Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #1698 üzenetére
Talán több is volt negyed óránál.
Remélem mihamarabb megszűnik ez a baj. -
Szten Márs
nagyúr
Egy negyed óráig most is kizárólag 503-at adott...
-
Mateosz
aktív tag
Üdv!
Nálam most volt megint 503...
Pár napja kezdődött a dolog, addig minden rendben volt.
Remélem ezt nem kell megszokni, mert nem igazán lehet.. -
Igen volt egy kis 503 megint, az nem én voltam. Most tuningoltam a db-szerveren remélem jó lesz.
-
Oks, legközelebb majd üzenek valamilyen észrevehető módon.
De a közeljövőben már nem lesz több ilyen éjjeli 503, mert ezekre kb éves rendszerességgel van csak szükség, mint ami tegnap (ma) volt. A többi meg simán azért volt, mert újfajta indexre (fulltext) váltottam a sebesség érdekében, jópár évig biztos nem lesz újabb, így nem kell rajta módosítanom.
(#1688) Lauda: Kikérem magamnak a bácsit, majd max 50 év múlva, ha 70 éves leszek.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Nem gond, hogy kieses van, csak a kommunikacion van meg mit finomitani, mert szerintem a PH felhasznalok es a facebook-on a PH-t koveto emberek metszete nem valami sok. Mondjuk valamelyik hirdetes melle azert elferne mondjuk, hogy mittomen jan 1-tol 15-ig 02:00 es 04:00 kozott karbantartas lesz, az oldal valoszinuleg nem lesz elerheto.
-
válasz
kraftxld #1684 üzenetére
Ööööö, egyrészt hogy írjak / nézed meg úgy, hogy a szerver nem elérhető, másrészt a logoutot kb az olvasótábor 10%-a nézi, harmadrészt meg most egy hajnali 1 órás kiesésért írjak a címlapra pár user kedvéért?
Lehet úgy hangzik mintha tojnék bele a felhasználókba, de hát nem hobbiból kapcsolom le a szervert, hanem Nektek, hogy gyors legyen a jövőben PH!.
De abban igazad van, hogy a RIOS gépházzal kellene valamit kezdeni, erre azt tudom mondani, hogy folyamatban van, talán össze lesz olvasztva a PH! bloggal.
[ Szerkesztve ]
-
Éjjel aludni kéne, nem péházni, főleg nem akkor, amikor olyan mértékű heggesztést csinálok, ami egy órás kiesést okoz.
Amúgy facséra írtam.
[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
"Nem akarjuk elkiabálni, de úgy fest, megtaláltuk az elmúlt fél év lassulásainak fő okát...
" @totyik legfelső sora
Hááát lehet sikerült (elkiabálni), az újabb adag 503-al.[ Szerkesztve ]
-
Megint a webszerver mi?
-
Pörög az oldal ahogy kell és a kereső...Gratula
-
Cane
őstag
Látszik hogy sokan vannak, csak 5 perc után jött be az oldal.
-
máyköl
veterán
5200 látogató, anyaég! Volt már valaha ennyi?
-
Ez nem az aminek látszik.
De tényleg.
-
503 percekig itt is.
-
máyköl
veterán
Na most 3 percen keresztül nem ment semmi, 503-at dobált.
Meddig fog ez még tartani? -
Nagyon leegyszerűsítve, minden egyes apró-keresésnél és listázásnál az igen komplex lekérdezések mindig végignézték az eddigi összes (több százezer) apróhirdetést - teljesen feleslegesen. Keresésnél ez elég para dolog. Persze ez a bug jól el volt dugva, elsőre nem lehetett észrevenni, sőt másodszorra sem.
Ezt kijavítottam, aztán még optimalizáltam egy kicsit, hogy tényleg nagyon gyors legyen.
Amúgy a topikokban való kereséseket is optimalizáltam.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lenry
félisten
az előző szerver 4000-ig bírta, szóval 2300-al még szerencse, hogy gyors...
de abban igazad van, hogy valahogy érezhetően gyorsabblezso6 hatalmas grat meg riszpekt meg mittomén még, szóval dobj be egy sört
apró kicsit OFF: mostmár te egyedül viszed a PH! programozását, vagy még Pantherrel közösen?
[ Szerkesztve ]
-
Na szóval. Most ami volt hiba az a szolgáltatónknál volt, ez 1000%, mert az ő oldaluk se jött be, illetve a levelezésünk se működött, ami tőlem teljesen független. update: Pont most kaptam fülest, hogy tényleg ott van, dolgoznak rajta.
Más: Igen az esti lassulások okát megtaláltam, kijavítottam, az apróhirdetéseknél a kereső egy ősidők óta időzített bombaként bent lévő bugja vacsorázta meg napi rendszerességgel a db-szervert, ezért volt a belassulás, tegnap javítottam - az utóbbi fél év esti belassulását ez okozta.
szerk: mégis leírtam, na.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Szten Márs #1652 üzenetére
ott a pont +1
-
Воланд
titán
válasz
Szten Márs #1652 üzenetére
Nem hiszem. Amikor hajnali 3-kor fent vagyunk olyan nyolcszáz-kilencszáz fő körül még akkor sem szokott ilyen gyors lenni.
Szerk.: Na, de majd kiderül az est hátralévő részében.
(#1655) Lauda: Akkor csak érzéki csalódás áldozata lettem?
[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
válasz
Szten Márs #1649 üzenetére
Nálam elöbb még ment az aréna: [link], most már nálam is csak a logout.
Nálam azok vannak jobb oldalt. Bár ez Téged nem vigasztal.szerk: a kép 22:40kor készült.
(#1648) maláj: ahh. Most már vki üzeni vkin keresztül, egy blog bejegyzés hsz-ében.
Ok, tudom nehéz ilyenkor mindenkit elérni, de nagyon sok törzstag ide jön, ha gáz van, szal egy hsz vkitől, hogy tudnak róla, dolgoznak/anyáznak ők is nem olyan nagy elvárás. Sztem.
(#1650) woland_y2k: ez gyors volt.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
És kész. Ha minden igaz.
lezso6 nem tudom mit csináltál, de ez roh@dt gyors lett, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
-
maláj
addikt
"Meghalt a DNS, nagyon úgy néz ki, hogy a szolgáltatónkkal van baj."
-
kingabo
őstag
A http://www.prohardver.hu/-ra nem jön be az oldal, semmi sem, aréna műxik, onnan írok most is.
szerk: az ITCafé és a GamePod sem működik.
[ Szerkesztve ]
-
Azt hittem már alszotok.
Amúgy heggesztek, pontosabban optimalizáció megy, a sebességért meg kell szenvedni.
-
Воланд
titán
lezso6 ilyenkor is dolgozol? Volt egy kis 503, de elmúlt.
-
kingabo
őstag
Na most elég hosszan csak 503at dobált mindenütt: lapcsalád oldalai, főoldalak, fórum.
-
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #1629 üzenetére
Akkor mondom másként: egy hír topikjából derül ki a hír írójától, hogy egy frissítés miatt jöttek az 503ak, nem pl innen.
-
Lenry
félisten
válasz
WonderCSabo #1625 üzenetére
Pali szerint frissítettek, de már kész, úgyhogy elvileg nem lesz több 503
-
WonderCSabo
félisten
Most már jónak tűnik, kösz!
-
törölt tag
Duplán ment el :/
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pontosan 503
Pont most írok egy irományt a Comodo Dragonról , még a kapcsolatokat sem tudtam létrehozni
A szokásos 5 lapos memteszt az 5 böngészővel meg rémálom volt
-
vans?
őstag
503 orrba-szajba.
-
@rglaaf
veterán
ph fő oldal rendben gyorsan bejön de topicra kattintva 503
-
EmberXY
veterán
válasz
WonderCSabo #1614 üzenetére
Nekem is 503-at dobál, ahol pedig nem, ott nagyon lassan töltődik...
Tud valaki valamit? -
joshua7
veterán
Dupla...
Rossz ez onnan is...[ Szerkesztve ]
-
joshua7
veterán
Nálam a mobilarénán keresztül jobb a helyzet, de a prohardver.hu csak 503-akat dobál.
-
mephi666
nagyúr
k*rva 503... legalább annyira rossz, mint a menstruáció: "service unavailable"
-
WonderCSabo
félisten
-
dízelracer
őstag
válasz
WonderCSabo #1614 üzenetére
10ből nálam 7-8x 503.
-
WonderCSabo
félisten
503-akat dobál állandóan!
-
kingabo
őstag
Már most is minden második lekérés 503.
Mi lesz itt este?
szerk: (nokia) 3210-en vagyunk benn.
[ Szerkesztve ]
-
Na, megvan a lassulás egy lehetséges oka (a mérési eredményeim szerint):
A hardverapró keresőjét nagyon-nagyon sokan használják, ráadásként még viszonylag lassú is, úgyhogy ma éjjel ez optimalizálva lesz. Holnap este kiderül, volt-e értelme.
[ Szerkesztve ]
-
kaller1
veterán
válasz
WonderCSabo #1606 üzenetére
esténként megint belassul
Lehet estére elfárad, és rátör az álmosság.
-
Azon vagyok, hogy kiderítsem miért lassul be esténként a site, ügyködök a motoron, így lehetnek kihagyások, 503-ak meg bármilyen errorok. Légyszi írjatok, ha valami furát láttok, illetve belassulást.
Írjatok nekem privit, ha nagyon türelmetlenek vagytok, s mondom mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Automata kávégépek
- Sorozatok
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar