- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
Aktív témák
-
DaSilva
senior tag
'Te tudsz-e kőolajból cukrot csinálni, egyátalán lehet-e?'
Ha majd tanulmányaid során olyan fogalmakba ütközöl, hogy optikai izomer, meg kiralitáscentrum, meg sztereoszelektív szintézis, akkor majd figyelj nagyon, mert ott lesz elrejtve a válasz a 'miért nem csinálnak cukrot kőolajból' kérdésre.
Röviden: meg lehet csinálni, de répát ültetni meg finomítani sokkal olcsóbb. -
ody42
senior tag
Áááá már az elején gyanús volt nekem ez a C vitaminos propaganda szöveg, aztán rájöttem, hogy honnan :((( -> Lenkei könyve...
Ha te tényleg elhiszed ezeket a C-vitaminos meséket,akkor vagy határtalanul naiv vagy, vagy c-vitamint árulsz mellékállásban (esetleg a könyvet?)
Amiről az a könyv szól, azt a Lenkei-n kívül még max 100 fanatikus hiszi el az országban,és sajnos ők eléggé agresszíven spammelnek is ezzel kapcsolatban. (engem már fél éve zargat egy csávó és a felesége emailen, kéretlenül, hogy ez meg az milyen jó, vércsoport diéta, stb. stb. ilyen baromságok, de ha egyszer lesz egy szabad napom, akkor felrobbantom a vonal másik oldalán lévő IP-t...)
Ne hülyítsd itt a népet, légy szíves... -
Lord Zero
addikt
josh, 1et kell értenem az előttem szólókkal: ezt a CH ügyet szerintem se erőltesd :DDD
a szénhidrátok kötelező módon tartalmaznak szént, hidrogént és oxigént
a szénhidrogének (láss csodát) elemi konfigja pedig C és H (egyszerű példa: a metán CH4)
a kettő közötti ekvivalenciát felejtsd el gyorsan (egyél dormicumot, sokat :)) )
szerk: persze mindkettő tartalmazHAT még nitrogént vagy mást is
[Szerkesztve] -
Josh
tag
Ha a tanárok hozzáállását vesszük akkor a felkészítés úgy volt, hogy 99% kémia és 1 % biológia. Most persze magolom a biosz tételeket, mert majdhogynem azon van a legnagyobb hangsúly.
Az hogy milyen család meg nemzettség, az meg lesz adva, csak be kell illeszteni a megfelelő helyre.
Te tudsz-e kőolajból cukrot csinálni, egyátalán lehet-e? -
Josh
tag
válasz
Cardinella #90 üzenetére
Ami az emberi szervezet számára szükséges cukor, azt a természetből ki lehet nyerni. Valószínűleg lehet kőolajból is cukrot előállítani, de lehet,hogy speciális pontos koncentráció, hőmérséklet, nyomás viszonyok kellenek hozzá, és ez nagyon költésges. Erre én sem tudom a választ.
-
Josh
tag
Az érettségi úgy zajlik, hogy húzol egy képet és meg kell mondani,hogy milyen állat van a képen(törzs, osztály, nemzettség, rend, család, faj) Utánna húzol egy kísérletet. Pl telítetlen zsírsavak kimutatása, elmondod, hogy mi az telítetlen zsírsav, néhány jellemző tulajdonságot, és elmondod, hogy hogyan mutatod ki. Megcsinálod a kísérletet, és elmodnod a kísérlet folyamatát, hogy mikor mi történik, és mitől. Utánna húzol egy biológiai szóbeli tételt, azt elmondod, és utánna kérdeznek egy kis genetikát.
-
Lord Zero
addikt
szóval még csak annyi, h az ajánlott napi adag (Cvit) még százas nagyságrendű sincs, de ez nem azt jelenti, h mindenki, aki ezt túllépi, kötelező módon hipervitaminózisban el fog hunyni vagy veseköve lesz (a vesekőről annyit, h fokozottan bázikus ill. savas közegben is kialakulhat, nem csak 1féle vesekő van, ergo a nagymennyiségű aszkorbinsav csökkenti a pH-t, ezzel kedvezhet a kő kialakulásának)
-
És ezt az orvos így megállapította, hogy a C vitamintól volt vagy te állípítottad meg?
Hát nem tudom, mindenesetre az én közvetlen és az ismerőseim általi közvetett tapasztalatok azt mutatják, hogy nem okoz semmit még évek alatt sem, nemhogy egy hónap alatt.
Akit érdekel bővebben a téma annak ajánlanék egy könyvet a témában (Szent-Györgyin kívül):
Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség
2003. Free Choice Kiadó
Na mindegy asszem abbahagyom az offolást, mert elég messze keveredtünk az eredeti témától és megyek beveszek mégegy C 1000-est :D -
DaSilva
senior tag
-
Josh
tag
válasz
Cardinella #79 üzenetére
A szénhidrát is szénhidrogén. Hol itt a gond? Kémiából nem érettségizek, csak biokémiából.
-
Josh
tag
Ezt olvasom a hátulján.
Készült:étkezési sav (citromsav), nátrium-hidrogén-karbonát, szacharóz, polietilénglikol, aroma, maltodextrin, C-vitamin, nátrium-ciklamát, szacharin,
Energiatartalom pezsgőtablettánként
Energiatartalom 30 KJ
fehérje 0 g
szénhidrát 0,6 g
zsír 0 g
nátrium 176 mg
Na-ciklamát 15 mg
szacharin 6 mg
Ennyi.... -
Hát már ne haragudj, de ez elég nagy baromság amit írsz. Ne nevezzük a fáradtolajat cukornak mert nem az. Viszont szénhidrát. Nem azt írtam, hogy a cukor fáradtolaj, vagy a fáradtolaj cukor, hanem azt, hogy az is szénhidrát.
Ez kb olyan, mint ha azt írnád, hogy ''a magnézium is fém meg a vas is, tehát ha a vasat vízbe teszed, akkor ugyanúgy viselkedik, mint a magnézium.'' Ez hülyeség.
Lehet, hogy mégse nálam van rossz jegy beírva középsulis szervesémiából? DD -
Josh
tag
válasz
Cardinella #73 üzenetére
A szénhidrát is szénhidrogén.
Az a jobban meghúzod, az kb fél liter, én amennyit ittam az szinte fél korty volt, ami aszívásból leszaladt a torkomon.
Feloldódott a pezsgtabletta, most fogom meginni. -
Den
veterán
nekem egyébbként is volt de nem az okozta a problémát, hanem egy csomó apró, amik összakadva elzárták a vesét. A c vitamintól volt, bármennyire is nehéz ezt neked elhinni :) Nyilván egyéni kinek mennyi a sok, van aki hajlamosabb vesekőre mint én, van aki nem. A lényeg az hogy jóból is megárt a sok, ha a szervezetet tartósan túlterheljük bármilyen anyaggal az előbb utóbb problémát okoz.
-
DaSilva
senior tag
Hát nézzük csak. Ha a fáradtolaj szénhidrát (:Y), hogy te is értsd, nevezzük cukornak, ami kristályos anyag és víznél apolárosabb oldószerekben igen korlátozottan oldódik, ergo a motorolaj meg a benzin meg a kerozin meg a petróleum mind-mind vízben feloldott kristálycukor, ezt mindenki így tudja.
gyk szénhidrát meg szénhidrogén közt csak a hangtani különbség kicsi -
Cardinella
aktív tag
-
Josh
tag
Találtam itthon pezsgőtablettát. Azt írja, hogy egy talettában 65 mg. C-vitamin van, ami egy felnőtt ember 100 szükséglete. Na most én beletettem 8-at, az 520 mg. Tehát egy felnőtt adag 800%-át, fele annyit, mint mások napi szinten szednek. Hamarosan feloldódik és megiszom, majd írom a hatást.
-
Josh
tag
Az etilénglikol az a fagyálló, és autószerelés közben húztam meg véletlenül. Első pillanatra ízlett, mert eléggé édes ízű volt, csak egy pár perc múlva, olyan érzésem volt, mintha totál berúgtam volna.
Amit én ittam, az sötétzöld volt. Amiről te beszélsz az a propilén glikol. -
Den
veterán
válasz
burgatshow #66 üzenetére
nem vagyok doki :) sajna veseköves vagyok.
-
burgatshow
veterán
Most akkor a doki vagy, vagy a veseköves?? :D
Egyébként nálam is az a helyzet mind Joshnál! Február ót a folyamatos pörgésben vagyok mind a sport mind pedig tanulásban annyi kivétellel, hogy most fejeztem be a gimi 1-et! Szóval átlagosan fél 7-kor szoktam kelni du 3-kor hazérek suliból ált. a suliban bevágok 2 szendvicset, tanultam, majd 6-8-ig edzés. Mivel az edzés (küzdősport verseny szerűen) nem fáraszott le teljesen még akkor sem, ha fullba széthajtottam az agyam, akkor sem fáradtam el, így edzés után - meg minden este - elmentem futni 4-5 km-t, majd lefürödtem (este fél 10 fele az idő) és lefeküdtem. Ha jól jött össze a dolog akkor elaludtam 1-fél 2 fele, ha nem akkor 3 fele! Reggel megint kelés, és úgy néztem ki mint a mosott sz@r!
Volt olyan hetem, amikor minden nap edzés volt, és péntékre olyan szinten elfáradtam, hogy matek órán a tanár felszereléshiányra adott 2 karót, fiú létemre, totál szégyenkezve elbőgtem magam! :O
Most se jobb a helyzet, de legalább nyár van! :) Aludni változatlanul nem tudok! :( -
Josh
tag
Az a baj,hogy sehonnan nem tudok utánanézni, hogy milyen mértékű túladagolás, és mennyi idő után válik károssá a C-vitamin.
Egyébként az etilén-glikolnak eléggé erős cukor íze van, mégsem lehet tőle erőre kapni, sőt inkább csak elálmosodsz tőle.
Te naponta mennyi C-vitamint szedsz, és mikor veszed be? -
Mármint urológus? :D És hány beteged volt már, aki a nagymennyiségű C vitamin fogyasztástól kapott vesekövet?
Félre ne érts, nem kötekedni akarok, tényleg érdekel. Én már három éve legalább napi 1000 C-t szedek, és eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. Van több ismerősöm (orvos is), aki szintén ezt tapasztalja. -
válasz
Lord Zero #52 üzenetére
És mennyi idő alatt alakul ki ez a ''hipervitaminózis''? Néhány hét? esetleg néhány hónap? Mondjuk napi 1000 (ezer) mg C vitamin szedésétől?
''Megfigyeléseken alapulva kijelenthető, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekő, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában''
Nem tudom, hogy ki figyelte meg és mikor, de amiről én tudok ott 1996-ban 45251 (negyvenötezerkétszázötvenegy) férfit vizsgáltak meg 6 éven át, és ezek mindegyike lagalább napi 1500 mg (ezerötszáz) C vitamint fogyasztott. A vizsgáltak körében nem volt tapasztalható semmiféle mellékhatás. -
Josh
tag
Utánnanéztem a C-vitamin túladagolásának. azt írja,hogy ha hosszú távon 1000 mg- felett van a bevitel, akkor először amennyire csak lehet a szervezet megpróbálja a vizelettel kiüríteni, de hosszú távon idézem: ''azonban az arra hajlamosaknál vesekő-képződést, fejfájást, alvászavarokat és gyomorpanaszokat okozhat; terhes nőknek a nagy adagok fogyasztása nem ajánlott''
A cukor az nem szénhidrát? A szénhidrát az energiaforrás az tuti. A szénhidráton belül vannak ilyen csoportok, hogy monoszacharid, diszacharid, oligoszacharid, poliszacharid. A hat szénatomszámú cukor a szőlőcukor és a gyümölcscukor a legfontosabb. Ezeknek nagy szerepe van az energiatermelésben.
A szacharóz egy diszacharid, és ebből van a közönséges cukor.
Aki nem hisz, járjon utána.
Balogh Ádám-Máté Jánosné Szerves kémia 87-88-89 oldal. -
Lord Zero
addikt
1, a dormicum nem tudatmódosító szer (amennyiben rendeltetésszerűen alkalmazod)! ez enyhén szólva túlzás és ferdítés
2, ''Megfigyeléseken alapulva kijelenthető, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekő, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában''. - vigyázz, ha tartósan és nem csak akut megfázások esetén nyomatsz többszáz mg c vitamint, olyan hipervitaminózisod lehet (nem csak c vitaminra érvényes!) ami igenis káros -
Den
veterán
jaj, oké hogy te ezeket elhiszed csak könyörgöm legalább ne terjeszd.
A napi 1000mg vagy több c vitamin szedését javaslom hosszútávon mellőzd ha nem akarsz urológián kikötni vesekővel. Ekkora adagot csak súlyos c vitamin hiány esetén szoktak alkalmazni.
A recept nélkül kapható szerekben azért van relatíve kevés mert bármilyen furcsa is az étellel elég c vitamin jut a szervezetbe, hacsak nem étkezünk abszolút egysíkuan, teljesen zöldségmentesen. Emellé, még pluszban bevinni a teljes napi szükségletet fölösleges és ártalmas.
Receptre lehet nagyobb, akár 1000mg-os c-vitamint is kapni. -
Azért tesznek bele ennyit, mert ha többet tennének bele, akkor meggyógyulnál tőle és az érthető okokból egy gyógyszergyárnak nem érdeke...
Jó példa erre a C vitamin. A 60 mg, ami a ''napi szükséges mennyiség'' úgy jött ki, hogy hitler kiszámoltatta, hog mennyi az a minimális mennyiség, amit mindenképp meg kell kapnia egy harcosnak, hogy ne dögöljön meg skorbutban a harcmezőn.
Szentgyörgyi Albert (a C viamin felfedezője) mapi 1000 mg C vitamint evett, amikor egészséges volt, amikor néha beteg, akkor 8000-10000 mg-ot.
Nem tudom hogy vagy vele, de én inkább hiszek Szentgyörgyi Albertnek, mint Hitlernek...
A cukor meg sok minden csak nem energiaforrás. (mármint a szacharóz, mert sokféle cukor van, pl a tejben laktóz, a gyümölcsökben fruktóz stb.) A Szacharózzal az a baj, hogy mivel az emberi faj kifejlődése során soha nem találkozott vele, csak az elmúlt pár száz éve, ezért nem igazán tudja feldolgozni.
Én például ha véletlen eszek cukrot, utána percek alatt ''elfáradok''. Igazából csak visszakerülök abba az állapotba, amibe előtte voltam, csak most már, hogy nélküle élek ez feltűnő. -
Josh
tag
Korábban olyat hallottam, hogy azért nem tesznek több vitamint a vitaminbogyókba, mert nem engedélyeznek többet, mert az már a dilettáns táblázatösszeállítók szerint már méreg lenne.
Lehet, hogy veszek ilyen vitaminokat én is, ezek drágábbak,mint a centrum?
Az, hogy állandóan elkalandozik a figyelmem, szerintem egy kipihent alvás segítene. Itt az érettségi, a továbbtanulással is gond van, úgyhogy viszonylag nagy most rajta a stressz, főleg így meló mellett.
Amióta nem eszel cukrot jobban alszol? Én úgy tudtam,hogy a cukor az elsődleges energiaforrás. -
A centrumot felejtsd el! Nevetséges mennyiségek vannak benne. Tényleg...
A Calivitának (korábban California Fittness) és a FreeChoice-nak (korábban Dr. Fitt) vannak jó multivitamin cuccai, én is olyat szedek.
Semmi gondom az alvással, mióta rendszeresen szedek vitaminokat. Előtte sűrűn előfordult velem is, hogy csak forgolódtam az ágyban órákig, reggel meg kelni kell...
Mostanában 6-7 óra alvás után magamtól ébredek, általában fél-egy órával az óracsörgés előtt. Mondjuk az is hozzá tartozik a történethez, hogy mióta nem eszek cukrot (szacharózt), azóta elég a 6 óra alvás, a vitaminokkal ''csak'' az elalvási gondot sikerült kezelni. -
Josh
tag
válasz
Cardinella #38 üzenetére
Viszonylag rendszeres életmódot élek. Kb mindenap ugyanakkor kelek 6 órakor. Ugyanakkor szoktam reggelizni, délelőtt tanulok. Délben 7 km-t bringázok az ebédért. Délután tanulok, este mindig ugyanakkor eszek, füdök, megvan a menetrend,hogy mikor mit nézek a tévében. Aztán meg csak forgolódom az ágyban. Kb. éjfél, egy óra körül tudok elaludni, és egész nap olyan vagyok mint a mosott sz*r, semmire nem tudok odafigyelni. Halottam már az autogén tréningről, el is olvastam ez ügyben egy könyvet, de még azt a 2-3 percet sem bírom ki, hogy odafigyeljek bármire is.
-
Pont ezért szedjél B1 vitamint, mert kevés jut belőle a szervezetedbe.
Ha ezt pótolod, akkor a nemalvás OKÁT szünteted meg.
Ha altatót szedsz, a TÜNETET nyomod el, a probléma nem változik.
Egy orvos ismerősöm szerint ez olyan (mint ahogy a legtöbb gyógyszer teszi) mintha tűz esetén megszólalna a tűzriasztó, a tűzoltóság kivonul, és ahelyett, hogy eloltanák a tüzet, kikapcsolják a tűzriasztót, és elégedetten távoznának.
De a te életed, a te egészséged, azt csinálsz vele, amit akarsz... -
Cardinella
aktív tag
-
Josh
tag
Most így visszaolvasva azt láttam, hogy Den mondta, hogy nem kell egyből a legroszabb mellékhatásokra gondolni. Én most nem tudok aludni, és nem 4-5 év múlva. Vitaminokat eszek, nem szokott más lenni tőle az alvásom, egyszerűen csak forgolódom az ágyban, és nem bírok magammal. Azt olvastam, hogy a B1 vitamin nincs megfelelő mennyiségben még a B vitamin összességbe sem. Tehát, ha az összes többi B-s vitaminból már dugig vagy, akkor is kevés jutott a testebe B1 vitaminból.
Lehet-e recept nélkül kapni,és mennyibe kerül? Nem akarok úgy elmenni a gyógyszertárba, hogy csókolom Dormicum van?
Van egy ilyen játék a neve Revenge of Army, ott bemegy a csávó a gyógyszertárba:
Gyógyszerész: Jó napot, mit adhatok?
Főhős: Valami erőset kérek. Schwarzenegger van? :D -
Vazz! Rám ne fogd, hogy rábeszéltelek! :D
Én minden erőmmel lebeszéllek róla! Mint minden tudatmódosító szer, ez is ártalmas és kerülendő. Ne feledd, hogy a gyógyszergyártók szerint mindíg az aktuális legjobban menő szer a legjobb, a legkevesebb mellékhatású, a legbiztonságosabb stb. Aztán amikor 4-5 év múlva piacra dobják az újabb szert, akkor arról meg kiderül, hogy ''ez már nagyon biztonságos, nem olyan, mint a dormicum volt...''
Ha ennyire komoly alvási problémáid vannak akkor szerintem szedjél inkább vitaminokat, jobban jársz. Főleg B1-et és C-t. Annak tényleg nincs mellékhatása és még aludni is jobban fogsz...
[L]vitamin.lap.hu[/L]
Szerk: Na mé nem megy a link?
[L]http://vitamin.lap.hu[/L]
[Szerkesztve] -
Josh
tag
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Tegnap felkerestem egy-két honlapot, és ott mindenütt azt írták, hogy ezt drogosok használják, meg alvajárók lesznek tőle, de ti meggyőztetek, hogy heti egy, max kettő szedésétől, még nem lesz semmi bajom.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy recept nélkül lehet-e kapni, és mennyibe kerül kb.? -
Lord Zero
addikt
josh,
szóval csak annyi, h nem kell túllihegni a dolgot, ez nem egy drog, amin filózni kell, h jajstenem kipróbáljam vagy se
de! a benzodiazepinek és társaik drogszerű hatást fejthetnek ki más trankvillánsokkal, de főleg alkohollal való kölcsönhatás esetén - azért erre jó odafigyelni!
ez egy készítmény, amit jobb ha nem használsz, de ha néha beveszel egyet, mert ki akarod aludni magad, nem fogsz sem elhülyülni (úgyértem, nem jobban, mint ahogyan azt természetes úton tennéd :DDD ), sem függővé válni -
Den
veterán
nem kell megijedni, a mellékhatáok listájánál odaírnak mindent aminek a lehető legkisebb elméleti esélye is van, leginkább jogi okokból, de ezek ritkán következnek be (ha gyakoriak lennének nem forgalmaznák a szert.) Az összes álltalam próbált altató és nyugtató közül ez vált be legjobban, még akkor is be lehet venni ha csak kevés idő van az alvásra, mert pár óra alatt elmúlik a hatása.
Persze csak akkor kell szedni ha muszáj, de alkalomadtán még mindig jobb egy dormicum, mint végigvergődni az éjszakát, másnap meg vödör szám inni a kávét :) -
Lord Zero
addikt
no, én sem azt ajánlom, h mértéktelenül fogyassza a dormicumot, sőt, amennyire lehet, kerülendő mindenféle szer használata, de azt mindenképp tudni kell, h a maga kategóriájában nagyon jólsikerült hatóanyag,
olyan értelemben, h ritkák és távolról sem olyan vészesek a mellékhatások, és gyors felezési idő + teljes metabolizáció = nem marad benned napokig vagy hosszú órákig -
Ploszi
senior tag
én inkább 1 pohár vörösbort ajánlanék (esetleg kettőt, ha a lánynak is töltessz) egyébként a Dormicum mellékhatása:
Mellékhatás:A szer ritkán észlelt mellékhatásai sedativ hatásának tulajdoníthatóak,melyek dózisfügg?ek és az adag mérséklésekor megsz?nnek.
Hosszantartó szedés során-az erre hajlamos betegeknél -egyéb altatókhoz,sedativumokhoz és trankquillánsokhoz hasonlóan megszokás alakulhat ki.Esetenként,ha a beteget valamilyen szokatlan inger az alvás els? két-három órájában felébreszti, el?fordulhat, hogy a beteg valamilyen szokásos munkába kezd(pl.f?zés,levélírás),melyre kés?bb nem emlékszik(amneziás epizód).Hogy a jelenség esetleges el?fordulását egy adott betegnél megállapíthassuk,célszer?, ha az els? Dormicum adagot a beteg ismer?s környezetben veszi be. -
Lord Zero
addikt
ha iszol rá, akkor az igazi :)) mint minden kistrankvillánsra (a idegrendszerre ható nyugtatószerek egy csoportja)
nadekomolyan,
azért ez az emklékezetkiesés kicsit meredek!
a mellékhatások ritkák, az anterograd amnesia valóban előfordulhat elvétve + idősebb korban légzési nehézségeket okozhat (leginkább olyanoknál, akik eleve vmilyen légzőszervi problémával küzdenek)
injektábilis formában kell inkább vigyázni (nem túl gyorsan adagolni, mennyiségre figyelni, stb) -
Josh
tag
válasz
Don Vittorio #18 üzenetére
Mi az, hogy nem érsz oda 14 előtt sehová? Reggel úgy érzed, mintha fejbevágtak volna? Nyomott a hangulatod, nincs kedved semmihez? Most akkor kicseréltnek érzed tőle magad, vagy idegroncsnak?
Recept nélkül lehet-e kapni? Mennyibe kerül?
A mellékhatásokat előre is köszönöm. -
Josh
tag
válasz
Don Vittorio #18 üzenetére
Mi az, hogy nem érsz oda 14 előtt sehová? Reggel úgy érzed, mintha fejbevágtak volna? Nyomott a hangulatod, nincs kedved semmihez? Most akkor kicseréltnek érzed tőle magad, vagy idegroncsnak?
Recept nélkül lehet-e kapni? Mennyibe kerül?
A mellékhatásokat előre is köszönöm. -
válasz
Don Vittorio #20 üzenetére
Mit? :DD
-
Azért mielőtt ilyen brutál szereket adagolnátok magatoknak érdemes lenne utánanézni a mellékhatásoknak is. Általában elég durvák szoktak lenni.
Én természetes anyagokat javasolnék helyette. Pl. szex után jót lehet aludni :D -
Josh
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezt recept nélkül kapni? Mennyibe kerül? Valóban ennyire jó, hogy másnap úgy érzed, hogy kicseréltek volna? Egy kicsit el lett hanyagolva ez a topik, de engem érdekel.
-
Először én is csak a fehéret ( 7.5mg ) ajánlom, a kék szerintem overkill.
-
simonzé
addikt
Durva ez a topic.
-
VÁMpír
aktív tag
Lehet recept nélkül is kapni?
-
-
Den
veterán
Tényleg jó. Az a legjobb benne, hogy rövid hatású, elaltat, de pár óra alatt elmúlik a hatása, nem vagy tőle tompa másnap, könnyen fel tudsz kelni időben, és hagyja a normál felszines alvás- mélyalvás ciklust ''lejátszódni''. A legtöbb altató nem ilyen hanem puff fejbevág, aztán 8 óra mélyalvás (ami nem igazán pihentető), másnap tompaság stb...
ha nem szoktál szedni altatót, akkor a kisebbik verzióját vedd, és érdemes abból is felet először próbának. És csak akkor vedd be mikor már tényleg aludni akarsz, mert gyorsan hat. -
Strottler
tag
Van egy haverom, aki esküszik erre az altatóra. Azt mondja, hogy 4-5 naponta ha egy igazán pihentetőt, jót akar aludni, akkor bevesz egy ilyen bogyót és reggel úgy ébred fel, mint akit kicseréltek. Ha ez tényleg ilyen klassz, akkor kipróbálom én is. Van másvalakinek is tapasztalata ez ügyben?
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nők, nőügyek (18+)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest