- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kalmar01
csendes tag
Nézegettem persze, 1110MHZ körül van ennek a geilnek a vége, a felett instabil plus befigyelt egy-két kékhalál is. FSB Strap to North bridge. Igazábol nem tudom mit határoz. Én az alap 333MHZ-et beállitottam, igaz néztem 400on is de az soknak tünt. Alá meg nem tudom érdemes-e menni. Viszont sokan irták h az 1.45V sok egy procinak és hazavágja. Picit megijjesztett, mert én ugy voltam vele ha tudom maxot kihozom a procibol, és ha nem melegszik akkor nincs baj. 3 éve igy megy és még nem volt semmi jele annak h "haldokolna" pedig sokan irták. Szorzo beállitásokat nézegettem még, h kisebb szorzo nagyobb fsb, de ezt hülyeségnek találtam. Azt tudom h 4.2ghz-t 1.58V (ami CPU-Z 1.50-1-et ir) teszt erejéig, lefutott minden teszt hibátlanul. De ezt a feszütség értéket nagynak találtam, ugyhogy visszább vettem ahogy most megy 1.42 körüli fesz cpu-z szerint és 3.77ghz. Nem tudom milyen beállitás lehetne még h kisebb fesz nagyobb órajelt lehessen összehozni. Probáltam kombinálgatni de nem akarta az igazságot. Ha north bridgenek 1.4 helyett 1.55V-ot adtam akkor kevesebb fesszel nagyobb órajel is ment, de viszont resinél Overclocking Failed volt de csak akkor ha ujrainditottam a gépet. Ugyhogy teljesen tétlen vagyok, lehet ettől jobb megoldás nincs és igy érdemes hagyni ahogy van. :\
-
Kalmar01
csendes tag
Transaction elvileg extra funkcio ami Enabled/Disabled Auto=Disabled gyakorlatilag, de lehet van benne vmi amit irtál, kiprobálom!
Hát mindenki azt irta ijesztő, tudom én is h mennyit irnak Intel honlapján. Viszont azt nem értem, h van jopár ember akinek E8200 van és 0.92V az alap fesz, nekem viszont ez az alap fesz 1.14. Lehet azért mert gyakorlatilag első szériát vettem meg még amikor kijött 2008 első felében. De ha arányosan nézzük h 0.92-1.3, és 1.14-1.45 akkor nem tünik olyan vészesnek, bár ez buta hozzáállás tudom. De az a vicces h csak egy egyszerü példát irjak. Pl: 3.85ghz-n 1.49V-on (ami everestbe 1.40 körüli értéket mutat), teljesen hibázik, tesztek is hibásak. Adok neki egy kis kakaót, 1.53V (ami everest 1.43 körüli) hibátlan, 24 órás tesztet is simán vitte.... és én ilyennel amit te meg sokan mások irtak h 1.3V 4ghz egyszerüen esélytelen... :\ Ezért gondoltam azt h nem processzor limites még a dolog. Plus kék halál üzenetek is memoria bibire utaltak.
Én ha belövöm a procim 1.3Vra örülök ha 3.3ghz körül elmegy... egyre inkább arra gondolok h ez vmi olyan széria ami másabb mint a tietek, ugyértem első széria a tietek még később jött kiforrotabb volt a 45nm. Hőmérséklettel bármilyen furcsa viszont nincs gond mert 1.53V-on is 100% FPU terhelés mellett is maximum 60-62 fok!
Ötlet?
ui: picit elkanyarodtunk a témától, de kiváncsi vagyok mit gondolsz róla! -
Kalmar01
csendes tag
Jajam tudom h Corsairnak 2.1 volt a referencia. De lényegtelen mert ha nem Auton volt vmiért kék halálozott.
Bios beállitások:
Overclock Tuner: Manual
CPU Ration Setting: 8.0
FSB Strap to North Bridge: 333MHZ
FSB Frequency: 480
PCIE Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR2-960MHZ
DRAM Command Rate: 2T
DRAM Timing Control: Auto (5-5-5-15)
DRAM Static Read Control: Disabled
Transaction Booster: Enabled --> Ratio Level: 3
CPU Voltage: 1.55V
CPU PLL Voltage: 1.7V
FSB Termination Voltage: 1.4V
DRAM Voltage: 2.2-2.4 (alap feszültség)
NB Voltage: 1.4V
Clock Over-Charging Voltage: 1.0V
Load-Line Calibration: Auto
CPU GTL Voltage Reference: 0.63x
NB GTL Voltage Reference: 0.67x
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: DisabledAlábbi bios beállitások mellett. Feszültség nem olyan ilyesztő amilyennek kinéz, mert everest 1.42-3at ir ugyhogy nem értem h bios félre irhatja a feszültség értékeket vagy én nem tudom :\ Ha ugyan ez lehet a RAM fesznél is h 2.1et ir de mégsem annyit ad neki... akkor elég ciki a helyzet, és ez lehet meg is magyarázná h miért nem akar müködni ha beállitom az referencia értéket, bár nem tudom...
Ui: mostani Geil Ultra ramjaimmal is csak Auton indul el, hiába állitoma referencia 2.2V-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 3
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kempingezés és sátrazás
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged