Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz Speeedfire #5434 üzenetére

Ismerős szívások sajnos! Én is többek közt azért nem használok Linux-ot a notin, vagy legalábbis dual boot-os rendszert, mert szinte egy Linuxot sem tudok feltenni rá! Nekem is egy régi notim van, cirka 10 éves! Új korában Mobile Celeron 2.5 volt, 512MB RAM-al, 40GB HDD-vel! Jelenleg 3.2GHz Mobile P4 HT CPU van benne, 2GB RAM, és 250-es HDD! Utóbbi nem is lényeg, a szívás a RAM-al van! A helyzet az, hogy ugye van ebben egy integrált Intel 845G VGA, ami 64MB-os, de van még valami 8MB alap memóriája is, amit szintén a RAM-ból vesz el! Na már most, 512 és 768MB RAM esetén mind a Windows, mind a Linux helyesen látta ezt a hiányzó 8MB-ot, és telepítéskor már 508, és 760MB memóriát detektáltak, és rendben működött is minden! Aztán ahogy ez kevés lett, vettem bele 1, majd 2GB-ot, azonban 768MB felett már semmilyen memóriamennyiség mellett nem veszi észre a Linux, hogy "hiányzik" 8MB, és 1016 helyett 1024-et, 2040 helyett pedig 2048-at detektál, és ennek megfelelően el is kapar szinte minden disztro, vagy már a telepítés alatt, vagy pedig később, jellemzően VGA hibákkal! A nagy részük failsafe módban képes működni, de amint lenne egy kis felbontás és színmélység, már elkapar! Érdekes módon XP simán megy, az rendben kezeli a RAM-ot így, 2GB esetén is, így kizárólagosan ezt használom!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés