Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz cocka #565 üzenetére

Amikor bejött a DÁP app, pár hónapja összeraktam hogy a telefont lássa NFC olvasónak a desktop proxy program-ja (amiből screenshot-oltál), de a tároló elem tanúsítványát nem tudta frissíteni a 2021 előtti személyin. Szórakoztam vele egy negyed órát hátha, de végül feladtam. De mint le is van írva, nem fog menni 2021 előttivel. Ez van.

Nem néztem utána de a tanúsítvány szerintem nem a kártyán van, hanem valahol a kormányzati szervereken, és csak azzal van aláírva a kártyádon a tároló elem aktuális tartalma, ha ezt cserélik, újra alá kell írni az adatokat a chip-en hogy a tanúsítvánnyal összetaláljon (kb. mint egy https domain-nek az SSL tanúsítványa, az is csak addig érvényes amíg egyrészt alá van írva, másrészt amíg a fő tanúsítvány amihez ki lett állítva annak az érvényessége érvényes; ami lejárt itt szerintem az az utóbbi analógiája), és amennyire értettem ebből az utolsó lejárt 2023-ban, azóta nem hosszabbították, ami a kártyákon van adat az így hiteltelenné vált.
    Gondolom a régi személyiben lévő chip nem kompatibilis az újjal amit használnak (túl kicsi a memóriája, vagy nem ismeri azt a titkosítást, stb.)

Már úton van az új személyi, plusz be is aktiváltam a DÁP-ot a régivel ha már arra jártam.

Meglepő módon nekem most épp minden funkció működni látszik, biztos jó épp a csillagállás. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés