Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz gkrisz78 #22075 üzenetére
Ez most komoly? 50-es nethez + telefonhoz is adnak már ZTE csodát?
Kötve hiszem, hogy olcsóbb lenne mint a 150Ft értékű kis műanyag splitter amibe bekötik a telefon kék/kékfehér kábelét meg 2 érpárt az 50-es nethez) vagy csak a jövőre gondolva nem baszakodnak már ilyennel mindenki kap ZTE routert, ha van net mellett telefon is és prioritást élveznek az új előfizetők.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
viktorhu
veterán
válasz gkrisz78 #51409 üzenetére
Yandexet nem próbáltam, kínai Baidu drive kegyetlenül lassú volt Digivel (régebbi kínai mobilhoz használtam szintén romok miatt, annak leginkább csak kínai fórumon volt támogatása). Nem korlátozza egyébként egyik fél sem, csak a Diginek nagyon gyengék a nemzetközi összeköttetései (nekem pl. Dél-Amerika volt probléma, ami miatt nem sokat gondolkoztam a váltáson a flip megjelenésekor). A Baiduval úgy hidaltam át a problémát, hogy telepítettem a pc kliensüket, és szinkronizáltam a drive-omat, így amit valaki megosztott Baidun, azt nem letöltöttem, csak az én drive-omra mentettem egy kattintással, aztán a háttérben szépen letöltődött a gépemre.
-
törölt tag
válasz gkrisz78 #52994 üzenetére
A 4. lehetőség - ahogy Flashget írta (... és nekem meg már totál kiesett a fejemből) - egy DIGI által adott CPE/Gateway, ami nem csak router/bridge funkciót lát el, hanem telefon átalakítást/leválasztást is, így a meglévő UTP kábelen jön be az internet és a telefon is.
Sajnos a ZTE H218N eszközt konkrétan nem ismerem, de ha gigabites WAN/LAN portjai és analóg telefonportja van akkor az eszköz maradhat a 100-ról 500-ra váltás esetén, ha nem akkor kell kapnod egy gigabites CPE-t/Gateway-t (... ha, van raktáron).
Amennyiben anno gigabites kötést alkalmaztak az UTP kábelnél akkor ahhoz sem nyúlnak, ha nem akkor levágják a csatlakozóvégeket és újrakötik gigabitre.A lépcsőházi dobozban meg átraknak gigabites switch portra, vagy ha nincs szabad gigás port és az ONT-ben van szabad gigabites port átdugnak oda. (Amennyiben nincs szabad gigabites ONT port és csak 100-as switch van a lépcsőházban, akkor gigásra kell cserélniük a switch-et.)
-
g0dl
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
-
WaterWave
veterán
válasz gkrisz78 #56788 üzenetére
ez kb olyan mint mikor a péknél elfogy a liszt... ne reklámozzák akkor ha nincs eszközük, vagy mondják azt, hogy kevés a szerelő és nagy az igény... ezt jobban elhiszem
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
Soma01
veterán
-
törölt tag
válasz gkrisz78 #57122 üzenetére
Többen próbálták és meg is írták ide.
Eredmény: Az FTTB kiépítésnél kapott eszközt - CPE - a DIGI ügyfélszolgálat szerint nem lehet BRIDGE módba tenni.
... de, attól még Te is telefonálhatsz az ÜFSZ-ra és próbálkozhatsz. Max. megerősíted azt amit már többen előtted megírtak.
-
törölt tag
válasz gkrisz78 #57128 üzenetére
"Bár a leírás szerint lehetne ("Supporting Bridge and Router mode"), a Digis firmware gátolja meg ezt?"
Szerintem lehetne BRIDGE-be tenni, de inkább passzolok. Az okokat illetően meg nem akarok találgatni.
Amúgy, ha a telefon miatt kell a CPE, akkor át kell állni VoIP telefonra és probléma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gkrisz78 #70492 üzenetére
"Tegnap kötöttek át Ftth-ra, tudom a sebesség majd átáll, de a telefont úgy oldották meg, hogy az ont-tol jövő kábelt kétféle szedték."
Azt meg minek?
Természetesen nincs meg a gigabit ha az Ethernet (patch) kábelben két ér le van választva. Az ONT-n egyébként van - analóg - Tel(efon) csatlakozó. (Az FE=Fast Ethernet és a GE=Gigabit Ethernet portok mellett.)[ Szerkesztve ]
-
gkrisz78
tag
válasz gkrisz78 #70494 üzenetére
Csak érdekesség képpen, illetve figyelemfelhívásként, a román szerelők műve:
Ha valaki ilyet lát, amikor szerelik át optikára, azonnal reklamálja meg, mert ha nem, akkor futhat mégegy kört a szerelőkkel, hogy gigabites netje legyen.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi A1 + Xiaomi Huami Amazfit Bip
-
-
Laccoss
addikt
válasz gkrisz78 #70653 üzenetére
Akkor egy lényeges kérdés. FTTB-n is így volt az UTP kábel bekötve? Így szétszedve? Vagy ezt a román szerelő krimpelte?
Mert ha az előbbi, akkor kb. csak rádugta az ONT-re, ahhoz hogy a kábelezés hogy van megoldva az átadási pont után csak kérésre, és pénzért csinálják meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gkrisz78 #70658 üzenetére
"Ezt ő csinálta, FTTB-n volt digi-s router amitől ment a telefonhoz a kábel."
Mindkét végén a drótnak?
No, most aztán tényleg "elvesztettem a fonalat", ha eddig FTTB-n nem volt fizikai - drótos - telefon leválasztás, hanem Gateway oldotta meg a telefont akkor most, miért így kötötték? -
-
Laccoss
addikt
válasz gkrisz78 #70662 üzenetére
Nem volt szó védésről, csak egyrészt nem értettük miért csinálta, másrészt pedig, hogy nem tudtuk, hogy az otthon lévő nem e bólogatott, hogy jó lesz az úgy. Mint írtam, sokak egy plusz kábeltől már írtóznak.
És amúgy ezért is érdemes minden bekötést a behozási ponthoz legközelebb elhelyezni. Nem véletlen, hogy a villanyóra, vagy a vízóra sem a ház közepén, vagy a túlfelén van.
Optikát húzhatnak szépen körbe a lakásba, de minek? Ha kábelcsatornába tudják vezetni, szó nélkül megcsinálják.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz gkrisz78 #70662 üzenetére
nem védi senki, a digi ont-ig biztosit netet, ont-böl 1000-res jön cat5e kábelen nem? akkor jol végezte dolgátt,
te azt irod hgoy ezt meg ezt nem mondta, de ottsem voltál, rokonod stb.-d aláirta hogy átvette, lehet mondta lehet nem mondta, ez akkor is user error, kár is ragozni.
nyilván 1000-resnél nem kelelt volna 100-as kábelt használjon, de ettöl függetlenül a kiépités megtörtént 1000-res netre. az hogy a belsö hálod fél-ig átalakult és 100-as lett abban anyirol tehet hogy belenyult, de azon kivül ö az 1000-rest kiépitette, nyilván lehetetl volna mondani a hozzátartozodnak, hogy kérd hogy külön telefon kábelezzenek, ez megitn csak user error, mégha a szerelö lusta is volt, nem történt ilyen kérés, igy igy lett kialakitva a kábelezés ami szerinted szar igen az amugy más szerint is, ettöl függetlenül ha az a kérdés ki volt a hibás akor az a user nem a szerelö százalékban mréve, 90% user 10 %szerelö hiba történt.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- LG V30 ThinQ SILVER 4/64
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Manli GeForce RTX 3080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest