- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
A label tag használatára három jobb módszer kínálkozik hozzá kapcsolódó űrlapelemnél (amit tulajdonképpen leír a label, aminek a címkéje/felirata):
1. a label tag tartalmazza magát az elemet, amit leír:
<label>My label <input type="text" ... /></label>
vagy/és
2. a label tag tartalmazza egy for-attribútum értékében az általa leírt elem id-ját:
<label for="mytextfield">My label</label>
<input type="text" id="mytextfield" ... />
3. a kettő kombinációja:
<label for="mytextfield">My label <input type="text" id="mytextfield" ... /></label>Tehát ha már külön van választva a két elem, ahogy a példádban látszik, akkor érdemes id-val jelölni, hogy minek is a címkéje.
A felsorolt módszerek erősen javítják a felhasználói élményt, hiszen a fókusz így a labelre rákattintva is belekerül az általa "vezérelt" űrlapmezőbe.A példádat javítva id-kkel (ja, mondjuk mivel ez a 785-ös edit lett, valszeg nem a Te példád, hanem vetted valami Stack Overflow-s válaszból, ami ilyen szempontból "rossz" volt
):
http://jsfiddle.net/WX58z/785/Habár ez nem kötelező, rontja a felhasználói élményt, ha a labelre kattintva nem ugrik a fókusz a mezőre.
-
adam_
senior tag
Köszi, én sem értem már, hogy így hirtelen miért táblázatos rendezést alkalmaztam a form-ra, pedig már itt is, és máshol is sokszor láttam, mondták, hogy "szentségtörés" ez a módszer, és eléggé elavult.
Az őszintét megvallva, gyorsan össze kellett dobnom a form fület, ezért netről vettem az alapjait, valószínű egy jóval régebbi oldalt dobhatott ki arra a google, hogy "kontakt form", ahol és amikor még ez a módszer volt a best practice..
PumpkinSeed: Bootstrapet, vagy media queryket alkalmazva csináltad a responzív design-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest