- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Köszöntünk az EA SPORTS™ WRC Topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ratrak
aktív tag
A Wreckfest zse-ni-á-lis!
Én imádom. Egy nagy baja van: nincs benne VR 
De amúgy kimondottan szép grafikája van, ahhoz képest, hogy arcade, szuper fizikát raktak alá, és elképesztően élvezetes benne vezetni úgy összességében. Ja, a hangok is szuperek. És elfut egy kenyérpirítón is.
Én nyomtam benne multit is, amit kb sehol máshol nem szoktam, és hát, igen, benne van, hogy páran totál roncsderby-üzemmódban mennek benne, viszont meglepően sok olyan versenyt mentem, ahol mindenki igyekezett nagyjából normálisan közlekedni - persze, volt néha kocc, de nem arra mentek, hogy kiforgassanak, meg beléd álljanak. Elég sok dobogót hoztam össze, első helyet viszont egyet sem
Vannak olyan arcok, akik nagyon jól ismerik a pályákat és az autókat is. Viszont jól lehet benne gyakorolni más játékok multijára is, ha ott ki tudod védeni a baleseteket, akkor mindenhol
Meg vannak olyan szerverek is, ahol írják, hogy próbálj meg kulturáltan menni, és vannak olyanok is, ahol meg azt írják, hogy itt minden belefér...
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ez most WRC2 már? Nem tudom követni.

-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Baszki írni akartam hogy lehetne e hosszabb... Erre 21 nap... Komolyan, kész vagyok Tőletek!
Te vagy a 4. akinek a műtét óta le akarom írni hogy párás lett a szemüvegem olyan jól esik amit írsz. Eddig mindig töröltem de ma nehéz nap van itthon, ma belefér.Tehát köszi pacsi mindenkinek!!!
-
Találtgyerek
Topikgazda
Elindítottam a PH VB következő futamát. A helyszín Portugália.
Az eredeti versenyen jó idő volt végig, néha kicsit felhős volt. Mély nyomok nem voltak a 2. körre sem. Ezeket másoltam a játékban is.
Az 1. nap csak gumiszerviz volt. Ide betettem egy rövid szervizt azért.
A 2. nap van egy hosszú szerviz.
A 3. nap nincs szerviz, de csak 4 szakasz.
21 napot raktam most rá, mert jön az ACR meg Banditnak is legyen ideje gyógyulni.
Sok sikert mindenkinek! -
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
Steve1207
üzenetére
Én mondjuk pár autóval és szakasszal is elleszek egy darabig, amennyi időm van játszani mostanában. Én szívesen próbálgatok meg tesztelek dolgokat, csak az esetleges hibákat nem igazán tudom pontosan leírni, mert nem vagyok nagy angolos. A nagyon alap dolgokat tudom csak.
A Wreckfest 1. részével játszottam régebben kontrollerrel. Nem volt rossz. Műfajon belül elég szórakoztató.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nem lesz annyi szakasz, hogy hetekig nyúzza az ember. Ez a rákfenéje az earlyknek, hogy párszor végigmész meg tesztelsz, aztán annyi. Csak már meguntam litániákat írni, hogy hogyan működik az early, olcsó ár, tesztelünk és jelezzük a hibákat, kb ez a jó rész benne. Bármelyik opció jó az adott feleknek

Btw, a hetekben nagyon megfogott a Wreckfest 2 egyébként, csak nem tudom milyen opciók vannak benne multira. Azt a 9e-et kiadtam volna már érte, ha lenne pl társaság lazázni (szokott rajta lenni -20% vagy akár az első rész is nagyon olcsó), ott még egymásnak is mehetünk, nem tiltott
Az első részt imádtam, de nem tudom valahova megvan-e most steamen kívül nekem, illetve ott a multi mit adhat, ha lenne annyi fő olyan stílusra is laza fun-olásra. Rettentő pörgős kis versenyeket lehetett ott is csapatni és ugyebár ott semmi se számít. -
dundi94
tag
Hali!
Végigmentem én is a Fun B versenyen. Izgi kategória/hely/időjárás választás sikerült.
Seat-ot választottam — szerintem még sosem mentem vele. Kicsit setupoltam, aztán hajrá!
Az első gyorson TD, majd szervizpark, de az autón annyi minden megsérült, hogy a sérülések nagyját vittem is tovább gyorsról gyorsra.
Mivel viszont élveztem a futamot, nem akartam feladni.
A játék aszfaltfizikája, ahogy többen is írtátok előttem, több mint érdekes. Főleg szakasz közben: ugyanazon útfelületen nem értem, egyik kanyarban miért fog úgy, mintha be lenne kenve ragasztóval, a másikban meg mintha jégen fordulnál.
De sebaj, majd a héten megnézzük, az AC Rally hogy muzsikál.
Köszi a szervezést, jöhet még ilyenből pár!
-
Ratrak
aktív tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Igen, szerintem is a gumi volt a különbség oka. Amúgy akartam Megane-al menni, de amikor próbálgattam, nem volt jó valahogy, így maradt a Xsara, ami viszont minden más próbálthoz képest jobban tetszett gyári setupon. De mondom, ő sem mozgott jól, csak a vakok közt volt a félszemű most számomra...

ACC-t most leszedtem, nincs elég helyem. Valahogy nekem az nem adja, mert ha nincs hozzá setupod, semmit nem érsz, az meg, hogy állandóan a guminyomás-hőmérséklettel szórakozzak, nekem totál elveszi a kedvem az egésztől. LMU-ban meg legalább vannak default setup-os versenyek. Ez a "bármikor felmegyek, biztos van valami"-jellegű dolog is tetszik benne, amennyire engem ez az egész egyáltalán érdekel (nem túlságosan), arra pont elég/jó.
A közösség meg ott is rettenet, ha bárki bármit hibázni mer, rögtön jön a stupid, moron, meg a többi jóság, mintha 8évesek lennének mindenhol. Viszont amikor meg kiadja, akkor azért fun az is, de én nagyrészt valszeg maradok a rallynál. Itt nincs anyázás, és akkor megyek versenyre, amikor én akarok/tudok, nem "amikor van"
-
válasz
Ratrak
üzenetére
Gyanús nekem hogy az S1 siker titka az hogy én oda száraz super softtal mentem be Ti meg a nedves de nem esős S2 miatt eső gumival?
Amúgy örülök ha tetszett a kategória részben miattad volt ez hogy mehessen a mégane is újra.Lmu? Na az jó lenne!
ACC pH szerver van amúgy oda sose jöttök fel?
-
válasz
rodolfoHu
üzenetére
Bár szép lenne a dicsőség de annyi félreértés van hogy a kuplung amiről beszélek az a McLaren GT perec kézi kuplung karja tehát én nem láb kuplung+H val megyek amúgy sem most meg végképp csak gáz pedál amit nyomok lábbal.
A váltó most automata a kézi kuplung kar a kormányon pedig az egyik a fék a másik a kézifék. -
rodolfoHu
kezdő
Bandit21 : Kissé megkésve,de én is jobbulást kívánok Neked,elismerésem,hogy ilyen helyzetben, még nehezíted is a dolgodat -kuplung,váltó,miegymás-,mégis tudsz ilyen időket menni.Igaz ez valahol JulesTS-re is.Hozzátok képest nekem jóval egyszerűbb dolgom van,se kuplung,se H-váltó,a kézifék is kormányon van,de nekem bőven jó így is.
jlaci74 : azért S3-on itt is előttem vagy,de más versenyeken is végeztél már előttem.Nekem nagyon pálya -meg autófüggő is,mikor hogy sikerül egy verseny,sőt,néha még hangulat függő is.Ha meg az elején elrontom,utána hajlamos vagyok túlerőltetni,ami sosem sül el jól....köszi a jelölést,visszaigazoltalak. -
Ratrak
aktív tag
Nah, ma reggel én is letoltam a "Bandit-jobbulást, fékagyengékfegyvere"-versenyt!
Spoiler alert: Bandit, legyőztél, gratulálok!
Jules, neked is salut, ezeket a másodpercenként váltandó szekis szörnyeket H-váltóval vezetni.... respect, de egy kicsit azért önsorsrontás, lássuk be
Érdekes verseny volt amúgy. Mostanában mentem LMU-ban párszor, meg megnéztem a RBR-t is, azok után az aszfaltfizika itt erősen... kompromisszumos. Meg az sem segített, hogy végig vizes gumin kellett menni, ami ráadásul két szakasz alatt is rommá kopott. Ezt azért erősen túlzásnak érzem, de mindegy. A kategóriával is úgy voltam, hogy alapból komálnám, de valahogy nem "érzem" jól itt ezeket az autókat, bármelyikbe is ülnék éppen be, valahogy olyan "bután" mozognak. Viszont tetszik, ahogy visítanak

Ezúttal a Xsarára esett a választásom pár teszt-menet után TT-ban, a default setuphoz nem is nagyon nyúltam, egy kis fékerő állítás, és gyí.
Aztán végül egészen klassz verseny lett belőle, a 3. stage-től kezdve kezdtem egyre jobban élvezni - és egyre többet hibázni is, sajnos...
Volt egy fura esetem, amikor picit lementem az útról, és a képen is látható fa fogta meg az autót. Picit vissza, majd megpróbáltam visszatérni az útra. Namost, a fotón is látszik, hogy ennek azért nem kellene lehetetlen feladatnak lennie, a játék mégis 6 sec büntivel díjazta a mutatványt...
De az utsó stage-en is sikerült a "balról veszem a körforgalmat" - helyen tovacsúsznom egyenesen, bele a bálába....
Ezen kívül pár kocc itt-ott, de nem volt amúgy vészes, szerencsére.És mondom, amúgy egészen élveztem a versenyt, a végén kicsit sajnáltam is, hogy vége

Szóval köszi a szervezést, és tessék szépen meggyógyulni, és normális térddel is verj rommá valamikor!
Megpróbálom azért nem "könnyen adni magam", megígérem!
-
válasz
jlaci74
üzenetére
Először is...

Nagyon örülök. Igen valóban nem volt véletlen a dolog, próbáltam kis fejtörőt bele vinni mert hiába van 2 szakaszonkent szerviz ha igazából egyik gumi se jó és vagy száraz - víz vagy víz száraz a minta.
Amúgy teljesen egyetértek, az aszfalt itt olyan mintha oda lenne ragasztva az autó semmi érdemi visszajelzés nincs.
Ennek ellenére a van tapadás nincs tapadás dolgot hozza csak kell hozzá ez a víz/nem víz móka.
Kitalálok valamit majd hétfő kedd körül is!
Szerk:
Most nézem, külön pacsi, hogy az S1 időm nem bántottad!
-
jlaci74
senior tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Drága barátom, neked nem csak a lábad fáj ...
Gondoltad ha Snecy nem rendez nekünk szivatós versenyeket akkor majd te...
lehet választani: száraz gumival vizen menni, vagy vizessel szárazon... kipróbáltam mindkettőt.
Amúgy valahol Jules-el értek egyet, bár sosem vezettem nagyon erős elsőkerekes autót, de kétlem hogy így viselkedik...
na majd jön az AC Rally és meglátjuk.
Köszi a szervezést!
Rodolfonak gratula, egy versenyen sem tudom utolérni pedig ez a cél
Ja, amúgy csináltam egy jó setupot szárazra, TT-ben lepróbálva mentem az S1-en egy 4:33-t , majd a versenyen már abszolút nem működött szárazon sem, vizen meg pláne... utóbbi persze nem lepett meg.
-
JulesTS
addikt
válasz
Bandit21
üzenetére
Végigmentem. Pedig nagyon nemszeretem az aszfaltot az EA WRC-ben. Olyan mint egy rossz arcade játék. Murvás szakaszokról még el tudom hinni, hogy van valami köze a valósághoz, de ez az aszfalt fizika valami pocsék...
H váltóztam, (nem tudom, hogy ebben a kategóriában ez volt-e), de így legalább több esélyt adtam a kézi fékezésednek.
Első szakaszon csináltam egy fél orsót, tetőre rakással. Vissza a pályára gomb. Félre váltások is voltak rendesen. Viszont a második szakasz egész jóra sikerült, erről van videó is:
https://youtu.be/OixZDfBH3Js
Aztán a harmadik szakaszon, vagy rossz volt az itiner, vagy csak nem figyeltem eléggé és egy éles kanyarban elszálltam valami szakadékba. TD, ugorj előre két mezőt...
Szervízben a sok hiba közül a súlyosan sérült motort tudtam csak gyorsjavítani.
Utolsó két szakaszon már jöttek a félre váltások is, meg volt olyan szerencsés szakadékba ugrás, hogy eltaláltam egy ív külső nézőt és TD helyett csak 6mp büntit kaptam.
A második szakaszt (mag a harmadikat a TD-ig) élveztem, de az utolsó kettő szenvedés volt.
Jobbulást! -
Helló, köszi mindenkinek aki eddig időt szánt a sötét esős téli mini fun-ra!
Én is befejeztem. Tudom foghíjas még a mezőny, de s1-en jelenleg szakaszelső vagyok, pedig ott van már Jules, Dundi, Fagy, és Rodolfo is.Sajna ez még korai beülő volt, s2-nél már magában attól elkezdett fájni a térdem, hogy a rig-ben ülök. Próbáltam a féken kinyújtva tartani de az se volt jó, mindegy ez van, ezzel többet nem is nyavajgok.
Vagyis dehogyisnem, hiszen s2 elején rögtön jött egy vicces dolog. Nem fordult az autó, és nyilván elsőre nem az jutott eszembe, hogy mert vizes a száraz s1 után a pálya, hanem, hogy a kormány rossz setupba van (acc gtr3 pl) ezért nyomtam egy pause-t, konstatáltam, hogy DE ez a wrc setup, és nem ártana jobban fordítani a kanyarba (vagy kisebb tempó...) és toltam tovább. Igen ám de ez az 1 mp pause elég volt arra, hogy kiessek az új ritmusból, ezért a kövi kanyarba a kézi fék helyett egyszerűen bele szálltam a sziklás domboldalba. Valamit fékeztem a lábammal, de leginkább a két szék közül a földre ültem, lábbal nem annyira, kézzel meg sehogy nem fékeztem (és még a kézit se rántottam rá, v csak már későn, nem tudom).
A lényeg, hogy valami nagy tolatás kellett volna, csattant is a vissza váltás, de a kocsi rohadtul nem csinált semmit. Mert rájöttem, hogy automata váltóval megyek. Na akkor újabb téves reflex, nyomtam lábbal egy nagy féket. Hogy majd az rükibe rakja. De az nem volt elég nagy.
És akkor jött harmadjára aminek elsőre kellett volna, hogy a féknek beállított kuplungot végre tövig behúztam és akkor végre R-be kapcsolt és lejöttem a dombról...
Fene bele pedig, mert az s2 se lett volna rossz.
Feltettem az esőgumit, láttamoztam a heavy damage kasztnit, javítottam a light / medium hűtöt (a hegymászás egyiknek se volt jó, de úgy voltam vele, inkább menjen mint szép legyen, s2 végén a hegynek fel már nehezen akart haladni.S3 jó időt futottam megint, s4 viszont elbíztam magam és a vége felé amikor egyenesnek látszik az út valami völgyben akkor persze nem az és egy fa mellé a kerítésen kívül be estem balra.
Persze tolatni kellett volna megint, de inkább vállaltam, hogy reset to track +7 mp.
Ezzel együtt kaptam Rodolfo-tól 25-öt, hiba nélkül lett volna 15 körül, az már bőőőőőőőven jó.S5-6-ra 3 javítással mentem. Most a váltó volt amit "hagytam" 25 perc úgyse lett volna meg 15 alatt vagy csak olyan büntivel ami mellett már inkább megéri tovább menni, ezért a héj végre cserés lett, meg egy light futómű és egy light hőtő talán újra.
A végére elfáradtam, ill. rájöttem, hogy nem jó ez még, mert bár a kézit szoktam rángatni fékezés kanyarodás közben, de most végig úgy megyek, hogy a kuplung karokon a kezem, így nem lehet "rendesen" fogni a kormányt, élesebb kanyarokban vagy a kormány szög vagy a fékerő kevés. Márpedig itt volt tempó és éles kanyar is.DE.
Élveztem, jövő hét elején csinálok valami nagyon mást (most jó talaj és gyenge autó volt, akkor meg majd valami iszonyat dagonya jön, valami szörnyeteg kategóriával).
Addig is hajrá mindenkinek, köszönöm aki benézett-benéz rá, és köszönöm a bíztatást is!
-
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
Ratrak
üzenetére
Lancer R4 vagy az N4 nagyon kezes. Kezdőknek a legjobb.
Van hozzá Vasgabi vagy más setup alapból.
Szakaszokból kinek mi jön be. Aszfaltra a legjobbak a cseh szakaszok. Sok kihordásos rész és valós szakaszok.
Ha van még RBR-es kérdés vagy egyéb, akkor menjünk át inkább az RBR topikba és folytassuk ott.
-
Ratrak
aktív tag
Közben én is felraktam az RBR-t. Huh, nagyon más liga, nagyon szokni kell(ene) még, kelek-borulok benne. Iszonyú sok autó, iszonyú sok pálya, iszonyú user unfriendly menürendszer, rettenet volt, mire be tudtam állítani, hogy egyáltalán el tudjak indulni kormánnyal, FFB-vel, pedálokkal, VR-ban.... De összejött, bár mindig kell a registry-turkálós cuccot felrakni/leszedni játék előtt/után, meg úgy összességében is nagyon oldschool a feeling
Van valami ajánlott pálya / autó kombó? Volt pár, amit próbáltam, és nagyon nem adta, de volt olyan is, ami akár jó is lehetne, de iszonyú bőség zavara van egyelőre számomra. Mondhatnám őskáosz.

A kedvenc RWD-imet alig tudom itt vezetni, és a legtöbb autó (legalábbis amit próbáltam) olyan, mint egy csónak, érzésre. Viszont az FFB és az út feelingje az valami zseniális. Rugózás rettenet. Fékről fogalmam sincs, mikor blokkol. Ennek millió oka lehet, nem kizárt, hogy valamit még nem állítottam be hozzá jól. Nem setupoltam, de a diffik is nagyon erősnek tűntek. Viszont, ha épp nem hajókázik, akkor elég jól mozog az a pár autó, amit próbáltam. De összességében már valamennyire értem, hogy amikor pár valós rally drivert rázavartak a DR 2.0 / EA WRC / RBR-re, miért mondták, hogy értik, hogy miért szeretik a szimes népek az RBR-t, messze az a legnehezebb, és van pár irgalmatlan jó dolog benne, de úgyamúgy a valósághoz az EA WRC áll a legközelebb szerintük...
Nekem meg a DR 2.0 tetszik a legjobban, ha mindent egyben nézünk, végeredményileg.... hát, ez van, nem vagyok mérvadó ezek szerint sehol 
-
fagy53
nagyúr
válasz
Bandit21
üzenetére
Örülök, hogy túl vagy a beavatkozáson és igyekeztem nem magasra tenni a lécet az ibériai futamon!
Tetszett a szervezés, le is nyomtam egyben az egészet, bár nekem nem a térdem fáj, hanem az egész lábam....
Szerintem ne erőltesd a műtét után rögtön, a rali durván igénybeveszi csak lassan, fokozatosan terheld!
Kösz a szervezést.
-
dundi94
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Valami hasonló van igen, bemelegítésnek nem volt rossz ez így sem. Meg utána végigmentem az egész versenyen pratice-be a Toyotával, csak hogy menjen a km
-
dundi94
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Gratula a versenyedhez!
Tegnap én is nekifutottam, de csak a 6. gyorsig jutottam. Sikerült nagyobb tempónál lecsúszni és esni egy szépet. Aztán jött a szerencsétlenkedésem: véletlenül kiléptem az utolsó nap első gyorsaságija előtt, és a játék úgy vette, hogy az utolsó nap teljes DNF. Elfelejtettem, hogy itt még nem kezeli a szervizből való kilépéseket olyan kegyesen, mint az EAWRC. De amíg mentem, élveztem – jó volt kicsit megint RBR-ezni.
-
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
dundi94
üzenetére
Tegnap megcsináltam a versenyt. Mostanában nem RBR-eztem, de gyorsan sikerült visszaszokni.
Az 1. szakaszon az 1. lassítóban a bal
elejével érintettem a gumit, ami kicsit megütötte a futóművet. Nagy gond nem lett belőle szerencsére.
A szakaszok közötti út menti szervizben ezt nem lehetett javítani így a maradék 2 szakaszra megmaradt ez a kis sérülés. Ezek a szakaszok le is mentek hiba nélkül. A 3. kicsit lehetett volna bátrabb, de nem kockáztattam.
A 2. körben jött a murva. A 4. szakaszon az aszfaltos részeken kicsit túlkormányzott volt az autó, de nem is ide volt beállítva.
Az 5. szakasz jó volt. Szerintem ezt az itinert még Lancer-el írtam fel. Nem volt 100%-os Rally2-re, de épségben leértem.
A 6. szakaszon volt galiba. Lehet ezen a szakaszon még nem mentem eddig. Nem volt saját itinerem rá. Mivel nem nagyon szoktam gyakorolni a versenyekre, így nem tudtam, hogy alap itiner lesz vagy már saját. Bíztam benne, hogy saját.
Végül a rajtnál kiderült, hogy nincs saját itiner és szerencsétlenségemre elég szarul is volt felírva a sajátomhoz képest.
A 4-5. kanyarban be is néztem egy bokrosba. Hűtő és a futómű elég nagyot kapott, de tudtam folytatni. Igaz csak legurultam a szakaszon, de beértem. Egy jó 20-30 mp. biztos bent maradt.
3. körben az 1. szakasz egész jó volt. Az autót meg tudtam javítatni. Az eleje kicsit óvatosabb volt murva után közvetlen, de 1-2 km után már magabiztos voltam.
2. szakasz is lement hiba nélkül. Az itineren kell majd finomítani, de egész jó volt.
Az utolsó RabócsiRing nagyon jó volt befejezésnek.
Köszönöm a szervezést!
-
petikeh
tag
válasz
jlaci74
üzenetére
Ugye nekem új kormány játszik, így a mókolt Logitech h váltót, már nem tudom használni. Tegnap, ahogy írtam is, próbálkoztam az RBR-el, de nem annyira adta kézi nélkül, a magam részéről, pedig a hibrid (gomb a kézi, stb…) megoldásokat nem annyira szeretem, szóval ezért rápróbáltam egy ilyenre:
[link] Ugyan PXN, de egy fokkal masszívabb cuccnak tűnik, mint az Aliexpresses cuccok…

Ha megjön, akkor majd a kormányos topikba írok erről is beszámolót.

-
jlaci74
senior tag
-
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21
üzenetére
Jobb lábbal használd, időt alig vesztesz úgy fékezve is és tudod ugyanúgy kéziként használni a kuplungkart. Kérdés mennyire kell "óvni" a térded, hogy akár csípőből történő mozgásnál is azért képes picit megfeszülni a másik térd is, de ennyi mozgatást szerintem lazán előírnak komolyabb rehab alatt is

-
Srácok,
Hétfőn megvolt a műtét, a doki leflexelte a porcból aminek lejárt a szavatossága, kedden haza jöttem, tegnap búsultam, ma már ide ültem. Mármint be a rig-be.
Az elmúlt időben a Fana v2 pedál brf-je már csak 15-20% körül volt hát most a friss lábammal a harmadáig tudom benyomni a fékerőt nézve.De hiányzik ez az egész, ezért fogtam és rá tettem a féket a Meki kuplung karra, a váltót meg automatára állítottam és kellett valami kihívás ezért csináltam egy téli kit car iberia-t a FUN-B-re. Tudom mindenki az AC rally-t várja és addig is RBR, de aki megtisztel azzal, hogy erre a 6 szakaszra bejön annak nagy pacsi. A legrövidebb szakaszok mennek oda-vissza párban, és 2 után mindig van egy short gumit cserélni. A nap szépen feljön, majd lemegy, és néhol esik is. Jéggel nem szórakoztam, se hóval. Remélem eléri az ingerküszöböt.
Kivételesen TT-be megnézem az elsőt, mert az előbb egy kedvenc finn helyszínemen próbálgattam ezt a felállást, de nem sikerült végig menni az egyébként 1:40-es pályán. Igaz hóban és wrc-vel, de pl rájöttem, hogy hiányzik a kézi (ami eddig a jobb kuplung volt, mert ballal váltok vissza) De most oda tettem a sima féket a jobb kuplungra, eszembe jutott mi lenne ha bal lenne a kézi, de akkor meg megfordul amit eddig csináltam de ha meg a bal a fék és a jobb a kézi mint eddig akkor meg a fél óra amit "gyakoroltam" vész el.Aki érti érti, nem hagyjuk magunkat, mankó a RIG mellett, hátra van még az esti hasba szuri, de kell menni, mert kell menni. És hiányoznak a pajtások.
Pacsi mindenkinek!
-
dundi94
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Így van! Lehet jönni akinek van egy kis kedve az RBR-hez. 3 nap x 3 gyors aszfalt-murva-aszfalt. Próbáltam a szerintem többet használt pályákat betenni, ( Mondjuk belecsúszott egy Bikol-Tardos és egy Rabócsring is, ha már van a játékba)
Autókból is van több kategória, ne kelljen egyből űrhajókkal menni. Szerintem én is így elsőnek a N4 Evo IX-et fogom választani. -
Ratrak
aktív tag
Huh. Kicsit kiestem az elmúlt pár napban (megvolt életem első, és k.vára remélem, hogy utolsó vesegörcse, nem volt funny) viszont még "tartozom nektek" egy beszámolóval a GrA-ról

Szóval felpattintottam a Legacy-ra Ottó setupját, és végiggurultam a stage-eken. A tesztek után itt is tetszett a setup, szóval ismét csak: köszi!
És hogy milyen volt a verseny? Imádtam az egészet, volt minden, amit szeretek: szép fények, jó vonalvezetésű szakaszok, élvezetesen mozgó autó, "joy of driving", minden.Persze megint volt olyan, hogy azt éreztem, hogy hú, ez dejól ment, és ott voltam a legjobban lemaradva, de ezt már kezdem megszokni
Viszont a legtöbb stage-en sikerült jót csatázni valakivel (mindig mással kb
), de ami a lényeg, hogy sikerült szépen lehozni az egész versenyt, nem feltétlenül túlzás azt mondani, hogy karcmentes maradt a verda a végére is...
Ami, bár nem vagyok a rommátörős típus, de azért ilyen szinten ritkaságszámba megy sajnos.
És ahogy látom, végül sikerült Laci elé beérnem a célba, ami azért is érdekes, mert egy kivételével szerintem az összes stage-en ő volt a gyorsabb - viszont azon az egyen összeszedett 30 másodperc büntit, és emiatt végül engem intettek le előbb a virtuális célban... Még Steve-vel voltunk összetettben aránylag közel egymáshoz, és ahogy nézem, kb. hasonló versenyt mentünk. Tökre érdekelne, ha lenne hasonlóan jó setupod az Escorthoz, mint amivel mi mentünk, azzal mennyivel lett volna más az eredmény amúgy.Voltak amúgy érdekes új (vagy csak számomra ismeretlen) nevek is a célbaérkezettek közt, ha esetleg itt lennétek, szóljatok
De pl. Szabinho-nak is örültem, hogy ismét látom, kimondottan erős menet lett ráadásul, szép munka!
Nade addig is: köszi Steve a tool-t, jobbulást Bandit a térdednek, és természetesen Snecy-t és Gomez-t is várjuk vissza!
(Amellett, hogy várjuk az AC Rally-t, és hogy lehet, hogy ha lesz egy kis időm/energiám erre, akkor felcsapom a RBR-t, is, mi baj lehet) -
Steve1207
veterán
WRC böngésző bővítmény teszt verzió, akit érdekel szórakozni: [link]
@Találtgyerek: van benne csv összesítő is a kinyitható fülön, úgyhogy az is megoldható ott már (nyilván annak a fülnek nincs köze a sima elemzéshez és beolvasáshoz).
Használat:
1. Kicsomagoljuk egy fix helyre, ami nem változik (mivel ha törlöd a böngésződ se tudja ugyanonnan már behúzni). Nekem van a fő meghajtómon egy BrowserExtension mappa, ahonnan a külsőket tartom és abban van ennek a mappája is.2. A chromium böngészőben (Chrome, Edge, Opera stb) a bővítmények alatt bekapcsoljuk a Fejlesztői módot és fájlkezelőből a bővítmény mappáját áthúzzuk (tehát a "wrc_extension_test" mappát). Nyilván ezt lehet bárhonnan.
3. Racenet Club oldalon működik (nem a főoldalon), nyomj egy F5-öt a frissítéshez és megjelenik a side panel.
Funkciók:
Összes stage adatgyűjtése - a lényeg. Ezzel végigmegy és kigyűjti elemzéshez az adatokat az adott klub eseményből
WRC Elemzések megnyitása - megnyitja az elemző panelt (ezt végzi a fenti kis balra nyíl is)
JSON letöltése - ha valamihez kellene globálisan a kinyert stage és overall szakaszadat, de nem lényeg
Adatok törlése - a beolvasott adatokat törli
Sidebar újrarajzolása - újratölti a sidebart
Elemzés oldal - Elemzés gomb (csak az Összes stage adatgyűjtése után értelemszerűen)
CSV oldal - a korábbi megszokott, kijelöljük a csv fájlokat megnyitáskor meg megnyomjuk az elemzést, ha több más eseményt akarunk összegezni. Ez teljesen különálló funkció.
Ahol próbálgattam ott jól működött, még talán készül egy újraírt, kitakarított verzió belőle, mert sok a sallang. -
fagy53
nagyúr
válasz
Bandit21
üzenetére
Szorítok és együtt érzek veled. Fiatalabb voltam mint Te amikor a jobb térdem szállt el egy síbaleset okán, majd évek múlva a bal egy tetőtér beépítés kapcsán, mindkettőt ki hordtam műtét nélkül, de nem kívánom vissza azokat az éveket. Sokáig automataváltó volt a favorit!
Siess vissza vár a rally!
, -
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Terv a Meki kuplung kar a fék helyett.
2-3 hét és jön a DD12 azt biztos nem bírom majd ki hogy ne próbáljam. -
dundi94
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Láttam jelentkeztél az AC Rally csoportban is
remélem még pár ember összejön, aztán megnézzük mit tudunk ott
-
Na srácok műtét kész, pár hét hónap és újra támadok!
-
dundi94
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Én szekuval mentem, az van csak
Jól mentél, gratulálok!
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Amikor már az első kanyarban gurultál én még a kesztyűmet igazgattam meg a pedált kerestem

-
Találtgyerek
Topikgazda
A verseny 3. szakaszról csináltam videót, ha valakit érdekel.
[PH FUN S3 Latvia] -
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Igen, nekem is úgy rémlik, hogy ezek dogbox váltósak voltak már.
-
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Meglátjuk lesz-e időm.
Mentem egy szakaszt az Imprezaval, de annyira szörnyű volt, hogy inkább nem indultam el a FUN-on.
Pedig még a kuplungot is kikapcsoltam.Lehet megnézem majd a Deltat, vagy az Escortot, ha lesz időm.
De az is lehet, hogy inkább RBR-ezni kéne, hogy be tudjak venni rajta két kanyart mielőtt megjelenik az ACR.

-
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
Azzal tényleg nem ment el sok idő. Éreztem, hogy nem húz annyira meg a kijelzőn is láttam, hogy nem oda raktam a sebességet, ahova gondoltam. A H váltóval lehet kicsi hátrányban voltam, de a Delta szerintem a kategória legjobb autója, így az autó teljesítménye kompenzálta.
Nem tudom, hogy Dundi, meg Ottó H változik-e. Ha H váltóval mentek és gyengébb autóval is akkor nem annyira jó az én eredményem. -
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Bírom ezt a sztoikus nyugalmat az élmezőnyben. Mész egy 12 MP el jobbat, overall , mint az eddig egymástól 4 MP re lévő két elmeno, erre félre váltsrol írsz, amin
sok idő nem ment el
durvák vagytok ott a toppon!
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Engem az lep meg, hogy szinte csak én próbálkoztam az RS-sel, pedig bitang jó volt 7 fokozat. Igaz elég pörgősen kellett mellette váltogatni, de hát na, élmény.
-
Találtgyerek
Topikgazda
Ma délelőtt lefutottam a FUN-t.
Jules videójában láttam, hogy az intiner nem az igazi. Nem szokásom, hogy verseny előtt végig megyek a szakaszokon, de most minden szakaszon egyszer végigmentem TT-ben.
Még nem mentem ezen e helyszínen sosem, így talán belefért most ez a kis könnyítés nekem.
Az autó beállítása jól sikerült. Szerencsére nem volt semmi hibám a verseny alatt. Egyszer kapcsoltam egy 5. sebességet 3. helyett, de ezen sok idő nem ment el.
Videót töltök fel nemsokára. -
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
JulesTS
üzenetére
Ha sokat használod, akkor eltűnnek majd ezek a mellé váltások. Az elején nekem is sok volt, most már nagyon ritka. Amíg nincs meg a rutin, addig próbálj egy kicsit lassabban váltani!
Ezeknél az autóknál már elég gyors a váltási idő, itt már lehet időt veszteni a H váltóval.
Jól mentél, szoros lett az időtök Bandit-al ezen a szakaszon. -
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ha ez lenne, akkor sajnos nagyon ritkán érne rá ilyesmire.

-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Köszi, csak ilyen sufni 18. hobbi, de alapvetően nem értek ehhez, csak érdekes és szeretek vele szöszölni napokat. (Mmint tényleg, nem ironikus voltam.)
-
JulesTS
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Az hagyján, hogy jól ment, de nem nagyon hibázott! Ami még fontosabb is...
-
JulesTS
addikt
Fun nagy nehezen meg volt, a program indítása volt a legnehezebb feldat, megint vacakolt, hogy nem éri el a szervert, küldjek be sok betűt és számot...
csoxy setuppal mentem (kopott gumival kicist orrtolós volt). Első szakasz nagyon adta magát, jó szoros is lett:
https://youtu.be/JUicu8L0y7E
Aztán a H váltónak és a figyelmetlenségnek meg lett az eredménye, minden szakaszon voltak félre váltások, borulás, forgás, tolatás, sebesség fokozat nem találás, másik sebesség fokozat, kettővel feljebb, vagy lejjebb, meg minden is. Nem lett valami szép a végeredmény, de végig élveztem... -
Ratrak
aktív tag
válasz
fatal`
üzenetére
Afrika - Afrika, nem mindegy?!
Tegnap volt 20 percem, beütöttem Ottó setupját - tényleg mennyivel jobban mozog így az autó, hihetetlen, pedig a kerékösszetartáson kívül a legtöbb dolgot csak picit változtattad meg, nagyon klassz lett tényleg, köszi!
Valamikor ki is megyek vele, csak kell hozzá idő, meg koncentrációra képesség részemről
-
Hétfőn mutik a térdem előtte gyorsan végig csináltam a Fun-t, Legacy-val, Otto setuppal.
Amilyen tempós ez a Litvánia ismerni kéne a szakaszokat mert sok maradt benne de én élveztem
Egy visszafordítoban csúsztam túl egyszer még egy balas sikan lett be nézve koccolva tolatással de amúgy egész jól ment.
Köszönöm a szervezést! -
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Kicsit más irányt vett a dolog azóta, böngésző bővítménnyé alakult. Még bugos is UI-ra meg egy-egy adat beolvasásában, de viszonylag automata: [link]
-
dundi94
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Köszi az összefoglalókat és gratulálok mindenkinek aki teljesítette a futamokat.
Teljesítettem a FUN versenyt. Kb. a kedvenc pályámat, illetve kategóriámat sikerült összehozni.
Kicsit állítottam az 555 ös Subarun, érdekes stock setup van rá egyébként, a 100%os hátsó difi fékzárral...
2 shake után meg is lett a számomra ideális beállítás. Nagyobb hibát nem vétettem, a második gyorson az egyik lassítót majdnem sikerült eltolni, meg az utolsón volt egy majdnem forgás, a tipikus oda vissza oda vissza olyan 150 körül, de valahogy össze kapáloztam egyenesbe
. Csoxyval jókat csatáztunk, 3 sec lett a különbség a végére, szerencsére a javamra.
Köszi a szervezést!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Befejeztem a lett szakaszokat és szervizelés nélkül, csak a gumicsere terhelte a srácokat, ilyen sem volt még eddig!
Köszönöm a szervezést, jó móka volt!
-
Ratrak
aktív tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Szintén zenész, én úszóedzőként vezettem végtelen excelekben minden tanítvány minden legjobb idejét minden távon minden úszásnemben időpontokkal, és gyártottam fejlődési grafikonokat eltelt idő/fejlődés mértéke/táv/úszásnem alapon....
Mondanám, hogy idővel kinövi az ember, deeeeee.....
Ottó, köszi a setupot,
valamikor "bepötyögöm" és kipróbálom! -
Steve1207
veterán
válasz
Bandit21
üzenetére
Bezavar persze, mert szakasztól függ, de jó kiindulópont pl már 15 szakasznál, ahol vannak kanyargósak meg padlógázasok. De ez úgy lenne alapelképzelésben, hogy mindenkié be van kérve, tehát nem 6 oszlop lenne hanem 10 főnél 60 és egymáshoz viszonyítja a szakaszokat (akár lebontva stagekre). Utána pedig a végén egy ilyen összegzés, akár egész mezőnyhöz képest is és lehetne látni az egész verseny alatt ki volt a legstabilabb. Hosszútávban kell gondolkodni, ezek csak "piszkozatok"

-
Találtgyerek
Topikgazda
DR 2.0-ban mentem vele párszor, de nekem annyira ott nem tetszett.
Az előző alkalommal, amikor A csoport volt, akkor a 555-ös Impreza-val mentem. Most valami mást próbálnék ki.
Az Integrale izgatja a fantáziám, hogy ebben a játékban milyen lehet, de lehet végül majd mást választok.
-
Steve1207
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Csak nem hagy nyugodni, hogy békénhagyjam a témát
de ez esélyesen sose kerül beépítésre, mert nem tudom a szakaszadatokat kinyerni login nélkül. Mindenesetre érdekességnek jó, ez most a FUN alapján van rám nézve. A szakasztávok és idő alapján hasonlítja össze és számolja.
-
Steve1207
veterán
Lezavartam gyorsban F1 előtt, úgysincs félóra se. Jó gyors szakaszok, kicsit technikásan, szeretem ezt a szakaszt valamiért (így fél évente belefutva
) . Kimondottan izgalmas ezeket az autókat vezetni itt, mert határon is mész, de mozgékony az egész. Szokás szerint stock-on persze.#10098 Találtgyerek: S6 első idejei tényleg kemények, bár rövid szakasz, zárult az olló, de rég volt ennyire szoros egy szakasz ennyi fővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Fujifilm X
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én imádom. Egy nagy baja van: nincs benne VR 
Vannak olyan arcok, akik nagyon jól ismerik a pályákat és az autókat is. Viszont jól lehet benne gyakorolni más játékok multijára is, ha ott ki tudod védeni a baleseteket, akkor mindenhol

Megpróbálom azért nem "könnyen adni magam", megígérem!
Szerintem ne erőltesd a műtét után rögtön, a rali durván igénybeveszi csak lassan, fokozatosan terheld!