Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• chepavel

aktív tag

Kedves Kollégák!

Van egy problémám, amivel már két napja mókolok, és akárhogy is keresem, nem találok megoldást.

A rendszer a következő: Drupal 7 egy IIS+FastCGI-al kiszolgálva.
    Az oldal cirill betűket használ, valamint a PHP mail() funkcióval történik a levélküldés. Tartozik a szolgáltatáscsomaghoz egy SmarterMail is, amin a felhasználók, adminok menedzselhetik a weboldal számára küldött üzeneteket. Azonban, akármit is csinálok, SmarterMail felületen nem jelenik meg a valós, cirill szöveg.

Ami ötletem volt, hogy majd jól átállítom a content-type-ot UTF8-ról windows-1251-re, hogy a webmail tudja értelmezni, hogy ez cirill szöveget tartalmaz, és helyesen jelenítse meg tartalmat. (Mert tudja kezelni, biztosan, teszteltem.)

Az alap mail.inc.-ben átírtam az értéket, de az elküldött levelek továbbra is UTF8-ra lettek kényszerítve.

Megadtam a MIME verziót, valamint próbáltam a következő sorokkal is beilleszteni:
    'Content-Type' => 'text/plain; charset=UTF-8; format=flowed; delsp=yes',
    'Content-Transfer-Encoding' => '8Bit',
    'X-Mailer' => 'Drupal',

Azonban, ez sem hozta meg az eredményt, és továbbra is UTF8- kódolással érkezik meg a levél, és olvashatatlan.

Találkozott már valaki ezzel/ilyen a problémával, vagy van valakinek esetleg tippje, hogy merre induljak tovább?

Új hozzászólás Aktív témák