Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kari1
aktív tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata hogy mennyi az a maximális idő amíg Hong Kongból megjön egy csomag?
Röviden: rendeltem egy kamera objektív bögrét, ezen a hét szerdán lejárt a 45 nap (eladóval megbeszéltem hogy visszaadja a pénzt ami már meg is történt) de szeretném megtudni hogy van-e esélye annak hogy még megjön a cucc mivel ha igen addig nem rendelem meg újra.
Tehát arra lennék kíváncsi hogy kinek mennyi volt a maximális idő amíg megjött egy csomag?
Köszi. -
Kari1
aktív tag
Kösz az infókat, akkor szerintem még várok 1,5-2 hetet és ha nem lesz semmi akkor másik eladótól rendelek újra.
-
Kari1
aktív tag
Én vmi ilyet írnék (lehet hogy ez sem tökéletes de ha ezt nem érti akkor az szvsz direkt van)
I ordered (*) this product which hasn't arrived yet. It cost 20$ (as you can see) but I got just 2$ refund. Please give me a full refund or I will open a case. Also, I will give you a negative feedback if I don't get back the full price.
(*) ide tennék egy linket a rendelt termékről vagy printsceent - tudom hogy a levélből az látható de így szvsz 100%-ig egyértelmő lesz hogy miről beszélsz.
-
Kari1
aktív tag
Az android tv box is elég olcsó nála 6,648HUF ez kb olyan 15-20e ft lenne.
Múltkor pont én is benéztem egy ilyen aukciót, 4500Ft-ért nyertem meg egy sticket, de csak utána néztem meg rendesen az értékeléseit és egyből látszódott hogy kamu.
(Mivel nem akartam case-zel szórakozni meg kb 30-40 napot várni hogy visszakapjam a pénzem így gondoltam hogy nem fizetem ki az aukciót, hanem megvárom hogy mit csinál. Nyit-e ő case-t hogy nem fizetek, ír-e, vagy vmi... Nem csinált kb semmit és rá 1 hétre már nem is élt a profilja az alatt az 1-2 hét alatt, aukcióval kiszórt napi 5-6 android tv boxot és stick-et 5-10e ft értékben...)[ Szerkesztve ]
-
Kari1
aktív tag
válasz Abesszin #44093 üzenetére
99.9% hogy vmi malware:
http://www.hoax-slayer.com/usps-malware.shtmlHa még a usps-nél lenne feladva azt Mo-n akkor is Magyar Posta hozná ki neked. Vagyis ha nem lennél otthon akkor a posta hagyna értesítőt a postaládában és nem a usps küldene email hogy nem voltál elérhető.
-
Kari1
aktív tag
Igen, az eladó gondolom nyitott egy case-t hogy nem fizettél. Alul írja hogy ha problémád van akkor az eBay Customer Support-nál jelezd ezt. Szvsz nekik kellene jelezni hogy fizettél gondolom a paypal-es bizonylat (Transaction ID-t, stb). De ezt majd megmondja az akinek már volt ilyen ügye.
-
Kari1
aktív tag
válasz mgTerminator #44182 üzenetére
Szvsz nagyon nem tudsz mit csinálni. (Máshol sem adják vissza a pénzed/cserélik ki a terméket csak ha a rosszat visszaadod.) - Esetleg megpróbálhatod vele megbeszélni hogy a visszaküldést fizesse.
(#44181) peter889
Van angol oldala is, bal felső sarokban lehet váltani:
http://intmail.183.com.cn/icc-itemstatusen.jsp
Gondolom felső sor lesz a tracking number, alsó a captcha. -
Kari1
aktív tag
Vki-nek van tapasztalata pillanatragasztóval kapcsolatban?
Ilyet szeretnék rendelni: http://www.ebay.com/itm/181166056731 (Mondjuk ezt a fajtát nálunk is lehet kapni)
Átjön ilyen a vám-on? Esetleg vhol utána lehet nézni hogy milyen termékeket nem lehet behozni az EU-ba? Illetve akkor mi lesz ha olyan terméket szeretnék behozni amit nem lehet? -
Kari1
aktív tag
válasz #65537792 #44207 üzenetére
Ezt pl a conrad-nal láttam más webshop-ot nem találtam náluk 6e ft. De még a számomra ismeretlen márkák is ilyen 1500 ft körül vannak. Azt hogy ez miért ennyi jó kérdés. Mivel negatív visszajelzés nincs róla ezért gondolom valamennyire biztos hogy ragad ha hozza pl egy ferrobond szintjét már megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Kari1
aktív tag
válasz mgTerminator #44220 üzenetére
Szvsz jelentsd az ebay-nek plusz ha tényleg hamis a MHL kábel akkor azzal együtt, általában az ilyen hamis cuccokat elég felületesen csinálják meg tehát meg lehet mutatni hogy nem eredeti. Enélkül sajnos ez tényleg csak rágalmazás, ha azt írod, hogy hamis, de ezt nem tudod alátámasztani.
Illetve idáig az eladó teljesen korrekt volt mert visszaadta volna / cserélte volna ha visszaküldöd, csak ez neked nem tetszett, így szerintem az ebay könnyen neki kedvezhet. -
Kari1
aktív tag
válasz mgTerminator #44226 üzenetére
Szvsz mivel írtad, hogy postázni nem akarsz, lehet, hogy érdemesebb lett volna egy partial refund-ot megbeszélni (ill megpróbálkozni azzal) arra hivatkozva, hogy néha van kép néha nincs... így lehet hogy nem buktad volna a teljes összeget.
-
Kari1
aktív tag
válasz traktorgumi #44268 üzenetére
Amíg nem jön meg nehéz lesz megmondani, főleg mivel aukció volt. Addig szerintem neten érdemes utána nézni hasonló tapasztalatoknak hogy könnyebb legyen kiszűrni ha fake.
-
Kari1
aktív tag
válasz traktorgumi #44289 üzenetére
Így előre tényleg nehéz megmondani bár nem ilyen értékben de én most kaptam meg a fülhallgatóm (4700-4900 ft-ért aukción) ami nálunk 10-e ft, kint is kb 8e ft és eredeti volt.
-
Kari1
aktív tag
válasz traktorgumi #44295 üzenetére
Pl ez a tok sem eredeti, http://www.ebay.com/itm/271511283963
Mégsem írja hogy replica / hamisítvány lenne.(#44296) virkir
Purchase history-nál van egy ilyen "rádió gomb" - Archived (Last 3 years) ott szerintem látnod kellene ha a recent tab-ból törölted.
Vagy ha megjött az email a feladásról akkor ha a Go to Order Details gombra kattintasz akkor is be fog jönni a rendelés.
[ Szerkesztve ]
-
Kari1
aktív tag
válasz Avicularia #44384 üzenetére
Youtube-on keress rá van egy csomó videó.
-
Kari1
aktív tag
válasz Kezdő vagyok #44551 üzenetére
Azt tudom hogy a feedbackre 60 nap van a vásárlástól számítva, de ha case-t nyitok akkor is 60 nap vagy ebben az esetben ez ki fog tolódni?
Sorry véletlen ment válaszként, még reggel van
[ Szerkesztve ]
-
Kari1
aktív tag
válasz radi8tor #44553 üzenetére
Nem ezt kérdeztem hanem azt hogy ha case-t nyitok és így túllépem a 60 napot (mert leírásban a fizetéstől számított 60 napig tudok feedback-et adni) akkor is tudok-e majd feedback-elni, vagyis ez a dátum is tolódik-e a case-zel együtt?
pl vásároltam vmit május 22-én ekkor a feedback lejárta kb július 22 (60 nap miatt) a becsült szállítás legyen június 12-28 de probléma van. Nyitok egy case-t június 25-én és ez is elhúzódik mondjuk július 24ig (+30 nap miatt) akkor már ugye kifutottam az eredeti július 22-ből ilyenkor is tudok feedback-et adni?
[ Szerkesztve ]
-
Kari1
aktív tag
válasz radi8tor #44558 üzenetére
Amit írtam példát abból mi nem világos? Mert amit most is írtál annak semmi értelme nincs.
"Nem adhatsz (jogosan) negatív feedbacket 60 nap miatt, ha még nem telt le a becsült szállítási idő későbbi időpontja." A példámban a szállítási idő június 12-28 viszont a case miatt az ügy elhúzódik JÚLIUSIG, így mivel kifutnék a 60 napból adok egy feedback-et de utána lehet hogy megoldódik az ügy. Pls olvasd el még egyszer a példát és meglátod mi a problémám. -
Kari1
aktív tag
válasz fardem #44562 üzenetére
Azért mert nem olyan nagy dologról van szó. Android stickhez aminek a töltője US nem küldtek US-EU átalakítót pedig meg volt említve, írtam hogy egy 2.5$-os partial refund jó lenne mert akkor tudok itthon venni egyet (és nem kellene újra 30 napot várni erre), de amúgy az is jó ha a küld egyet (mivel van másik töltő tudom használni) ezért sem annyira fontos az idő (most vagyunk olyan 30 napnál). Csak szerettem volna megtudni hogy a feedback hogy van mert ha mégsem jön meg azért mégis negatívval értékelném.
-
Kari1
aktív tag
-
Kari1
aktív tag
Az hogy van tracking number nem jelent semmit, itt most ugye nem magyar hanem más külföldi postáról (kínai, hongkongi stb) beszélünk. Ki tudja náluk milyen a "policy" ha nincs biztosítva akkor nem fognak semmit tenni. Illetve ha csak ennyit látsz hol fel lett adva akkor az kb azt is jelentheti hogy meg sem érkezett Mo-ra vagyis lehet hogy a Magyar Posta is erre fog hivatkozni hogy be sem jött az országba ezért nem az ő hatáskörük.
Az estimated delivery day utolsó napjától számított 30. napig még tudsz ebay-en case-t nyitni akkor van esély hogy visszakapod a pénzed, illetve ha jó fej az eladó lehet enélkül is meg tudod ezt vele beszélni. De ha ő elzárkózik akkor már szerintem tényleg nem tudsz mit tenni mert kifutottál az időből.
-
Kari1
aktív tag
Amúgy tracking alapján mit látsz? Csak annyit hogy fel lett adva vagy van más bejegyzés is?
"rendelek tőle több kisebb dolgot azonos összértékben, track nélkül, és mindegyikre refund-ot kérek."
Ezzel pedig lehet próbálkozni de ha külön-külön refundolod lehet hogy az ebay-nek is gyanús lesz (15-20 termékből egy sem jött meg), illetve az hogy mi jön trackinggel és mi nem, nem lehet tudni csak ha teszteled.
Pl nekem már 1700Ft-t cucc is jött trackinggel. Ha pedig egyszerre rendeled lehet hogy összevonja és akkor szerintem már eleve fog rá trackinget tenni mivel mégis kb 25e huf-os tételről beszélünk. -
Kari1
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Tudományos Pandémia Klub
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- TUF Dash F15 FX517ZC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
- Kitűnő MacBook Pro 13 8/256 (94%-os akku)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest