- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Duron halál?
- (téma lezárva)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
lesaux
veterán
Igen. Csak nem tudom, miért nekem írod. :DDD
-
petakpa1
őstag
Ja menj vissza mond meg, hogy neked nem megy és ajálnd föl eladásra.
Ha erre asszondja, hogy nem kell neki akkor kérdezz rá, hogy milyen lapba ment neki, mintha megakrnád venni a lapot. De persze ott helyben próbáltasd is bele a procit a többi már gondolom egyértelmű... -
zetecR
addikt
Egy proci tud úgy is meghalni, hogy mondjuk egy Windows és egyéb kiegészítői hellyel-közzel felmennek a gépre (fűszerezve 1-2 szabálytalan művelettel), majd egyre gyakoribb fagyások, szab.-talan műv-ek, végén már a Win sem akar elindulni, aztán boot után már a winyó-kerregtetésig sem jut el a rendszer?
Merthogy a procival van a gubanc az tuti, mert kicserélve másikra tökéletesen megy minden.
Eddíg azt hittem, hogy vagy megy, vagy nem megy, de nem megyeget... :-) -
lesaux
veterán
-
Makker
tag
elfelejtettem, nincs ''véletlenül'' valakinek 1db 1-2GB-os hdd feleslegesen, így ünnepek előtt? az árából még vehetne 1-2 pezsit a buliba :)
-
Makker
tag
-
hungeek
senior tag
-
Makker
tag
a proci halt meg...
-
dXtr
tag
prociventid nem forog rendes...nemhallasz esetleg fura hangokat..mintha neha gyorsulna lassulna?..na! akkor all meg!azaz kurvaralelassul kb10 rpm re :))
-
Osama
tag
Tipp: Próbáld másik proci hűtő ventivel, nálam egy kt7-ben ez oldotta meg hasonló problémámat. Ha a venti szignál jele nem jól működik, hajlamos azt hinni az alaplap, hogy nem forog.-> Abitnál ha nincsen venti, akkor csipog, és nem ad semmi képet. Egy próbát megér! Lehet még memória, illetve videó kártya, bár ezeket cserélted, mint mondtad.
-
fügike
senior tag
Esetleg nézd meg a kártyák ''fogazatát'', hogy nics-e-é valami összeérintekzés rajtuk? (Múltkor egy olyan hangkártyát vittem vissza, aminek két lábát valaki valahogy?????? összeforrasztotta. Illetve volt rajtuk egy csepp ón. És ezzel zárta őket. Viszont a gép nem indult tőle.
De ez csak egy ötlet.:) -
Makker
tag
igen kicsi a valószínűsége annak, hogy 2 lapban folyamatosan elcsuszik a vidkari, vagy nem rakom be jól a ramot, vagy....., stb.....
na, most már tényleg üdv -
Makker
tag
1. a ccmos procicserénél/új lapnál nálam default eljárás.
2. !!!a memória működik!!! működött 40 percig az asusban és működik most is a p1-ben!
3. minek? :) (ezek a ramok szolgáltak már 133mhz-en is)
4 muhaha :)
a helyzet az, hogy elég régóta foglalkozom a kompjúderkedéssel és ha ilyen eccerű lenne már rég megcsináltam vóna :) én a procira gyanaxom, meg arra hogy a szervizes ipse átb....tt. ehh, sajnos nem állnak táp + mem hegyek a szobámban ezért kénytelen vagyok másnak hinni. szvsz lezárhatjuk a témát, mert már mindent megjátszottam már.
üdv mindenkinek és köszi
ui.: majd megírom mi volt a bibi -
fügike
senior tag
Mozgasd meg a VGA-t a foglalatban. Nekem szintén zsír újan összerakott gép csinálta. Már telejsen szétszedtem, amikor kipróbáltam. Azonnal indult. (Ugyanilyen sípszó volt!)
-
Polesz
addikt
Én akkor is azt mondom, hogy ez bizony RAM hiba :)
4. Nem tudom :(((
BIOS reset azért nem árt. -
Makker
tag
akkor leírom világosabban:
első menet:
asus a7a266
duron 800
64mb pc100 sdram (működőképesen 1 p1-ben 66@75)
asus v3800
acorp 300w fordulatszabályzós p4 táp (lc-a300atx)
ez egy vágódeszkán :) került összeállításra. kb 40 perc működés után (proci 35c, win98 telepítés, stb) meghalt. a jelenség: monitor lekapcsolt, prociventi forgott tovább, bill nem reagált, resetre sem, egyáltalán semmire sem. 220v kihúz-vissza. síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet......
a tápot a ramot és a videókarit visszaraktam a p1 lapba (64+256mb ram). reggelig ment.
második menet:
abit kt7
duron 800 (jónak tesztelve a szervizes által)
64mb pc100 ram (aztán 256mb és ezek cseréje, keverése)
asus v3800
acorp táp ua
bekapcs: síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet.......
az alkatrészek most is mennek abban a p1-ben, amin írok.
ennyi. -
kovacsson
tag
hi all
újabb fejlemények vannak. ma elvittem a procit egy =re meg nem nevezett szervizbe, hogy teszteljék le. a fickó 500ft ellenében állítja, hogy működik. akkor, gondolom veszek másik alaplapot. el másik üzletbe, abit kt7 figyel. hazaviszem (ez most történt), mem, videó, proci, hűtő bele, power on. síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet...
hmm...
nyomatékosan leírom, a mem, a videó és a táp működik ebben a gépben amiről írok és ment 40 percet is a duronos konfigban. sőt, kipróbáltam másik memmel, másik videókarival de a probléma ugyanaz. nem hinném, hogy mind a 2 lap hibás lenne. sztem ez proci lesz.
ui.: lesz még egy utam a ''rendes'' szervizes sráchoz alaplapostól, procistól, hogy ugyan már mutassa már meg...ja, most látom, hogy próbáltad másik rammal ugyenebben a lapban+procival... akkor tárgytalan.
próbáltad már úgy, hogy kiszedsz mindent a házból, az alaplapot+procit+hűtőt+ramot+vga-t összedugod és csak ezt így kipróbálod? -
kovacsson
tag
szerintem az, hogy p1-ben megy, még nem garancia arra, hogy valóban hibátlan...
a duronnal 100-as fsb-n kell mennie, p1-gyel pedig asszem 60 (lehet, h még kevesebb, de az biztos, hogy nem több 66-nál)
a táptól is messze mást követel egy p1, mint a duron... nagyon. hány wattos? bár valszeg nem is szólalna meg, ha táphiba lenne... -
CsendPenge
őstag
Nézd, az ha valami ram-ra utal, az nem azt jelenti, higoy a ram a rossz. Talán az elérése, vagy csak meg kell cserélni a modulokat a bankokban... Lehet 1000 ilyen triviális dolog, én nem soxor találkoztam ilyesmivel, de eddig a bios kódok mindig bejöttek. Amúgy nem egésze értettem a hozzászólásodból, hogy akkor most valamennyire elindul? Vagy post tesztnél nem jut tovább? Valami proci tesztet nyomatni nem lehetne?
-
Makker
tag
Na, akkor következzen egy rövid lista, remélem még mindig használható az infó, ami ebben a könyvben van :D
Nincs hang - Táphiba
Tartós hang - Táp fesz. nem megfelelő
Hósszú hang - DRAM hiba (pl. refresh)
Hosszú hang, rövid hang - Alaplap hiba
Hosszú hang, két rövid hang - Grafikus vezérlő- vagy képtároló hiba
Egy rövid hang - Maghajtó- vagy grafikus vezérlő hiba, DRAM hiba is lehetséges
Három rövid hang - DRAM hiba
Négy rövid hang - Hiba a számláló/időzítőmodulban
Öt rövid hang - Proci hiba
Hat rövid hang - Bill. vezérlő hiba (8042), Gate A20 hiba
Kilenc rövid hang - ROM hiba
A könyvben ez volt, idemásoltam, részemről ennyi.
P.S.: ha bios-al kapcsolatos kérdésed lenne még, akkor pontosabban próbáld leírni a hibát, és több infót adj... (pl. bios gyártó?)köszi a segítséget! a hosszú hang = dram hiba nem hangzik rosszul, de a ram most is megy. én amondó vagyok, hogy megfingott a proci az asus a7a266 lapban.
-
CsendPenge
őstag
Üdv :(
a ma összeállított konfigom (asus a7a266, duron 800, fop32, 256sd) bő 1 óra üzemelés után hirtelen kikapcsolt, pontosabban fogalmazva a monitor lekapcsolt, a venti ment, de semmi reakció. táp ki-táp be... a gép aszondja: síp - szünet - síp - szünet - síp - szünet - síp - szünet - síp .........
szerintetek mit dobjak ki?
köszNa, akkor következzen egy rövid lista, remélem még mindig használható az infó, ami ebben a könyvben van :D
Nincs hang - Táphiba
Tartós hang - Táp fesz. nem megfelelő
Hósszú hang - DRAM hiba (pl. refresh)
Hosszú hang, rövid hang - Alaplap hiba
Hosszú hang, két rövid hang - Grafikus vezérlő- vagy képtároló hiba
Egy rövid hang - Maghajtó- vagy grafikus vezérlő hiba, DRAM hiba is lehetséges
Három rövid hang - DRAM hiba
Négy rövid hang - Hiba a számláló/időzítőmodulban
Öt rövid hang - Proci hiba
Hat rövid hang - Bill. vezérlő hiba (8042), Gate A20 hiba
Kilenc rövid hang - ROM hiba
A könyvben ez volt, idemásoltam, részemről ennyi.
P.S.: ha bios-al kapcsolatos kérdésed lenne még, akkor pontosabban próbáld leírni a hibát, és több infót adj... (pl. bios gyártó?) -
Makker
tag
hi all
újabb fejlemények vannak. ma elvittem a procit egy =re meg nem nevezett szervizbe, hogy teszteljék le. a fickó 500ft ellenében állítja, hogy működik. akkor, gondolom veszek másik alaplapot. el másik üzletbe, abit kt7 figyel. hazaviszem (ez most történt), mem, videó, proci, hűtő bele, power on. síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet-síp-szünet...
hmm...
nyomatékosan leírom, a mem, a videó és a táp működik ebben a gépben amiről írok és ment 40 percet is a duronos konfigban. sőt, kipróbáltam másik memmel, másik videókarival de a probléma ugyanaz. nem hinném, hogy mind a 2 lap hibás lenne. sztem ez proci lesz.
ui.: lesz még egy utam a ''rendes'' szervizes sráchoz alaplapostól, procistól, hogy ugyan már mutassa már meg... -
Il Padrone
senior tag
A memtestet le kell futtatnod a P1-es gepben.
Javaslat:
vegyel ki minden az asztalra, csak proci benne,
inditas, milyen sipszot hallasz.
bele memo
bele video
szisztematikusan
Udv -
sh4d0w
félisten
a ma összeállított konfigom (asus a7a266, duron 800, fop32, 256sd) bő 1 óra üzemelés után hirtelen kikapcsolt, pontosabban fogalmazva a monitor lekapcsolt, a venti ment, de semmi reakció. táp ki-táp be... a gép aszondja: síp - szünet - síp - szünet - síp - szünet - síp - szünet - síp .........
köszA síp-szünet-síp-szünet......... pedig memóriahibára utal. Szerintem szabadítsd rá a memtest86 nevű progit a modulra, hadd fusson egy darabig (néhány órát).
-
Tompo
aktív tag
-
Makker
tag
-
LukE
veterán
-
Makker
tag
topicfelhozatal...
-
Makker
tag
-
hungeek
senior tag
proci fekete? :DD
-
Makker
tag
-
Polesz
addikt
Elsőkörben RAM
Szedd ki és ha akkor is ugyanígy sípol, akkor már meg is van. -
Makker
tag
kösz
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Duron halál?
- (téma lezárva)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Star Citizen
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- LEGO klub
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- CPU bazár Core i5 10500 + 12500T + Core i7 10700 + i7 12700K + Core i9 9900 -több db
- Intel i7 - 8700K 3,7GHz - LGA 1151 - OEM
- ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI Alaplap
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- iPhone 12 Pro 256GB Graphite-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4752, 100% AKKSI
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 4év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest