- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
adorjant #49665 üzenetére
Én coraban vettem kb 4 éve, ha jól emlékszem 27 literes, semmi extra viszont nagyon jól működik, vettem hálózati adaptert is hozzá kiránduláshoz, zúg ugyan este de hűt annyira mint egy rendes hűtő
(ha jól emlékszem 90W-os). Ára vagy 10 vagy 14e volt, talán csak 10 akcióban, már nem tudom. (12V gyárilag nem volt ellenben egy kis szereléssel már van ott is két dugalj is
)
-
törölt tag
válasz
adorjant #44212 üzenetére
Hortobágy és Debrecen környékén van kijelölve nekik az egyik legnagyobb gyakorló légtér.
Egyébként mindig ez van. Kicsit tartósabban kisüt a nap, akkor már megengedik nekik, hogy felszálljanak, és Kecskeméttől kicsit messzebbre is elkóricáljanak. Egyébként nem nagyon látni, hallani őket. Ilyen magas szinten áll a kiképzettségük.
Régen a MiG-29-es időkben is ez volt:
-Volt egy állomány, aki tudott készültséget adni, ismerte a légirendészeti és harcászati eljárásokat.
-Volt egy másik állomány, amelyik éppen csak fenntartotta a légijártasságát.
-És volt a parádézós állomány, akik ezen kívül semmire nem voltak alkalmasak. Ehhez képest a repidő ~40%-át ők kapták, szétrepültek három gépet, egyet odavertek (sajnos ez pilótahalállal végződött). Szóval hat selejtbe leírt gépből négy az Ő számlájukra írható. És őket nevezték egyesek "vadászrepülő világbajnoknak", miközben vadászrepülni nem tudtak, harcászati jártasságuk a nullát közelítette. Pláne, hogy olyan, hogy vadászrepülő világbajnokság nem is létezik.Szerencsére a Gripenek svéd tulajdont képeznek, szóval nem engedik eszetlenkedni velük a pilótákat. Gondolom ez is csak a szerződés lejártáig tart, utána ha a gépeket megvesszük, akkor mehet majd ott is a parádézás.
De összefoglalva tömören is elintézhető az egész: a Magyar Légierő minden szempontból katasztrofális állapotban van.
-
zolikaDB
veterán
válasz
adorjant #41588 üzenetére
Hát, már belecsurgattam a Super95-öt a Lukoilnál, egyelőre nem tapasztalok semmi különöset, a jövőben meg hallgatok rátok. Igazság szerint 1L körül lehetne spórolni az ilyen 4-5-6 Ft-os literenkénti eltérésekkel.
Egy ismerős Fabiáját télen el kellett vontatni, a szerelő szerint "jégdugó" miatt nem indult a kis 1.2-es. Azt javasolták neki, h mellőzze a noname (magán) kutakon való tankolást. -
hernor02
tag
válasz
adorjant #39895 üzenetére
Eladó asus F3M hibás?! és fujitsu 17"-os XA 2528 noti egyben vagy bontva.
-
ati012
őstag
válasz
adorjant #39164 üzenetére
Te is ezzel kezdted?
Régi, totálkáros, bontásra szánt autódat ami csak a pénzt viszi el a háztól
adásvételivel névre veszem. Nincs többé súlyadó, biztosítás egyéb költségek!
Sőt, még a forgalomból történő kivonás súlyos összegét is megspórolod!
Bármilyen korú, állapotú, gyártmányú autó érdekel! Természetesen érte megyek.
tel.: 06-70-676-1835 -
_seth_
veterán
válasz
adorjant #39070 üzenetére
Igen, ezt mondanám én is alapból de amilyen képekkel hírdetnek sokszor ibm, hp gépeket felmerül bennem a kérdés, hogy ki mire használja, hogy hihetetlen módon képesek lelakni a gépüket.
Windnél történt pl: szervízben levették az alsó burkolatot de már nem tudták visszarakni mert ahol a csavar feje a burkolaton felfekszik ott ha kicsit is erősebben csavarják be szét is törik... eltört így cserélték azt is.
Az mondjuk tény, hogy rengeteg netbook végzi alkatrészként míg pl egy x60-asból működő notiként de azért messze nem patika állapotúak többnyire, az biztos, hogy egy mai netbook nem fogja addig bírni mint egy régebbi subnoti, ugyanakkor mára azok többsége is kellően "használt".
Neked mintha lett is volna egy jó kis hp ha jól emlékszem na az is örök darab kategória egyébként: )lorcsi: na igen, kinek mi tetszik
-
_seth_
veterán
válasz
adorjant #37968 üzenetére
Egyetemen csináltak nekünk fotót, drágán vállalhatatlan minőségben... én senkinek sem ajánlom őket!!! (Jah, CD-n sem kaphattuk meg a képeket csak + horribilis összegért ami persze fejenként lett volna!)
Persze fénykép nyomtatás még akár jó is lehet... bár amit kaptunk az is hagyott kívánnivalót maga után.
-
rspeti
csendes tag
válasz
adorjant #37541 üzenetére
A Saabot 142.000re tekerték vissza 272.000-ről. Ha nem én veszem meg, más naívan elhiszi hogy tényleg 140 van benne.
Így vegyél kereskedésből autót. Szorozd meg az óra szerinti kilómétert 1.8-2.2 vel, és kb megkapod a valóst.
Engem mondjuk nem különösebben érdekelt, tekintve hogy az autó előéletét újkorától tudtam
-
rspeti
csendes tag
válasz
adorjant #37536 üzenetére
Ennyi.
Enyémben van 280.000km. Végig! vezetett szervízkönyv, és valóban volt is szervizelve.
Ezzel városban szinte nem is jártak, leginkább debi-pest, vagy debi-szombathely.
(Legjobb barátoméké volt az autó, onnan tudom)
Olajat nem eszi, nem füstöl, indul, gyorsul, megy, tökéletes motorikus állapot.A céges futárautóban viszont csak 130.000 (de az kb mind városi), issza a motor az olajat, csörög, csattog, szar.
És melyiket venné meg a vásárló? A 130.000 km-est!
-
rayoliviero
veterán
válasz
adorjant #37536 üzenetére
Ne add el, mert az már megvan, ráköltöttél, rendberakattad valószínűleg. Ha vennél, akkor már más helyzet. Minél fiatalabb, minél kevesebb km-el és főleg ha kevés a pénzed, igen, akkor vegyél egy Suzukit, mert azzal kevesebb baj lesz, mint egy idősebb kocsival.
De ha valaki tudja fizetni egy régebbi BMW-hez a felmerülő javítási költségeket és a kocsit is fenn tudja tartani, akkor azt is lehet venni... -
rayoliviero
veterán
válasz
adorjant #37533 üzenetére
De 1 000 000-ért egy fiatalabb Skoda Fabiat tud venni, amit lehet találni kevesebb km-el. Régi BMW-t pedig kevesebb km-el nehéz találni. És ha egy BMW-ben valami elromlik, annak a javítása nem Fabia javtási áron lesz. És fogyasztani sem annyit fogyaszt, mint egy Fabia.
ati012: Ezért jó a szervizkönyves kocsi.
-
Cybertrone
veterán
válasz
adorjant #36671 üzenetére
Haverék E200-as TD-ben 600k+km van(taxi volt, mindíg naprakészre szervízelve) pöcc, és megy
Nem kell összetéveszteni a dízelt, a mai kor kihegyezett TDCDTDXY folyamatos töltőnyomást adó, hiper szuper szarjaival, amik persze hogy tönkremennek, mert ez a sorsuk egyrészt a csúcsrajáratástól, másrészt akkor senki nem cserélne 2 évente kocsit
-
fenergie84
addikt
válasz
adorjant #33748 üzenetére
én csak azt sajnálom, h minket, felhasználókat meg sem kérdeztek arról, hogy hogyan nézzen ki, meg ilyenek...(ha volt ilyen, sorry, de én nem találkoztam vele, pedig minden nap fent vagyok)
tényleg nem az új feltételekkel van bajom, csak azzal, h marha ronda és használhatatlan.
Nem lehet átlátni, nem látom az eladók neveit, avatárjaikat, ami nálam eddig fontos volt, hiszen sokszor már eladó alapján vásároltam...
Ha itt a debreceniben is meg lesz tiltva az adás-vétel, akkor szerintem befellegzett az oldalnak, meg nekünk is...
Szóval lehet lassan gondolkodni egy Debreceni adok-veszek hardverpiac megtervezéséről... -
_seth_
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
adorjant #33497 üzenetére
250-es jó lesz? asszem van valahol egy hd sentinel kép, 1 napos.....
apropó, betonoszlopot és kerítésdrótot hol lehet venni debrecenben olcsón? kerítést kellene kreálni és nem arany áron...... vagy van valami cég aki ezeket árulja és össze is dobja? nyíregy környékén van egy, de az utiköltség annyi lenne, mint a kerítés maga.....
-
zolikaDB
veterán
válasz
adorjant #31647 üzenetére
Veritech 2GB 1333Mhz DDR3
Ennél ócóbb létezik?(mondjuk, most a DDR3-asok ára a béka fenek alatt van...)
-
RootRulez
félisten
-
törölt tag
válasz
adorjant #28630 üzenetére
Az élettartam kiterjesztés nem ritka dolog, még az autóknál többszörösen nagyobb igénybevételnek kitett vadászrepülőgépeknél sem. Nem kell ezen feltétlenül meglepődni.
Nagy kétáramúsági fokú gázturbinák esetén is csak irányadó az élettartam. A többségük ennek a 2-3x-át is simán kibírja mindenféle probléma nélkül. Erre itt egy nagyon jó hazai példa. Eredetileg 10000 órára tervezték az élettartamát. Egyébként ez a rekord már megdőlt.
Vadászrepülőgépek esetében sem ritka, sőt, manapság már teljesen megszokott, hogy mindenféle változtatás nélkül terjesztik ki a sárkány élettartamát. (F-15E esetén 6000 óra a tervezési élettartam, jelenleg már a 15000 órára való kiterjesztésen gondolkodnak. Pedig ez egy igen komoly terhelésnek kitett sárkányszerkezet, 9g feletti túlterhelés elviselésére méretezve.) Erre is van magyar példa, de ez ellenpélda. A légibohóckodás okán három MiG-29-et kellett a tervezett élettartama előtt jóval kivonni, mert irreverzibilis sérüléseket szenvedett a sárkány. Egy negyedik példány is bohóckodás közben veszett el, sajnos a pilótával együtt. Igaz, hogy a pilótáink a készültségi szolgálat ellátására is éppen csak elegendő repülési tapasztalattal bírtak, de ilyen baromságokra futotta...
-
inkubator
aktív tag
válasz
adorjant #28504 üzenetére
A gagyi nálam abban merül ki, hogy anyaghasználat és szervíz háttérben hátrányosabb helyzetű.
Egyetem van pár laptop, és ismerősi körben is azok halnak meg ( haverom MSI-je memória hibás lett, másiknak összecsukott állapotban mire hazaért a kijelzője repedt ketté ACER gép volt stb. )
-
dbius
veterán
válasz
adorjant #28488 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy a levélben kapott ajánlatot tekintem autentikus forrásnak, éppen ezért semmit nem csinálok, ha hónap közepéig a netrisk számításai alapján kapott ajánlatok árai nem változnak.
De kérdés, hogy miből adódik az eltérés?
Eddig - kb. 5-6 éve -, mióta a netrisken keresztül kötöm a kötelezőt, nem tapasztaltam eltérést a számításokban.
-
Chesterfield
őstag
válasz
adorjant #26925 üzenetére
Efendi? A kopasz gyerek alig rak húst bele, egyébként ízre bejön.
(Leszámítva azt az egy alkalmat, amikor valami torkos péntek, vagy mi a tököm volt, asszem féláron, na akkor falevél íze volt)Ja, nálam továbbra is a Himalája Gyros a nyerő, a Kálvin téren.
Nem tudja valaki egyébként, hogy milyen nemzetiségű ott a személyzet? -
Laraxior
titán
válasz
adorjant #24414 üzenetére
ennél szorosabb nem nagyon lesz, mint most
idén asszem nemigen kell nézegetni hogy hova menjek szilveszterezni
i7 marad. MW3 és a BF3 a küszöbön... kell az erő odadiablo1984: nem volt törve, tetején van 3 apró kis bemélyedés, olyan mintha jégeső elverte volna, de a motorháztetőn nincsen semmi, ezért gondolom valami almafa vagy mi alá állhatott
kavicsfelverődés, meg apróságok. Semmi komoly. ezeket még javítani sem érdemes. Futóművet kell rendbevágni, mert az itthoni utak hamar megeszik
de ezért volt annyi amennyi. a belső viszont makulátlan
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows Insider Program
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Alkoholista nevelde
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Trollok komolyan
- Metal topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA