Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Huh, jó régen írtam ide... :)

Ma alkottam. Életemben először brownie-t sütöttem. Ez egy angolszász eredetű sütemény, és az a lényege, hogy jó sok étcsokoládét/kakaót tartalmaz.
    A mindmegettéről néztem ki a receptet, ahol a kommentekben ódákat zengtek róla.
    Szóval én elrontottam valamit. :( Mert amúgy ízre nem volt vele semmi gond, csakhogy az egész nem akart összeállni, nagyon morzsalékos lett. Lehet, hogy kellett volna még hozzáadnom valami folyadékot, vizet vagy tejet...

Ilyennek kellett volna lennie. :U

Na mindegy, majd kipróbálok egy másik receptet is. Holnap bruschettát fogok csinálni, és ABE még nem is tud róla, hogy mit fog vacsorázni. ;]

Születésnapomra kaptam egy kenyérsütő-gépet. Lassan már annyiféle kenyeret sütöttem vele, hogy ha elkezdeném felsorolni, olyan lennék, mint a Forrest Gumpban Bubba, aki a seregben Forrestnek órákig mondja, hogy a rákból milyen ételeket lehet készíteni. :D Ez az a film, amit soha-soha nem lehet megunni, akárhányszor nézem meg...
    Szóval hétvégén bekészítettem egy sima házikenyérre valót, mindenféle recept nélkül, csak úgy érzésre. Kb. fél kiló lisztet tettem bele, 3 deci vizet, fél csomag élesztőt, sót, cukrot, olívaolajat, és kb. már húsz perce dagasztott, mikor hirtelen ötlettől vezérelve tettem hozzá 3-4 evőkanál kefirt.
    Hát nem azért, hogy fényezzem magam, de nagyon baba lett, csodájára jártak, és azóta is követelik tőlem. :B

Aktív témák

Hirdetés