- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48896 üzenetére
"Kiskornel: úgy lenne az igazi, ha az első "boly" lenne az éles."
jaja, nekem is ez ugrott be.koszi. jo ez a fekete hatter hozza? elvileg zold lett volna, csak zold level zold hatter az olyan snassz es lefeketitettem
(szerk: lehet hogy te a billiardos spiralosra gondolsz, akkor a koszi utan ignore)
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48892 üzenetére
valojaban nem sok okosat tudok mondani, de megprobalom megeroltetni magam, a topic erdekeben
elson az ilyen jol bevalt kritikat lehetne felhozni, hogy kinez a kepbol. de amugy a hangszer vagasa jobban zavar. ha mar zenesz jobb lenne ha latszodna az egesz hangszere. itt bejon a latoszog.a masodik ilyen streetfotoszeruseg akar lenni, de vegulis mind1 minek hivjuk. szerintem kellene nagyobb latoszog hogy jobban atjojjon hogy mi tortenik. te aki ott jartal tudod, meg igy hogy elmondod mar mi is, de jobb lenne szerintem latni az egesz ettermet. szoveg nelkul nem nagyon erteni. persze ugy a figura arca nem latszodna. de ha meg az a tema, jobban bejonne ha tobbiek el lennenek mosva. jo tudom ezt ott kivitelezni...
na mind1, kakukktojas temara amugy jelen formajaban is jo lett volna, neni a sok feher pincer kozott...a velenceit linkeld be
hangulatos, jo kep lett. talan most igy masodszor nezve a bal sarokban levo csonakokos reszen sotetitettem volna, vilagosabb mint a jobb oldal. A modban lotted, nem fix expoval? amugy hugin pl egesz jol korrigalja a kulonbozo expoju kepeket. bar ilyen kicsit utolag is tudsz korrigalni.
-
Minek neked fotómasina? Elég lenne PS ecsettel járkálnod!
Grat amúgx, jó lett, mint a másik kettő is.Az alulról gombás képem nekem már megvan, holnap megyünk haza, majd meglátom, milyen is valójában
Kiskornel: úgy lenne az igazi, ha az első "boly" lenne az éles.
m3ss: a spirálos faxa lett.
-
m3ss
veterán
hmm jol fel lett dobva ez az a5...amikor kiskornel elkezdte irni, hogy vmi sema en is azt hittem hogy ugy csinaltad. volt mar vmi hasonlo teherautos is...
az a feny fel sem tunt igy elsore a lampaknal, de kell oda igy szolidan. vegulis csak azert nem favolom mert nem csipem az audikat, alulkormanyzott *** mind(#48893) kiskornel nekem igy jobban tetszik, de szuk rekesszel mint az elozo. viszont vicces, hogy tokinaval igy lehet erdekes dofos nagylatos kepeket loni, jol le lehet valasztani az alanyt ha szukseg van ra...
-
válasz
kiskornel #48893 üzenetére
"szemüvegesről fotókat készíteni nehéz"
Rá kell villantani egy nagyot, és mikor kinyitja a szemét, akkor újra jól szemközt villantani!
Amúgy úgy kell forgatni, hogy a környezeti fények ne tükröződjenek a Te szögedből... vakuval meg kísérletezni kell... forgatni, dönteni...Harmadik képen "csak" Lr van, végig van ecsetelve... meg egy kis effekt van még PS-ből, de csak a lámpánál. Ez a nyers, ha már Te is pakoltál ilyen képet.
-
kiskornel
addikt
Köszönöm mindenkinek a kommenteket.
Valóban, ha az alját levágom, akkor jobb lesz. Ez a kép F2,8-as változata...
(#48892) Larry303:igen, szemüvegesről fotókat készíteni nehéz. Coxert kérdezd ő hogy szokta, meg még Ropi írt egyszer (ha jól emléxem) a Nagy Canon EOS fórumba...
(#48881) m3ss: "szep ez a taj, nekunk is elferne itt egy ilyen domboldalas, vizes" - igen, több év után már jó képeket tudok készíteni. Volt olyan év, amikor minden második hétvégén meglátogattam ezt a völgyet.
(#48879) cOxeR: az első hangulatra király. A macsek aranyos, ahogy írták jó a háttér. A harmaidknál PS a maszkolás, vagy egy ilyen alakú kulcslyuk szerű sablnon fényképeztél át?
(#48871) End-ru: az az igazság, hogy nagyon-nagyon ritka az az eset, amikor ilyen gombatelepet találni. Nagyon sok gomba van, de szinte egyiknek se jó a háttere. Bár ez most nagyon jó helyre nőtt, nem kellett mégcsak terepet se rendeznem. (nem is nagyon szabad, mert ez egy természetvédelmi terület).
Vidd jó alacsonyra a fényképezőgépet:
Tipp.: vannak gombák, amik korhadt farönkökön nőnek... némelyik szépen néz ki, és mozgatható a farönkkel együtt.Így már lehet tetszőleges háttered.
-
Larry303
addikt
hoznék két képet savazásra...
elsőn a zenész kollega hatalmas arc volt, sajnos kevés képet tudtam róla csak lőni, a többin nagyon becsillan a szemüvege...érdeklne mennyire jön át a karaktere
másodikon a tekintetekre, arcokra próbáltam koncentrálni, hogy mennyire érezhető a hangulat amit teremtenek ők és a helyszín (szent márk tér pohár víz kb 15-20 eur)
illetve mennyire zavaró az öreglány -
Santiagain
őstag
Nincs baj a makróval, de szerintem, hátrány, ha két hasonló képed van.
Ha normális a zsűri, akkor nyilván mindkettő számít.
Metrós már kettő is volt. Még a mozgólépcsőn gondolkodtam, bár ahhoz meg szerezhettem volna ND-t. De szerintem a metróban hamarabb elkaptak volna. A legjobb ötletem talán az volt, hogy egy pali ül a fotelben, köntös, kávé, cigi, újság, lent az aluljáróban mozdulatlanul. Körötte pedig elmosva az emberek.
-
m3ss
veterán
válasz
Santiagain #48889 üzenetére
miert mi a baj a mehes makroval, nem nagyon illene a temara? nem baj ha kapok makro varazslatot is, van makro dogivel
nem tudom milyen szempontok alapjan ertekel a zsuri amugy egy palyazaton. probaltam inkabb jobb fajta kepeket bekuldeni, meg akkor is ha kicsit kevesbe illenek a temara. aztan lehet, hogy inkabb a temara passzolast, kreativitast ertekelik jobban, mint a technikai oldalat, minoseget...
azert ott pesten, a belvarosban ezt a temat eleg jol meg lehet oldani, amit a tobbiek is mondtak...gyakorlatilag barhova mesz a belvarosban zsongas van...mondjuk ez nem hianyzik budapestbol
bar fotozni jo lenne sokszor, metroban itt-ott...en pl metrot lonek erre, hosszu zaridovel amikor beszalnnak az utasok a szerelvenybe.
-
Santiagain
őstag
válasz
Chapel #48887 üzenetére
Még ennyit sem kellett volna utaznom, mert itt vagyok közel a Ferenc-körút és Üllői sarkához. Kész káosz reggelente a vágánycsere miatt. Viszont normális perspektívát nem találni + tele minden kábelekkel, oszlopokkal.
m3ss: Szerintem ne makrót küldj! Én most kaptam meg a makro varázslatot és gőzöm nincs mi legyen. Makrót max. kompakttal tudok lőni, de virágot, állatot nem akarok. Tárgyhoz meg nincs normális világításom sem.
Kapható valahol olcsó, de még használható közgyűrű Nikonhoz?
-
m3ss
veterán
válasz
Santiagain #48886 üzenetére
regi cipo, zenebona, reggeli zsongasra nekem is lonom kell majd vmit, biztos megkapom majd oket...
talan zsongasra be fogok szurni vmi mehes makrot azert is...igaz annyira nem passzol a temara de mind1...
-
Chapel
addikt
válasz
Santiagain #48886 üzenetére
Ha Pesten vagy akkor a Nyugati tér/Blaha Lujza tér/Kálvin tér valahonnan felülről...az igazi hangyaboly.
Nem olyan nehéz ám, de ott a Móricz Zsigmond körtér is akár. Valahol csak lakik/dolgozik ismerős akihez belehet pofátlankodni 15 percre. -
Santiagain
őstag
Gondolkodtam a BKV-n és a forgalmas csomóponton is, de azt még a piacnál is unalmasabbnak találtam. Ráadásul helyszín keresésre, kép elkészítésére és utómunkára elég kevés a 24 óra. Főleg, hogy ilyen behatárolt a téma által az időpont. Hangyabolyhoz makró kéne, amihez se üvegem, se átalakítóm.
-
válasz
Santiagain #48884 üzenetére
Ezt a részét még értem is.
Miért nem kerestél valami mozgalmas busz, villamos egyéb vonalat... sokkal egyszerűbb, és le se kapcsolnak, vagy egy autópálya/út felüljárót.
Igen az engedély... sokszor problémás, ezért ilyenkor ha kevés az idő, más témát kellene keresni.
Én viccesre venném ezt a dolgot amúgy... keresnék egy hangyabolyt... ahogy masíroznak a munkások és azt egy relatíve hosszú záridővel lefotóznám... rengeteg engedélymentes témát lehet kiötölni, és nem is biztos, hogy ennyi idődet elvenné! -
Santiagain
őstag
Bocs, hogy idepofátlankodtam, de még itt kapok leginkább építő kritikát. Sajnálom, hogy nem sikerült jobbakat készítenem, pedig 5 előtt keltem csak e miatt. "Életemet és testi épségemet" kockáztattam a képekért. Ha tekintettel ölni lehetne, kb. tízszer meghaltam volna. A keresőbe egyszer néztem bele, a többi kép érzésből született. Csoda, hogy egy órát ott lehettem, mire lekapcsolt egy biztonsági. Engedély, ugye, több nap, a témára meg csak 24 óra volt.
-
válasz
Larry303 #48880 üzenetére
Értem, szóval akkor jöhet egy fátylas is?
Jön a tél, és lesz időm más témák fotózására is, talán.
Előhúztam a táskámból egy csíkos hátteret, és gyorsan felépítettem a macska mögött!
Amúgy egy kerítés, szelektíven "hűtve".
Az audis az fényes nappal készült kép, ez a titok benne. -
m3ss
veterán
válasz
Peethy #48853 üzenetére
marmint melyik kepre gondolsz hogy tarolna? a fekvo rozsaszinesre, vagy a kek napszemcsisre?
remelem az utobbira, mert a rozsaszin nekem nem gyere be abszolut. sem a modell, sem a ruhaja (wtf) sem a hatter. persze karima megtett minden tole telhetot, nem ot biralom itt...de az elso az tenyleg mehetne vmi magazinba kb. en meg mindig a frizurajatol vagyok ki, milyen jo mar -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48860 üzenetére
(#48860) kiskornel jah, nekem is feltunt hogy a bal oldal tulzsufolt lett.
(#48862) kiskornel szep ez a taj, nekunk is elferne itt egy ilyen domboldalas, vizes, szep suru novenyzetes videk. talan nesanak igaza van, en is kihagynam a kovet.
(#48877) Santiagain nekem sem igazan jonnek be, de a cipos sem. talan a 2. vagy a 4. a legjobb akkor mar.
(#48879) cOxeR nekem tetszik mind, jok lettek. -
-
válasz
Santiagain #48877 üzenetére
Szerintem ezt nem itt kellene, irány a Nikon topik
Amúgy nekem egy sem adja eléggé... -
Doom
aktív tag
válasz
kiskornel #48862 üzenetére
Ha lelkes amatőrként megengedsz egy véleményt: szerintem a kép hangulata nagyon jó, átadja a helyszínét, "én is szeretnék ott lenni". Tetszik, hogy vannak rajta sötét és világosabb részek is. Viszont szerintem az a baj a képpel, hogy pont a felezővonalnál van ez a határ, a jobb oldala dominánsan sötétebb mint a bal, ezáltal ahogy nézem, számomra "kényelmetlen" érzést kelt. Lehet persze, hogy a nagy erdei nyugalomba ezáltal viszel feszültséget, de kicsit olyan érzés, mintha "fel akarna borulni". Lehet, hogy jobb lenne, ha ezt a felezővonalat valamerre eltoltad volna vízsszintes irányban, bár nincs annyi tapasztalatom, hogy ezt pusztán ebből a képből megállapítsam. Esetleg lehetett volna a víz is az előtér. A fehér szikla alul talán a kelleténél jobban vonzza a tekintetet.
Szeretem egyébként a képeid, ez most annyi érzést váltott ki belőlem, hogy gondoltam, ezt le kell írnom -
End-ru
aktív tag
-
zool1
őstag
kiskornel. coxer: Igen ez így is van sajnos, nem sok esztétikai élményt ad vissza. Próbáltam én mindent, amit a gép tud (rekeszelés, iso, stb), de ha sokan vannak és lökdösnek vs a delikvens is elég gyorsan mozog, lásd halak. De talán valamennyit visszaad belőle. Nekem nagy élmény volt, én még ilyen rendezvényen nem voltam.
-
válasz
Santiagain #48847 üzenetére
Ha nincs időd... akkor lehet vele mit kezdeni, de én inkább kikukáznám, és nekilátnék egy jobb képnek. már ha egyáltalán megéri...
-
válasz
Karima #48850 üzenetére
Egész jó képeket sikerült kihoznod a környezethez mérten... úgyhogy erről az oldalról nézve, hoztad amit lehetett. Azért azt senki nem gondolta, hogy profi modellek lesznek? Ki fizeti azt ki? Vélhetően modellközvetítő hívta őket, ergo ingyen modellek lehettek... vagy beígért későbbi lehetőséggel kecsegtetett lányok. Ettől függetlenül így látatlanban is sok munka lehet az előkészített helyekben, meg a leszervezésében.
-
kiskornel
addikt
(#48850) Karima: kis kontraszt még mehetne rá, meg egy ici-picit mehetne melegebb színek felé a WB. Ez a bőrradír jobban tetszik, mint az előző.
(#48849) zool1: tetszik a téma. Kicsit még élesíthettél volna rajt. Próbáltad lerekeszelve? Úgy milyen?
(#48847) Santiagain: ha ez valami elvont dolog akar lenni, akkor nem értem. Ha meg tájkép, akkor nem igazán jó téma a szemét fényképezése. Én pl. megérem eltüntetni a tájképeimről (hardveresen, nem utómunkában).
(#48845) m3ss: az első feldolgozása tetszik. A második képen bal oldalt túl nagy súly van (túl sok elem csoportosul azon az oldalon).
(#48828) Karima: szerintem rendben van. Talán az arc szélén a szöszöket el lehetne tüntetni. Szép a lány. Kellemes kinézet, de nagyon be van zárva. Most olvasom, ahogy Coxer is írja.
-
Karima
őstag
válasz
radi8tor #48857 üzenetére
De van azért "belenézős" is
-
Karima
őstag
válasz
Chapel #48856 üzenetére
Ő még a jobbik fajtából volt
Volt 7-8 modell, de némelyiknél az volt az érzésem, mintha most modellkedett volna először.
radi8tor1: Igen, ő nem nagyon kereste az objektívemmel a kontaktust
Viszont a profibbakon látszott, hogy minden obival szemeztek pár kép erejéig, így mindegyi fotós tudott olyan képet is csinálni. Bár nekem a "nem-közvetlenül-az-obiba-nézek" fotók is tetszenek. Csináltam jópárat, úgyhogy majd szép lassan adagolom őket
-
Karima
őstag
Igen, ottani vakukkal dolgoztunk. Két terem volt, az egyikben csak folyamatos fénnyel mentek a stúdióvakuk, ennek az volt a hátránya, hogy azért az 1000-2000 körüli ISO-kat megkívánta
, viszont nem kellett a vakukioldókra egy csomót várni, mint a másik teremben.
Csináltam ma Neked két werkfotót is a folyamatos fényű vakus teremről.
Egyik, másik.Peethy: Köszi, a szem alatti vakufény elkerülte a figyelmemet
-
Peethy
őstag
válasz
Karima #48850 üzenetére
Szeme alól a vaku fehéres csillogását még kivenném, de amúgy jó fotó! Nekem az előző is tetszett, kicsit kevesebb retussal megnézném azt is. Igazából nem is állt olyan rosszul neki ez a stílus, nyomtatásban ezzel a színvilággal egy magazinban biztos hogy tarolna. Szép munka.
-
Karima
őstag
-
zool1
őstag
-
m3ss
veterán
válasz
Santiagain #48847 üzenetére
mintha bemozdult volna...foleg felul latni a nadakon.
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #48833 üzenetére
ja hat akkor gondolom nem
sztem jo kep lett. mar parszor rakattintottam, bar nem tudom ez mennyire a te erdemed
mmint ottani vakuk voltak, es azokat tudtad hasznalni? softbox vagy mi? merre voltak a fenyek? hany vakuval lehet ilyen megvilagitast megoldani, 2 eleg? nincs tobb kep? -
Karima
őstag
Igen, gyakorlottabb modell, a PhotoExpon lehetett fényképezni ilyen tengerparti környezetben. A háttérben egyébként az egy pálma lenne
Cask ugye a vakuk f8-ra voltak beállítva, így túl nagy háttérmosást nem lehetett csinálni. Sztem a haját meg a sminket nem ő csinálta, bár ebben nem vagyok biztos.
-
Karima
őstag
Kösz, akkor legközelebb visszafogom magam a lágyításban
-
Karima
őstag
Erről a képről - és az utómunkáról - mi a véleményetek?
-
m3ss
veterán
(#48825) Cayman + (#48826) Chapel
ty -
m3ss
veterán
csinaltam fibonaccibol ilyet is, de akkor mar csigavonal jobb, nem? csak lehetne jobban kivitelezni
de fene akar delelott ezert billairdszalonba menni, haha. foleg hogy max nd szurovel erolkodhetnek...
-
m3ss
veterán
leveleket fotoztam ma kreativra akkor talaltam ra
nikon fotopalyazat szammisztika...tok jo otletem tamadt. na jo a billiard az flickr: numbers keresesbol jott, de a fibonacci meg a csigavonal az sajat otlet
szinesben kellene inkabb? meg fentebbrol fotozva jobban kijonne a csigavonal, csak az allvany ami volt nalam nem "bolint" lefelena meg jo lett volna ha a feher golyo a sarokbol jon...ujrafotozzam?
-
törölt tag
Lightroom-osok, ezt hasznalta mar valaki? http://www.hdrsoft.com/download/merge_lrplugin.html
-
zgospel
őstag
válasz
kiskornel #48819 üzenetére
Köszönöm
Hát igen a biciklis képek egy pályázatra készültek aminek a témája "te és a biciklid" volt, magyarázni nem is akarom.
Sajnos a harmadiknak a rawja már nincs meg, nem is értem így utólag én sem, hogy miért 1280 szélesben mentettem el...Nem annyira félelmet mintsem meglepődöttséget "nem értemséget" akartunk kifejezni vele.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48815 üzenetére
jokat irsz. hat igen, a montenegroi tema eleg jol eladja magat, annyira valtozatos foldrajzilag a taj, hogy a mi szemunkben minden kep 1-2 kategoriaval jobbnak tunik
kreativitas? az nincs, hogy lehet azt a skillt fejleszteni?en nezegetem a kepeket, probalom tanulni,ellesni hogy mitol jo egy kep, aztan keresem a pattern-oket a vilagban. mint egy robot. zero kreativitas
na ok pl kreativak, muveszkednek: balassa photo, hossain zare
zsinagogara visszaterve, ha majd esik a ho, epp telihold van, meg vmi hullocsillag arrajar ujrafotozom
viccet felreteve igazatok van, tenyleg keresni kell az extrem korulmenyeket, szogeket, hogy ne legyen hetkoznapi a foto. mondjuk en amugy is kevesbe szelektalok ezen a forumon, tobb (hetkoznapibb) kepet felrakok, mint kellene vagy mint fotozzra.
szammisztika tema nikon palyazaton, duh. valaki vmi otlet, mit fotozzak erre?
-
kiskornel
addikt
válasz
zgospel #48817 üzenetére
Az elvont képi világ nem az én asztalom, ezért csak mint képkedvelő tudok hozzászólni. Az első kettő rendben van. Olyan gengszteres, bár hirtelenjében nem tudom hová rakni a biciklivázat, így meg már akkor nem értem a mondanivalót -> ha meg magyarázat kell hozzá, akkor régen rossz.
A harmadik az egyértelmű, mondanivalójában világos. Amivel szerintem jobbá lehetne tenni, hogy jobban láthatóvá tennéd a témát. Ilyen kicsiben úgy kell kisilabizálni közelről megnézve mi micsoda. A fogsor szinte eltűnik a képen, először nem is vettem észre. Van ott valami "egyenruha?". A srácnak is lehetne kicsit kifejezőbb a mimikája, hogy egyből felfedezzük, ott valamitől fél. Kisebb tér jobban a kép mondanivalójára irányítaná a figyelmet. Alkalmazz tág rekeszt, mosd el a hátteret, így még inkább az előtér lesz kiemelve. Persze megfelelően nagy nagyításban A3, A2 minden érvényesülni fog, csak te ilyen picikében raktad fel...
Az utolsó, szerintem, nem túl izgalmas városrészlet, túl sok különböző hőmérsékletű fényforrással. Jó a torzítás, bár ahhoz, hogy igazi nagylátós feelingje legyen hiányzik még valami közeli objektum. A két tömbházról Szfvár lakótelep jutott eszembe a csúnya sárga festésű házaival, az út olyan Monaco-s, a kopott sárga épület meg elhagyatott vasútállomást juttat az eszembe. Kicsit sok a fenti üres kék tér. Nézdd meg úgy is, ha vágsz belőle kicsit, szerinted úgy jobb e?(#48818) Cayman: sajnálom, mert lapos, semmitmondó képekből így akarnak valamit csinálni... ha csak hdr...
-
törölt tag
Nem tudom mi lelte az 500px-et de ilyen rettenetes igenytelen HDR fotok kapnak egy rakas szavazatot: [link]
-
zgospel
őstag
válasz
kiskornel #48815 üzenetére
Értem. Megjegyzem nem haraptam le senkinek a fejét és nem is állt szándékomban, sajnos a pozitív hangsúlyt nehezebb átadni írásban, mint beszédben.
Viszont a leírtakkal arra bátorítottál engem, hogy tegyem be ide pár fotómat, annak ellenére, hogy én teljesen amatőrnek és abszolút hobbistának érzem magam. A közönségnek (ismerősök, barátok, azok ismerősei stb) meg hiába tetszenek a képek, az ő mércéjükhöz és kompaktjaikhoz képest egy jó géppel és kicsivel tudatosabb fotózással kb minden kép jó. Én ezt önkritikának nevezem, hiába vagyok tisztába' a fényképezőgép beállításaival és hiába voltak ezek megtervezett fotók.Úgyhogy azok alapján amit leírtál a lentiek megrendezett képek, és szívesen fogadom a kritikákat, én is szeretnék fejlődni.
Szóval akkor betenném ide pár képem amiket a kezdő topikban már korábban is megmutattam, igaz túl sok reakció nem volt rájuk, azonkívül hogy elmeroggyant (ezt meg én is tudom)
Ez 8mm samyang halszemmel készült:
-
kiskornel
addikt
válasz
zgospel #48806 üzenetére
Itt nem azon van a hangsúly, hogy tömegfotó vagy sem. Rajtad kívül senki nem harapja le a fejét senkinek, ha látja, hogy a kép mögött van munka, próbálkozás, utómunkába belefektette az időt és energiát. Megjegyezzük, hogy próbálkozás és kész.
Viszont van egy nagy látásmód béli különbség a két topic lakói közt. Itt a tervszerű fotózás van előnyben részesítve, míg a kezdő topicban (bár már rég nem jártam ott, ki tudja mi van most ott) inkább az élményfotók, próbálgatások.
Azért kellett szét vállni a két topicnak, mert ha a tervszerű fotózás szerint értékeled a képeket, akkor már feltételezed, hogy minden elemét, csiribiri beállítását ismered a fényképezőgépednek, és a kép azért olyan, mert te olyannak akartad ábrázolni. Vagyis a hiba nem hiba, hanem képi elem. Pl. egy ott hagyott becsillanás, egy vékony aura a templomtorony körül. Nem biztos, hogy érteni fogja egy kezdő emberke, ha valakitől azt a tanácsot kapja, hogy a becsillanást még balrább kellett volna helyezned.
A legtöbb képi elem megrendezett az itteni fotókon, vagy egy jól meghatározható módszerrel behatárolt. Más az, ha egy autót valahova leparkolom fényképezés céljából, és más ha csak látok egy parkoló autót, és azt próbálom megörökíteni.(#48809) m3ss: eddig elég jó helyeken jártál, ahol a téma adta magát, és "eladta" a képet is. Most egy kevésbé kitűnő, átlagos téma, egy melankolikus épületet kell jó képpé varázsolnod. De ehhez már kell egy kis kreativitás, máshogy nem fog menni. A második verzió jobb. Figyelj, hogy tökéletes legyen az égbolt illesztése. Ha még van lehetőséged, fotózd újra. Keress furcsa gyújtótávokat, olyan szemszögeket, amikből nem nagyon láthatja az átlagos látogató az épületet. Az előteret meg buheráld meg. Múltkor láttam egy infra fotót, amin két oldalt műanyag vázákat, vágott virágokat tettek az előtérbe (fizikailag a kép készítésekor), és utólag alaposan meg PS-elték, hogy öregbítsék a virágtartókat...
Pl.: éjjel csillagos égbolt mellett király lenne nagylátó-szögűvel közelebbről. -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #48813 üzenetére
koszi az eszreveteleket. hat se 12 mm se repulo, nezopont es kompo nekem tovabbra is tetszik
biciklisen en is gondolkodtam amugy, kicsit nekem is elvonja a tekintetem. bar egyre jobban tetszenek az olyan lassu zaridos kepek, amin van vmi tortenes. bar altalaban azok inkabb streetfotok, mint taj/epuletkepek. majd csinalok egy ejjelit is sztem nyugodtabb korulmenyek kozott...vagy havasat...
-
m3ss
veterán
válasz
zgospel #48806 üzenetére
most hogy igy ennyit nezegettem miattad a kepet...
az eg mondjuk talan nem tetszik a zsinagoga felett, ahol tul feher/vilagos, talan ott kicsit szolidabban is eleg lett volna a hdr. vmi +white controlpontosdi jatszott ott a zsinagogan, es sztem atszaladt az egre is...
magamnak meg cifrabb verziot csinaltam amugy, csak itt mar nagyon kijott, hogy a felso reszet nem ujitottak meg fel... -
m3ss
veterán
válasz
zgospel #48806 üzenetére
hozzaszolasod csak az enyem elkuldese utan lattam...
oszekeversz vkivelen egy szot nem szoltam a srac kepere, sot magamban megjegyeztem hogy: egesz jo ellefenyes foto, ferdeseg engem is zavart. ha mar ferde akkor vagy legyen sokkal jobban ferde vagy egyaltalan ne. en legutobbi autos kepemen is ez volt az erzesem. talan lehetett volna meg a cicut lentebbrol fotozni.
szoval en csak arra irtam, ha mar elkezdete a srac mondani hogy nemelyik kep nem idevalo, akkor indokolja meg, legalabb annak ertelme is lenne...amugy 1 expobol van ez is. mi zavar teged, mibol van sok? az emberek, vagy sok az eloter? belogo fa? (ez eleinte engem is zavart, de ha ele alltam akkor max panoramaba fert volna bele, es beuktam volna a jardavonalat lent, ami szerintem jo kompozicios elem)
emberek nekem bejonnek, legalabb kicsit mozgalmas. -
m3ss
veterán
vagy temahianyosnak, unalmasnak talalod? amugy en is szivesebben fotozok tengerparton, meg nezegetek tengerpartos kepeket de ez van
mar regota le akarom fotozni ezt az epuletet, eleg sokszor korbejartam mar eletemben szerintem tok jo kompot talaltam...csak szerenyen
meg most rakerestem googleban az epuletre, ott sem lattam sok jobb kompot. lehet nagyobb latoszoggel kozelebbrol meg lehetne probalkozni. amugy eredetileg olyat akartam, hogy elotte mennek az autok, hosszu zaridovel, es a piros csik menne az epulet fele, jobbrol. aztan rajottem, hogy nincs eleg sotet ehhez, meg csak gorillapodos vmi volt nalam, ugyhogy lottem egy ilyet csipobol es kesz
-
zgospel
őstag
Nyilván ha anyám kezébe adnám a fényképezőt akkor nem így fotózná le de szerintem ez egy tömegfotó, hasonlókat legtöbb ember ebben és a kezdő topikban is csinál utazásai során. Nem csinálnék másképp semmit, habár a HDR helyett én inkább 1 rawból lődözném vissza a részleteket ecsettel vagy gradienttel LR-ben. Egyszerűen túl sok minden van a képen ami zavaró.
Csak azért írtam le, mert a srácot kicsit megkezdtétek, habár tényleg ferde a kép amit csinált és a macska is középen van, azért a színekkel, az élességel és a hangulattal nincs baj. Szerintem is a másik topikba való kép kompozíció szempontjából.Azért van amikor érezni az átfedést a kezdő és a haladó topikok között és ebben igaza van.
És abszolút nem kötekedés vagy vitakeltés szempontjából írtam amit írtam.
-
m3ss
veterán
válasz
j.bravo #48801 üzenetére
amugy errol jut eszembe, nem veletlen jo a fotozz.hu rendszere. kepelni akarsz? kommentelned kell. mukodik is, nincs az mint itt, hogy hebe-hoba jon par komment a kepekre. kreativ topic is azert megy, mert kotelezo kommentelni kb
miert lett szetszedve amugy a ket tema?(#48800) Gorbesz: mar lehet is sorolni, hogy melyikek azok es miert, de tenyleg
ugy is keves a komment, tessek mondani
-
j.bravo
addikt
válasz
radi8tor #48799 üzenetére
Nem extra de nincsenek benne alapvető hibák, amilyenek a tényleg teljesen kezdő képeknél elő szoktak fordulni.
Többen véljük egyébként mindinkább úgy, hogy nem feltétlen jó ötlet a kezdő és haladó topik szétválasztása. Ha a haladók túl ritkán néznek be a kezdő topikba tanácsot adni, akkor semmi értelme.
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- SzoftverPremium.hu