Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz Den #41 üzenetére

:)

Pontosan. A szálak most is bonyolultak, de pl. az APEH azért a kis büntetésért hülye lenne kibogozni. Nagy tételben viszont kifizetődő.

Egyébként véleményem szerint az emberek maguktól sem erkölcsöt, sem jómodort nem tanulnak, illetve nem használják. Sajnos, csak szigorral lehet ''ránevelni'' őket. Ha elég nagy esélye van, hogy lebukik, és elég elrettentő a büntetés, lesznek, akik nem kockáztatnak. Ezt nem csak sikkasztásra értem, hanem pl. a pesti autósok állandó, indokolatlan dudálására, és hasonló ''piti'' dolgokra is.
    Indokolatlanul dudáltál? 15.000 forint. Ezen felháborodtál, és csúnyán beszéltél a rendőrrel? OK, plusz 50.000Ft. Hohó, ideges lettél, meg akartad ütni? 100.000 forint, és 2 év feltételes.
    Olyan országokban, ahol a lakók tisztelettudónak tűnnek, ilyesmi módszerekkel sikerült elérni, hogy mára beleivódott az emberekbe pl. a környezettudatos gondolkodás.

Sipi

• azzio

aktív tag

válasz Den #41 üzenetére

na erre a vagyonelkobzás dologra az elején direkt nem tértem ki, aszittem kommunista beszólásnak tűnt volna. ezexerint ebben tökéletesen egyetértünk. még ha gondolkozunk is rajta, hogy lehet (sehogy) megvalósítani.

Aktív témák