- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Espla
aktív tag
válasz
MzperX07 #4074 üzenetére
elvileg ez az alaplap és a procifoglalat felett van egy másik PU-szerű dolog, ami elvileg kivehető
ennyire azért nem szaladnék előre, csak ha valaki csinált már ilyet
azt nem írtam eddig, hogy EXP GDC 8.4d -
kzsolt00
tag
válasz
MzperX07 #4074 üzenetére
Nem. Ilyet még sehol sem láttam. Ha a VGA-t ki lehet venni, akkor az MXM foglalatos, amit üzleti szegmensben még nem láttam. Tehát most lehet nagyon tévedek, de utána nézés nélkül ki merem jelenteni, hogy NEM lehet belőle kivenni, mert ha van is benne dGPU (nem VGA), akkor az mint a neve is utal rá, csak egy GPU. Tehát csak a mag(ok) regiszterek, stb, stb van odaforrasztva az alaplapra.
Amúgy erre felbuzdúlva kezdtem el gondolkodni, hogy mennyire nem egyszerű is megfogalmazni a dolgokat. Jobban mondva helyesen mondatba foglalni ezeket a szavakat. igp-igpu-dgpu-gpu-vga-egpu, hogy melyik pontosan mit is takar, és még ezernyi féle port (értek én itt az általam elsőként megismert agp-től a PCI generációkig, a TB, Express card portokig mindent)
Szerk: Hogy értsétek ez az egész gondolatmenetem azért jött, mert a felettem szóló olyat írt (magadra ne vedd kérlek, semmi rossz szándék nincs benne, főleg nem kioktató!), hogy dedikált videókártya. Ha a dGPU-t akarta rövidíteni, akkor ugye képzavar ahogy folytatta, mert a dGPU-k legjobb tudomásom szerint dedikált GPU-k. Tehát dedikált önálló egységek, melyek magukban nem képesek működni különálló egységként, csak valaminek a részeként. Minden esetben az alaplapra vannak forrasztva (tévedés jogát fenntartom). Ergo biztos, hogy nem lehet kivenni, ami már csak a szó jelentéséből is kikövetkeztethető. De maga a "dedikált videókártya" elnevezés valójában akkor csak egy rossz szójárás lenne? Vagy pontosan ez mit jelent?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
MzperX07 #3352 üzenetére
Szia!
Az összefoglaló 8-as pontjában már összegyűjtöttem erről az infókat és talán volt is egy kolléga, aki írta, hogy neki is GPT-vel pnp volt a rendszer. De most legalább itt vagy te is egy újabb példaként, ha jól értem Windows 10-el?
Azt esetleg még elárulhatnád, hogy melyik bios verzió van fent neked? Nekem 6560b volt és próbáltam GPT-t, de arra már nem emlékszem, hogy a DSDT-t megcsináltam e vagy amikor láttam az error12-t, betudtam, hogy ugyan az a szitu. Sajnos már nem tudom kipróbálni.
-
Doink
aktív tag
-
-
Doink
aktív tag
válasz
MzperX07 #3121 üzenetére
DSDT substitution-el is próbáltad? - amikor setupból töltöd be a hekkelt dsdt táblát. Mondjuk a régivel is simán mennie kéne, youtubeon is írják kommentben hogy simán megy a dsdt override. Igazából ezért nem tudunk segíteni, mert nem tudjuk hogy miért nem sikerül neked az a nagy memória.
-
-
Doink
aktív tag
válasz
MzperX07 #3101 üzenetére
Valószínű azért kapsz error12-t az új vga-val mert neki 256mb pci space kell ellenben a réginek 128. Sikeres dsdt override és setupx mindig megoldja az error 12-t. Te gépednél most hogy uefi boot-al tolod (és ezt is ajánlja mindenki mert elvileg plug&play) még megpróbálhatod hogy 2 giga ram-al indítod a gépet.
Persze hosszú távon senki se akarja hogy 2 giga rammal bohóckodj de tesztre elég.Ha így nem megy akkor én a régi megoldást ajánlom:
Minden ramot bepattintasz.
Legacy bios boot, dsdt+setup.
Az egput tedd ki a 36bites pcie spacere:
- dGPU off ha van
- PCI Compact
- endpoint: 56.25GB
- Run compact, igpu + egpu, force igpu 32bitMegjegyzés:
Ha pl gtx770 kissebb és öregebb kártyát tervezel akkor azoknak elég a 128mb pci space de az újak elvileg mind többet kérnek de ebben erősítsen meg valaki. Ezzel csak azt akarom modnani hogy tök feleslegesen szivatod magad ebben az esetben. -
válasz
MzperX07 #3101 üzenetére
Az eddigi esetek alapján az error 12 kitartással eltüntethető. Angol fórumokban részletes küzdések olvashatók, sokszor az adott hibára más konfiggal futnak rá, de másik gépeken is jó a módszer. Ezt helyetted nem tudja senki fórumon át sajnos megoldani. Mikor ugyanezzel küzdöttem anno, pont ezt kaptam válaszul. Viszont így több rendszerrel szívás után az a helyzet hogy tényleg így van. Összefoglaló + DiY eGPU fórumok. Sok sikert!
-
kzsolt00
tag
válasz
MzperX07 #3099 üzenetére
A legelső dolog amit csinálnék, hogy hagyom a francba azt a GT 430 at, mert még egy tesztre sem méltó a véleményem szerint. Lehet, hogy veszel egy másik kártyát, egy eleve nagyobbat, korszerűbbet, jobbat, és plug 'n' play lesz, most meg ugye még szívsz itt a kis 430-al, ami amúgy is csak egy teszt végett lenne jó.
-
Doink
aktív tag
válasz
MzperX07 #3096 üzenetére
Próbáld meg 4xxM notebook driverrel.. Bár én nem nvidiat használok de régen amikor még nem volt tök ugyna a 2 akkor valakinek űködött. Másik lehetőség az .inf-et hekkelés.
-
bazsy1981
tag
válasz
MzperX07 #3094 üzenetére
szia
én ezt már ide régen megírtam hogy véleményem szerint ennek kellene az első lépésnek lenni és így megoldódik jó pár hiba.
egyébként volt júliusi nvidia driver amivel nekem is szarakodott az optimus, de meg kell próbálni több driverrel, nekem pl most a legújabbal tökéletesen megy
cserélgess nvidia drivert és sztem valamelyikkel jó lesz az optimusz is
-
Doink
aktív tag
válasz
MzperX07 #3091 üzenetére
Gondolom a dsdt mappádban van egy régi asl.exe-d, írd felül azzal amit letöltöttél.
Itt az aug31-es iasl+asl, asl mappában benne van az x86 és az x64 verzió is. -
Doink
aktív tag
válasz
MzperX07 #3060 üzenetére
Nvidia optimus megoldja, semmit sem kell tenned hozzá csak egy nvidia gpu és egy intel igp kell. Pont ezért lassabb így mert az x1-es linken másolja vissza a képet az igp-re és nem csak kitolja a rádugott monitorra.
2. generációs (sandy bridge) intel cputól a déli híd gen2. pl 2630qm
6. generációstól (skylake) gen3. pl 6700hq -
Kirrr
aktív tag
válasz
MzperX07 #3058 üzenetére
Mindenképpen kell a Setup az Elitebooknál, vagy próbálkozhatsz a DSDT Override-al, de az kicsit nehezebb.
Gép - ExpressCard - Beast - VGA - tetszőleges kimenetére kötött monitor, Ez az ideális eset, ha nincs rákötve monitor akkor a noti saját kijelzőjén is megy nVidia kártyával, de ilyenkor jelentős teljesítménycsökkenés léphet fel.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
MzperX07 #3055 üzenetére
Legfrissebb BIOS elsőre, tudod állítani az EC sebességet, ezt tedd Gen.2-re. Szükség lesz a Setup 1.x nevű programra és egy olyan Beast adapterre amin mindkét delay switch rajta van (Ha Beast-et akarsz...) PE4C, PE4L is jó a gépedhez.
Én mindenképpen olyan kártyát ajánlanék, amin van legalább egy 6pin csatlakozó... hátha az adapter nem tudja ellátni 75W-al. Szóval ha 1050-et akarsz akkor olyat keress ami vagy nem overclockolt gyárilag vagy amin van 6pin. Elméletben a 350-es P4 táp elvisz egy ilyen kártyát (75W), de ezt mindenképpen ki kell próbálni.
Az, hogy egy kártya PCI-E 2.0 vagy 3.0 az mindegy jelen esetben, mert a Beast tudtommal csak 2.0-án megy, de ebben tapasztaltabb eGPU-zók megcáfolhatnak. Ettől függetlenül x1 2.0-án menni fog a Beast-ben a 3.0-ás kártya.
-
kzsolt00
tag
válasz
MzperX07 #3053 üzenetére
Teljesen jó alapod van egy eGPU rendszer kiépítésére!
A windows verzióba nem tudom a gépedhez melyik illik jobban egy eGPU rendszer mellé, mármint melyiket szereti vajon jobban, ezt vagy kitapasztalod, vagy mégtöbbet kell olvasnod kimondottan ezzel a géppel már összehozott rendszerekről, (kinek mivel ment jobban).A VGA az mindegy úgymond, úgy értem, hogy elég jó CPU-d van. A választott kártyák jók nagyon, nyílván az 1050 a jobb, de abban igazad van, hogy nemigen van még olyannal tapasztalata senkinek. Bár ha rám halgatsz, én bevállalnám, az 1050-et venném
Egy picit lemaradtam, és nem tudom pontosan, hogy a 8.x verziók közül melyiken nincsenek bizonyos kapcsolók. Ha visszaolvasol világos lesz. Az egyik kommentelő kb leírta hogy mi ajánlott DELL, HP, és Lenovo gépekhez. De ami biztos, hogy ha régebbi verziót veszel, azzal működnie kell. Vagy ugye ott vannak a Hwtoolsos termékek, ha biztosra akarsz menni, bár drágább.
Első lépésként mindig itt hardveraprón nézd meg a hírdetéseket az adapterek, és a VGA-k és amúgy minden iránt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest