- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Csemike
aktív tag
A vidéki nagyszülőknél (anyósoméknál) töltött idő egyik fénypontja (mármint nekem), a helyi hirdetőújság és "gazette" átböngészése. Elbűvölő nekem a világ, ami elém tárul, mármint, született budapestiként tényleg megkapó házasságkötésekről, születésekről olvasgatni, hogy mikor lesz adventi vásár a főtéren (ami minden sznob sallangtól mentes, ahol tényleg a helyi házaknál készített (csakazért se "kézműves") finomságokat, díszeket, mütyüröket, a 80 éves Marika néni által hímzett terítőt lehet kapni), hogy Borika néni turkálójában most ennyi az annyi és mindenki vágja, hogy kiről, miről van szól, mert ez a város egy működő közösség (nem mellesleg turisztikailag is az, mert a rá jellemző népművészeti értékek a világörökség részévé váltak hivatalosan is). Ha az embereknek sérelmeik vannak, akkor nem átallanak egymáshoz átcsörtetni és megbeszélni, nem megy az a Pesten egyre inkább divatba jött kommunikációs műfaj, hogy szomszédok hivatalos levelekben, faliújságra tűzött névtelen fenyegetőzéseken keresztül riogatják egymást a hatóságokkal (én ezt a "feljelentem" típust de nehezen tolerálom! Hofi mondta egyszer: papír, toll akad, ideje van, hát feljelent...). Szóval, megbeszélik, és legközelebb már ugyanúgy támasztják a kerítést, hogy Te figyelj Jóska, segíts már bekapálni a kertet, mert már nem bírom egyedül.
Szóval, kedves világ ez, na. Az apróhirdetések kis humorbombák, legalábbis nekem, tudatlan pestinek, hogyaszondja "9. hónapos üsző és több mázsa tehéntúró eladó" vagy "Xbox 360 és 20 éves Hajdu bojler eladó. Ugyanitt választási malacok." Sajnos nem tudok most pontosan idézni, pedig elhoztam a legutóbbi újságot, csak a kisfiam is ki akarta olvasni, így miszlikbe van már tépkedve. Nagyon remélem, hogy ő is értékelni fogja majd a vidéken töltött időt.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Viccrovat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest