- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
Srácok, sziasztok.
Vettem egy ilyen Routert. Digi 1000 mellé használnám.
Telekomos előfizetés mellé lehetett. Az előző gazdája a dobozba hagyta a papírokat.
DIR-842 Hardware Version: B1 Firmware Version: 2.03MT
Ha.
Közvetlen a falból(Kintről behozott DIGI kábelről) dugom a számítógépbe, úgy 550/200-at mérek.
Ha a Routert is közé teszem, akkor 310/200 a max!Gigás a lankártya a PC-ben. 3 féle kábellel is próbáltam(Cat5-Cat6). Minden portjában. Vírus nincs a gépen. Win10 legújabb. Driverek legújabbak. Intel I3 4 Ghz-en.
De mivel közvetlen falból 550, majd ahogy közé teszem a routert csak 310. Ez tuti a router...
Valaki tud javasolni valamit? Tegyek fel másik Firmware-t? Factory reseteljek? Csak a wifi jelszókat vittem be neki, meg a Digi Ppope-t(felhasznév/jelszó) vittem be, amúgy semmin nem állítottam.
240Mb-et veszíteni sok egy kicsit
Köszönöm ha valaki tudja mi lehet.
-
kisbago
aktív tag
Mi a véleménytek a routerről? Hatósugara kb mennyi?
-
r3dsnake
nagyúr
Kipróbáltam Macbookon 300Mbit átmegy rajta szépen, nekem elég ennyi.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
AC-n körülbelül milyen sávszélt tud a router, azonos helyiségben?
-
kigyi_23
addikt
Másnál is jelentkezik az a probléma, hogy minden egyes óra elején eldobja a wifi kapcsolatot?
-
shift+ő
senior tag
válasz
Gubek-Einste #188 üzenetére
az alhálózati maszk még megoldás lehet, ha lesz idöm ki próbálom
-
-
shift+ő
senior tag
válasz
Gubek-Einste #186 üzenetére
Egy hálózatban szeretném kezelni a routerhez és az AP-hez kapcsolódó eszközöket, a router osztja at IP-t, olyan megoldás nincs ahol a WAN port kvázi LAN portként működik?
Ha dynamic ip-t állítok be akkor valamiért 192.168.100.1 címet kap az AP WAN portján, pedig a DHCP a 192.168.0.xxx tartományból oszt. Az AP-n ki van kapcsolva a DHCP -
-
shift+ő
senior tag
AP-ként használom LAN-LAN kapcsolattal a routerrel ami egy kisebb D_link. Így nem látja, hogy van internet kapcsolata, ezért úgy szeretném hogy WAN portjába jön be a routerből a LAN kábel.
Ebben az esetben milyen WAN beállítás szükséges? -
törölt tag
-
-
SPeti1984
senior tag
Arra van lehetőség szerintetek hogy ha van egy sagem telekomos eszköz plusz egy Dlink DIR-842 AC1200-as router, hogy azt mint jeltovábbító vagy erősítő access point valahova beüzemeljem a házba (csak bedugom a konnektorba) hogy máshol is legyen jel?
-
törölt tag
Nemrég rendeltem egy ilyen routert, és rendelés leadása után kicsit neteztem és láttam van már belőle rev. C1 is már ami Qualcomm Atheros chipel van szerelve.
Kíváncsi vagyok melyik verziót kapom jövőhéten, B1 vagy C1. -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #178 üzenetére
Köszönöm a megerősítést! Akkor nem forszírozom tovább a dolgot!
-
válasz
szaniszlokar #177 üzenetére
Ezek szerint igen, csak 1x1:1 képességű.
-
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #176 üzenetére
Qualcomm atheros QCA9377.
Találtam egy dokumentumot a qualcomm oldalán, lehet, hogy csak ennyit tudna?
Link -
válasz
szaniszlokar #175 üzenetére
Pontosan milyen típusú a wifi adapter?
-
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #174 üzenetére
Letöltöttem a gyártó oldaláról a legfrissebbet, de ugyanúgy 433 Mbit a link sebesség, pedig Mu-mimo-s a laptop is. Nem találok sehol beállítási lehetőséget, amit felhasználhatnék.
-
válasz
szaniszlokar #173 üzenetére
Inkább gyártó/chipset driver-t használjál.
-
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #172 üzenetére
Acer Aspire E5-575G-583E a laptop pontos típusa.
Windows 10 pro fut a gépen.
Qualcomm Atheros WIFI kártya van benne. Az OS saját drivere van fent, amit letölt a Windows Updateről. Beállítottam a WIFI kártya tulajdonságainál, hogy az 5 GHz-es hálózatot részesítse előnyben. -
válasz
szaniszlokar #170 üzenetére
Milyen wifi adapter van a gépben?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját? -
szaniszlokar
aktív tag
Nekem is van egy ilyen routerem. Egy Acer E5-575G AC-s laptoppal használom. Az 5GHz-e hálózatra kapcsolódom, de a link sebességét csak 433 Mbps-nek -re jelzi. A dobozon 867 Mbps-nak van jelezve. Mit kell még beállítanom, hogy megemelkedjen a link sebesség? ,
Köszönöm! -
Egy-két
tag
Vettem kettőt úgy 3-4 hónapja, és fő router valamint wirealess switch felállásban használtam őket. Nos a fő úgy érezte hogy túl szép az egész ahhoz hogy igaz legyen és olyan hibával bombázott, hogy random időkben időtúllépést okozott mind lokál hálón és távoli weboldal elérésben.
Vissza vittem(!) garira, a napokban érkezik, de nem tudom mit fogok kapni
Valakinek volt hasonló hibája a routerével ?
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
y510problema #157 üzenetére
Nem lehet vele ilyet. Neked WDS Bridge kell.
-
y510problema
csendes tag
Sziasztok!
Ha két ilyen router veszek akkor be lehet rajtuk állítani, hogy míg az egyik sugározza a jelet, a másik egy másik szobában továbbítja (erősíti) a jelet (WIFIn keresztül)?
Ha nem megfelelően fogalmaztam, bocsánat, nem nagyon értek hozzá.
-
Doki16
addikt
Van egy ilyen routerem amit a telekomtol vettem, de a Digi nethez használom. Első beállításnal úgy ahogy kell megadtam minden adatot és fél is csatlakozott a netre. Használat közben azt veszem észre meg a router menüjében is látom, hogy a kapcsolat állandóan ujraindul. Magyarán szólva mindig eldobalja és ujrakapcsolodik és addig amíg ez megtortenik természetesen nincs net. Mondanom sem kell, hogy ez így nagyon rossz, hogy fel óránként állandóan megszakad a net. Van erre valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
vacs
veterán
válasz
Gubek-Einste #153 üzenetére
Visszakötöttem a TPlink 4300-at és azóta újra minden tökéletes!
Az okos tv újra látja a serviio szervert utp-n, a mobilok is megtáltosodtak stb...Szóval tuti a 842 a bibi, csak az a kérdés, hogy mi a baja (optikai kábeles Telekom 1000 net, Huawei 8245h modemmel)!?
-
-
vacs
veterán
válasz
Gubek-Einste #151 üzenetére
Egyelőre hagyjuk az AP módot, mert jelenleg rendes netem sincs!
Mai nap kicseréltem az eddigi TP-Link TL-WDR4300-at a D-Link DIR 842-re.
A Telekomos Huawei 8245h modemből kapja a 842 a jelet és ezt küldöm tovább 2 utp-n és wifin, minden eszközt újraindítottam már!
Csak a wifi ssid+jelszót írtam át, ezen kívül semmit nem bántottam a 842-n (és a huawei-en se).
Azóta a tv-n nincs net utp-n (valójában két okos tv van rákötve egy Tenda switch-el, de egyik tv-n sincs net), a mobilok wifije is rossz, rendszeresen nem tölti be a weboldalakat, kiírja, hogy nincs kapcsolat, majd pár másodperc múlva megint jó. A telefonomon a Speedtest appban elindul a mérés, majd egyszer csak kiírja, hogy network communication issue (hálózati kommunikációs probléma), vagy nagysokára kiírja hogy 100 a ping és utána dob hibát, stb...Miért nincs rendes netem?
-
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Telekom 1000-hez szeretném beállítani AP módban a D-Link DIR 842 és a TP-Link TL-WDR4300-at.
Ezt a leírást ajánlották, de csak részben értem, tudnátok segíteni (itt ajánlották)? -
maddionmax
senior tag
válasz
Gubek-Einste #148 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
válasz
maddionmax #147 üzenetére
Sajnos nem.
-
maddionmax
senior tag
válasz
Gubek-Einste #146 üzenetére
A WPA2 nem lenne gond, ha elbírná az encrypt/decrypt folyamatot a proci, de egy full HD-s média tartalomnál ez kvázi lehetetlen. Folyamatosan megáll, tölt, folytatja...
A router maga tökéletesen üzemel, de sehogy sem tudom a hozzáférést máshogy korlátozni akkor?
-
válasz
maddionmax #145 üzenetére
Nincsen rá CFW így csak a WPA2-PSK + AES van mint lehetőség.
Esetleg egy harmadik saját eszköznek a beüzemelése router-i feladatokra. -
maddionmax
senior tag
A segítségeteket kérem.
Adott a Telekomos Huawei gigabites router, rákötve két db DIR-842, csak szórást végeznek.
Hálózati szűrést kellene végeznek, de MAC address szűrést nem találok a D-Linkben.
Sajnos médatartalom sugrázása megy, így a WEP és WPA nem játszik, túl lassú a router procija hozzá.Van ötletetek hogyan tudnám védeni a hálózatot az illetéktelenek elől?
Esetleg 3rd party firmware rá? -
-
siminhu
tag
válasz
Gubek-Einste #140 üzenetére
Köszönöm,
Sajnos ez a mérés Router előtt közvetlenül történ.
Köszi,
-
siminhu
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kèrni.
Sebességem NAS-ról 1GB fileal AC 5Ghz DFS-el 30Mb/s
Van valami tippelek?
Köszönöm,
Siminhu
-
bkiky01
senior tag
Wifit valakinek sikerült úgy beállítani, h bizonyos időintervallumban automatikusan ki, majd be kapcsoljon?
-
aclandiae
senior tag
Kell a routeren valamit beállítani, hogy működjön?
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Ennél a routernél vendég wifinél van lehetőség gyári firmwaren lekorlátozni a net sebességét és hogy a torrent kliensek ne futhassanak?
Köszi -
sgtGiggsy
csendes tag
Az USB nem kell, mert nem használom (van egy külön HTPC). Amit használok belőle, az a port forward, NAT, DHCP, DynDNS.
A gyengébb jel mit jelent? Mert a WDR3600 produkál érdekes dolgokat nálunk. Egy 56 négyzetméteres lakásban a konyháig már nem visz el, lent az utácn, két emelettel lejjebb meg van net vele.
Attól, hogy AC-s, még az N-es eszközök is tudnak vele kommunikálni, ugye? Nyilván nem AC tempóval, de tudnak? Vagy ahhoz, hogy az N-es eszközök csatlakozni tudjanak, nem szabad használni az AC-t? -
ludcsa
újonc
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
A héten megkaptam a D-Link DIR 842-es routeremet és ehhez szeretném csatlakoztatni az IP TV-s beltérit. Sajnos csak egy kábelen tudom megoldani a net odavezetését a routerhez és az IP TV-s beltérihez. A router beállításaiban bekapcsoltam az IPv4 multicast streams lehetőséget, így megy a net és a tv is, de a tv csatorna váltásoknál egyszer mindig megakad és utána hibátlanul működik tovább. Ahhoz, hogy a net is menjen vissza kellett kapcsolnom a DHCP-t. Van valami más megoldás a problémára vagy fogadjam el az akadást (most még nem, de később idegesítő lesz)
Ha valaki le tudná írni mit kell beállítanom még nagyon hálás lennék.Köszönöm.
Üdv,
ludcsa
-
géeles
aktív tag
válasz
sgtGiggsy #129 üzenetére
Én lecseréltem, szerintem jobb, (ha az usb port nem hiányzik).
Igazándiból ha ac-s eszközt használsz akkor hatótáv biztosan szűkül, de bazi gyors lesz.Aztán, ha használsz speckó dolgokat azt nem biztos, hogy ezzel is tudod. A WDR3600-hoz már nagyon kiforrott firmek vannak sok extrával.
Egy próbát megér.
-
sgtGiggsy
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri-e lecserélni egy TPlink WDR3600-at erre a routerre? A TPlink cucc megvan már pár éve, ezt meg adták az előfizetéshez. Azt tudom, hogy ez AC-s, a WDR3600 meg csak N-es, de megbízhatóság, tudás, hatótáv kapcsán hogyan viszonyulnak egymáshoz?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
csixy
addikt
Ez az első olyan szolgáltatói eszköz amivel nagyjából elégedett vagyok. Mondjuk a hatótávja nem túl nagy.
-
bcsaba
csendes tag
válasz
kormi0312 #126 üzenetére
A 2.02-es szerintem semmivel se tud többet mint a 2.03MT-s (ugyanaz a lebutított felület és a lehetőségek is ugyanazok). És visszafele nincs út, mert a T nem adott ki letölthető firmwaret és a GPL kód (amiből egyébként egy az egybe lefordítható a gyári firmware) csak 2.02-höz van és ugyan abban is van egy rakás "telekom" mint választási lehetőség,de a Hungarian pont nincs.
-
bcsaba
csendes tag
válasz
kormi0312 #124 üzenetére
1.) Letöltöttem a GPL kódját a D-Linktől (ami egész korrekt mert képes feltölthető firmwaret csinálni).
2.) Letöltöttem a Realtek OpenWRT SDK-t (ami szerintem nem hivatalos, csak felkerült a netre).
3.) Áttákoltam az SDK kódot (mtd partíciók helyzete (hogy vissza lehessen állni az eredetire és, hogy ne bootoljon recovery módba az első indítás után), firmware blobok a GPL kódból (mert anélkül az 5ghz csapnivaló volt))
4.) A GPL kódban levő aláíró eszközzel aláírtam az elkészült wrt képet és recovery módba feltöltöttem.Menni megy de tákolás és az SDK miatt kétlem, hogy lesz belőle "hivatalos WRT".
-
bcsaba
csendes tag
válasz
woodworm #122 üzenetére
Egy hónapja még a régi Realtek chipsetes csodát adták.
-
woodworm
veterán
A telekomtól származó készülékek között van már c1-es hardver verzió vagy a régieket kapta meg dömpingáron?
-
géeles
aktív tag
Hali
Létezik, hogy nem tudok fix ip t osztani az eszközöknek? -
feketegergo
tag
Access Point-nak jó?
Azt látom, hogy be lehet állítani AC módba, de jól működik úgy?
Ha jól látom a wifi-je elég jó.
Van otthon egy gibabites switchem, az kiszolgálná a kábeles dolgokat, ez meg bekötné a wifis eszközöket.Esetleg tudtok jobbat javasolni erre a célra?
-
kormi0312
senior tag
válasz
-JB-Scottt21 #114 üzenetére
Nekem 5Ghz hálózaton AC-s telefonra (2x2 MU-MIMO) NAS-ról 220-250Mbps-val másol.
-
woodworm
veterán
De, ki fogja írni a kapcsolati sebességre, hogy 867 Mbps.
Ettől függetlenül az átvitel nem lesz gyorsabb, főleg, ha kliens oldalon nincs ac-s eszköz.(#114) -JB-Scottt21
Szerintem ez 2,4 GHz-es kliens. Nincs dual band képes adaptered?(#115) bkiky01
Szerintem az egyszerű felület nem a t sara, az új dlinkek ezt kapták. -
bcsaba
csendes tag
válasz
Szerintem 700-800-at nem fog tudni sohasem wifin. Legalábbis itt 250 a max ami kijött belőle (a gyári FW-vel és a rátákolt WRT-vel is)
-
bkiky01
senior tag
válasz
Eléggé le van butítva a t firmware.. Csodát ne várj, de amit mégis: 2,4G-n nagy nehezen beindítható a 40MHz..
Ami fontos, ha a tűzfal megy, akkor csak 400/100-as netre képes.. Szerintem ez is szoftveres, hiszen több, mint amit garantál a gigabites net.. -
-JB-Scottt21
csendes tag
válasz
aboriginal74 #39 üzenetére
Szia! Bocsi a zavarásért. Ez gondolom most nem wifi!? Kábelen nekem is ok. Ma beszéltem a t-vel, hogy vifin nagyon vacak a net. Még az LTE is jobb a mobilomon. Erre a 6. ember akihez kapcsoltak (elvileg műszerész) jött azzal, hogy ezt telefonon keresztül nem fogja megmondani. Annyit mondott hogy ez csak beállítási kérdés, és aDIR-842-nek tudnia kell(ene) legalább a 7-800-at wifin. Ha szeretném akkor küld "szakembert" bizonyos díj ellenében (8210Ft), és az majd megmutatja hogy hogyan kell beállítani. Mondtam neki hogy akkor köszi de nem, inkább fórumozok tovább! Nem normálisak!
Egy szó mint száz... Eléggé zavaró ha wifin 15-30Mbps-el szedek le, és 70-95Mbps-el töltök fel
Egy segítség a beállításokhoz jól jönne!
Köszönöm szépen!!!
-
dvtkfan
senior tag
Hát az én példányom vagy rossz, vagy már nem tudom...reseteltem mind az Ont-ot, mind a d-link-et a többszöri próbálkozás után, hogy minden alaphelyzetben legyen! Az ont-ot beállítottam, majd amikor az ment, akkor összedugtam a d-link-el, ahogy a küldött tájékoztató és írja és mutatja, de nem akar működni a d-link...szóval én itt feladtam és megpróbálom jó áron eladni és az árából venni egy jó routert...amúgy ha az ont nem csak 100/100-at tudna wifin elég használható lenne...
-
bkiky01
senior tag
1000-es netem van, netet én is dlink pppoe-vel hívom be, ont pedig bridge lett. Iptv ont-ről megy. Viszont így a műsorújság app-pal nem tudom irányítani iptv boxot.. Valahogy át lehet irányítani, vagy megy dlinkről is az iptv(ha jól tudom nem)? dlinekt nem tenném ap módba, csak végső esetben, mert nekem ont hálózatkezelése nagyon harmatosnak tűnik.. Köszi!
-
hatala
tag
Köszi!
-
-
hatala
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a router, tud reapeter-ként működni?
Csak mert egy másik nagyobb teljesítményű router mellé használnám.Köszi a választ!
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #98 üzenetére
Akkor lehet, hogy eladom és veszek egy olyat, aminek a huawei-nél is jobb a wifije. Semmi más extra igényem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest