Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Joker88 #2429 üzenetére
zavart érzek az erőben
Nincs itt semmi probléma, ez a difi az elmélet és a gyakorlat között. Hivatalosan a sterilitás miatt szükséges cserélgetni, meg azért egy idő után már kopik is az éle.
Szóval a "kezdők" szépen rendszeresen cserélgetik, betartva a kezelési utasításban leírtakat. Majd lanyhul a lelkesedés/elkötelezettség, és már nem cseréli minden szúrás után, csak pár naponta, majd pár hetente.Meg amikor az ismerősöknek is megméri. Mert jön majd a család, a szomszédok, hogy mit mér, mérje meg neki is
Viszont az fontos, hogy ha pumpa nem teszi meg, a méréseket ne hanyagolja el. Ezzel lehet ellenőrizni az állapotát, ill. hogy a kell-e valamit módosítani az adagoláson/gyógyszeren. -
válasz
Joker88 #2424 üzenetére
Tudom, ez nem betegség,állapot
Ezt cellpeti-nél és nálad sem értem. Mi a különbség? Miért jobb az bárkinek, ha állapotnak hívja? A magyar nevében is benne van: cukorbetegség. Nem mellesleg becézheted bárminek, életed végéig veled marad.
Olvass többet, akár könyveket( [link], [link] ), és beszélj anyukáddal vagy a kezelőorvosával, hogy a felmerülő kérdéseket tisztázd. Pl. hogy 1-es, vagy 2-es, de olvastam már 3-asról is.
Tudd meg pontosan milyen gyógyszer(eke)t szúr magába. Nem árt az sem, ha megtanulod Te is beadni neki, ill. rendszeresen mérni kell a vércukrát. Ez utóbbit magadon is begyakorolhatod. Vezessen vércukornaplót, vagy legalább a készülék jegyezze meg, és rendszeresen ellenőrizd (esetleg töltse fel a számítógépre, vagy online, hogy a kezelőorvos, Te és Ő is lássa hogyan alakul vércukorszintje) Orvos nem írt fel neki állami támogatással kapható mérőt, ill.mérőcsíkot?
Az egyéb gyógyszereket szintén az orvossal, vagy gyógyszerésszel kell megbeszélnie, hiszen mi nem tudjuk pontosan mit kap. pl. a Kalmopyrin leírásában szerepel, hogy egyes vércukorszint-csökkentő szerek hatását fokozza.
Multivitamint is szedhet, de ellenőrizni kell a szénhidrát(cukor) tartalmát. Esetleg térjen át a specifikusabb összetételű vitaminokra.Nézzétek át az ételek szénhidráttartalmát, hogy tudja miből nem szabad, vagy csak nagyon keveset. Esetleg próbáljátok ki az ételszállító cégek csökkentett szénhidráttartalmú ebédjeit, menüit. pl. [Z6 sor] Akár ötletet is meríthet hogy mit kell főzni, milyen köreteket kell kerülni.
Engem a világból ki lehet kergetni ezekkel a zöldség alapú köretekkel, ugyanakkor a krumpli, tészta, rizs tiltott gyümölcs. A sima fehér kenyér/zsemle is tabu, helyette a szénhidrátcsökkentet terméket kell nézni a pékségekben.
A cukrot, mézet is kerülni kell, helyette édesítő tablettát kell használni. Ahogy a pékárunál, úgy az édesítő szerekben is nagy difik vannak, ki kell tapasztalni melyiket szereti, melyiknek van a legkevesebb "nem szeretem" íze.Nagyon komplex szinte az élet minden területét érintő dolog, nem lehet egy pár mondatban leírni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- Egy óra, két rendszer
- Szemüveges topik
- Interactive Brokers társalgó
- Hardcore café
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.