- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #760 üzenetére
Most nem tudok HD adást nézni, de az olimpiai megnyitót én is felvettem. Hát az sem egy csúcs minőség (gyorsabb mozgásoknál tiszta kocka volt a kép). Én sem igazán értem miért. De ha most még annál is rosszabb minőségű (lesz) az adás...
Az is a baj az ilyen valós idejű kódolással, hogy tulajdonképpen CBR (constant bitrate) az egész és nem lehet olyan jó tömörítési hatéjonyságot elérni vele, mint pl. a VBR-es DivX/H264 filmekkel. Szóval egy 3Mbit-es H264-es tévé adás messze nem (lesz) olyan minőségű, mint egy több menetben (otthon) tömörített film.Meg nem értettem, hogy miért erőltetik a Duna tévénél is a HD adást, miközben egy szó sem esik arról, hogy ők akár csak tervbe is vették volna a HD-s stúdióberendezések beszerzését. Talán az MTV stúdióiban fognak készülni a Duna műsorai is?
Megy mindig a kavarás, a pénzkidobás, csak a nézők nem járnak jól...
http://index.hu/kultur/media/atv6873/ -
GBogyó
tag
válasz
DarkByte #760 üzenetére
6 adó bele szokott férni egy multiplexben MPEG-2-ben is, nem? Vagy ez nem a fizikai korlát, csak egyelőre ennyi van?
Sokat keresgéltem a net-en, hogy a jelenlegi külföldi MPEG-2-es multiplexekben hány adás fér el, de nem nagyon találtam részletes infót, ezért is kérdem.
Egyébként pl.: az UPC Direct ritkán éri el a 3 Mb/s adatfolyamot, jellemzően 1.7 körül van. Hozzáteszem, ez nem is elég, sokan panaszkodnak a minőségére (én sem vagyok elégedett). Bár az a megérzésem, hogy a forrás minősége nagyban befolyásolja az eredményt. Egy zajos képet sokkal rosszabb minőségben viszel át ugyanakkora bitsűrűséggel, mint egy digit forrásból érkező, vagy egyáltalán tiszta, jó minőségűt.
Konkrétan mekkora egy csatorna átviteli kapacitása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Könyvajánló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Horgász topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ASUS TUF Gaming F16
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest