- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PassMark - retró E2160 benchmark
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Milyen eszköz van ott hogy "weboldalas" azért működhet? Vannak PC-s program verziók, vannak applikációsok.
A jobbakból vagy ki lehet nyerni a kódot sokszorosításra, vagy alapból szinkronizálni tudnak! Az is lehetséges, hogy egy telón több app lehet: Az is megjátszható (bár rizikófaktor), hogy pl az otthonnak regelnek egy 2fas/ente fiókot, és minden ilyet kezelő emberke belépteti a tlóját és a 2fast csak erre használja, csak azért ilyenkor legyen észnél a munkaadó, mikor valakit elküld![ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Ez a "mert én nem hallottam, nem nyomták eléggé, így eddig nem volt fontos... de más hibája is!!!" hsz megfelelője!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
vadkörte
addikt
AppStore alapján a Google Authenticator kis túlzással a fa***m méretére is kíváncsi. Lehet, hogy az adatgyűjtés letiltható, de őszintén, 100-ból mennyi felhasználó kocogtatja végig egyesével az app-jait? 1-2?
A 2FAS-nak meg csak a diagnosztikai adatok kellenek.Üdv. V. Körte
-
Gabonetta
aktív tag
Amit kaptam qr kód helyett az a kód mire jó?
Nem tudom pontosan, melyik kódra gondolsz. Két kóddal találkozhatsz. Az egyik az Ügyfélkapu+ beállításánál a QR kód, ezt ugye betű-számsorként is meg tudod jeleníteni, ez csak addig szükséges, amíg a hitelesítő alkalmazásban hozzáadod az időalapú hitelesítő jelszót generáló tokent. A másik pedig a csak számsor formájában megjelenő Ügyfélkapu+ törlőkód, ami arra jó, hogy ha újra be kell állítani a hitelesítő tokent, akkor előtte ki tudd törölni a meglévő Ügyfélkapu+-od.
Remélem, így érthető volt és tudtam segíteni. -
dbius
veterán
Van külön Bitwarden authenticator app is.
-
draco31
veterán
Weboldalas hitelesítő melyik a legegyszerűbb?
Tegnap megkeresett a helyi idősotthon főnöke, hogy segítsek már megcsinálni, minden nap kell nekik a munka miatt, de Ö meg nincs minden nap, így a telefonos nem jó. Illetve elég sötétek is így technika oldalról, zéró angollal, ezért kell a legegyszerűbb.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Én meg most hallottam először arról, hogy van ÜF+, 2024 végén, pedig olvasok híreket.
A lakosság minimum kétharmada meg nem is hallott az egészről.
Meg most kezd el vakarózni az idomtalanszoft, hogy kéne bele SMS is.Biztos jól szervezett projekt volt
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Gabonetta
aktív tag
A magyarorszag.hu-n lehet ügyintézni KAÜ-vel bejelentkezve, az ugyfelkapu.gov.hu oldalon pedig "adminisztrálni" tudod az Ügyfélkapud, pl. beállítani az Ügyfélkapu+-t, ha még nem tetted. Utóbbi oldalon Ügyfélkapuval, ha beállítottad, Ügyfélkapu+-szal tudsz bejelentkezni, illetve törölni az Ügyfélkapu+-t a törlőkód birtokában (ez a gomb még a bejelentkezés előtt látszik).
Minden más oldalon (így a magyarorszag.hu-n is), alkalmazásban, ahol KAÜ-s bejelentkezés szükséges, január 15. után Ügyfélkapu+-szal vagy DÁP-pal tudsz bejelentkezni. Ha már most be van állítva az Ügyfélkapu+, akkor már most is arra kell kattintanod, nem a "sima" Ügyfélkapura.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
... üzenetsorszámot is, ha említesz valakit, mert úgy konkrétabban érthető hol csatlakozol be egy beszélgetésbe!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
hypno skate #262 üzenetére
Már vicces, hogy mennyire gagyi forrásokból tájékozódnak az emberek. Ez kb az 5., ugyanazt a gagyi narratívát nyomo oldal amit mint "lássátok" linkelnek páran.
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
2022 nyári a hír, hogy a TOTP, mint 2fa bekapcsolható. Én akkor tettem meg. Azóta ott virít az ügyfélkapu+ gomb az ügyfélkapu rendszerében. Én is a népnek a része vagyok, én már átáltam... volt időm...
-
Joci93
senior tag
Azért kell a törlőkód, ha elveszne a 2fa kódod (generátorod). Letörölöd az alkalmazást, telefont váltassz, kitörlöd véletlen az az ügyfélkapos 2fa-t.... Nálam eltűnt a microsoft auth-ból....
ledgeri: Microsoft accounthoz kell
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
vadkörte
addikt
válasz
Donki Hóte #271 üzenetére
Ne haragudj, de ezen hangosan felröhögtem. Nincs több kérdésem!
(Azok után, hogy meg akarták nézni nálunk Jézus Krisztus születési anyakönyvi bejegyzését és keresték nálunk az Excalibur-t, nem is értem miért vagyok még ennyire bizakodó...)Üdv. V. Körte
-
válasz
Pedig pontosan követte azt, amit mondtál.
Sőt, még angolul sem egyértelmű az Enter vagy a Shift említése, a billentyűzeten csak fura jelek vannak helyette...
-
Narxis
nagyúr
válasz
imádom
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
válasz
vadkörte #268 üzenetére
Ha tudnád mennyi 0,5 bitessel hozott már össze a sors...
Felhasználókat oktattunk egy szoftver használatára, már ott elakadt a dolog, ahol a felhasználónevet kellett (volna) beírni.
Diktálom nekik, hogy írják be a nevüket az első sorba, aztán enter.
Mivel pár emberkénél nem történt semmi, odamegyek, megnézem, hogy WTF.
Hát látom, hogy az adott sorba ezt írta: Lutz Gizella enter
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
válasz
vadkörte #268 üzenetére
Akkor nem értem ezt a bizalmat, hogy ha az egyik helyen megszokták a 2FA, akkor majd máshol is menni fog
Én csak user support vagyok/voltam részben (infra, szerver időszak is volt) de ott is alapdolgokkal kell küzdeni, nem hogy ügyfeles munkakörben...
-
vadkörte
addikt
24 éve dolgozok ügyfélszolgálati - mind frontend mint backend - területen. (közigazgatást támogató intézményként sajátos a helyzetünk) Ha tudnád mennyi 0,5 bitessel hozott már össze a sors... Volt olyan aki az évismétlést és a év-vesztest sem tudta értelmezni.
Ellenben számtalan olyan finoman szólva időskorúval találkoztam, akik vérprofin szörföztek a neten, készségszinten használták az Ügyfélkaput, stb...
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
válasz
vadkörte #263 üzenetére
"Ha a nép egyéb helyen tudja használni a 2FA-t, az azt jelenti, hogy megtanulta."
Mondd, hogy nem dolgozol userekkel, mert akkor értem a naivitást
Ennél egyszerűbb dolgokra se tudnak absztrahálni."Szerintem a banki csalások jelentős része az ügyfelekre - a naivitásukra, az óvatlanságukra, stb... - vezethető vissza."
Ez tuti. Nagyon kevés a tényleges betörés banki rendszerbe, a nagy része user oldali social engineering, meg user oldali biztonsági hiba.@Donki Hóte : Nem is fogsz, mert a csalási kísérletek száma nő, így nem fogod látni, hogy mennyivel javult a 2FA óta. Viszont az ismert dolog, hogy minél nehezebb feltörni valamit, annál kevésbé szeretik a támadók feltörni.
Meg azt se fogod megtudni, hogy hány csalás nem valósult meg azért, mert megakadt a második faktoron.[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz
Donki Hóte #265 üzenetére
"Arról viszont nem láttam statisztikát, hogy a bankoknál bevezetett 2FA mennyivel csökkentette az ügyfeleket károsító banki csalások összesített összegét."
A bankok ezzel minimalizálják annak a lehetőségét, hogy az ügyfelek saját hülyeségük által okozott károkat rajtuk verjék le.
Szerintem a banki csalások jelentős része az ügyfelekre - a naivitásukra, az óvatlanságukra, stb... - vezethető vissza.Üdv. V. Körte
-
válasz
vadkörte #263 üzenetére
Ha a nép egyéb helyen tudja használni a 2FA-t, az azt jelenti, hogy megtanulta.
Ez így van, a bankok már sok éve alkalmazzák a 2FA-t.
Arról viszont nem láttam statisztikát, hogy a bankoknál bevezetett 2FA mennyivel csökkentette az ügyfeleket károsító banki csalások összesített összegét.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
hypno skate #262 üzenetére
Ahogy vadkörte írja, ez a cikk csak hangulatkeltésre jó, semmi másra. A hivatkozott cikk, amely szerint csúszni fog a bevezetés, a DÁP-os topikban is volt téma, Ruszin Zsolt valótlanságokat állít.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
"Legyen ideje a népeknek átállni, tanulni, alkalmazkodni."
Ha a nép egyéb helyen tudja használni a 2FA-t, az azt jelenti, hogy megtanulta. Tehát itt is képes rá és már nem kell megtanulnia. Maximum megszokni.
#262 hypno skate
A cikk tele van félremagyarázással, a hangneme hergelő. A végén a szavazás kérdése meg szín tiszta ferdítés.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
hypno skate
senior tag
A nemzetközi helyzet fokozódik. [link]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
VÁMpír
aktív tag
sziasztok!
Ugyanazon a telefonon a Google Authenticator tudja kezelni 2 ember ügyfélkapu+ jelszógenerálását?
(egyik szülőnek van csak okostelefonja)
Vagy a 2. fiókhoz érdemes akkor a Microsoftét használni?[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Nem tudom, nagyon ritkán használom (olyankor pedig a telefon online), de ha ezt a push üzenetes engedélyezésre érted, akkor az nem hinném, hogy megy offline. Az app offline állapotban kiírja, hogy nincs hálózati kapcsolat, a 2fa kódok viszont nyilván ekkor is frissülnek.
-
Nem, nem ilyen 2 éveket. Amikor az ÜK létrejött, az nem tegnap volt. Választhatóan kellett volna bevezetni a 2FA, többféle lehetőséggel.
Cégnél mondhatod azt, hogy holnaptól márpedig, de ez egy közszolgáltatás. Legyen ideje a népeknek átállni, tanulni, alkalmazkodni.Mutogatni való hater díszpinty
-
ledgeri
nagyúr
Mint másik hsz-edből másik topikban kiderül: csak megoldottad!
Sajnos fogalom nevezék problémával küzd az egész ügy, ami kb a félreértések 50%-ában benne van, ha csak nem többen!
-
TIT
veterán
Az ügyfélkapuba beenged,viszont a +-ba nem,pedig ugyanazt a jelszót használom.
-
dbius
veterán
Nem, nem azt nem keverem. Két accountom van, amik eredetileg még live accountként lettek létrehozva és amikhez bekapcsoltam a 2FA-t jó régen. Nos, ott 8 karakteres a 2FA kódom, mindkettőnél. Bár már egy ideje nem is ezt kéri bejelentkezéskor, hanem csak az MS authenticatorban a PUSH üzenetben kell jóváhagyni a logint (most is kipróbáltam). Képernyőképet nem tudok mellékelni, mert nem enged magáról készíteni, csak üres képernyőt ment (rootolva pedig nincs a készülék).
Szerk: csak sikerült, appban engedélyezni lehetett [kép]
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Nekem 4-hez 6-os TOTP-kel..., szóval picit több részletet kérnék!
Véletlenól nem kevered a PUSH-os megoldással, ami ms-fiók és MS auth között van, és kell net neki?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
vadkörte
addikt
válasz
Donki Hóte #248 üzenetére
Kolléganőmnek segítettem a "+" beállításában. Azért tartott az egész folyamat 10 percig, mert nem volt a telefonján 2FA app, de nem volt bejelentkezve az AppStore-ba és a jelszavát sem tudta.
Menet közben meg egy jelszót rosszul adott meg.
Regisztráció pipa, tesztelve pipa.
"Az viszont nagyon sajnálatos, hogy a feladó a szombathelyi rendőrkapitányság"
Ajjajjajjajjj... Hozzájárulás az állam működéséhez?Üdv. V. Körte
-
ledgeri
nagyúr
válasz
hypno skate #239 üzenetére
A biztonság növelhetőségének lehetőségei az egy dolog. Az elérendő, ma elfogadtható biztonságú szint egy másik. Az előbbiből az utóbbinak kevesebb dolog felel meg!
#241 hcl A fentim értelmében nem feltétlenül jó mindenkinek, hogy amikor aktualizálni kell egy biztonsági szintet, akkor azt elhúzva tesszük meg.
Kati néni, aki lefut most egy parát, hogy mi az, hogy TOTP, az nem értené meg 2 év múlva -csak azért, mert előtte volt egy évig SMS, majd email, mint minimum kötelező- jobban, akkori 0-ról, akkor először vele találkozva, mint most!#242 hypno skate A rossz példa rossz példa, és nem követendő!
#244 Joci93
Mi használ 8 karaktert? (csak érdekel, hogy melyik oldal, vagy milyen körülmény... Tudom, hogy lehet...)// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Ma volt szerencsém élesben alkalmazni az új ÜK+ bejelentkezési módot, küldemény érkezett a tárhelyemre
Az viszont nagyon sajnálatos, hogy a feladó a szombathelyi rendőrkapitányság
-
Joci93
senior tag
Aha, megvan a dolog nyitja.
Ha megvan a törlőkód, akkor ki lehet törölni a sima ügyfélkapu-n az előző authenikátort és lehet igényelni új 2fa-t.Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
Joci93
senior tag
Olyankor mi van, ha a 2fa kódot amit generál a Microsoft authentikátor az 8 karatker, de az ügyfélkapu csak 6-ot enged beírni?
Rossz autheniktátort néztem. A Microsoft Authentikátorból eltűnt az ügyfélkapus.... én nem töröltem ki lol. Na ilyenkor mivan[ Szerkesztve ]
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
válasz
hypno skate #242 üzenetére
Vagy csak le vannak maradva. Microsoft SAML cuccin is van SMS lehetőség, de inkább csak fallbacknek.
-
válasz
hypno skate #239 üzenetére
Az SMS is eltéríthető, hackelhető, és nem is olyan nehezen már
Viszont tényleg az lett volna a jó, ha választhat az ember, hogy mit szeretne. DÁP? Authentikátor? SMS? E-mail? És nem kötelezően, hanem fokozatosan. Mert a sima user+jelszóhoz képest egy SMS-es második faktor is sokkal jobb, és az aztán tényleg az ólajtón is megy.[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
-
-
dbius
veterán
válasz
Ferkósza #230 üzenetére
Azt nem tudom, hogy szóköz megengedett-e usernévben ÜK esetében, de ha igen, akkor nem kellene problémát jelentsen a bejelentkezésnél. Másik topikban felmerült bejelentkezési problémával kapcsolatban javasoltam annak ellenőrzését, hogy az eszközökön a rendszeridő szinkronizációt végezzék el, mert ha az el van csúszva, akkor el fog hasalni az ÜK+ bejelentkezés: [link] [link]
Úgy látom erről ebben a topikban még nem volt szó, ezért említem meg.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Attila_Bp #228 üzenetére
Igen, tudom. Te írtál valamit, én kérdeztem, mert kerestem, de nem találtam, hogy milyen határidő van a tagállamoknak az uniós jog átültetésére. Te azt írtad, hogy január 16. Bár évet nem írtál, feltételezem, 2025-re gondoltál. Szóval ezért írtam, hogy akkor nem értem, miért írtad, hogy semmi sem indokolja, hogy ezt a hitelesítést elsőként vezessük be.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Attila_Bp #227 üzenetére
Figyu. Az adatlopás és a visszaélések nem egy-egy oldal scope-ja. Mindig vannak meglepetések, hogy milyen adatot hol lehetett felhasználni, valakit hogy lehetett megszívatni. Szóval maga a 2FA nem hülyeség, a kötelezőség, a bevezetés módja már lehet vitatéma.
-
Attila_Bp
csendes tag
válasz
Gabonetta #225 üzenetére
Tudod egyáltalán mihez szólsz hozzá?
Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció -
Attila_Bp
csendes tag
Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció témára értem a megállapításom.
-
-
Aflamin
tag
Itt van cc. 150 m-re a "Kormányhivatal", ennyi séta szinte kötelezö!
-
-
válasz
Attila_Bp #215 üzenetére
Az ilyenektől
addig hogy ha megszerezte valahol bárki a jelszavaidat, akkor vissza is éljen vele. Nekem is jött már az éjszaka közepén értesítés banki bepróbálkozásról meg Facebook login próbálkozásról is. (Egyik se sikerült, de na.) És egy második faktor nagyban javítja az esélyét, hogy nem jut be más a fiókba.[ Szerkesztve ]
-
mistvan68
tag
-
ledgeri
nagyúr
(Majdnem említettem, hogy lehetne bongésző-könyvjelzőzni, de tudom, hogy valakinek a böngésző-fülek léte is magas "eltűnt a gugli? Letörölted?"- kaptam már meg.)
-
draco31
veterán
Én kezelem, ez is csak egy zsebpiszoknyi földterület miatt.
Nem kezeli a tecnikákat, nem is érdekli, ezért is van csak egy nyomógombos telefonja, azzal is csak annyit csinál, ha csörög felveszi, és ennyi.Én a Google megoldását használom, azzal nem lesz gond.
Az már más kérdés, hogy ma is pl. 3-an kerestek meg ( kis 800 fős falu, én vagyok a "mindenhez is értő" ) hogy csináljam már meg nekik a + reget, mert közeli kormányablakban csak annyit mondanak, hogy kell egy hitelesítő, és azzal kell.
Jó tudom, hogy így is kb minden napuk agyvérzés ott bent, de valamit lehetne azért.
Az egyik pl olyan, hogy még win7 a gépen, úgy tud csak belépni ügyfélkapura, ha megnyitja a freemail-t, ott keres egy onnan érkezett levelet, és ott a linkre kattint. Na és akkor pl. neki magyarázzam el ha leszek olyan és megcsinálom, hogy amikor be akar lépni, lesz pár másodperce, hogy beüsse a 9 számot, meg figyelje a visszaszámolót, stb.
(na kipanaszkodtam magam)
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
ledgeri
nagyúr
Ha csak te kezeled az ő dolgait oké, de ha ő fog akargatni belépni, akkor nála is ott kell egyen majd az alapkód, és egy aktuáliskód-generáló cucc.
Remélhetőleg a te authentikátorod képes arra, hogy kiolvasd belőle az alapkódot, mert akkor egy kepassXC nála elég lenne... De ha nem, akkor majd kell futni 1-2 kört majd, hogy tőled föggetlenül beléphessen bármikor (Telefonálgatni nem a legjobb csak emiatt!).
Ha ő nem lépne be, akkor kb mindegy!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
blueye
veterán
Az is vicces hogy a sikeres regisztrációról nem érkezik semmilyen email (nem beszélve a sikertelenről)
-
draco31
veterán
Hali!
Volna egy kérdésem.
Magamnak már megcsináltam a + ra a folyamatot.
Faternak viszont nincs okostelója.
Kérdés: tudom-e ugyan úgy az én hitelesítőmhöz csatolni, vagy kénytelen leszek azt a webes most úgy sem jut eszembe mit ajánlanak oldalra regisztrálni emiatt, és azzal csinálni neki?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
mistvan68
tag
Szia! Törlőkóddal töröld a pluszt! Aztán lépj be a sima ügyfélkapuba! A google hitelesítőt használd, de ha van előzmény kódoló, akkor azokat töröld balra húzva a sorokat ott lesz jobb oldalon a törlés.Minden előzmény sort törölj, csak a szűz Google hitelesítő legyen!Benn vagy a sima ügyfélkapube a lenyíló füleken menj a pluszz reisztrációra és a add meg amit kér tovább és a QR kódot olvasd be a Google hitelesítővel.A kapott 6 jegyű kódot megadod és elvileg kész leszel, zöld pipa és ügyfélkapu megrendelése sikeres üzenettel elvileg meg is vagy.Nem tudom, hogy nekem miért 11-ik almalommal lett jó?!Lehet a kormány IT-sek ügyködnek a háttérben a sok nem éppen örömteli tapasztalatok miatt.Üdv.István
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nagyon jó dolog digitális állampolgárnak lenni! Főleg akkor, ha az online felületet lehetne is használni. Január...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest