Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73274 üzenetére
Neked kell fizetni a postaköltséget. De ezt neked a PayPal kifizeti 9300 Ft-ig..
Összefoglaló, 16. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módjaA szállítási díjak kalkulációja és javaslat a küldésre az Összefoglaló, 8. Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat részben innen kezdve: Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. A szóba jöhető szállítók a Magyar Posta és a futárcégek.
A refund úgy működik ilyen esetben, hogy ha elfogadja az eladó, akkor neked 5 munkanapon belül nyomkövetős formában fel kell adni. Ez lehet ajánlott levél küldemény vagy MPL Europe standard csomag, a postai üzleti feltételek tartalmazzák a biztosítási összegeket, opciókat.
Ha ő kézhez veszi, kézbesítik neki akkor 6 munkanapon belül küldeni kell a pénzt.
Az Összefoglalóban az eBay szabályokhoz van kink Az eBay szabályai a vásárlói védelemről -
Topikgazda
válasz Nand708 #73276 üzenetére
Az eBay Help szöveg nem minden esetre érvényes.
Az amire utalnak az ránk nem vonatkozik, ezért is biztosítja a PayPal ezt. Azon kívül az általános help információ felül íródik, ha az eladó nem ad meg visszaküldési lehetőséget.Egyébként ez olyan címke lenne, hogy az eladó kifizeti előre a USPS-nek díjat, ezt a címkét ráragasztja a vevő a csomagra és odaadja a lakása előtt elhaladó USPS postásnak, vagy beviszi ennek a postának a felvevőhelyére.
Ilyen Németországban nincs, a Német Posta csak a neki kifizetett csomagot veszi át. Nálunk szintén ez a helyzet.
Egyébként a Fogyasztóvédelmi Törvények is ezt írják, nincs benne olyan, hogy kötelezni kell ilyenre az eladókat, önként vállalhat visszaküldési költség kifizetést. A komolyabbak csinálják is.
Itt persze most nem alkalmazható a törvény, mert nem bolti kereskedelem kategóriáról van szó.Ajánlott alapból úgy 11000 Ft, csomagok esetén 50k-ról indul. Nem jellemező az elvesztés. De mérd le a súly a dobozát és kalkulálj, az Összefoglalói leírásban vannak futár cég lehetőségek is.
[ Szerkesztve ]
-
Nand708
csendes tag
válasz Nand708 #73276 üzenetére
Sikeresen visszakaptam a majd 900€-t és még a visszaküldés ktsg-ét is Paypaltól. Köszönöm a segítséget!
Viszont a váz vásárlásáról nem tettem le.
Találtam egyet Spanyolországban, viszont az eladó kikötötte, hogy paypallal nem lehet fizetni. gondolom a jutalék miatt..
- Van olyan biztonságos az ebay vásárlói védelme, mint a Paypalé?
- miért van az, hogy egyes termékeket csak az országspecifikus oldalakon találok meg, a .com -oson meg nem? Lehet egyenként végignézni az egyes oldalakat, nem értem miért jó ez. -
Topikgazda
válasz Nand708 #73363 üzenetére
Semmilyen védelme nem biztonságos, ennek a szónak az értelmében.
Van az eBay vásárlói védelme arra ha nem kapod meg vagy nem azt kapsz amit kifizettél, az adott szituációban visszakapod a pénzed vagy azt a részét ami jár ha részleges kárpótlásban egyeztek meg.Ha Paypal-al fizetsz egy eBay vásárlást a fent említett mellett van még egy védelmed, ahol van vásárlói védelmed arra ha nem kapod meg vagy nem azt kapsz amit kifizettél, az adott szituációban visszakapod a pénzed vagy azt a részét ami jár ha részleges kárpótlásban egyeztek meg.
Mert így működik az eBay. A USA oldal jogszabályi környezete eltér a mondjuk EU-s ország jogszabályi környezetétől. Elég nagynak látták a francia vagy angol vagy német piacot hogy önálló, rájuk vonatkozó szabályozású és nyelvű eBay oldal legyen.
Miért jó? Nem mindig a vevők igényei a meghatározóak, az eladók adják a bevételi forrást, így ők az elsődlegesek, az ő igényeik és a piaci feltételek.
Persze normális eladó ezt a költséget beépíti az eladási árba és így a vevő fizeti ki, és így az "tartja el" az eBay oldalakat, de ennek ellenére akkor is az eladók lennének a meghatározók.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73397 üzenetére
Én évek óta problémamentesen használom a külföldi bankszámlákra utaláshoz a Transferwise-t. 1/6 költségem van a bankom díjához viszonyítva és ha bankkártya a pénzforrás a Transferwise, még olcsóbb is, mert az kártyás vásárlásnak minősül és az a bankomnál ingyenes. Max 3 munkanapon belül megkapja a bankszámlájára a pénzt az akinek utaltam, ha a bankomon keresztül menne nem csak drága de úgy 1 hét.
És nekik is van védelmük, pénzkezelési garanciájuk.[ Szerkesztve ]
-
Nand708
csendes tag
válasz Nand708 #73397 üzenetére
A kinézett terméknél nem is a szokásos, e-bay-es money back guarantee van, hanem valami
más
amiben ráadásul kikötik, hogy csak paypalos (amihez nem járul hozzá az eladó) és hitelkártyás vásárlásoknál biztosít védelmet.
"La Garanzia cliente eBay copre la maggior parte degli acquisti effettuati su eBay.it per chi paga con carta di credito o PayPal."Én nem hitelkártyával vásárolnék, hanem virtuális kártyával, vagy utalással, TW-n keresztül.
Akkor nincs is semmilyen védelmem?
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73437 üzenetére
Mi lenne ha esetleg a termék linkjét adnád meg, amiket linkeltél ezek általános szövegek, nincs jelentősége. Mindig van vásárlói védelem. Ráadásul ha tudsz olaszul akkor egyértelmű a szórend, egyáltalán nem úgy kell értelmezni, ahogy te gondolod.
A virtuális kártya az lehet betéti. Sehol a vásárlásoknál nincs már megkülönböztetve, azzal a kártyával fizetsz amelyikkel akarsz. Betéti vagy hitel tökmindegy
Ha banki utalással fizetné arra is van 2 védelem, eBay és a bankod védelme.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73439 üzenetére
Van eBay garancia ha nem kapod meg vagy nem azt küldi, viszont nem vállalt a gépre sem visszaküldést, sem garanciát, az sem derül ki hogy mikor vásárolta, mennyi ideig használta és milyen körülmények közt. Én ezekre rákérdeznék. Ha olyan mint az új, akkor ezt meg is oszthatná.
Azért abban igazad lehet ha 30 €-val többé hirdetné akkor benne lenne a PayPal jutalék és úgyis megvennék.
Ilyen összegnél azért én is elgondolkozok azon, hogy legyen + védelmem.
És add hozzá a bankod utalási költségét, ez még a Transferwise-el is 2500 Ft-os utalás lenne, a bank ennél jóval többet kér és még ott van az €-os eladási árfolyam is, mert €-nak kell érkezni az eladó számlájára.
Én még keresgélnék a többi eBay oldalon, angol, francia, német és az osztrák oldalakon. Ez nem szimpatikus hirdetés. -
Topikgazda
válasz Nand708 #73457 üzenetére
Azt amit az eBay ad én sem olvasom, mert nincs bekötve semmilyen e-mail klienshez, gondolom te sem szoktad azokat az e-maileket látni.
Ha tudod akkor beírod az eladó igazi e-mail címét, ha nem tudod akkor írsz egy érvényest, hogy ki legyen töltve a rubrika, a sajátod az biztos érvényes.
Tényleg nincs jelentősége, évek óta utalok és nem mindig van meg az e-mail címe annak akinek küldök.
Így akár azt is beírhatod amit látsz.
Amikor elküldöm a pénzt akkor írok az eladónak egy eBay üzenetet, hogy pénz utalva X nap (amit a TW ír) múlva a számláján és kész.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73459 üzenetére
A bankszámlaszám a jó, az IBAN-os, amaz nem érdekes, ha iban számra utalsz.
A 8 karakteres SWIFT (BIC) kódot általában bankközpontok vagy olyan bankok használnak, amelyek nem rendelkeznek saját, külön SWIFT-kóddal bíró bankfiókokkal.
A számla szám a fix, ott nem téved el pénz, ha nincsenek elírva a számok. És nem SEPA utalással küldöd. BIC felejtős dolog.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Nand708 #73465 üzenetére
Ha te sem fértél hozzá, akkor milyen illetéktelenre gondolsz? Egyáltalán nem értem.
Megpróbálta levenni, de mivel nem volt még rajta semennyi pénz abban percben, így sikertelen volt a levétel. Midként alkalommal. Legfeljebb majd a Visa tiltja a kártyádat és azt veszed észre hogy nincs a Netbankos felsorolásban. De felülírhatod a beállítást egy 1 Ft-os limittel és nem lesz a kártyádon 48 óráig csak 1 forint (Vagy 24 óráig)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple MacBook Air M1 (2020) 13.3 256 GB (8 GB RAM
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- TUF Dash F15 FX517ZC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest