Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaroWerks
senior tag
válasz VladimirR #328 üzenetére
Biztonságiban szerintem nyugodtan elküldheted, azt akkor bármilyen lejátszóval le lehet játszani.
Gyári lemezekkel nincs nagyon megoldás, csak a region free soft. (bár vannak gyárilag is olyan készülékek amelyek régió függetlenek, ezekre néznek csúnya szemmel a kiadók ) -
TheVeryGuest
senior tag
válasz VladimirR #331 üzenetére
Asztalit is lehet régiókódmentesíteni. A Sony-kat állítólag egy kézi PC-re telepített infratávirányító szoftverrel (meg persze a megfelelő infrakódokkal) lehet. De gondolom jó pénzért valami szervízes is meg tudja csinálni. A másik megoldás, hogy vesznek valahogy az ismerőseid egy regió kettes asztalit, legrosszabb esetben megrendelik a britt amazon-ról.
Ha meg minimális költség mellett kell megoldani, akkor fogod veszel dupla DVD-s tokot darabja vagy 70Ft, meg pár nyers lemezt darabja kb 200Ft, és lerippeled. Jó esetben úgysem túl nagyok a filmek, az is lehet, hogy egyrétegűek és újra sem kell tömöríteni. Aztán elküldöd egy tokban a két lemezt. Ha papírtokosak a filmek, akkor még borítót is kell szkennelni/nyomtatni.“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
HaroWerks
senior tag
válasz VladimirR #335 üzenetére
DVDcenter FAQ:
A filmstúdiók akarják irányítani a filmek kiadását a különböző országokban, mert a mozikban nem egyszerre jelennek meg a filmek (lehet, hogy egy film már kijön videón az USA-ban, amikor Európában elkezdik játszani a mozik). A stúdiók adják el a disztribúciós jogokat a különböző külföldi disztribútoroknak, és szeretnék garantálni az exkluzív piacot. Ezért kérték, hogy a DVD szabvány tartalmazza azokat a kódokat, amelyek megakadályozzák a lejátszást bizonyos földrajzi területeken. Minden lejátszó azt a kódot kapja, ahol eladják. A készülék nem játssza le azt a lemezt, amelyet nem ahhoz a régióhoz kódoltak. Ez azt jelenti, hogy az egyik országban megvásárolt lemezt esetleg nem játssza le a másik országban vásárolt lejátszó.
Magyarul ha most tegyük fel az amcsiknál már kapható az Alien vs Predator DVD-n akkor nehogy már te ott megvedd és itt nálunk vígan megnézd amikor nállunk csak novemberben lesz a mozikban. -
aesir
veterán
válasz VladimirR #335 üzenetére
Nem esélytelen. Viszont eddig egyetlen egy szoftveres kódolóval találkoztam, ami hibátlanul szaggatás nélkül el tudja végezni a konverziót. A hangból viszont mindegyik maximum sztereót csinál, tehát azt külön, lehetóleg sávonként kell megfelelő hosszra tömörítened. Ez szoftveresen sosem lesz korrekt, maximum úgy tűnik hogy az (framenként lesznek csúszások, de javítható). Most mindezt amit leírtam majd jól meg fogják cáfolni a szoftvereswarezolósok, de elhiheted hogy JELENTŐS különbségek vannak.
Mindazonáltal ha sikerül átkódolnod egy filmet hanggal együtt NTSC-be szaggatás és (nagyon látható) képminőség-romlás nélkül, akkor le fogják tudni játszani.
Mint írtad, ott nem kapható filmekről van szó, tehát a professzionális minőség valószínőleg nem elvárás.
Mégegy egy szimpla jó tanács: lehetőleg az átkódoláshoz használd a CANOPUS PROcoder II-őt (300.000 Ft), az Authoringhoz a SONIC SCENARIST-ot (1.000.000 Ft), a hanghoz pedig a GoldWave editort (30.000 Ft), VERBATIM, vagy PRIME Disc lemezre írd ki lehetőleg 1x sebességgel, vagy bízz meg egy profit hogy mindezeket megcsinálja.Van saját életem...
-
nagyúr
válasz VladimirR #341 üzenetére
hát igen, lehet hekkelni is a DVD-ket.
de ha már pc-ről van szó, akkor ilyen esetekre megfontolandó, hogy két dvd-rom-ot tartson az ember, az egyiket beállítja 1-es, a másikat meg 2-es régióra, és már mehet is.
az újvilági unokaöcsiknek is ez volna a legjobb megoldás. talán...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz VladimirR #343 üzenetére
ez esetben nem tudok semmit mondani. esetleg használd a dvd-írás adta előnyoket....
a dvddecrypter+dvdrebulider+cce a barátod. vagy az instantcopy. csak a távoli unokatesók kedvéért.
és akkor régiómentes lesz az ajándék, a gyerkőcök nagy örömére.
és különben is, milyen szar lehet úgy felnőni, hogy az ember nem látja huszonháromszor a kincs, ami nincs-et....
az úgy az igazi, amikor már kívülről tudja az ember az egészet. !
--------------------------------------
erről jut eszembe, megvettem a kincs, ami nincs-et dvd-n, és nem tudom, hogy másnak is olyan-e, de amellett, hogy szemcsés a kép (jó, régi a film), az egész képe föl-le mászkál végig, hol jobban, hol kevésbé. másnak lehet, hogy fel se tűnik, de nekem igen.
ez normális dolog? nem lehet, hogy csak az én példányom hibás? szomorú vagyok emiatt....Pleased to meet you - hope you guess my name
-
aesir
veterán
válasz VladimirR #341 üzenetére
Általában a szoftverek kezelik a hangot sztereoként, de a hangot külön is meg lehet csinálni.
Maga a konverzió az ami mecerás ha mjinőséget akarsz, de megoldható.
3-4 db filmet szívsen megcsinálok neked teljesen ingyen, csak üres lemezt hozz.
Mélcímem az adatoknál.Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz VladimirR #359 üzenetére
Ha felirat nem kerül rá, akkor ajánlom a TMPGenc és TMPGenc DVD Author progikat, aránylag szépen dolgozik a képpel. A hangot mindenképpen külön kellene csinálni ha 5.1-es a forrás és ezt szeretnéd is megtartani. Mindkét program varázslója elég egyértelmű. Amennyiben a a DVD Author megeszi a végterméket és elkészíti az image-t, akkor biztos lehetsz abban hogy minden hiba nélkül sikerült.
Konkrét kérdésekkel keress mélben, ha közösen úgy ítéljük meg akkor ide is kerülhet.
Ha megírod melyik filmekről van szó és hozzájutok, akkor rápattanok a dologra én is.Van saját életem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest