Hirdetés
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Aktív témák
-
Köszönöm! Ezt jó tudni.
Az érzéseim mindazonáltal vegyesek.
Az egyik oldalról: a sima felhasznó/jelszó belépés egy ilyen jelentőségű rendszerhez szerintem is kevés, mégpedig legfőképpen a felhasználó potenciális hülyesége miatt. Rengetegen adják át másoknak a belépési adataikat, mert ugye mi történhet.
A közelmúltban magyaráztam ezt el valakinek, hogy a kedves haverjai AVDH-val alá tudnak írni okiratokat a nevében, márpedig nem tűnt éppen makulátlanul megbízható társaságnak.
Tehát ez nagyon sokaknál egy időzített bomba -- és még csak nem is az informatikai sebezhetőségről beszélünk.Másrészt viszont a 2FA/OTP nagyon sokaknak jelenleg megugorhatatlan akadályt jelent.
Mert a facebookozás, tiktokozás ugyan már készségszinten megy, de egy email olvasása még az alap Gmail-kliensen is rakétatudomány... Tudom, látom, ijesztően sokaknál.
Úgyhogy (amint írtam) még email, de főleg SMS útján reálisnak tartom a 2FA OTP-t, de egy MS/Google/NISZ authenticator használatát már erősen korlátozott körben látom reálisnak. (Pl. a közvetlen környezetemben két diplomás, nem hülye polgártársunk is lepattant róla...)MaCS
-
"kikapcsolás közelében van a hagyományos ügyfélkapus bejelentkezés"
Erről mit tudsz? Nekem tavaly év végi információim vannak , amelyek szerint az Ügyfélkapu+ kötelező bevezetése belátható időn belül nem megoldható, mivel az állampolgárok nem kötelezhetőek (és reálisan nem is várható el tőlük), hogy ehhez szükséges műszaki megoldásokat használjanak. Ergo még egy egyszerű email fogadása sem várható el, holott az értelemszerűen előfeltétele az ügyfélkapu-használatnak, és megoldható lenne vele egy 2FA belépés.
Egyébként agyrémnek tartom a sima jelszavas belépést, és az Ügyfélkapu fejlesztése során a szakmai egyeztetések során is többedmagammal hangot adtam ennek. (Bár akkor az alternatíva az elektronikus aláírás volt, ami sokaknak valóban megugorhatatlan feladat lett volna.) Az egész pikantériáját az adta meg, hogy döntéshozói szinten volt egy figura, aki ugyan saját bevallása szerint nem értett az informatikához, azt viszont biztosan tudta, hogy a user/password ellenőrzéses belépés KORSZERŰBB, mint az elektronikus aláírás használata...
MaCS
Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1 humoros
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Gyúrósok ide!
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest