nagy dögre, ahol már benne áltam a szörnyben, de még mindig a levegőt csépeltem. Igaz, ilyen történt most a greatsworddel is, tehát nem feltétlenül csak a reachből jött az a probléma.)Illetve Boggartot kellene agyonverni a fegyverért, de én inkább életben hagytam ezúttal, s csinálom a küldetését.
De mint írtam, a colossal weaponökkel is jól boldogulok a játékban - ez volt az első eddig, amikor azt éreztem (90 órányi játék után, Leyndellig mindent megcsinálva a felszínen, illetve Deeproots kivételével mindent megcsinálva a felszín alatt - talán 117-es szinten vagyok per pillanat), hogy itt inkább hátráltató tényező volt ez a fegyver (szűk hely, felhőt köpő ellenfelek, akik ugrálnak és többen vannak együttesen kombinációban). De így sem volt a világ vége, pusztán annyi történt, hogy meghaltam kétszer vagy háromszor miattuk. És mivel szörnyektől elég ritkán halok ebben a végigjátszásban (inkább a gravitáció gyilkol...
), zokkon vettem a dolgot...
Amúgy a Great Star és hasonló jellegű (nem colossal, de mégis nagyméretű) fegyverek már elég gyorsak ide is (főleg, ha megszokta az ember a még lomhább sebességet - akkor bizony már egy curved greatsword - mondjuk dismounter - is kifejezetten fürgének ffog érződni).Most egyébként még gyűjtöm a fegyvereket (semmi sem adtam el eddig a megtaláltak közül, csak olyat, amiből találtam már többet is), és majd a vége felé tesztelgetek, hogy mi jön be még ash-re, movesetre stb. A tegnap megtalált Ordovis kard pl. elég pöpec cuccnak tűnik (csak faithre is kellene majd pakolnom annyit, hogy legalább a minimum követelmény meglegyen).
Nézegettem egyébként a Shadowguard előző végigjátszásában használt s általa többet emlegetett "pizzaszeletelőt'" is (Ghiza fegyvere). Emiatt húztam fel 18-ra a dexemet (bár már előtte is 16 volt, mert a játék elején duál dismounter felállásban mentem). De mind a reach, mind a moveset szerintem nagyon elmarad a (guts) greatswordtől, amit most használok. (Bár charged attacknál nagyon poén/baba, hogy felberreg/felpörög a vágókorong.
Illetve tud véreztetni, de hát azt majd a Great Starsok is tudni fognak...) -
Beretvás
veterán
"Nem elakasztó hibákról volt szó, hanem idegesítő elmaradásokról."
Akkor idegeskedjetek rajta... Csak már hetek óta ez megy itt és rohadtul unalmas ugyanazt olvasni...Még ha olyan "hibákról" lenne szó ami miatt elakad az ember a játékkal és nem tudja kijátszani.
De ezt a játékot még egy egyszál gagyában szaladgáló hambárfejű parasztal is kilehet játszani...
Mint ha bármit változtatna az itteni siránkozásotok napi szinten..
-
Beretvás
veterán
NG+6 on tolom.. És az égvilágon semmi ilyen zavaró tényező nem volt még eddig... TI ezt 90% ban magatoknak gerjesztitek , hogy mekkora problémák ezek..
Végigjátszható a játék 100 féle módon, kinek hogy tetszik, semmi olyan nincs amitől elakadna az ember nem tudna továbbjutni... Nektek a tökéletes se lenne jó..
-
persil
nagyúr
Ezen egyebkent mar onmagaban az is rengeteget segitene, ha celpont nelkul a lock-on gombot lenyomva nem allitana kozepre a kamerat.
Mikor futnal az ellenfel fele, de a jatek nem lockolja(mert csak), hanem iranyt valt es besprintel a szakadekba/lavaba/akarhova, ahova nem akartal.
A lies of p-ben szimplan ki lehet kapcsolni, baromi elegans megoldas.Ha mar egyszer, valami megmagyarazhatatlan modon beleeroltetik egy jatekba a vilag leghaszontalanabb funkciojat, amit egyebkent soha senki nem hasznal, akkor legalabb legyen kapcsolhato. Fel nem tudom fogni, hogy nem jutott eddig masnak eszebe a neowizen kivul.

Olyan egyszeru aprosagokkal lehetne jatekokat hatvanyozottan jobba tenni es meg csak penz, vagy szaktudas sem lenne szukseges nehany valtoztatashoz.
-
-
Yodamest
veterán
Pont ez a baj, hogy nekem kell megszabnom, hogy legyen-e kihívás a játékban vagy ne. Azért tetszett meg anno a DS2 és DS1 felfedezésekor ez az egész széria, mert itt éreztem azt, amit csak a régi snes és ps1 játékoknál, hogy van egy a készítők által elém állított akadály, egy elvárás, amit meg kell ugranom. Van ennek egy varázsa, hogy nem tudom ezt menüből, meg egyéb eszközökkel durván befolyásolni, csak én vagyok és a kihívás.
Nem a kihívás mértéke a lényeg, ebben mindig kiforgatják a szavaimat, amikor ezt így leírom, de nem az a lényeg hogy iszonyat nehéz legyen valami, hanem az, hogy ne legyen egy könnyű út, kerülőút, nevezhetjük bárhogy. Az ER-ben a summonok egy kerülőút, egy egérút, ezért számomra nagyon visszás. Amikor a nagy élményeimre gondolok, mindig a BB, DS3 bossharcok jutnak eszembe, de lehet ha ott is lett volna ilyen kerülőút, akkor az tönkretette volna azokat az élményeket is.
Amikor a BB-ben a bloodstarved beasthez le kellett menni, fúú és ott csócsálta a hullákat és tudtam, hogy na ezzel most meg kell küzdenem és nincs könnyű út, na ez az érzés az amit szeretek. Amikor Orphan of Kost fél napig csapattam mire meglett és egyszerűen jobbnak kellett lennem, nem tudtam azt megtenni, hogy 5 try után summonolok és leütöm, addig nem lett meg, amíg ki nem tanultam teljesen. Hozzátartozik, hogy a balansz is ennek megfelelő volt, élvezet volt kitanulni egy Orphant, Ludwigot, Twin Princesst vagy Gaelt, nem úgy mint az ER-ben egy Malikethet, Godfreyt vagy Radagont, a summonok miatt a kitanulási folyamat sem olyan már, mint a korábbi részekben, mert teljesen más a balansz, itt elvárják tőled, hogy summonálj.
-
Gothmog
senior tag
Én, ha végigvittem, tutira nem kezdem újra, inkább a DS1-nek ugrom majd neki. Nagyon jó az ER, félreértés ne essék, de nagy ez a nyílt világ, viszont én olyan játékos vagyok, aki "kényszeresen" igyekszik is azt mindig rendesen bejárni, ha már egyszer ott van... És sok lenne ez így hirtelen másodszorra. (De tutira lesz még végigjátszásom a jövőben. Vélhetően majd STR alapon, valami böhöm nagy fegyverre rámenve - most dex alapon megyek, illetve Bloodhound Fang kapcsán azért kicsit pumpálom az erőt is mellé.)
Nekem az is inkább a DS vonal mellett szól (látatlanban), hogy itt az ER-ben is azt élvezem a legjobban, amikor a kastélyokat ("legacy dungeonöket") járom be. (Magyarán a jól kidolgozott, ötletes pályákat, sunyi módon elhelyezett ellenfelekkel
stb..) Tegnap csináltam meg például a the Shaded Castle-t, és nekem ezek a részek jelentik a játék legélvezetesebb részét. Baromi jó volt ez a dungeon, odafigyelős volt, de halál nélkül kipucoltam teljesen, egészen a helyi főnökig. Mert a végén a boss (Elemer the Briar) párszor torokra vett azért
Az első találkozásunkkor csak lestem, hogy mi ez már... Öröm volt azon a szűk helyen az élből hanyatt vágós ütéseit kerülgetni. (Ha pedig hanyatt estél és nincs szerencséd, akkor felállni sem tudsz többet, mert mire tápászkodna a karaktered, már kapja a következő maflást. Mint valami szétkokózott/maximumra pörgetett agresszív barom, olyan volt.) Mondjuk rájöttem, hogy Limgrave-ben már lepofoztam egyszer (ő volt a bell bearing hunter), de az csak halvány mása (kivetülése) volt. -
Gothmog
senior tag
Gratulálok!
Nekem odébb lesz még: egyelőre Mt. Gelmir és Altus Plateau területeit fedezem fel. Amióta karomfegyverről a Bloodhound Fang-re váltottam, tükörsima a haladás. (Bár a full grown fallingstar beast-et tegnap otthagytam egyelőre amikor láttam, hogy csak karcolgatja a fegyverem.) Célom izmosodni a fenti két helyen, hogy Nokronba visszatérve szétcsapjam a rohadék gargoyle duó buráját!
Eddig ez a duó volt egyedül, ami úgy igazán felcseszett. (Oké, még anno az elején stormveil kastélyban a banished, illetve később a crucible knightoknál is elhagyta egy-két keresetlen szó a számat, de eddig inkább abszolút élvezet semmint mérgelődés számomra a játék.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Illetve tud véreztetni, de hát azt majd a Great Starsok is tudni fognak...)