- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
Most már nem nagyon tudom, mit gondoljak. Meg ahogy zhagyma is írta, hogyan kellene működnie ennek a DVI-HDMI átvitelnek.
Ezt az "'aktív" átalakító dolgot se nagyon értettem, hogy mitől aktív, hacsak nem kap valamelyik lábán tápot a DVI csatitól, és úgy van valami visszahatása a kártyára.
Viszont mégis az van, hogy ha neked a videokártya driver telepítéstől a hangátvitel is jó lett, az szerintem mégis attól volt, hogy a te átalakítód megfelelő volt, csak a driver nem.
Ilyen "ATI HD Audio rear output" nekem is megjelent XP-n is, amikor telepítettem az ATI-tól letöltött külön drivert, XP SP3 előtt még hotfixek is kellettek, és mégse szólalt meg.
Ha meg a Realtek külön drivert telepítettem, akkor ez Realtek HDMI output vagy valami hasonló nevűre változott. Hang mégsem volt. Igaz nem HDMI csatlakozóval volt rákötve ekkor a tévé, csak a monitor DVI-n, de ettől még jónak kellene lennie később csatlakoztatva.
Még az lehet, hogy újabban az ATI beleteszi ezt is a videokártya driverébe, de a megfelelő átalakító ATI-nál valószínűleg mégis kell. Egy próbát megérne a legújabb ATI Catalysttel tévét rákötve telepíteni, azt még nem raktam fel.
Most ezen a Win7-en a 9.11 Catalyst van, a Realtek HD audio nincs telepítve, a HDMI-re is a Microsoft saját driverei vannak belőve. Azt mondja a HDMI-re, hogy not plugged in, de ez még minden egyéb esetben is így volt.
Akár össze volt kötve a tévével, akár nem, akár Microsoft, akár ATI, akár Realtek driver, és akármilyen operációs rendszer alatt.
Szóval ennél és nálam mégis az átalakító lesz. -
zhagyma
őstag
Szia!
Hát örülnék egy ilyen meglepetésnek. Az általad az audio eszközök között "meglelet" ATI HD audio rear outpot inteles megfelelőjét próbáltam felgyűrni ...
Capella Megpróbáltam "felgyűrni", de hardware nélkül nem lehet. Egyedül a Microsoft HD audio driver-t sikerült lecserélnem vele (nem túl jó ötlet, mivel ez is kellene). Ekkor természetesen a drivert nem tudta elindítani a Windows 7 x64 (hibakód és kisárgult). Próbáltam nem PnP eszközként is, ekkor pedig az inf file-t megmutatatta a varázsló (hdwwiz.exe), de nem volt hajlandó értelmezni. Még megpróbálok GUID-vel variálni ... Minden estre a GM45 (GMA X4500MHD) chipnek van egy statusz regisztere (audio = disable).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest