- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Csemike
aktív tag
Konferencia második najpja. Ma legalább valami érdekeset is hallottam, többek között a pártfogó felügyelői szolgálatról, bűnmegelőzési stratégiákról, valamint a mediációról. Főleg ez a harmadik volt az ínyemre. És még véletlenül sem meditáció, hanem mediáció így té nélkül.
Már régebben is írtam, hogy csak úgy buzog bennem a tudásvágy, az ambíció és szívesen tanulnék tovább. A családi mediáció meg foglalkoztat már egy ideje. Na most, a családi mediáció egy olyan folyamat, amely a szemben álló felek (családtagok: válófélben lévő házastársak, kamaszgyerek-szülő, anyós-meny, stb.) közötti konfliktusok elsimítására szolgál, megegyezésre jutattja a feleket egy pártatlan, középen álló mediátor segítségével. (Medium szót biztos mindenki ismeri, latin szó, annyit jelent, hogy közép, középen lévő.)
Általában akkor van szükség mediációra, amikor a felek közötti konfliktusok olyan mértékben elfajultak, hogy nem, vagy csak alig kommunikálnak egymással. Mindkét fél megrekedt egy olyan szinten, ahonnan nem lép tovább, csak hajtogatja mindenki a maga sérelmeit, az őt ért igazságtalanságokat. Holott az lenne az érdekük, ha érdemben meg tudnának egyezni. A családi mediációnál meg aztán különösen, ugyanis mindig a gyerek az elszenvedője a szülők konfliktusainak, és az otthoni problémákat nagyon hamar átveszi, és a benne megjelenő konfliktust különböző módokon próbálja levezetni (önagresszió! pl. hajtépés, körömrágás, nagyobbaknál farcolás, stb.).
Sajnos Magyarországon a mediáció még mindig nem egy elismert dolog, holott Hollandiában minden válóper azzal kezdődik, hogy a bíró elküldi a feleket mediációra. Azért Magyarországon is akad ilyen renitens bíró.
Az előadó mesélte, hogy egy háromgyerekes házaspár válópere gyerekelhelyezéssel, vagyonmegosztással együtt 7 percbe (!) telt, ugyanis a tárgyalásra már úgy mentek, hogy előtte egy 3 hónapos mediációs folyamat segítségével mindenben meg tudtak egyezni, s a megállapodásukat vitték a bíóságra.Az a legnehezebb az egészben (és igazából ettől félek, ha egyszer majd mediátorságra adom a fejem), hogy mindvégig pártatlannak kell maradni, nem szabad bevonódni a felek játszmájába, nem szabad egyik felé sem húznom (pl. nem szabad hagynom, ha az asszony sírni kezd nekem, hogy őt a férje mindennap elverte, meg különbenis egy iszákos ronda disznó, hogy ez engem befolyásoljon a férjjel való mediáció során. meg nem is hagyhatom, hogy a múlton siránkozzon, mert a mediáció nem arra van, arra ott a pszichológus) hiszen akkor a másiknak árthatok vele.
Na röviden ennyit mára.
Aktív témák
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest