Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tertius

tag

Van itt jópár spoiler két résszel kapcsolatban, ALARM

Megnéztem két részt ebből az évadból, a másodikat és a negyediket, és mindkettőben nagyon gáz morális / erkölcsi hozzáállást éreztem a Doktorkánk részéről. A másodikban otthagy sokezernyi embert (és ha a történet igaz, akkor az emberiség maradékát) az életre kelt emotikon-rajok társaságában, akik élnek és értelmesek, de annyira persze nem, hogy ne öljenek meg egy rakás embert egy olyan logikai buktató kapcsán, amelynek hallatán egy növény is röhögőgörcsöt kap, nemhogy egy AI. Persze, úgy is tekinthetünk rájuk, hogy teljesen eltérőek / alienek, és tanulniuk kell rólunk, és megérteni, mivel ártanak nekünk, ez oké, de még akkor is az a beszéd, amit a végén a Doki levágott a telepeseknek, eléggé gáz volt. Mintha az ő életük nem ért volna annyit, mint egy másik életforma élete. Nagyon bicskanyitogatónak éreztem, hogy a kis kölyöknek majd jópofiznia kell az anyja gyilkosaival, és "megérteni", de rá ugyanez - fordított helyzetben - nem érvényes. Gáz.A Doktor nyugdodtan elvihette volna őket máshova, case closed.

A negyedikben a járkáló ruhák egy az egyben a Fallout New Vegas egyik dlcjéből lettek lopva, és hozzárittyentve egy szokásosan elmebajos, de viccesnek / elgondolkodtató üzenetűnek szánt valami a kapitalizmusról. Ez még elmenne, nem túl jó, talán nem is rossz, de amikor a végén a companiont visszahozza a plot armor, a csóri csávókám meg nézheti a halott nőjét, aki az elején bevallja neki, hogy gyereket akar tőle . . . a másik 35 halottról nem is szólva ugyebár, nekik ez nem jár. De nem is számít, a Doki jó kis leckét adott az emberiségnek, ő, meg a társai élnek, a többieket ki nem sz****** le?

Mindkét rész végén végig kellett szendveni ezt a felsőbbrendűsködő " én értetetek harcolok " blablát a Doki részéről, ami egyrészt fárasztó, másrészt, a fentiek tükrében, gyomorforgatóan gáz, a két rész meg olyan volt, mintha ugyanaz lenne, csak kicserélve egy-két elemet, szinte teljesen copy-paste.

Az imdb alapján még a 6-os, 7-es és 8-as rész tűnik érdekesnek, kíváncsi vagyok, javulni fog-e a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés