- Asszociációs játék. :)
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- gerner1
- SCYROX V6 gamer egér
Aktív témák
-
-
Retro11
senior tag
(#49065) cOxeR Egy hiba folytán a végleges előtti képet raktam fel mindenhova... A lány természetesen azt kapta meg ebből a képből is, amin az arcán a hibákat javítottam... Talpa is benne volt eredetileg, de le kellett vágnom, hogy vízszintbe hozzam a képet.. Figyelmetlen vagyok sajnos..
Egyetlen tudatos dolog volt a kép létrehozásánál, az pedig a háttérben levő fák vonala és a szem egy szintbe hozása. Utólag már látom, hogy hiba... Én többet képzeltem ebbe a képbe, mint ami lejön sajnos...
(#49071) kiskornel Valóban aranyos csaj és próbáltuk ezt az oldalát hangsúlyozni. Ez a haj dolog fel sem tűnt, mostantól erre is próbálok oda figyelni!
Volna még itt egy kevésbé jól sikerült, de hasonló pp-vel feldolgozott képem is.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat, sokat jelentenek!
[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz
szaby_gyerek #49082 üzenetére
A 4. tetszik a legjobban, de a nem a színek miatt
Komolyra fordítva a 2. az mindent visz, jó lett -
válasz
Sir Riccio #49088 üzenetére
Én arra gondolok, hogy éhes vagyok, de már fő a kaja! Vagy nem erre gondoltál?
-
válasz
szaby_gyerek #49086 üzenetére
Az arcretus, ha jót akarsz, akkor nem 2 perces mutatvány... de érdemes ilyen közeli képeknél ezt megcsinálni, sokkal jobb végeredményt kapsz.
LR negatív clarity is használható, de módjával, és csak azokon a bőrterületeken, ahol lehet is alkalmazni...
Egyáltalán nem a szemöldökére gondoltam... hanem az alakjára, rettentően rossz megközelítés a két teljes alakos kép... ezek a szögek nem az ő alakjához passzolnak.[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
Köszi. Az arcról a hibákat tüntettem el, nem szeretek jobban hozzányúlni a bőrhöz, meg nem is tudom hogyan kellene. Lightroomban a negatív clarity nagyon rossz eredményt ad. Előnytelen alatt a szemöldökére gondolsz? Nekem az szúrta a szememet, de ugyebár nem tudtam vele mit kezdeni.
(#49083) Saint_: Köszi! A képek Fertődön készültek a kastélyparkban. Szép időnk volt, mindenhol élénk őszi színek voltak, és volt egy egyenletes vékony felhőzet, ami megfelelő fényt adott. Valóban belevaló a lány, de kicsit más világot képviselünk.
Szerk:
(#49085) ROBOTER: Igen, ezt említettem neki. A szemöldök kapcsán kezdtem neki ecsetelni, hogy mennyivel megnyerőbb a természetes szépség.[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
válasz
Ha egy mód van rá, ezt a nagyon szép hölgyet beszéld le erről a brutális sminkről.
-
válasz
Főleg a félalakos képeket lehet használni... a többi nagyon előnytelen a lánynak... valamint el kélne az arcra egy-egy retus...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
a fekete fehér zseniális, inspiráló, szeretnék én is egy hasonlót készíteni ;-) hol fotóztál?
kár, hogy baráti találkozó volt, feleségtípus a kislány
[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
(#49075) End-ru: A gombások közül az első tetszik igazán. Bár kicsit máshogy játszottam volna az előtérrel. Vagy megvágtam volna lentről, vagy kicsit nagyobb dof? A két füves is érdekes szerintem. Persze lehet azért, mert nem vagyok nagy erdőjáró.
Bár egy leheletnyit kisebb kontraszttal megnézném őket.
Dobok én is pár képet. Nem kell komolyan venni őket, elkapott pillanatok egy baráti találkozásról. (Valahogy a beállítgatós, fodrásszal/sminkessel futkosós, derítőlapozós dolog nekem megölné a hangulaltot)
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz
kiskornel #49071 üzenetére
köszi a kommentet!
valójában kúsztam másztam az avarban, hogy normális nézőpontba kerüljek...amit próbáltam, hogy tág rekeszzel lövöm, pont a háttér leválasztása/bokeh miatt, a szűk dofot eredményezte...állványom ide kuka sajnos, egy babzsák jött volna jól így utólag...focus stack is az állvány hiányában kuka...
adnál tippet, hogyan tudtam volna szépen leválasztani a hátteret?ballington: köszi! direkt van rajt zaj utólag, ahogy mess is mondja...plussz kontrassztal megnézem még!
end-ru: nekem a 2-4 es -a hibái ellenére amit előttem már ugye elmondtak- tetszenek
[ Szerkesztve ]
-
válasz
End-ru #49075 üzenetére
Nekem tetszenek, így összességében adnak hangulatot a "sétáról"...
Nekem is szokott gondom lenni a témát kitakaró előtérrel, de szerintem vannak olyan képek, ahol ez nem gond... ha csak sejtelmesen látszik a téma, ez szerintem olyan.
Két erdős meg csak erdős kép.
A madár az nálam is bejön! -
kiskornel
addikt
válasz
Magnum_ #49074 üzenetére
"több, mint egy éve nem nyúltam a flickr-hez.." - ezzel most azt akarod írni, hogy ha nem fikkerezel, akkor ilyen autód lesz? Vazz, akkor nekem már 2 ilyennek kellene lennie, mert 2 éve nem nyúltam hozzá
(#49075) End-ru: az első jó koncepció, de nem különösebb a háttere. Ilyennel én is próbálkoztam, aztán sokadik után rájöttem, hogy ha mindenképp a napot akarom a képre, akkor inkább már naplemente a szép színeivel. Én spec. kakasmandikóval próbálkoztam. Ez a fajta háttér nekem nem jön be.
A másodiknál már jobb a háttér, de hát az előtér... talán félre kellett volna hajtani a fűvet. Így, hogy még a témádba is belelóg.
A kövtekező kettő nekem megint nem mond semmit, mert én is erdőt szoktam járni. Kicsit furcsa, hogy nincsenek lehullott levelek.
Számomra ezek olyan gyakorló képeknek tűnnek, amiben teszteled, hogy milyen a fogadtatás. Majd meglátjuk a többiek mit mondanak. Számomra átlagos képek.A madár viszont tetszik! Abszolút fav. de hát én ilyenben elfogult vagyok
-
Magnum_
nagyúr
több, mint egy éve nem nyúltam a flickr-hez.. talán, most már lesz téma.. :-)
-
kiskornel
addikt
(#49061) Retro11: szép nagy szemei vannak. Szerintem a szeme alatti ráncok tovább növelik a szem méretét (érzetre, ezt most nem próbáltam ki PS-sel), viszont ha már nagyban élvezhető igazán, akkor érdemes lenne kicsit kitisztázni az arcot. Nem nagyon, csak eltüntetni a foltokat. Így látszatra aranyos a kiscsaj (ha ez volt a cél, akkor talált). Talán kicsit a hajának részlettelenségével nagyon összenyomod az arcát kétoldalról.
(#49053) Larry303: valójában egyik se jó. Ezt még gyakorolni kell. Állvány. Amit még gyakorolnod kell az a látásmód. Hogy fog kinézni a háttér. Az elsőn a téma jó, de a háttér nem. Nincs leválasztva rendesen a téma. Ilyenből egy tucatot találni ilyenkor ősszel az erdőkben, s csak pár darab van, ami mellé oda lehet tenni az állványt. DOF miatt szűk / tág rekesszel is próbálkozni kell. A legtöbben ott cseszik el, hogy nem számolnak vele, mi hogy fog kinézni a bokeh-ba.
(#49050) m3ss: csak egy picit szolidabb háttér... Nem tudok mást elképezelni, mint hogy nagyon kontraszttalan a monitorod, ezért húzod túl őket
Az a baj, ha egy szinten átesik, az emberek fele azt mondja rá giccs.
(#49043) cOxeR: szép éles. Mázlista.
(#49041) m3ss: itt már nem tökéletes a háttér elrendezése, de szépnek szép a kép.
(#49030) m3ss: szerintem ez úgy ahogy van jó.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
ballington #49069 üzenetére
sztem direkt zajos, gyanitom elegge fel kellene tekerni a d7k-n az isot hogy ilyet csinaljon
-
ballington
addikt
válasz
Larry303 #49053 üzenetére
Első használhatóbb, már csak azért is, mert nincs furán belevágva a bal oldali gombába.
Amúgy tényleg kicsi a dof, de ezen kívül rendben vannak, nekem tetszenek.
A 3.-on talán jobb lett voln, ha alul kevesebb lett volna, felül meg még belevenni. Úgy már érthetőbb lenne az álló tájolás. -
válasz
Retro11 #49061 üzenetére
Egészen rendben van, a szeme alól a karikákat mindenképpen elhalványíthattad volna, valamint levágtad a talpát egy kicsit. Picit zavaró a fej kettévágása, de így legalább minden harmadolóban van egy-egy választóvonal. Meg az arckifejezésen lehetett volna még mit csiszolni, hogy kicsit örömtelibb legyen.
-
Retro11
senior tag
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49057 üzenetére
ja! sztem is jo a kalap. valahogy a jobb oldali gomba a masodik kepen jobban mutat, de igy osszessegeben a ketto kozul az elso kep a jobb. en is sokszor vagyok igy, hogy utolag jovok ra, hogy mashogy, mashonnan kellett volna. ha van ido, korbe kell loni minden felol, millio keppel, ilyen-olyan rekesszel aztan csak lesz vmi...
-
Larry303
addikt
válasz
fattyu #49055 üzenetére
ja tudom, hogy elcsesztem az élességet emiatt, de elég kevés fény volt az erdőben, meg ehhez is kúsznom másznom kellett, viszont mehettem volna még így utólag simán feljebb isoban, és jobban lerekeszelni...megnézem erősebb kontraszztal...
mess:50 1,8G
többet is lőttem róluk, de így utólag ennek a jobb oldali gombonák sztem jót tesz ha több látszik a kalapból is...itthon már máshogylátom sajnos...idegesít ilyenkor, hogy lövök 4-5 képet róla és mégsem sikerül tökéletesre a kompo..[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49051 üzenetére
jahjah, ezen a deritolapon agyalok mar en is miota, nagyon hasznos lenne. kell egy sima is, meg en eskuszom baseball sapkara, vakupapucsra is szerelnek egyet
majd kiprobalom alufoliabol. nem mintha igy nem neznenek elegge hulyenek, amikor locsolom a fuvet spriccelovel hason fekve
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49046 üzenetére
hja, az a tukrozodes eleg jo...
szaby_gyerek, crey koszi.(#49044) szaby_gyerek ja nekem is bejon, nem linkeltem, sztem itt a lo hdr kepek annyira nem aratnanak nagy sikert
de mondjuk vicces, hogy 3 expobol nem mozdult be. talan a fuvet hagyhattam volna sotetebbre akkor eletszagubb lenne. jol elretusalgattam azon a kepen, volt 2 kerites, lo laban, meg az egen is egy...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
szaby_gyerek #49044 üzenetére
Eléggé elbágyadt szegény, hogy nem talált ki az ablakon...
- amilyen pofákat vágott közben, az volt a legviccesebb.
Aztán természetesen segítettem neki megtalálni a kiutat a szabadba.
Köszi! -
szaby_gyerek
tag
(#49043) cOxeR: Jó képek, mindig jó nézni egy kellően éles és részletes makrót. Egyébként gratula a magazinos megjelenéshez.
(#49030) m3ss: Nem baj, hogy kiszedted, a bokeh miatt nem is vettem volna észre ha nem mondod. A lovas képek közül pont a legjobbat nem linkelted be. Tudom, hogy sokan erősnek, természetellenesnek tarthatják, de ennek ellenére gyönyörű képről beszélünk. Ja, és gratula az explored-hoz.
-
m3ss
veterán
válasz
ballington #49040 üzenetére
koszi. nem olyan veszes, montegroban meg raynoxal probaltam elkapni oket 10cm tavolsagbol, na ugy nehez volt...
ugy is le lehetett, de doffal gondok voltak.
igen, a hatteret elegge bemakkoltam itt. meg a legtobb kepet ennel szukebb rekesszel lottem (f3.5-f5), nem is lett ilyen szep a hattermosas...dehogy raktam le a gepet, maszkaltam a bokor korul, korbe-korbe. neha elijesztem oket, de 60-bol 30 kep biztos jo lett af-c-vel. aztan probalkoztam ellenfenyesekkel, de itt mar fokuszgondok voltak, itt probaltam inkabb gyorsan af-s-el rafokuszalni az agra szukebben. sajnos nem lett olyan eles, mint az elozo, de nekem tetszik a feny. durvan megbolonditja az ellenfeny a kepeketmeg van 2 az oldalamon ha erdekel vkit.
ellenfeny + popup flash:
vagas kompo olyan amilyen. probalkoztam ilyesmivel is, de nekem tetszenek a viragok igy ellenfenyben, inkabb nezzen ki a kepbol...na meg kicsiben meg jobban latni, hogy azert nem karcol a szender itt... -
ballington
addikt
Grat a képhez. 1x Én is próbáltam fényképezni, de valamiért úgy volt, mire odakerültem volna, hogy normálisan fókuszt találjak rá, meg megfelelő hátteret találjak, addigra elment. Nem olyan egyszerű ezeket se. Gondolom azért előtte leraktad a gépet, beállítottad a fókuszt és vártál, amíg odament. Mert a háttér is olyan, mintha tudatos lenne.
-
m3ss
veterán
koszi. mire gondolsz? 50 1.8D@f2.5. vagy a fokuszalasra gondolsz? nem olyan nagy szam am, ne madarakat kepzelj el
ott "lebegnek" egy helyben par masodpercig...amugy soha nem szallnak le (a viragokra).
(#49034) aldebaran koszi. eloszor en is igy akartam vagni, de mar az en verziom is eleg fura keparanyu, azert gondoltam a retusalasra...
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #49023 üzenetére
en is kerestem ma gombakat, de nem talaltam csak ilyen kicsiket. valszeg nem voltam elegge "vadonban". keresnem kell uj helyeket...be is talaltam itt vmi helyi fotos arcot, o majd ad par tippet elvileg
en szendereket probaltam most fotozni, talan roluk lesz 1-2 kep...de hat oket nem egyszeru, tele kellene leginkabb. meg itt mar a fokuszrendszerem hatranyait is kezdtem erezni...af-s-ben csak tekerte az otvenest...fura modon af-c modban azzal az egy kozepso ponttal neha talaltam fokusztde veluk probalkozok meg, mert ellenfenyben, vakuval lett volna par nagyon jo kep, csak pont kirepultek a kepbol...pedig probaltam 1-2 viragra baracklevet onteni, hatha akkor odajonnek, de hidegen hagyta oket.
aztan meg jol beleestem a toba terdig koszonhetoen ennek a bekanak, de ertelmes kep nem lett rola[ Szerkesztve ]
-
-
THX a kommenteket.
A kép kép jobb alsó felére gondolnak, ott kellett volna kigereblyézni.
A gyári jpg-n is ilyesmi a háttér, csak kevésbé telt. Ködön és fákon átszűrt fény volt. Fent voltunk az Írottkőn és őrült köd érkezett meg az Alpok felől. El is indultunk lefelé, de 1-2 helyen kénytelen voltam megállni fotózni. Avarban hasalva készült ez a kép is. Állvány se volt nálam, még a kis gorilla sem, nem készültem fel, hogy gombák is lesznek.A lovason gondolok a kiégésre.
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #49017 üzenetére
kiraly. lassan minden kepedet befavolom? mi lesz igy?
nem ertem a tobbiek mit takaritananak? a gomba tetejet? remelem nem a leveleket. engem a bal oldali nem eles gomba zavar csak kicsit. jo ez a hideg szinvilag a hatterben, te huztad el? tegnap vegigneztem 1x makrokat, es eleg sok utomunka otlet jott onnan. lepkes meg ilyen-olyan makrok nagy reszen ilyen kekes-hideg hatter van...bejon nagyon.
melyiken gondolsz kiegesre, a hdr lovon?(#49019) kiskornel ezt a modszert meg emesztgetem..majd kiprobalom. en nem is hasznalok spot meteringet amugy, kitapasztaltam milyen korulmenyek kozott hogyan viselkedik matrixban aztan csak expo kompenzalok...
-
kiskornel
addikt
"es ha bele akarom komponalni a napot is a kepbe, ilyesmi tortenik. tul vilagos gondolom. dinamikahiany? ha minuszexpozom teljesen bebukik az eloter. ha plusz expozom akkor jo lesz a nap, de tulexpos lesz minden"
Mondjuk arra gondoltam, hogy Coxer leírja, ő hogy szokott fényt mérni... Na mind1, akkor én leírom én hogy szoktam hasonló esetben:
"Av" módba szoktam rakni, rekeszt beállítom, spot fénymérés, max zoom, majd, az expo kompenzációt feltekerem +2-re (vagy 1, 2/3-ra). A nap mellett a világos égbolton mérek (valójában azt a felületet, amire aszt akarom, hogy +2 Fé legyen a képen. Az kiköp egy záridőt. Visszakapcs M módba, beállítom a rekeszt és a mért záridőt, visszazoom, és elkészítem a képet, majd utómunkában visszahúzom a kiégett részeket, és egy kicsit felemelem az árnyékos részeket. Próbálkozok kicsit felette, kicsit alatta záridó beállítással is.
Nálunk van ilyen, hogy highlight tone prioroty vagy mi a szösz, mert magyarul csúcsfény árnyalat elsöbbség. Ha ezt bekapcsolom, akkor 2, 2/3-ad Fé-t tudok fölélőni...Vaku ebben az esetben nagyon látszódna.
(#49017) forceberg: ez valami állat lenne. Kicsit kellett volna takarítanod, és akkor sirály.
[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm a kommenteket!
Gombák is akadtak az erdőben...Pl. egymást esernyőnek használva:
Légyölő galóca - mérgező!
m3ss: jók a naplementések, de ha már HDR-t lősz, akkor a Nap körül ne maradjon kiégés folt, erre szerintem figyelj.
kiskornel - ezt a bemozdulásost én se nagyon értem, bár a hangulat átjön.
Cayman: messzebb lehetett az! Múltkor, mikor arra jártam, kinéztem a 13L31R végére, hogy mit is lehet ott kezdeni, de a fények harmatosak voltak. Majd máskor még kinézek. -
Karima
őstag
válasz
ballington #49014 üzenetére
Nem, azt nem.
-
Karima
őstag
válasz
ballington #49012 üzenetére
igen. bw nd1000-el. a vagast meg kiprobalom.
zgospel: ha van ra igeny, akkor felteszem
[ Szerkesztve ]
-
Joeey
csendes tag
Sziasztok! Végre eljutottam egy fotózni egy új modellel, Szentendrén jártunk, kíváncsian várom mit gondoltok a képekről: [link]
m3ss: szerintem tök jók ezek a képek, leginkább a vörös levelesek tetszenek, nagyon jók ezek az ellenfények....
[ Szerkesztve ]
-
Az ellenfény, sosem egy egyszerű történet... főleg mivel rengeteg üveg kontrasztot veszt... olyannyira, hogy érdemesebb ezeket elkerülni.
Fókuszálni nagyon nehéz ellenfényben, de van rá trükk... az elmozgatásos megoldás, vagy a kitakarás... próbálgatni kell és jó lesz az.
mf nem segít... max ha állványon vagy.
Igen a 2-3 expó ezen segít, de én egy raw-ból kihúzom... szelektíven kell a képet megmunkálni, és már is alakul a "dinamika" legalább is érzetre.
Aktív témák
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...