Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz totopad #6828 üzenetére

Naja, nagyon más árszintek vannak és teljesítmény igények is, mint amikor anno nagyobb aktivitás volt a topicban.

Anno még régi thinkpad expresscard + kínai egpu "dongle" és rákötött táp módon sokkal gazdaságosabban kijött (például 35 ezer gtx1050 kártya, a 60 ezres laptop mellé, 35 dolcsis expgdc egpu, meglévő atx táp vagy 120w-os 12v tápegység :D ).

A lenovo dokkot is csak azért vettem, mert relatíve olcsó volt és pont type-c dokkolókat kerestem és egy márkásabb hitvány 2 hdmi + lanos nem egpu, csak egy kábellel monitorokat és hálózatot és töltőt gépre kötö dokk is 40 ezer volt.

Most meg százezrek és milliók repkednek az újabb gpu-knál és még most egpu dokkot venni sem sima hozzá.

Ehhez képest viszonyítva múltkor radeon 780m integrált gpu-s amd ryzen7 8845h procis minipécét vettem 380 euroért (akkor még 150k huf) plusz 64GB ram és 2TB gyors ssd összesen 250k.
    És elvileg még játszani is lehetne vele mondjuk fullhd-ban, bár persze nem 4k 200fps mellett :D és még beépített oculink portja is van :D

Új hozzászólás Aktív témák