- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz #8529 üzenetére
Ez az avahi-daemon nem sok vizet zavar, nekem anno volt valami NAT-olt IP címes problémám és az elhárítás alatt elég sokszor találkoztam az avahi kifejezéssel. Ebből az jött le, hogy hálózattal kapcsolatos szolgáltatás, így nem bántottam. (nem általad látrehozott hálózatra gondolok, mint a samba, hanem globális hálózatkezelésre) Alapból, amiről nem tudom, mit csinál pontosan, azt nem inaktiválom.
Amiket felismerek, azokat kilövöm, de alapból le is szedem a kapcsolódó csomagokat synapticból, például a bluetooth, cups dolgait.
A legjobb, ha tisztázod minden service feladatát, de ez nagyon nem egyszerű, ha nem vagy hozzáértő. Én se jöttem rá pontosan, kell-e nekem az avahi, csak egy példa ez a sok közül természetesen.
Ami a képen látszik, azokkal nem nagyon lehet semmi gondod, érdemes inkább megnézni a
systemd-analyze blame
paranccsal, nincs-e olyan szolgáltatás, ami megakasztja a boot folyamatot. Persze ilyenkor sem biztos, hogy ki kell lőni a service-t.ez szokott ritkán hosszú várakozást előidézni:
NetworkManager-wait-online.service
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest