- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila_Bp
csendes tag
válasz
<Adamsky> #199 üzenetére
Akár hiszed , akár nem, NINCS , ha nem ragszkodsz hozzá kimondottan. HA valamilyen egyéb aplikációhoz akarsz kapcsolatot engedélyezni akkor max. egy SMS.
HA nem ismered az pl. E- papirt a magyar közigazgatásban, akkor neked felesleges is ÜGYFÉLKAPÚ témában megynyilvánúlni, mert nagyjából a mögé rejtett szolgáltatások minimális százalékát használod. Mondhatnám azt is hogy a Te felhasználói élményed irreleváns a témában. Attól hogy kocka IT gyerek vagy, és ismered a 2FA-t mindenkinek lejött hogy a munkádban nem kell az ÜK-val dolgoznod, tehát végülis neked mindegy. Azért szerintem kérdezz meg egy könyvelőt pl. e témában.
Azt amúgy én pontosan értem, hogy miért kell teljesen feleslegesen hihetetlen mennyíségű adatot generálni az ettől nem olcsóbb, nem jobban használható államaparátusban, tehát valamennyire azért képben vagyok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attila_Bp #198 üzenetére
"... a világ másik felén (...) Az összes személyes jellegű adatodat ami kb. a magyar kormányablak szintnek felel meg csak egy szintű authentikációval lehet elérni."
Felhasználó név + jelszó? És ez miért is jó? Ebben az országban, akkor bankolásnál sincs 2FA?" ... e papír egy ismeretlen fogalom. Soroljam még?"
Tudom mi az e-papír, de nem áll össze a kép. Szóval – ha lehetőséged volna rá – kérlek tedd meg (hogy "kibontod")." ... egy normális szülő elég rossz példát mutat azzal a gyerekeinek, hogy kényszeredetten napi 24 órában a telefonja van a kezében ... "
Egyetértünk, de ez most, hogy jön ide? Pláne a 2FA-hoz?" ... a DAP, meg a UGYFELKAPÚ+ "
A kettő egyelőre (és még jó ideig) két külön sztori.
Mi most utóbbiról kezdtünk el beszélni, ill. arról, hogy miért hasznos a 2FA. Ne keverj ide mást!Tudod ez olyan, mint a biztonsági öv és a légzsák ...
... régen nem volt, ma már van, és aki nem hülye, az "rendeltetésszerűen" használja is (ill. igényt tart mindkettőre) -
Attila_Bp
csendes tag
válasz
<Adamsky> #197 üzenetére
Nyilván létezik ez nem kérdés. Annyit mondanék, hogy a világ másik felén , ahol egy kicsit más a digitális kultúra tizen x év után elhagyták a PIN kódot az ingatlanadó bevallásának a felületére való belépéshez. Az összes személyes jellegű adatodat ami kb. a magyar kormányablak szintnek felel meg csak egy szintű authentikációval lehet elérni.
Olyan mint e papír egy ismeretlen fogalom. Soroljam még?
Arról még kicsit elmélkedj el, hogy pl. egy normális szülő elég rossz példát mutat azzal a gyerekeinek, hogy kényszeredetten napi 24 órában a telefonja van a kezében és látható függést kommunikál kifele, holott pont az ellenkezőjéról szeretné meggyőzni legalább a saját gyerekeit.
Nem utolsó sorban várom, hogy győzzél meg arról, hogy azért kell a DAP, meg a UGYFELKAPÚ+, mert már nem lehet másképpen visszaszorítani az ügyfélkapúbűnözést. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mistvan68 #195 üzenetére
" ... a régi igen, tehát jót adok meg az újnak is.A régibe probléma nélkül beenged."
Azt próbáltad már, hogy a "pluszt" törlöd, majd újra megpróbálod létrehozni?#194 Attila_Bp
"... ezt az authentikációt mi kis országként elsők között vezessük be."
Te most miről beszélsz? A 2FA – mint olyan – már létezik egy ideje. -
Attila_Bp
csendes tag
Ügyfélkapú megrendelése sikeresen megtörtént. Mivan??????????????
-
mistvan68
tag
Szia! Nem tudom.Majd 2-3 nappal előtte megint törlöm és próbálkozom, ahogy eddig.Nem tudom mi lehet a gond,mert a netes Verifyr és a telefonos Google hitelesítő is működik, adják a 6 jegyű kódokat 30mp-nként, de odáig el sem jutok a belépéskor, mert a tuti jó felhasználó nevem és jelszavam nem fogadja el, a régi igen, tehát jót adok meg az újnak is.A régibe probléma nélkül beenged. Üdv.István
-
Attila_Bp
csendes tag
Kicsit korosabb fejjel azt kell mondanom, hogy ezzel a végtelenül biztonságra való törekvéssel jelentős mennyiségú polgártársunknak okozunk komoly problémát. Semmi nem indokolja, hogy ezt az authentikációt mi kis országként elsők között vezessük be.
-
sopruk
senior tag
válasz
Donki Hóte #190 üzenetére
Igen, bocsánat, Gombair fórumtársnak szerettem volna...
-
-
sopruk
senior tag
válasz
Donki Hóte #188 üzenetére
"bejelentkezéskor elfogadta az oldal a lejárt autentikáló kódot."
Hány másodperccel járt le az auth kód? Mert (tudomásom szerin) a legtöbb szolgáltatónál, ahol van lehetőség az ilyen 2FA beállításra, van valamennyi időtúllépési idő, amikort még elfogadja...
-
A másiknál az ük+ aktiválás menü úgy ahogy van hiányzott, csak negyedik belépés után volt hajlandó megjelenni.
Ez nálam is így volt, egy másik hasonló topikba tettem is fel képernyőképet, hogy mutassák már meg, hogy hol keressem az ÜK+ aktiválógombot.
Erre mások is tettek fel képernyőképet, amin meg rajta volt
Aztán két nap után nálam is valamitől megjelent
-
Gombair
csendes tag
Az elmúlt pár héten több embernek segítettem regisztrálni. Két nem túl kellemes észrevételem volt. Egyik, hogy bejelentkezéskor elfogadta az oldal a lejárt autentikáló kódot. A másiknál az ük+ aktiválás menü úgy ahogy van hiányzott, csak negyedik belépés után volt hajlandó megjelenni.
-
BaLee
addikt
Nincs időm végigolvasni, biztos írta már más is, ha telefonról csinálod és emiatt nem tudod leolvasni a QR kódot akkor a kód alatt ott szokott lenni egy számsor (itt is van!) amit kimásolva és beadva egy authentikátornak ugyanúgy működik.
-
mistvan68
tag
Szia! Nálam is ugyanez van.Többször töröltem a törlőkóddal a regisztrációt és próbálkoztam Verifyr,Google és Microsoft, NISZ authenticator.Zöld pipa a végén és mint nálad."Nem megfelelő felhasználónév és jelszó, vagy Ön nem jogosult a kiválasztott azonosítási szolgáltatás igénybevételére ". A régi sima ÜF-be beenged.Elengedtem az egészet.Még valami.IOS-n és Androidon is ugyanaz van.Üdv.István
-
blueye
veterán
Zöld "Sikeres" felirat volt, zöld pipa, megvan a 16 számjegyű kód és a törlőkód.
(nem a QR kódos verziót választottam a könyvelők (több van) kérésére). Google Autheticator bevette, adja a 6 számjegyű kódot. Belépnék a +ba de azt írja hogy nem jó a jelszó (de jó) vagy nem vagyok jogosult. Itt akadtam el.
"Nem megfelelő felhasználónév és jelszó, vagy Ön nem jogosult a kiválasztott azonosítási szolgáltatás igénybevételére " -
updog
őstag
Na ja, csak aztán ahogy látom, születnek az új posztok az ellenkező információkról is (ügyes, mert oda már nem enged hozzászólást írni a szerző) ahol kifejezetten promótálja, idézem "A könyvelő a nevünket adja meg a kódnévhez (a sokszáz más ember neve mellé)" és hogy biztosak legyünk benne hogy nem csak ironizál hogy ez valójában mennyire egy kerülendő sz*r módszer, még screenshot is van hozzá az auth. app-ról "könyvelőknek" kacsintós szmájli felirattal
Nem gondoltam volna hogy ma Magyarországon még találkozok ilyen szintű lobbierővel mint ami most folyik....
-
sopruk
senior tag
Aki esetleg valaki elfelejtette felírni a törlőkódot, most véletlen rátaláltam, meg lehet tekinteni utólag is:
Bejelentkezve az Ügyfélkapu+ felületére, az Ügyfélkapu+ beállítások-at választva, lesz egy Törlőkód megtekintése menüpont... -
updog
őstag
1, Sok vállalkozó nagyívben tojik az ÜK-ra, nem érti, nem szereti, vesződjön vele a könyvelő.
Nem kifogás, főleg egy vállalkozónál, 2025-ben, amikor még egy burkolónak is van online kötelezettsége, hogy nem ért hozzá, nincs kedve. Meg kell tanulnia, használnia kell.
Bár a könyvelőkre írtam, de szó szerint igaz az ilyen típusú vállalkozókra is: "...hiszen ha ezt semmibe veszi akkor vajon mit még."
Mondjuk nem kergetek illúziókat, valószínűleg a számlaadást, az adatkezelést, a weboldal formai kötelezettségeit, a hírlevél feliratkozásokat, gmail-es címről levelezést, google drive-ban bizalmas fájlok megosztását, sokszor a munkavédelmi szabályokat... na, hirtelen ezek jutnak eszembe amiket általában semmibe vesznek az ilyen "nem érdekel, nem értek hozzá, nem szeretem" típusú vállalkozók
2, Én tökéletesen bízom a könyvelőmben, mert tudom hogy mindent bead időben a saját accountjával (és ezt az enyémmel tudom ellenőrizni! tök őszintén nem értem mivel kényelmesebb kiadni a hozzáférést...), ha kérdezek válaszol, illetve van felelősségbiztosítása ha valamit mégis elszúrna (és még jófej is). Csak olyan adataimat kezel, amiket ha nagyon akar akkor bárki elér a nyilvános interneten, így nincs mit ellopni tőle ¯\_(ツ)_/¯
De az előző hozzászólásomhoz képest meggondoltam magam, mégsem akarok meggyőzni senkit, hiszen Magyarországon élünk
Részemről off az offnak
-
Vesa
veterán
Engem baromira nem enged be. Azt írja, hibás a jelszó. Ellenben, a sima régi továbbra is beenged a normál régi jelszavammal. Pedig a + reg lement rendben, ki is írta, holgy minden ok, és a törlőkódom is megvan. Sz*r az egész.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #164 üzenetére
Engem tökéletesen hidegen hagy, milyen a viszonyod a könyvelőddel, de biztonságtudatosság szempontjából nem vagy követendő példa.
-
solena
tag
Csak két dolog:
1. láttam példát mindkét gyakorlatra, ezért osztottam meg a két helyzetet. Sok vállalkozó nagyívben tojik az ÜK-ra, nem érti, nem szereti, vesződjön vele a könyvelő.
2. Alapesetben 2 (de inkább 3) embernek ne hazudj soha: a könyvelődnek és az ügyvédednek. (a harmadik az IT-embered). Szóval, ha nem bízol a könyvelődben, akkor válts. Ha bízol benne, akkor meg kérdezd meg, hogyan kezeli az adataidat, ha annyira fosol attól, hogy ellopják tőle.
-
Tekintve, hogy a felhasználónév-jelszó páros átadásával átadtad a lehetőséget is, hogy igénye szerint átírja a https://tarhely.gov.hu oldalon a te tárhelyedhez beállított értesítési e-mail címet
Ha annyira rafinált is lenne, hogy átírja az értesítési email címet, illetve a tárhelyről rögtön törölje az oda érkezett dokumentumot (hogy ne vegyem észre a stiklit) akkor is a tárhelyet megnézve a Napló funkciónál látom, hogy milyen tevékenységek történtek a tárhelyemen.
Aztán ha látom, hogy a tárhelyen dokumentumokat nyitottam meg, vagy töröltem, de erről nem kaptam email értesítést, akkor megint az van, hogy hívom az egyedüli hozzáférőt, hogy WTF
Ha valaki nem bízik teljesen a könyvelőjében, akkor gyorsan keressen másikat
Egy nő nem tárulkozik ki annyira a nőgyógyászánál, mint egy vállalkozó a könyvelőjénél.
-
blueye
veterán
Ma délután simán ment mindenkinek? Nem volt rendszeroldali hiba?
Ismerősnek megcsináltam a nem QR kódos verrziót. 16 karakteres kód OK, törlő kód megvan, zöld pipa, sikeres szöveg, Google authenticator OK, most mégsem tudok belépni. Viszont a hagyományos ÜK megmaradt. -
amadeus11
senior tag
Most akartam belépni az ügyfélkapumba, ügyfélkapu+ -t igényelni, de nem enged be. Elfelejtett jelszó vagy ügyfélkapu plusz. Holnap még próbálkozok.
-
ledgeri
nagyúr
Igen olvastam! Pont azért értelmetlen ellenpélda, mert simán megoldható full digitálisan is az egész!
Szerinted mennyire bonyolult, hogy egy gyereket igazoló adat a szülőnél legyen? Mennyivel bonyolultabb, hogy mindkettőnél elérhető legye egy időben?
Ugyanúgy, ha azt a 3 éves gyereket elhagyják, nem nála lesz az információ róla, hanem a szülőjénél. Ugyanúgy ha a gyereket kérdezik és legalább a nevét el tudja mondani, ugyanazt az adatbázist fogják megnézni.Erre alapozni azt hogy "nem lehet, mert fenti példa", nem áll stabil lábakon!
Ha azt írod, hogy "nem esélyes, mert addigra mégszétlopottabb lesz az ország/ mindmeghalunk mert atomháború/ nem érjük utol magunkat, nem hogy pl valamelyik északi országot" mind jokkal jobb érv, mint hogy "nem,mert mi lesz a gyerekkel, ha szülő átadja a másiknak".
Még egy elsős-osztálykirándulásos példa is sokkal életszerűbben cáfoló esemény! -
KISDUCK
addikt
Megpróbáltam újból a regisztrációt hogy láttam a hsz.-ed, lehet hogy elsőre átsiklottam a legvégén a mentés/befejés felett.
Oldman2: kihagytam a legutolsó lépést és nem csinálta meg a plusz fiókot, mert amikor abba akartam belépni írta hogy nincs ilyen fiók.
De most már minden szép és jó. -
KISDUCK
addikt
Látom sok a tapasztalt fórumtárs és megragadnám az alkalmat kérdéshez: miután végigcsináltam a procedúrát egyből be kéne engednie az ügyfélkapu+ ba vagy kell vele várni mire ott beenged?
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #143 üzenetére
Egyébként van az általad írt 5000 ügyfajta között olyan, aminek az elindításáról nem kapok 5 másodperc múlva visszajelzést az email fiókomba
Tekintve, hogy a felhasználónév-jelszó páros átadásával átadtad a lehetőséget is, hogy igénye szerint átírja a https://tarhely.gov.hu oldalon a te tárhelyedhez beállított értesítési e-mail címet (és ez után az új címre érkezik a megerősítéshez/mentéshez szükséges kód), a kérdésfeltevésed eleve hülyeség. -
hcl
titán
válasz
"azóta semmi olyan tevékenységről sem kaptam visszajelzést, ami nem kapcsolódik a könyvelő szakmai tevékenységéhez. "
AKkor ügyesen tüntette el a nyomokatJópár éve voltak ilyen esetek, hogy néninél megjelent a NAV, és kiderült, hogy csomó cég van a nevén. Mondjuk ott nem csak könyvelő volt, hanem a cégbíróságon is volt az adócsalóknak téglája.
-
updog
őstag
válasz
Te biztos tudatos vagy a jelszóhasználatoddal, más meg pont nem annyira (főleg azok a tömegek, akiket az ilyen könyvelők meg tudnak vezetni hogy így kell csinálni
és kb. hergelik a népet hogy most össze fog dőlni a világ az ÜK+ miatt, miközben eddig is ők csinálták szabálytalanul).
Ezeknél a tömegeknél az ÜK, az email, az ebank, meg még ki tudja milyen jelszava is pont ugyanaz, és ez azonnal össze is köthető ha egy logint megszereznek. Ahogy írtam, nem feltétlenül a könyvelő fog vele visszaélni. Hanem esetleg egy irodájából kirúgott alkalmazott aki befotózza a jelszavas füzetet. Egy ügyfél aki személyes fogadáskor belenéz. Valaki megszerzi a jelszavakat tartalmazó fájlt...
Totál észszerűtlen megoldás a jelszómegosztás 2025-ben, amikor az idiótáknak szánt marketplaces csalásokon, meg a kamu bankos hívásokkal is naponta tucatnyian simán buknak meg, de az életük feletti rendelkezést szó nélkül kiadjákA könyvelőm meghatalmazásának elintézése 3 perc volt, mondta is hogy ő is mindenkinek mondja hogy - mivel van teljesen legális megoldás - egy pillanatig sem elfogadható hogy valaki elkéri a user/pass párost "mert úgy egyszerűbb / úgy szoktuk", hiszen ha ezt semmibe veszi akkor vajon mit még.
Amit pedig nem lehet megoldani meghatalmazással (igen, tudom, van ilyen ügy is bőven, pedig csak e.v. vagyok), hát nehogy már egy zoom sessionben, vagy személyesen az irodában ne lehetne elintézni úgy hogy ő segít, de közben ne tudja meg a jelszavam...
"Egyébként van az általad írt 5000 ügyfajta között olyan, aminek az elindításáról nem kapok 5 másodperc múlva visszajelzést az email fiókomba"
Ha már ott van, és igazán rosszat akar, semmibe nem kerül átírni az értesítési email címet, vagy rögtön törölni a tárhelyedről az értesítést, így látod hogy valami történt, de nem fogod tudni hogy mi.Még csak azt se mondom hogy nem akarok meggyőzni senkit, ha egy ember olvassa ezt és kihajítja a könyvelőjét emiatt, már megérte
-
Nem leszek népszerű itt az aggódók fórumán, de bevallom, hogy én is azok között vagyok, akik odaadják a könyvelőjüknek az Ügyfélkapu belépési azonosítót és a jelszót
Ez nem most történt, hanem vagy 15 évvel ezelőtt, azóta semmi olyan tevékenységről sem kaptam visszajelzést, ami nem kapcsolódik a könyvelő szakmai tevékenységéhez. Egyébként is, tökéletesen megbízok a könyvelőmben, hiszen ő tízszer jobban tisztában van az anyagi helyzetemmel, mint az asszony és kétszer jobban, mint én magam
Ha ártani akarna nekem, akkor azt nem az Ügyfélkapun keresztül tudná a leghatékonyabban megenni
Egyébként van az általad írt 5000 ügyfajta között olyan, aminek az elindításáról nem kapok 5 másodperc múlva visszajelzést az email fiókomba
Mert ha a könyvelőm mondjuk az én kontómra indítana az ügyfélkapumon keresztül pl. egy tulajdoni lap lekérést, akkor arról rögtön jön a visszajelzés, tehát meg tudom kérdezni a könyvelőt, hogy ugyan kedves Emőke, miért is kértem én le a Piripócs hrsz. 1234 telek tulajdoni lapját?
-
<Adamsky>
nagyúr
Ahogy UnA írta a #139-ben, a belépési kód generálásához nem kell hálózati kapcsolat. Egyedül arra kell odafigyelni, hogy az adott eszköz órája pontos legyen.
#140 UnA
Ja, értem. Illetve nem. Mármint a problémát ...
Az idézett mondat eléggé egyértelmű (számomra biztosan). A kulcsszó a "vagy".
Az egyetlen ordas hiba amit az illetékesek elkövettek, hogy azt kommunikálták, hogy az Ügyfélkapu megszűnik. Miközben semmi sem szűnik meg, csak egy plusz azonosítási lépcső épül rá az eddigiekre.Sajnos a belépési felület sem segít a probléma megértésében, mert külön gomb van (volt?) az "sima" Ügyfélkapunak és a "plusznak". Agyrém!
Szóval kétségtelen tény, hogy meg lehetett volna ezt az egészet sokkal érthetőbben is csinálni, de azért annak aki figyelmesen elolvassa a tájékoztatókat, leírásokat – és egy picit ért a számítógéphez, használ okostelefont –, nem kéne, hogy megugorhatatlan feladat legyen.
-
Csorbi
addikt
Olvastad, hogy eredetileg mire reflektáltam?
Próbáld meg értelmezni kérlek...
Segítek: szerinted életszerű, hogy 2030-tól megszüntetnék a kártya alakú személyit? Erre reflektáltam, hogy ez egészen biztosan kamu hír, és példának hoztam fel egy 3 éves gyerek személyijét, ami egész egyszerűen nem kivitelezhető NEM fizikai kártya nélkül, lévén a gyereknek nincs telefonja, a személyi a gyerekkel együtt mozog (mikor épp kinél van a gyerek, vele együtt megy a személyi is).
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... csak a belépéshez kell az okostelefon Google Authenticator QR-kód olvasás?"
Igen ... részben.
A belépéshez kell valamilyen másodlagos (2FA) autentikációt végző szoftver. Ez lehet telefonon (tablet-en), de akár a számítógépeden is. A biztonság okán jó ha ez utóbbi egy másik eszközön van. Én is gyakorlatilag így használom: PC + telefon (Authy a 2FA app). -
updog
őstag
válasz
Donki Hóte #130 üzenetére
Vajon mindenki belegondol ebbe (vagy tisztában van ezzel, vagy nála is így van?) amikor nyugodt szívvel kiadja a hozzáférést?
A magyarorszag.hu-n több mint 5.000 fajta ügyet lehet indítani család, jog, okmányok, tulajdonlás, szavazás, pénzügy, egészségügy stb. témákban. Egyetlen ügyfélkapu bejelentkezés után, a te nevedben
Sokszor semmilyen más hitelesítést, indoklást, igazolást nem kér az ügyek indításához (vagy ha kér, kihagyható, többször simán befogadtak nekem ügyeket így).
-
-
updog
őstag
Más kérdés, hogy szerintem nem egy épeszű dolog (és nem is szabályos) bárkivel megosztani egy olyan user / jelszó párost, amivel lényegében tönkretehetik az életed.
És most nem arra gondolok hogy majd a könyvelő fogja ezt csinálni (bár egyébként aki ügyfélkapu jelszót kér ahelyett hogy meghatalmazást kérne, ki tudja mire képes még
).
Az ő gépét is feltölthetik, onnan a ügyfélkapu.txt fájlt, a böngészőbe adatokat lenyúlhatják, vagy az irodából eltűnhet a "jelszavak" feliratú kockás füzet...
Egy bevallásokal teli hét után amikor megkapja a vérvétel eredményét és belép az EESZT-be, hullafáradtan szórakozottságból az előző ügyfél mentett sessionjét használja, vagy automatikusan annak a hozzáférését írja be, és máris látja a teljes kórtörténeted.
De ugye a magyarország.hu-n a bankszámla rendelkezési, vagy ingatlannal kapcsolatos meghatalmazásokig bármit készíthet saját vagy más nevére, "általad" hitelesítve...
Egy adatvédelmi szakembernél olvastam Linkedinen (ergya a keresője, nem találom), hogy az ügyfélkapu hozzáférés megosztása/másénak használata minimum szabálysértés.
De leginkább hülyeség.
-
ledgeri
nagyúr
LASTPASS-t NE!
Millió adatszivárgása volt már, és eléggé úgy tűnik hogy lesz is! Legutóbbi olyan volt, hogy egyik nyáron feltörték őket, ősszel tereltek, hogy semmi, télen meg kiderült, hogy minden adatbázist vittek, az adatbázisoknak nem minden eleme volt tiktosítva (jelszókezelőben csak a jelszavak voltak, de a nevek, URL-ek, jegyzetek nem, kb)...
A fenti mellett, meg a réigi fiókokat nem kódolták újra, szóval míg az új fiókok 30000 vagy 300000 iterációs kódoláson estek át, a régiek csak 5000-en áltak. ilyesmik!
Sokaknak sok bajuk lett már a lasptassból. Még ha ez egy külön progi is ami csak et csinálja, frissen és jól, a név már szégyen! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Donki Hóte #109 üzenetére
Az android-app hozzáférés nem egyenlő a googleplayyel. Az android nem egyenlő a google-lel! Tájékozódni lehet, attól senki sem tart vissza!
Ha valami open source, akkor nagy eséllyel nem csak a google playen elérhető..., csak egy jó példa: f-droid, vagy saját github repo arra meg ott az obtanium.
Emellett ha valaki annyira nagyon googlePlay függő, ott az aurora-store is. -
-
solena
tag
Két lehetséges módon:
1: meghatalmazást adsz/adtál a könyvelődnek, és akkor a saját ÜK-ján keresztül lép be, és a meghatalmazás miatt hozzáfér a dolgaidhoz a továbbiakban is. Az ő hozzáférését ebben az esetben nem befolyásolja, hogy aktiváltad az ÜK+-t.
2: ha direktbe használja a te ÜK-dat (azaz a te felh.név/jelszó párosoddal lépett be), akkor megosztod vele a qr-kódot (vagy a mögötte lévő 16 jegyű kulcsot). Azzal, hogy aktiváltad az ÜK+-t, akkor ő most jelen pillanatban nem fér hozzá az ÜK-dhoz.
Ha nem vagy benne biztos, hogy a könyvelőd hogyan adja be a bevallásaidat, akkor kérdezz rá.
-
hankock
tag
Pár tanács aki elakadt.
Csak mobilja van... (pl. anyósom)
Ügyfélkapuba belépsz, Ügyfélkapu+ igénylése > nem tudom a qr kódot beolvasni (hiszen azon a készüléken csinálod) kell kiválasztani. Itt létrehoznak egy kódot amit ki kell másolni.
Google Authenticator-ba jobb alul "+" jel > beállító kulcs megadása > Kódnévhez pl. "Ügyfélkapu +" > Az Ön kulcsa (ide kell bemásolni a kódot) > Kulcs típusa Időalapú.Törlőkódot elmenteni (és/vagy felírni)
Kész.
Akinek van számítógépe... (vagy tablet, vagy laptop)
Az le tudja fotózni a qr kódot a mobillal, tehát ez egyszerűbb.
Ügyfélkapuba belépsz, Ügyfélkapu+ igénylése > QR kód kérése.
Ami fontos, hogy nem a fényképezőgéppel, nem a (pl. Xiaomi) beépített qr kód olvasóval fotózunk, hanem Google Authenticator jobb alsó sarokban "+" jel QR-kód beolvasásá-t kell kiválasztani.Törlőkódot elmenteni (és/vagy felírni)
Kész.
-
angyalpc2
aktív tag
Mivel a kormány kommunikáció ilyen dolgokbna a béka segge alatt van, mindenki abban a hiszemben van hogy a + az valami új dolog.
Közben csak a belépő rendszer új.
Csak ezért miért kellett új nevet adni? kretének
ha a logoutnak ilyen lenne akkor logout+ a neve?
b.rmok ennyi.. nem is vártunk mást. az hogy még telefon is kell hozzá plusz baromság, bőven elég lett volna az email-es vagy SMS visszaigazolás
Valószínűleg rájöttek a ruszkik hackerek ki be járkálnak a rendszerben (Rogán külügy eset után ezen nincs mit csodálkozni) Sikerült egyből a lő másik oldalára esni.
A személyigazolványt is lehet cseréltetni a DÁP miatt ha 2021 július előtti
van egy égyébként külön fórum is erre már. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hypno skate #113 üzenetére
Bocsi, tényleg nem pörgettem át 100%-ban (csak ~70-ben) a topic-ot, de abból indultam ki, amit "állambácsi" javasolt: Google Authenticator (min droid ver. 6) és MS Authenticator (min. droid ver. 8).
Vagy nem ennél is régebbi mobilod van?
Ja, látom LG G2. Én is egy "őskövülettel" nyomom (Huawei P10), de te rám is rám licitáltál.Viszont a témától függetlenül felmerül bennem a kérdés, hogy ezt a mobilt – telefonáláson kívül – mire tudod még használni?
-
hcl
titán
válasz
Donki Hóte #109 üzenetére
Miért ne tudnál Play nélkül telepíteni egy Androidos telefonra?
Ha nem akar az ember Play-ből telepíteni, és nem felel meg a letöltött APK, akkor meg minek okostelefon?
(Az Aegis pont van F-Droidon is, az azért nem egy pöcegödör.)
-
haxiboy
veterán
Nekem elég volt a kódot egy authenticatorral beolvasni és visszaadni neki, mint bármely másik 2FA esetében (jelen esetben LastPass Authenticator) és működik...nagyobb kérdés hogy hogy adok majd jogosultságot a könyvelőmnek....
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hypno skate #106 üzenetére
" ... eleve ilyet ajánlanak?"
Eleve, milyet? Ha jól emlékszem ajánlottak két alternatívát telefonra (MS és Google), és egyet azoknak akiknek nincs, vagy nem akarnak telefont használni: TOTP.APP
Ha egyik sem jó, akkor irány a net! Tényleg "millió fajta" van (nem lehet mindet felsorolni).#108 UnA
" ... valahogy aztán neked sem sikerült értelmezni a fórumon a beszélgetést ... "
Akkor segíts kérlek!Mit értettem félre?
-
-
hcl
titán
válasz
hypno skate #106 üzenetére
Google Authenticator volt az egyik ajánlás. Ha van már Androidon Google fiókja az embernek, akkor teljesen jó az.
-
hcl
titán
magyarorszag.hu, user, jelszó, telefonról a Google Authenticatorban kapott tokneszám beír, bent vagy az Ügyfélkapun. Semmi szükségem erre, hogy telefonról intézzem, sőt, a legtöbb dolog telefonon amúgy is használhatatlan, szóval inkább rendes böngészőből csinálom. Még csak nem is Windowson
@Adamsky : Hát, nem ez lesz a dolog legkevésbé biztonságos része
@yogibear : Ettől még a Google-nak is a kva anyját, úgy alapból... Ha fel akarsz tölteni valamit a Play-re, akkor mindenbe beleköt, csomó kártékony cucc meg simán felmegy.
-
<Adamsky>
nagyúr
#35 Jack Hunter
" ... hanem össze lehetne dobni egy oktatóvideót az ilyen marháknak,mint én is, ahol részletesen, pontról pontra megmutatják, hogyan kell qr kód olvasót használni, mit hova kellene beírni ... "
Már meg ne haragudj, de te nem tudod használni a keresőt?
Én sem értek mindenhez, de a mai világban azt hiszem elvárható, hogy az emberek (OK, az időseket hagyjuk! ... bár ott is vannak pozitív kivételek) legalább alap szinten képesek legyenek használni az internetet.
Gondom van? Nem az asztalt verem, vagy a fejemet a falba, hanem szétnézek a neten. Rákeresek, informálódok, és ha még így sem, akkor megkérdem a szomszédot, havert, családtagot. Még mindig semmi? Akkor – és ez kicsit már "next level" lehet – közösségi média és/vagy fórum.Egyébiránt, ahogy Tim82 is írta, tényleg minden ott van, csak picit keresni kell.
#39 mpierre
Mondjuk ezzel az e-mail-es "kétlépcsős azonosítással" – már elnézést – adunk a sz*rnak egy pofont. Tipikusan az olyan emberek miatt kell(het) ez, aki eleve egy jelszót (mondjuk a macskájuk nevét vagy a születési dátumukat) használják mindenhová, ill. a mailbox-ukon sincs beállítva rendes (!) kétlépcsős védelem.
Pedig utóbbi lenne talán a legfontosabb ...#40 hcl
Mert nem valami biztonságos.#41 UnA
" ... senki nem telepítette volna a DÁP alkalmazást ... "
Nem tudom miről beszélsz.A kétlépcsős autentikációhoz nem kell DÁP.
#44 Csorbi
" ... kiírja a neki szükséges minimum Android verziót, nézzem meg helyetted?"
Ilyenkor sose tudom elképzelni, hogy ezt lustaság vagy tudatlanság okozza.#45 UnA
"A legfontosabb kérdés, hogy tényleg szükséged van-e a DÁP-ra?"
Nem. Egy jó ideig még biztos csak opció marad.#101 yogibear
Lehet kötelezővé kellene tenni egy Ügyfélkapu → Ügyfélkapu+ beállítást minden szavazni szándékozónak. Kapna eszközt, leírást (nem kell fejből), csinálja meg. Ha ennyire sem képes, akkor inkább ne szavazzon ... -
PTM
aktív tag
válasz
hypno skate #96 üzenetére
Szerintem az autentikátor (akár a webes, ha nincs valakinek megfelelő mobilja) éppen egyszerűbb, mint SMS-ekkel szórakozni.
-
yogibear
addikt
Pénzlehúzásba torkollhat az ügyfélkapus átállás: jobb, ha erre nagyon figyel]
ha az „authenticator” vagy a „hitelesítő”, netán a „hitelesítő alkalmazás” szavakra keresünk rá a Google Play platformján, akkor az első találat egy szponzorált hirdetésbe csomagolt alattomos átverés
Jó de aki nem tud eleve olvasni... Az ÜK+ leírásában világosan az szerepel, hogy Google Authenticator avagy Google hitelesítő...
50 IQ felett azt is elolvassa az ember, hogy ki a készítő: Google LLC...
Innentől nem lehet hibázni... persze aki képes online a kártyája cvc kódját is megadni, sőt az sms-ben kapott 2FA kódot is, azoktól mi mást várna az ember?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA