Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz S.J. #1466 üzenetére

..a dolog ott kezd majd tragédiába torkollni nálad - anyagiakban is - ha valami gebasz lesz. Én csak keresztül jövök Svájcon, vagy mellette/alatta/felette, de elég sokszor látok alacsonyan repkedő katonai gépeket. Ha miattad leesik egy, nem lesz gondod életed hátralévő részével a kajára/szállásra. ;] Én még otthon is törekszem a maximális dolgokra, nem hogy kint. A Zoom nem felesleges termék. Mert akinek nem kell komoly kamera, annak a zoom bőven elég. Repülés szempontjából ugyanazt tudja, csak kamerában nem, viszont sokkal olcsóbb. 878 euró most a zoom GB-n. A nagytesó majd a duplája... Ki van ez találva, mindig van piaci rés. ;).

• dronosroli

újonc

(#1466) S.J.
    Amíg nincs gond, addig ezzel a hozzáállással sem lesz gond. Gond akkor van, ha gond van :D
    Nem kell ahhoz vadászgép, hogy hátralévő életedre nagy hatással legyen a magától leeső gép...
    Ha ilyenkor van biztosításod, légtérengedélyed, stb... akkor sokkal magabiztosabb lesz a fellépésed, ha egy ukrán tulajdonossal rendelkező S mercit kap telibe fentről a gép, mert akkor tudod, hogy a biztosító valószínűleg fizetni fog előbb, utóbb, ott csak időt kell nyerni. Ha nincs biztosítás, engedély, akkor nem csak időt, életet is :D

(#1470) Geller72:
    Nem úgy van, hogy szólniuk kellene, hogy valaki jön a légteredbe, ha már egyszer megadták és tudnak Rólad, hogy ott vagy? Vagy a permetezőket nem érdekli, hogy kinek hova van engedélye :D

[ Szerkesztve ]

http://dronosroli.hu

• t72killer

titán

Pont svájcból olvastam, hogy egy önjelölt "pilóta" egy Ticino-i reptérhez közel sikeresen nekivitte az FPV-s szarját egy helikopternek. Hálistennek senkinek semmi baja nem esett, de az NFZ-k nem véletlen vannak ott, ahol vannak.

Arra nagy tételben mernék fogadni, hogy az első komolyabb tragédia után nem csak az azt okozó drónos szívja meg, hanem az adott országban komplette betiltják a repkedést és a drónok/drónalkatrészek importját.

Utánanéztem neked, svájcban nem kell semmiféle légtérhasználati, HA nem reptér közelében repkedsz. Biztosítással se hiszem, hogy nagy gondod lenne, ha az Alpokban valami szikára lezúg a gép, bár nem árt a magasságokkal vigyázni, elég sűrű légtere lehet egy ilyen pici országnak.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés