Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lao ce

aktív tag

válasz tusi74 #423 üzenetére

hat nem tudom hogy pontosan nekem mit tanitottak, de eleg hangsulyos a dolog. nem ertem hogyan lehet hogy errol nem beszeltek?
    otleteim vannak:
    -a program terveben nem art hogyha van valamifele utalas a hibakezelesre
    -a funkciok specifikaciojanak meglete is a resze a tesztelesnek
    -elvileg le kellene talan tesztelni minden procedurat es funkciot helyes es helytelen bemeneti ertekekkel.

-vegig kellene talan csinalni egy 'joindulatu' es egy 'rosszindulatu' tesztet a felhasznaloi feluleten. joindulatu a mikor szuletett kerdesre az 1922-01-22 a rosszindulatu a 12-333-2. utcanevre mondjuk a petofi utca a joindulatu es haromszaz egyes karakter vagy a ' '' !@#$%^&*43 a rosszindulatu.
    -keyboard kombinaciok, szabalytalan kilepes. alt+f4, ctrl+alt+del okoz problemat? ctrl+escape,felnyil,enter,enter? :)

-ha a programot valahol hasznalnak akkor kulso tesztelesre lehet vinni par napra, es akkor lehet mondani hogy ez meg az a funkcio az o keresukre kerult bele. ez a 'hasznalhatosagi teszt'. de ez lehet egy 'kollega' is ha nem lesz hasznalva a program.
    -video teszteles kulonbozo felbontasban, szinmelysegben, temakkal, nagy karakterekkel(!)
    -platform teszt... mas gepen es vindoz verzioban. xp sp2 kompatibilis?
    -tovabbi dolgok, hogy okoz-e gondot: windows terheles alatt van a futas alatt, tobb peldanyban fut, halozati kimaradas.
    -lehetne csinalni egy stress tesztet. megitelni hogy egy-ket-ot ev mulva mekkora lesz a rendszer. aztan insertalni tizezer tanart fejenkent tizezer oraval, es megnezni, hogy melyik resz lett iszonyu lassu.

de senki nem tudja hogy mit kellett volna tanulni es tanitani neked ott... szoval ezek csak otletek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés