Hirdetés

Aktív témák

• klumbik

tag

nemtom, szerintem nagyobb felkészültséggel kellene szervert építeni, így szerintem tényleg jobb lenne egy márkás gép, nagyon sokat lehet linuxal kérni és egy megfelelően összerakott rendszert kapsz mindennel. szerintem nem gagyi. nem véletlen hogy scsi-t találsz szerverben, és a menedzselés is alap dolog. vagy egy év garis ata vinyóra gondoltál rakni egy adatbázist? szerintem az a gagyi.
    sajnos tényleg drágák ezek. akkor éri meg barbone szervert választani (ha már úgy sincs szükség supportra). intel, supermicro, és itthon is könnyen beszerezhető. opteron is jó ötlet, a tyan-nak van ilyen csupasz szervere, nem tudom, hogy beszerezhető-e. ezekkel kapsz házat, tápot, lapot és megmarad a szabadságot, hogy azt pakolássz bele ami csak jól esik.
    nekem mindenképp a párhuzamos dolog a szimpatikus (dual). xeon-nál ebben az esetben ugye van két procid amik ht-sek, tehát úgy is fel lehet fogni, hogy 4 logikai procid van.
    az opteron is nagyon jó sztem, adatmozgatási képesség még nőni fog 64 bitre átállásal meg gondolom gyorsabban lehet kezelni a fájlrendszert is. kevesebbet is fogyaszt. (de ezt már lehet mondta valaki:) )
    gigahertzel szemben az io fontosabb, ezért is használnak scsi-t meg drágább hálózati eszközöket, vezérlők amelyek nem bután a cpu-ra bízzák a dolguk java részét.

Aktív témák