Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
válasz dionaea #1093 üzenetére
minden nézőpont kérdése.
én amatőrcsillagász vagyok és a saját örömömre csinalom amit csinálok, neked lehet bohockodás, nekem hobbi. inkább mint a kocsma meg a drog.
a másik: mindenkinek lehet saját véleménye, az enyém az amit itt olvastál.
a harmadik: legalább egy olyan dolgot mondj az ürkutatással kapcsolatban, ami kézzelfogható hasznot hozott az emberiségnek. és itt most nem a müholdakról beszélek, amik itt vannak földközelben, persze ezekre szükség van, de a több: exobolygo kutatás, fekete lyuk foto meg a többi maszlag, na ez szerintem teljesen felesleges. már az ISS ürállomás is kétségeket ébreszt bennem, hogy kell-e egyáltalán.
szerinted mi a haszna a marskutatásnak? meg a többi naprendszeren kivüli keresgélésnek?
egyszerüen nem látom értelmét a sok kidobott dollármilliárdoknak a nagy semmire. mert amit "odakinn" látunk az nem más mint a nagyon-nagyon távoli mult, ami már valószínű hogy nem is létezik.[ Szerkesztve ]
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
ja, jó szar egem volt, vizuálisan tökéletes, de fotozásra alkalmatlan volt.
a légköri nyugodtság pocsék volt, a seeing max 2/10.
viszont jól vizsgázott az MC vizuálisan: 3x barlow és 6 m okulár plusz a 127/1500 mc, 4,5m fokusz, 750x nagyitás, a mars már nem volt élvezhető, de a hold az fenomenális.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
max 6-7 magnit látsz szabad szemmel, ez a szemed vége.
ehhez hozájön a fényszennyezés, légköri dolgok.
a 6-6,5 magnis ég már szinte koromfekete: a zeniten viritanak a csillagok, androméda köd simán látható, sőt kis odafigyeléssel még az orion köd is sejthető. persze ha tudodd, hol és mit kell nézni.
Egy 10x50-es binoval már több tucat köd, csillaghalmaz látható.Teló: +36302105384 SW 120/600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest