Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
gisssa
üzenetére
Ha rálátsz a dobozra és jó a szemed, nézd meg, hogy a (valószínűleg) 2 vastagabb átmenő kábelen kívül hány vékonyabb jön ki belőle és megy a szomszédok irányába! Ha ez utóbbiak kevesebben vannak 4-nél (feltételezve, hogy egy dobozból 4 címet tudnak kiszolgálni), akkor még lesz helyed.
Ha az oszlopok ritkábban vannak az utcádban, így egy dobozból több cím is kiszolgálandó lenne, akkor ez a szám nagyobb is lehet. De nekem a szaki azt mondta, hogy ha a doboz "kimerül" a végpontokból, akkor a másik oszlopon lévőből irányítanak vissza egyet... hogy ezt hogyan kell elképzelni, ne kérdezd, de nyilván úgy készültek anno, hogy az egész utcát le tudják majd fedni.Nálam ez azért volt mégis kérdéses, mert én hivatalosan nem abból az utcából kapnám a végpontot, amiből most végül megkaptam a hátsó szomszédomon keresztül, hanem a saját utcafrontomból. Épp csak a saját utcafrontomon lévő hálózat még nem él, mert a köztes utcákban nincs oszlop, amin össze tudnák kötni a falu többi részén lévő, már működő optikai hálózattal.
Így ha megnézem a DIGI honlapját, a mi utcánkból kizárólag az én címemre jelez bekötési lehetőséget, mert én a másik utcából kapom mögülem... a kerítésre felfűzött 130 méternyi kábelen keresztül. Így viszont ha a mögöttünk lévő utcában mindenki be akarná kötni a DIGI-t, akkor valószínűleg én lennék ott a "betolakodó", aki miatt a helyiek nem férnek fel a hálózatra, pontosabban erre a bizonyos oszlopra.
De mivel a hálózat elég friss (valamikor 2 éve építették ki), ez a doboz még szinte tök üres volt, talán én voltam az első bekötés. Szóval nem aggódom. -
Lasersailing
senior tag
válasz
gisssa
üzenetére
Már sajnos nem emlékszem pontosan hogy volt. Talán hibabejelntésre vették a földkábeles kérdésemet, ezt követően kijött egy szerelő, aki felhívott amikor a ház előtt volt. Hazarohantam, hogy találkozzak vele személyesen és át tudjuk beszélni. Szerintem a kábel odaadás azon is múlik mennyire jófej a szerelő...
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha az oszlopok ritkábban vannak az utcádban, így egy dobozból több cím is kiszolgálandó lenne, akkor ez a szám nagyobb is lehet. De nekem a szaki azt mondta, hogy ha a doboz "kimerül" a végpontokból, akkor a másik oszlopon lévőből irányítanak vissza egyet... hogy ezt hogyan kell elképzelni, ne kérdezd, de nyilván úgy készültek anno, hogy az egész utcát le tudják majd fedni.
Így ha megnézem a DIGI honlapját, a mi utcánkból kizárólag az én címemre jelez bekötési lehetőséget, mert én a másik utcából kapom mögülem... a kerítésre felfűzött 130 méternyi kábelen keresztül. Így viszont ha a mögöttünk lévő utcában mindenki be akarná kötni a DIGI-t, akkor valószínűleg én lennék ott a "betolakodó", aki miatt a helyiek nem férnek fel a hálózatra, pontosabban erre a bizonyos oszlopra.
De mivel a hálózat elég friss (valamikor 2 éve építették ki), ez a doboz még szinte tök üres volt, talán én voltam az első bekötés. Szóval nem aggódom.