- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- SCYROX V6 gamer egér
Aktív témák
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #37994 üzenetére
Nem enyhe zöld szűrő, hanem heggesztőpajzs üveg, ami nagyon zöld
Így is egy fél órát szenvedtem vele, mire legalább ennyire sikerült kiszednem belőle a zöldet. Az eredeti kép ilyen volt, de már ezen is Custom wb van, és a tint is 150re van húzva LR-ban:
Úgyhogy valószínűleg a jövőben ezeket a nappali hosszú záridős képeket monochromeban csinálom
-
kiskornel
addikt
(#37986) filózoli: elmondom, mit látok a képen. 4 piros foltot. Az egyik takarással is de éles. Kesze kusza valamik a képen. Normális helyeken már rég leszedték volna a fejedet ilyenekért. Némelyikünk majd meg gebed, hogy szép képet készítsen, te meg még azon erőlködsz, hogy ilyen legyen. Nem is hiszem el, hogy nem azért jársz ide, hogy provokálj. Senkit nem értékelsz, csak beraksz képeket. Mi vagyunk a marhák, hogy megnézzük...
(#37977) pontyos: szép.
(#37980) Brumi: tele állás, F22, fehér fal felé fordítva, messze fókuszálva készítesz képet. letöltöd, monitoron vizsgálod, és látni fogod. Mintha az égen lenne egy nagy folt az egyik képeden...
(#37971) szaby_gyerek: ez rohadtul eredeti ötlet! Gratula! Így kell ezt csinálni. "Ez a szokatlan vágás kényszer vagy ötlet?" - HD (16:9-es) képarányban már nem annyira igazak a megszokott képelhelyezések (pl.: harmadoló pontok). Főleg a panoráma képek mutatnak jól ilyesmi képarányban, ahol holt középen van a horizont. A szélesvásznú moziképeknél a tereket valahogy máshogy töltik ki a rendezők...
(#37967) Karima: olyan, mintha enyhe zöld szűrő lenne rajt. Ilyennek szántad?
[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
Köszi mindenkinek! Jól esik, hogy ilyen sokatoknak elnyerte a tetszését.
(#37975) Fejo: Akkor egy rugóra jár az agyunk! Gondolom BP hálásabb téma, én erről a kicsi faluról nagyon nehezen találtam képeket.
(#37972) Bulitt: Sajnos ilyenek voltak a rendelkezésre álló képeim. Az összemosás nekem is eszembe jutott, de nagyon pepecs munka. Főleg, hogy akkor nem tudtam volna eltakarni, hogy hol csaltam.
(#37979) Peethy: Az igazi célom Sopron bemutatása ugyan ilyen módszerekkel. Ez a pár kép inkább csak a bemelegítés és tapasztalat szerzést szolgálta. Örülök, hogy tetszettek!
(#37985) Chapel: Azóta flickren kaptam egy kedves embertől linkeket, nagyon jó sorozatok készültek már a témában. De talán még nem vállt unalmassá...
-
Peethy
őstag
Készültök a holnapra? Teljes holdfogyatkozás.
-
Chapel
addikt
válasz
szaby_gyerek #37971 üzenetére
Éppen meséltem Fejónak (közben látom írta h Ő is ilyennel foglalatoskodik) hogy több ilyen képesalbum is jelent meg utobbi években, spec így Bp-re emlékszem, 50-100 éve és ma ua a hely. Ferenciek tere vicces mikor még tényleg tér volt
Gondoltam nézz utánna hátha találsz neked tetsző megoldásokat/vágásokat. -
Kazimír
őstag
válasz
Jómagam még nem láttam ilyesmit, úgyhogy számomra az ötlet is eredeti. Gratulálok!
-
Brumi
senior tag
válasz
kiskornel #37965 üzenetére
Köszi szépen a véleményt!
Érdekes ez az érzékelőtisztítás dolog, mivel tavaly április óta le sem szedtem az obit a gépről (csak ez az egy van hozzá jelenleg). Koszolódhat így is? Én inkább a CPL szűrőre gyanakszom, képtelen vagyok tisztességesen megpucolni... Azért lehet, hogy leszedem és belefújok a pumpával, olyan nagy baja nem lehet. Nyaralás előtt mindenképpen helyre akarom hozni.
-
Peethy
őstag
válasz
Ez egy zseniális és nagyon szép elgondolás! A megvalósítás is nagyon tetszik
Jó lenne ilyen több helyről is... érdemes lenne lépéseket tenni ilyen irányba.
-
pontyos
senior tag
-
Fejo
őstag
válasz
Én is épp egy ilyenen dolgozom Budapest témában.
-
Karima
őstag
válasz
Nagyon jók! Grat!
-
gzola
tag
válasz
rohadt jók lettek ezek a fotóid :-)
-
Bulitt
addikt
válasz
A régi képen a fa rendesen látható? Mert én a helyedbe kipróbálnám, hogy milyen ha nem vágom le a fa koronáját (már ami van belőle). Így lehet több veszik el az új képből, de lényegesen több látszik a régiből is. A kettő együtt pedig kiadhatja a teljes képet
szerk.: hagyd el ezt a fehér keretet. próbáld meg a régit az újjal összemosni. Egyébként nem rossz
[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
(#37970) nesa: Szép ez a dongós kép! Bár nekem az előző lepkés jobban bejött. Ezt egy hajszálnyit sötétnek érzem.
(#37969) Karima: Nagyon szép a kompozíció és a fekete-fehér is kifejezetten jól áll a témának!
(#37965) kiskornel: Tetszik ez a kép! A madár szép éles, és színes. A háttér teljesen homogén, nincs rajta semmi zavaró. Ez a szokatlan vágás kényszer vagy ötlet? Mert egyébként nagyon jól áll a képnek. A sok majdnem egyforma madaras képek sorából ez kilóg az egyediségével.
(#37964) Chapel: Főleg a szitakötő tetszik nagyon. Gyönyörűen látszik a szárny mintázata.
(#37958) expander: Gondolom sokan húzzák a szájukat az ilyen utómunka miatt, de nekem kifejezetten tetszik. Bár ettől függetlenül szívesen megnézném a képet úgy, hogy az eredeti színeket kicsit szaturálod és növeled kicsit a kontrasztot.
(#37946) ROBOTER: Ezek eszméletlen jók! Főleg az első tetszik nagyon.
Egy Budapestről készült fotósorozat megihletett. Egy régi és egy új kép adja a képet. Mivel találtam néhány régi felvételt a kicsi falumról, így gondoltam kipróbálom én is. A képeken sok hiba van, meg nem is túl eredetiek. De sokat tanultam belőle a "terepen" is, meg főleg utána is, amikor megpróbáltam összeilleszteni őket.
-
Karima
őstag
Itt meg egy kis álmodozó.
-
Karima
őstag
válasz
Chapel #37964 üzenetére
Az első nagyon baba
Én is jönnék egy hosszú záridős badacsonyi képpel
-
kiskornel
addikt
(#37964) Chapel: az első különösen tetszik. A háttér nem az igazi, viszont így látszik a szárny rendesen. A másodiknál meg a háttér nagyon jó.
(#37963) Brumi: ne aggódj. Neked előhozza az emlékeket, nekünk meg azt mondja: szép, nyugis hely. Érzékelőtisztításra lesz szükséged.
(#37962) cOxeR: igen, sátor. Kösz a hsz-t.
(#37960) gzola: ez valami robbanási törmelék az előtérben?
[ Szerkesztve ]
-
Brumi
senior tag
Pár képet beteszek az erdélyi túránkról. Ezek lehet, hogy nem olyan művészi fotók, de remélem azért még tetszeni fognak nektek.
A legrosszabb érzés az, amikor az ember eltölt pár napot egy gyönyörű helyen, de valahogy a képekben ezt nem tudja visszaadni. A kastélynak volt egy nagyon kellemes atmoszférája, olyan volt, mintha teljesen kiszakadtunk volna a világból, vagy visszaugrottunk volna 100-200 évet. A szobák elegánsak de egyszerűek voltak, nem volt sem tv, sem telefon, vagy minibár, de mégsem hiányzott semmi.
-
Peethy
őstag
válasz
ClintEastwoo #37953 üzenetére
Köszi!
Ugye, hogy az? Mondjuk én a széleslátó végével vagyok nagyon-nagyon elégedett, 40-70 között már nem tetszik annyira, bár ez betudható annak, hogy arra a tartományra van egy 50 1.8-asom, ami mellett nem csoda, ha gyengébbnek tűnik a Sigma. Sok sikert a használatához! Várom az eredményeket
-
Peethy
őstag
válasz
fi:zi'k #37941 üzenetére
Voltam-e kint a most? Ezt nem igazán értem, ha arra kérdezel, hogy voltam-e kinn Erdélyben, akkor igen, 1,5 hete ott töltöttem 5 napot.
ROBOTER
Ezek zseniálisak, főleg a 3. és az 5. tetszik. Szabad tudni, hogy mivel lövöd őket?kiskornel
A templom előtt pár munkás épp a lekaszált füvet dobálta utánfutóra, szóval sok választásom nem volt. Így is leginkább amiatt fotóztam innen, hogy látszódjon, hogy a nap miképp süti meg a tetejét.[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Honnan van ennyi időtök, hogy még fel is dolgozzátok a képeket...
(#37946) ROBOTER: szép, éles képek. Nekem mind tetszik.
(#37945) v2izzy: akik ismerik a babát, azok számára a babafotók nagyon szépek. Vadidegeneknek már nem annyira. Ebből a képből a "fény" hiányzik. Gondolom nem akartad szembevakuzni, stb...
(#37941) fi:zi'k: nem túl előnyös helyről fotóztad. Igazából ez az, ahonnan mindenki láthatja. Felét eltakarja egy fa, meg a villanyoszolp. :-(
(#37940) Peethy: mint hdr próba jó. De valóban ez a legjobb szemszög, ahonnan a legtöbbet mutatja ez az épület?
(#37934) cOxeR ezek rendben vannak. Jó a nagylátós torzítás. Így kell használni.
(#37930) gzola: faxa. Ebből tényleg látszik, hogy sajnálatos esemény...
(#37916) kricsi81: tényleg olyan hatás van a képen, mintha egy kirakati baba lenne. Lehet, hogy a smink miatt. A háttérben a kiégett foltokat ki lehetne szedni, és a fa kivételével a zöld háttér szaturációját fel lehetne nyomni. Így olyan fakó. Az se baj, ha csak a háttéren állítasz kicsit a színhőmérsékleten a melegebb színek felé. A teli zöld, és a lány árnyékos barnája úgy jön össze.
(#37912) bigmasterg: Kár, hogy a valóság nem ilyen színes.
Szépek.
-
Peetboy
csendes tag
Sziasztok!
Betéved a kertbe egy sün:
http://www.flickr.com/photos/peetboy/5827372301/in/photostream
http://www.flickr.com/photos/peetboy/5827921300/in/photostream/[ Szerkesztve ]
-
priusz
aktív tag
válasz
ROBOTER #37946 üzenetére
Mind jó lett, tőled megszokott minőség! Nekem az első az ami a jók közül kiemelkedik, ez amolyan ultra-brutál-jó
Minden elem hozzáad a képhez és klassz térérzetet ad. Grat hozzá!v2izzy: A teki az olyan hétköznapi lett. A babás kép jó lett, nagyon aranyos bébi. Hálás téma, lehet azért itt is kreatívkodni. Itt elleshetsz néhány ötletet:[link] Nem reklám, nem ismerem a fotóst!
Az utolsó képben van a legtöbb fantázia a hibái ellenére pl.belenyestél az ujjaiba, az ablak szépen kiégett( más kivágással orvosolható lett volna), a polc belemegy a fejbe
Ezekkel együtt ebben a képben van fantázia!üdv
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Első HDR-es próbálkozásaim egyike: a csíksomlyói kápolna.
@gzola: mióta megmutattam itthon ezt a két képed az iskola utolsó ballagásáról, édesapám azóta ezeket emlegeti a művészi eseményfényképezés példájaként. Különösen az elsőt.. nagyon bejönnek
[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm a véleményeket, lezúztam a feliratokat.
Nem jártam a belvárosban jó rég óta... meglehetősen nagy változások vannak, érdemes lenne még időt szánni rá, és körbe"nézni".... -
MmDorian
őstag
nem az én képem, haveré, nekem nagyon tetszik. vélemények ?
-
-
törölt tag
válasz
kricsi81 #37916 üzenetére
Az elkepzeles eredeti, de a kompozicio nem eleg feszes, a jobb also sarokban ugyan dof-ba veszo, de eroteljesen benyulo novenyzet nagyon zavaro. Ezenkivul en mint szabalyfelrugo azt kell mondanom, hogy itt most nem ad hozza a kozepre szerkesztes sem, ha nem lenne a zavaro belogas, akkor jobban mukodne a kozepre szerkesztes is szerintem.
-
Sucuka
senior tag
Enyémet is véleményezi valaki?
http://prohardver.hu/tema/digitalis_fenykepeim/hsz_37908-37908.html
Köszi!
-
Peethy
őstag
kiskornel, pisti: köszi a véleményeket! Valóban, 2.8 körül kellett volna lőni, akkor már jobban látszódna.. ez olyan pillanatkép volt, de majd más körülmények között megpróbálom megismételni - kissé más témában.
Cayman: köszi a HDR-es tippeket! Kipróbálom
gzola: nagyon tetszik a plüssbábus sorozatod ötlete! Ugyanakkor ha lehetne egy megjegyzésem: szerintem sokkal jobb lenne, ha különböző életkorú személyeket szereznél, mondjuk 6-10-30-50-75 éves, fiú/férfi és lány/nő is mindegyik korhoz. A három lány képe közül én így csak 1-et találok érdekesnek, a Kincsőset, a Lacis kép pedig egyértelműen a legjobb számomra az összes közül. De ez az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
Érdekes sorozat.
nesa: Hangulatos lett.
coxer: Szürreális az biztos, jók a színek, az a keréknyom kicsit furán lett a képbe szerkesztve, de összességében tetszik.
Cayman: Jó kép, szerintem a színvilág is passzol hozzá, szépia szerű. Nekem tetszik.
Peethy: Az első kettő tetszik, jók a színek és a szerkesztés meg a beállítások érdekessé teszik őket.
Talán az elsőnél kicsit jobban kellett volna rekeszelni, mert elég nehéz kivenni, hogy mi van a háttérben, márpedig láthatóan az is fontos része a képnek.forceberg: Hangulatos kép.
Kicsit zavaró a fehérre égett napkorong, meg a vörös ég, amin elég fura átmenetek vannak a nap körül ahogy kiégett a piros csatorna, talán narancssárgás színekkel ez kevésbé lenne feltűnő. Na meg a keret, szerkezetileg jó, tetszik, de az élénk színű részei szerintem túl vastagok, túl figyelemelterelő így. A logó pedig nem kéne rá.
Egy expós HDR ha jól tippelek, lehet nem ártott volna neki még pár expó.[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz
ClintEastwoo #37909 üzenetére
Jah, okké én úgy vettem hogy HDR és egymásra illeszteni.
Minden bizonnyal azért értelmeztem ennek, mert panorámázni még kevesebb értelmét látnám ennél a képnél. -
Sucuka
senior tag
-
pisti
őstag
válasz
Karima #37891 üzenetére
Szép a tükröződés, jó a szerkesztés is. Egyáltalán nem baj, hogy nincs több ég, teljesen jó döntés volt így szerkeszteni. Portréállásban csinálni ezt a képet, na azt nem is tudom hogyan gondolták, de mind1.
Talán a színeket lehetne még kicsit tuningolni, mert kissé hűvös a hatásuk, kék és sárga vannak túlsúlyban. A vörös csatornát még lehetne erősíteni kicsit, hogy narancsosabb és melegebb legyen az összhatás, szerintem.
Köszönöm a visszajelzéseket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]