Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

"Barátom" nem tudom mit szívsz, de nagyon jó anyag.
    Voltam olyan hülye, hogy végigolvastam, bár már az elején van egy ordas nagy baromság.
    "Január közepétől megszűnik a sima Ügyfélkapu..."
    Nem, nem szűnik meg az Ügyfélkapu! Az egyfaktoros - felhasználónév/jelszó - belépés lehetősége szűnik meg. Az sem azért, mert olyan csúnya és gonosz állambácsi mint ahogyan sejteted, hanem azért, hogy a nép egyszerű gyermekeire - és az adataikra, mivel Ügyfélkapun keresztül azért elég sok szenzitív adathoz hozzá lehet férni - segítsen vigyázni.

Pár hete - valamikor december elején - regisztráltam a "+"-ra. Felléptem az Ügyfélkapura - ami NEM azonos az általánosságban Ügyfélkapunak nevezett felülettel - az Ügyfélkapus azonosítómmal beléptem, kértem a "+"-t, az oldal adott egy QR kódot, a telefonommal beolvastam a GoogleAuthenticator-ba. Éééés ennyi!
    Azóta 2x migráltam a kódokat, egyszer telefonok között (elég volt belépni az adott fiókba, már jöttek is lefelé a telefonra a társított szolgáltatások), utána meg applikációk között (lecseréltem a GoogleAuthenticator-t). A teljes folyamat 2-3 perc volt.

Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák