Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Klaus Duran: Kellemes Ünnepeket.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Anno amikor megvettem a 2 TB vinyómat, és csak azt raktam a gépbe, és next-next-finish-sel feltoltam rá a Squeeze-t, ő is GPT-t rakott rá. Akkor utánaolvastam, és a vinyó 4 k-s blokkméretének az igazítása miatt volt valami kavar, azért praktikusabb már 2TB-nél is GPT-t használni. Na most ehhez képest 512 B-os szektorok vannak a vinyómon (SZERK: a parted -l annyinak mutatja). Kerestem, hogy mi alapján csináltam meg aztán kézzel is GPT-sre, de nem találom, csak a végeredményt, hogy hogy particionáltam...
Szóval a lényeg, hogy van valami oka, ami miatt már a 2TB-t is éremes GPT-vel csinálni, csak nem emlékszem, hogy mi az.

-
cekkk
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszönöm!
Mindjárt át is bogarászom

Akkor ha fsck -f -y /dev/sdd1-et beütöm elméletileg formázza a vinyót?
Ha pedig mkfs -t ext2 /dev/sdd1 akkor létre hoz egy ext2 partíciót?
Tudom fordított sorrendben
Hogy mi a megoldás nálad, az jó kérdés, mivel a "csak" 2TB a vinyó, egyik lehet az, hogy az egész vinyót átalakítod GPT helyett MBR-re.
Ezt hogyan tudom megtenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest