Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cs1csó
    titán
    válasz KaitouP üzenetére #28617

Szia, a 6"-os kijelző elég vagy esetleg nagyobb? Szeretnétek szótárazni? Csak olvasásra?
    Háttérvilágítást szeretnétek?
    Ezeket kellene átnézni:
    Amazon Kindle (11th Gen) 2024 16GB 45k HUF-tó

PocketBook Verse 50k HUF-tól

Onyx BOOX Go 6 60k HUF-tól

Kobo Clara BW 64k HUF-tól

Amazon Kindle Paperwhite (12th Gen) 2024 16GB (a fentiek 6"-osak de a PAPERWHITE már 7"-os !)
    69k HUF-tól reklámos

73k HUF-tól reklámmentes

(reklámos/reklámmentes) (ha jól tudom a reklámos azt jelenti, hogy kikapcsolt állapotban a kijelzőn ajánlat jelenik meg. A reklámmentesnél gondolom beállítható, hogy ilyenkor az aktuálisan olvasott könyv borítója legyen látható, az én olvasómon is az aktuális könyv borítója látható kikapcsolt állapotban de mivel tokban tartom mindig ezért ez kevésbé releváns.)

Ha fontos az ár/érték arány, akkor a két első az ajánlott, hiszen kiválóan lehet mindkettőn olvasni.
    A Kindle ugye az Amazon ökoszisztémája miatt zártabb, de pl. ha van egy "akárhonnan" beszerzett könyved amit szeretnél olvasni a Kindle olvasón akkor van olyan opicó, hogy email-en elküldöd a könyvet kvázi az olvasódra és az már átkonvertálva fog megérkezni a Kindle saját formátumában pl. van egy EPUB könyved email-en küldöd és az olvasódra már AZW formátumban fog megérkezni)

Ha fontos a méret és nem gond az Amazon "ökoszisztéma" akkor jó választás a Paperwhite, mert a plusz egy "col" az sokat jelent hiszen 1 col az 2,54cm tehát érezhetően nagyobb. Keressetek rá összehasonlító fotókra, videókra.

Nekem most egy Pocketbook TouchLux 5-öm van ami kvázi a Pocketbook Verse "elődje" de "kacérkodom" a gondolattal, hogy a következő olvasóm kicsit nagyobb legyen azaz egy 7-8" közötti.

Sajnos a 6"-nál nagyobb olvasók a 6"-os olvasókhoz mérten túlárazottak.

A Pocketbook Verse előnye, hogy könnyen rámásolható/telepíthető a KOREADER nevű olvasó program ami a gyári olvasóprogramnál sokkal komplexebb, több mindent tud, én ezt használom és szeretem.
    A másik előnye a Pocketbooknak, hogy szinte minden formátumot ismer, nem zárt mint az Amazon, bár ez pont nekem nem lényeges mert bármilyen formátumban is szerzem be a könyveket mindegyiket EPUB formátumba konvertálva teszem fel az olvasóra.

Azt is érdemes megnézni, hogy A "Verse" felbontása a legkisebb a többi 6"-os olvasóhoz mérten, lehet hogy a másik 3 egy kicsit jobb e-ink kiejelzővel van szerelve, de remélem erről is pontosít majd valaki titeket.

Az Onyx-ra a jellemző, hogy erősebb hardvert tesznek alá és jellemzően Android rendszerű ami lehetővé teszi alkalmazások telepítését DE:
    - egy olvasót akár 6-8 vagy 10 évig is használat az ember de az Android verziót nemigen fogja ilyen sokáig frissíteni a gyártó főleg, hogy a hardver ugye nem fog változni
    - az e-ink panel "lassú" egy LCD-LED panelhez képeset ezért nem igazán élmény rajta bármit is csinálni olvasáson és esetleg szótárazáson kívül
    - tehát az erősebb hardvernek SZERINTEM (erősen szubjektív) kis előnye van de az árán meglátszik

A KOBO-ról keveset tudok, de minőségi összeszerelés, és hosszú szoftvertámogatás jellemzi, itt eddig így volt róla szó.

Ne siessétek el mások remélhetőleg kiegészítik még pár fontos információval.

ZÁRSZÓ: Kindle, Kobo, Onyx, Pocketbook
    Ezen 4 márka közül válassz. A többire nem éri meg az időt fecsérelni.

BÚÉK!

SZERK.:
    utólag ránéztem a hozzászólásomra és az árakat nézve úgy gondolom, hogy a 60-64k HUF-os 6"-os olvasók annyira közel vannak a 69k HUF-os 7"-os Kindle-höz, hogy ha már 60-64k HUF körüli összeget rá tudnátok szánni akkor érdemes lenne megkockáztatni egy 7"-os olvasót.
    Esetleg ha jól értem kettőt vennétek akkor vásároljátok elállási joggal és az egyik legyen egy 7"-os olvasó és ha az mégsem jelent pluszt számotokra egy 6"-oshoz képest vagy épp fordítva akkor ki tudjátok cserélni.

Sajnos akármit is ír az ember, a végső döntéshez elengedhetetlen a HASZNÁLAT. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés