Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kalmar01

csendes tag

válasz jNk #6846 üzenetére

Nézegettem persze, 1110MHZ körül van ennek a geilnek a vége, a felett instabil plus befigyelt egy-két kékhalál is. FSB Strap to North bridge. Igazábol nem tudom mit határoz. Én az alap 333MHZ-et beállitottam, igaz néztem 400on is de az soknak tünt. Alá meg nem tudom érdemes-e menni. Viszont sokan irták h az 1.45V sok egy procinak és hazavágja. Picit megijjesztett, mert én ugy voltam vele ha tudom maxot kihozom a procibol, és ha nem melegszik akkor nincs baj. 3 éve igy megy és még nem volt semmi jele annak h "haldokolna" pedig sokan irták. Szorzo beállitásokat nézegettem még, h kisebb szorzo nagyobb fsb, de ezt hülyeségnek találtam. Azt tudom h 4.2ghz-t 1.58V (ami CPU-Z 1.50-1-et ir) teszt erejéig, lefutott minden teszt hibátlanul. De ezt a feszütség értéket nagynak találtam, ugyhogy visszább vettem ahogy most megy 1.42 körüli fesz cpu-z szerint és 3.77ghz. Nem tudom milyen beállitás lehetne még h kisebb fesz nagyobb órajelt lehessen összehozni. Probáltam kombinálgatni de nem akarta az igazságot. Ha north bridgenek 1.4 helyett 1.55V-ot adtam akkor kevesebb fesszel nagyobb órajel is ment, de viszont resinél Overclocking Failed volt de csak akkor ha ujrainditottam a gépet. Ugyhogy teljesen tétlen vagyok, lehet ettől jobb megoldás nincs és igy érdemes hagyni ahogy van. :\

• Kalmar01

csendes tag

válasz jNk #6842 üzenetére

Transaction elvileg extra funkcio ami Enabled/Disabled Auto=Disabled gyakorlatilag, de lehet van benne vmi amit irtál, kiprobálom!
    Hát mindenki azt irta ijesztő, tudom én is h mennyit irnak Intel honlapján. Viszont azt nem értem, h van jopár ember akinek E8200 van és 0.92V az alap fesz, nekem viszont ez az alap fesz 1.14. Lehet azért mert gyakorlatilag első szériát vettem meg még amikor kijött 2008 első felében. De ha arányosan nézzük h 0.92-1.3, és 1.14-1.45 akkor nem tünik olyan vészesnek, bár ez buta hozzáállás tudom. De az a vicces h csak egy egyszerü példát irjak. Pl: 3.85ghz-n 1.49V-on (ami everestbe 1.40 körüli értéket mutat), teljesen hibázik, tesztek is hibásak. Adok neki egy kis kakaót, 1.53V (ami everest 1.43 körüli) hibátlan, 24 órás tesztet is simán vitte.... és én ilyennel amit te meg sokan mások irtak h 1.3V 4ghz egyszerüen esélytelen... :\ Ezért gondoltam azt h nem processzor limites még a dolog. Plus kék halál üzenetek is memoria bibire utaltak.
    Én ha belövöm a procim 1.3Vra örülök ha 3.3ghz körül elmegy... egyre inkább arra gondolok h ez vmi olyan széria ami másabb mint a tietek, ugyértem első széria a tietek még később jött kiforrotabb volt a 45nm. Hőmérséklettel bármilyen furcsa viszont nincs gond mert 1.53V-on is 100% FPU terhelés mellett is maximum 60-62 fok!
    Ötlet? :P
    ui: picit elkanyarodtunk a témától, de kiváncsi vagyok mit gondolsz róla!

• Kalmar01

csendes tag

válasz jNk #6839 üzenetére

Jajam tudom h Corsairnak 2.1 volt a referencia. De lényegtelen mert ha nem Auton volt vmiért kék halálozott.
    Bios beállitások:
    Overclock Tuner: Manual
    CPU Ration Setting: 8.0
    FSB Strap to North Bridge: 333MHZ
    FSB Frequency: 480
    PCIE Frequency: 100
    DRAM Frequency: DDR2-960MHZ
    DRAM Command Rate: 2T
    DRAM Timing Control: Auto (5-5-5-15)
    DRAM Static Read Control: Disabled
    Transaction Booster: Enabled --> Ratio Level: 3
    CPU Voltage: 1.55V
    CPU PLL Voltage: 1.7V
    FSB Termination Voltage: 1.4V
    DRAM Voltage: 2.2-2.4 (alap feszültség)
    NB Voltage: 1.4V
    Clock Over-Charging Voltage: 1.0V
    Load-Line Calibration: Auto
    CPU GTL Voltage Reference: 0.63x
    NB GTL Voltage Reference: 0.67x
    CPU Spread Spectrum: Disabled
    PCIE Spread Spectrum: Disabled

Alábbi bios beállitások mellett. Feszültség nem olyan ilyesztő amilyennek kinéz, mert everest 1.42-3at ir ugyhogy nem értem h bios félre irhatja a feszültség értékeket vagy én nem tudom :\ Ha ugyan ez lehet a RAM fesznél is h 2.1et ir de mégsem annyit ad neki... akkor elég ciki a helyzet, és ez lehet meg is magyarázná h miért nem akar müködni ha beállitom az referencia értéket, bár nem tudom...
    Ui: mostani Geil Ultra ramjaimmal is csak Auton indul el, hiába állitoma referencia 2.2V-ra.

• Kalmar01

csendes tag

Hali!
    Olyan kérdésem lenne, van nekem egy Corsair Dominator 1066mhz-es DDR2es tuning ramom. Vmilyen furcsa oknál fogva (vagy szar szériát fogtam ki) semmit nem lehet szinte állitani rajta..... feszültség, 2.1V az alap, egy fikarcnyit sem engem emelni mert kék halálozik. időzités 5-5-5-18. Alaplapom P5K, P35 chipset. Direkt azért vettem ilyet mert h ez a lap viszi ezt, de az a poén h overclocking nélkül, biosba belövöm h 1066on menjen a RAM, (alapbol 800on vinné) Oké, elindul minden trendi, everest meg csak 800at ir, meg a tesztprogramok is. Tuninghoz kellene egy kis info mi lehet vele a bibi, mert eléggé RAM limites lett igy a dolog E8200 @ 3.68ghz-nél nem engedi fentebb mer kék halálozik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés