Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
PAFF
#500 hsz
XD -
Fercsa
senior tag
Sztem a salofalkot nem valthatja ki az imuran, mert teljesen mas alapu a ketto es masra is van, elso aminoszalicilsav alapu mint a pentasa vagy pl salazopyrin az imuran meg imunmodulans gyogyszer es nem elfelejtetendo, h az imuran csak honapokkal utana fejti ki hatasat igy ha surgos(relative surgos mert akkor szteroidot kapott volna..) beavatkozas kell nem hiaba irtak fel a salofalkot
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
nolika
senior tag
Eddigi eredmény:
Érezhetően megjött az étvágyam. Tegnap este degeszre ettem magamat, már fájt a hasfalam
Ma este is fúúúúú sokat ettem, ez jó is, mert mielőtt kiderült volna h crohn-kóros vagyok,volt egy külbokatörésem, és erősítem a lábamat(kb 10km-ert dombon megteszek 20 perc alatt ->keményen hajtok )Szval kell a szénhidrát, meg a fehérje. Igaz, még a hasam megy-megyeget, de kezd javulni. Ez a gyógyszeres élet kezd elviselhetővé válni Bár nem örülök neki -
nolika
senior tag
Saloflak tartalmaz vmi Szteroid származékot? Marhasokat eszek az előző napokhoz képest...
-
dagireepa
csendes tag
Sziasztok!
Nézzetek be ezekre a fórumokra is, sok infót találhattok betegségünkkel kapcsolatban:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9043405
http://mccbe.hu/
http://crohn-colitis.hu/
http://filko.extra.hu - sztómásoknak -
dagireepa
csendes tag
''Mik azok az szalicilsav-származékok?
Az 5-aminoszalicilsav (5-ASA) egy aszpirinhez hasonló hatóanyag, mely a bél nyálkahártyájával közvetlenül érintkezve fejti ki gyulladáscsökkentő hatását.
A Magyarországon forgalomban lévő készítmények a következők: Salazopyrin, Dipentum, Pentasa és a Salofalk. A szakorvos dönti el, hogy melyik gyógyszert melyik formában (tabletta, kúp vagy beöntés) alkalmazza aszerint, hogy melyik bélszakaszon lépett fel a gyulladás. A Salazopyrin és a Dipentum a vastagbél, míg a Pentasa és a Salofalk a vékonybél gyulladásakor előnyös. Az 5-ASA-tartalmú szerek hatásossága az adagok mennyiségétől függ. Ha a beteg nem reagál az ajánlott dózisra, akkor növelni kell azt. Ha megnövelt dózis esetén sem mutatkozik különösebb hatás, akkor megfontolandó más gyógyszerek, például a steroidok alkalmazása.'' [link] -
The DJ
addikt
Sziasztok! Már ezer éve PH-s vagyok, de tegnap vettem csak észre, hogy van ilyen topik. Hát én is törzstag leszek itt, mivel 3 éve Crohn beteg vagyok. Először azt mondták lisztérzékenység, 1 évig diétáztam, de egyszer hirtelen elkezdtek dagadni a lábaim, fájtak az izületeim és újra kórházba kerültem. Na akkor egy bucchalis (szájnyálkahártyából történő) biopsia után megállapították, hogy ez Crohn... Akkor jött a sok sok gyógyszer, medrol, pentasa, immuran, salofalk, később klion, cirfan, ciprobay. A medrol szedése alatt nőtt az étvágyam, de 50 kiló fölé sose nagyon mentem (és a 182 centimhez ez elég karcsú ) Voltak pár hónapos jobb időszakaim, de összességében elmondhatom, hogy mióta kimondták, hogy ez Crohn, azóta mindig visszaesem... Tele voltam tályogokkal, sipolyokkal, most volt egy gát tájéki rectális műtétem, ahol kitisztították a tályogokat és felhelyeztek egy drain szálat is a tisztulás érdekében. A sors pikantériája hogy az orvosok is kezdték furcsállni hogy nem akarok előre haladni, ezért újra elküldtek TTG tesztre, ami a lisztérzékenységet zárja ki. 3 kémcső vérből 1 eredmény már visszajött és az pozitív... Szóval lehet hogy lisztérzékeny is vagyok, de igazából senki nem tud semmit. Én pedig évek óta szenvedek, most pár hónapja a poklok poklát élem át. Nagyon nehéz, életem sincs már régóta, csak itthon fekszem és pihenek Barátnőm otthagyott, barátaim se nagyon vannak már mellettem, mert képtelenek megérteni, hogy nem bírok velük lenni, fejemhez vágják, hogy önző vagyok... Szóval a családom az akire támaszkodok és a sok netes ismerős/barát/sorstárs.
El is felejtettem, kaptam Anti TNF Alfa (Remicade) kezelést is, 3 infúziót, az sokat segített a bél állapotán, de a sipolyok és a tályogok miatt nem fejtette ki azt a hatás, amit kellett volna, sőt, a tályogokat csak szaporította...
Úgyhogy most itt vagyok, reménykedek, várok a csodára, szívesen segítek bárkinek, járatos vagyok a gyógyszerekben, a vizsgálatokban, a szakkifejezésekben, mivel képeztem magam elég sokrétűen ezzel kapcsolatban. Kérdezzetek bátran
U.i.: Hallottatok már a TSO kezelésről? Ha nem akkor majd másolok pár cikket, gyógyszer és tünetmentessé tehető vele mind a Crohn mind a Colitis. Ez lehet az új áttöréshttps://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
-
The DJ
addikt
UP
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Thrawn
félisten
Hát nem mondom, te is jól kifogtad
A barátaim közül az évek alatt kiderült, hogy melyik igazi és melyik a haver. 1 barát többet ér mint 10 haver
Ez az Anti TNF Alfa (Remicade) kezelés és a TSO kezelésről mit takar?Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
The DJ
addikt
A Remicade egy infúzió, amit azoknak a betegeknek adnak, akiknek nem, vagy csak nagyon kis mértékben sikerült javulást elérni a hagyományos gyógyszeres terápival. Ez egy különleges fehérje, ami regenerálja és helyreállítja a bél állapotát, valamint zárja a sipolyokat. Főleg aktív szakaszban adják, de rengeteg feltétele van, a kórházaknak is nagyon drága a rendelése, sok vizsgálat kell előtte, hogy kiderüljön, hogy beadható-e. Viszont a betegek 60-70%-ánál jelentős javulás érhető el vele. 2 óra alatt folyik le, utána 2 óráig még benn kell maradni megfigyelésen, de ennek sajnos 6 hónapig lehetnek mellékhatásai és mindig magadnál kell hordani egy kiskönyvet hogyha rosszul lennél akkor azonnal tudja az orvos, hogy mi a baj...
A TSO egy új és nagy áttörés a Crohn és a Colitis gyógyításában, valójában ostorgiliszta petéket kell ital formájában bevinni és ennek hatására a szervezet nem fordul többé önmaga ellen. Magyarországon már többen megrendelték és a legtöbbjük évek óta tünetmentes és gyógyszereket sem szed már! Hihetelten, de igaz...
Ezeket olvasd el mindenképpen:
Ismertető a TSO-ról: [link]
Fórum, ahol elolvashatod mások tapasztalatait és eredményeit, én ezeket olvasva lepődtem meg, hogy mennyie hatékony a kezelés...erősen gondolkozom a megrendelésén Link:[link]https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
dagireepa
csendes tag
hát én olyat is hallottam, hogy nem volt hatással a betegre, olyat is, hogy jó volt. érdemes kipróbálni, nekünk tényleg minden szalmaszába kapaszkodnunk kell. nekem sztómám van - lassan négy éve -, így is jól lehet élni, bár kétségtelen, hogy crohn nélkül lenne a legjobb, de ezt meg nem én választhattam meg..
Nálam 12 éve jelent meg az első tünet: hasmenés, fogyás. Szerencsére hamar kiderült, hogy miről van szó, elkezdtük a medrol- és szalazokezelést, ettől kezdtem némileg hízni, de maradt a hányinger, a görcsök. Szűkület miatt vizsgálhatatlanná vált a vastagbelem pár év alatt, így jutottam el odáig, hogy a belgyógyászom sebészt ajánlott.. négy éve már, hogy így élek, sztómával, és azóta sokkal jobb - a crohn nem jött elő, bár pár hete érzem megint, hogy görcsölget :/ -, a műtét óta megint tudok mással is foglalkozni, nem csak magammal. Sajnos a kívülállók, még a legközelebbi barátok sem mindig értik meg, hogy nem ''önzés'' ez a befordulás, és nem arról van szó, hogy nem érdekel minket a külvilág.
Ez nem sztóma-propaganda akart lenni, csak nem szeretném, ha betojnátok (haha), ha esetleg megemlíti nektek az orvosotok, mint lehetőséget. Ez egy kiút, még ha csak pár évre szól is, és újabb műtétek követhetik.. Nehéz, és feltétlenül kell hozzá vadászni egy társat, aki átsegít és ad annyi önbizalmat, hogy túlélj. Fel a fejjel tehát, aszondom. -
The DJ
addikt
Na megjöttek a véreredményeim...nem csak Crohn beteg vagyok hanem lisztérzékeny is Ezen már csak nevetni tudok. 1 éve leállítottak a diétáról, mert hogy értelmetlen, erre kiderül hogy azért nem híztam azóta és azért estem mindig vissza, mert a diétát elhagyatták. Erre csak annyit tudok mondani, hogy néha az orvosok hülyébbek, mint a betegek...
De elvileg ha ezentúl tartom a diétát akkor mostmár végre kicsit fellélegezhetek és nem lesz baj. Ennek nagyon örülök és mostmár legalább van egy kis reménysugaram is.https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
nolika
senior tag
Háááát, én ahhoz képest amit itt leírtatok, olvastatok, sokkal jobban vagyok(Hál' Istennek!!).
Én nekem eddig magyarán semmi kompromisszumot nem kellett kötnöm ''magammal''. Eddig mindent eszek-iszok, néha egy kicsit meghajt, de nem vészes...Magyarán: nincs még feketelista.
Eddig még voltam SOTE-n CT-n, ami kimutatta, h semmi elváltozás nincsen a vékonybelemben(kontrasztanyagos vizsgálat). Meg is kaptam CD-n a vertikális és a horizontális felvételeket Korrekt vizsgálat volt, azonkívül még a közeljövőben érkezik egy szövettan is...
Szedem a gyógyszert, kosarazok, élek, virulok Már megszoktam, néha azért elfelejtem. Csak azoka fránya gyengécse hasgörcsök ne jönnének néha Akkor minden lenne norma!
Tegnap töltöttem be a 17-et...elgondolkodtam egy kicsit: Változtatnom kell, ÉLNEM KELL!
Tegyétek ezt ti is, amennyire tudjátok -
nolika
senior tag
Rostszegény étrend:
Tegnap az ünnepi vacsorán akkora salátát bezabáltam, h csak virult a fejem
Utána meg egy jó fűszeres Cigánypecsenyét megettem, utána jégkrémtorta
Csak jellemezzem mennyire nem figyelek oda, és ennek örülök!
Best Regards -
dagireepa
csendes tag
háh, ma én is bűnözgettem: a délelőtti koplalás (meló, és hát pótolhatatlanságom okán nem jutok el soha a konyháig nap közben..) után börgerszendvics krumplival, aztán jegeskávé tejszínhabbal. vacsira meg még vár rám másfél hatalmas sült csirkecomb, jégkrém, és pattogatott kukorica!
(az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeket nem a crohn v a sztóma miatt nem lehet, hanem a nekik köszönhetően újra és újra felbukkanó felszívódási zavarnak - ételallergia - köszönhetem)
jó hétvégét nektek, boldog szülinapokat, meg élési terveket, kinek mi jut.. -
Flow
senior tag
Heló.
Nekem ugyan nem chron-om van, hanem chloitis ulcerosa, vagy hogy kell írni. Tudom, kicsit ''kedvesebb'' betegség, de azért itt sem fenékig tejfel az élet. Sajnos orvoskerülő vagyok, és kb egy héten múlt az intenzív, így szerencsére megúsztam.
Olastam a topicot, hébe-hóba, nem az egészet, de pl ennél a betegségnél, bármennyire meglepő, ajánlják az orvosok a dohányzást. napi 2-3 szál. Állítólag jó hatással van a dolgokra.
Mellesleg 50%ban vagyok tünetmentes, legalábbis az utóbbi év tapasztalata az. Mikor jelentkeznek a kellemetlenségek, elkezdem szedni a gyógyszert, aztán várom, hogy elmúljon. Többé kevésbé működik, attól függ, mennyire vagy talán stresszes? Passz. De ez valószínű.Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
dagireepa
csendes tag
kezdetben nálam is colitist állapítottak meg - no nem biztatásként mondom..
ezt én is olvastam-hallottam,h ajánlják a cigit colitisre.. mondjuk meggondolandó, mert a tödődnek attól még ugyanúgy nem jó, mintha egészséges lennél.
a stressz meg tutira kiváltó tényező, nálam abszolut egyértelmű volt, és mostanában is valószínűleg azért jött elő megint a görcsölés, mert vannak godnjaim (hitel, lakásvásárlás, blaa).
[Szerkesztve] -
nolika
senior tag
Hát mit ne mondjak...Azért kell vigyázni magunkra, akármennyire is elnyomja ez a rohadt gyógyszer.
Eddig nem kellett sok kompromisszumot kötnöm szerencsére -
dagireepa
csendes tag
válasz YouCanCANON #529 üzenetére
''...Meglepő, de a helyzet teljesen ellentétes a kolitiszes betegek esetében. A felnőtt betegek mindössze 12%-a dohányzik. A tény az, hogy egyesek épp a dohányzás abbahagyása után lesznek kolitiszesek. Különösen igaz ez a középkorú férfiak esetében....''
végülis ez csak statisztika, én krón mellett álltam neki cigizni, és a tüdőm miatt tettem le. a krónomnak se jó, se rossz nem volt. majd a köv.életemben kipróbálom kolitisszel is! -
Flow
senior tag
válasz YouCanCANON #529 üzenetére
Pl a győri belgyógyász főorvos helyettese. Amugy a cigaretta mióta gyulladáskeltő?
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
törölt tag
Sziasztok, átfutottam a topikot, mik történtek azóta amióta nem jártam itt. Sok minden.
Döbbenet, hogy mindenki a gyógyszeres kezelésről beszél!
EMBEREK!!!!! ÉBRESZTŐ!!!!
Be lehet szedni egy kamionnyi gyógyszert is az állapot max. fenntartható de javítani olyan nagyot nem fog az állapototokon!! Kérlek titeket ne higyjétek el azt az agymosást hogy ebből a betegségből NEM lehet meggyógyulni, ebből a betegségből igenis meg lehet gyógyulni, csak nagyon sokat kell érte tenni, és nem szedni orrvérzésig a gógyszereket, mert azzal nem lesz jobb.
Csodálatos dolog maga ez a betegség hiszen annyi mindenre megtanít, világosan megmutatja mi a probléma az életedben. Óriási háború dúl benned a tudatalattid teljesen máshogy gondolja az életedet, nem tudod kiadni a feszültséget, ezért a feszültség bent ragad és saját magadat kezdi el felemészteni.
Meditáljatok sokat, mozogjatok, keressétek a betegség okát, ha kell változtassatok az életeteken, de kérlek titeket ne nyaljátok azt be hogy ezzel élni kell mert nem igaz.
Korlátolt emberek mondogatják ezt, akik a valóság csak egy kis szeletét látják, igen függetlenül attól mekkora ember mondogatja ezt. Lehet fő atyaúristen orvos is.
Ha valakinek van kedve és érdeklődik egy másfajta megközelítésről akkor dobjon privit szívesen levelezek mindenkivel aki ebben az állapotban van!
-
törölt tag
Ha a korábbi állapotot meg a mostanit hasonlítom össze akkor jó úton járok... másfél éve nem szedek gyógyszert, vérleleteim gyakorlatilag normálisak...
Tavasszal fogok elmenni egy privát klinikára ahol csináltatok egy tükrözést, utána lesz bizonyítékom rá... addig hivatalosan gyógyulok. Azért privát, mert az orvosomat elküldtem melegebb éghajlatra amikor vágni akart de nem tudta hogy mi lesz a műtét után. Azóta nagyon jól megvagyok nélküle.... -
törölt tag
Pont ez a lényeg és az összes orvos ezt mondja, és ez engem mérhetetlenül feldühít. Az ember sejtjei kompletten lecserélődnek néhány havonta, miért kell a beteg sejteket betegre cserélni?
Óriási dühroham jön rám amikor az orvosok ezt közlik... anélkül hogy kutatnának. Persze nekik jó mert kapják a maguk kis százalékát a gógyszergyáraktól, nem is érdekeltek abban hogy gyógyult betegek legyenek.
Sajnos a gyógyulás útja tele van zsákutcákkal, ezt én is tapasztalom, de úgy gondolom most végre ráléptem a jó útra, márciusra teljesen meg fogok gyógyulni, és akkor mehet a tükrözés. majdan az emberek "átnevelése" a gyógyszert szedek élek vele, a "meg tudok gyógyulni" gondolkodásra.
-
Akvel
újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. A betegséggel odáig jutottam, hogy imuran-t kell szednem. 2 hónapja szedem már de még nem érzek semmi különösebb javulást. Van valakinek tapasztalata, hogy kb. mennyi idő után várható javulás?
-
kew
senior tag
Az nemjó Stressz, lelki bajok nincsenek? Azok nagyon le tudják rontani az állapotod.
Steriodot mennyi ideig szedted? Én kb másfél évig szenvedtem imuran-medrol-salofalkkal, aztán a remicade teljesen helyrerakott, fél év alatt feljött 12kg és teljesen tünetmentes vagyok, azóta sztero se kell. Az imuran és salofalk maradt csak.
Ha nagyon semmi sem hat (azért még várj, hátha javulsz az imurantol), esetleg kérdezz rá a dokidnál. Azt hiszem 3 hónapon túli szteroid és immunszupressziv terápia után már kérhetőek a remicade/humira crohn esetén. Talán humira colitisnél is, de nem vennék rá mérget.
crohn-colitis.hu-n találsz bővebb info-t, és egy elég aktiv közösséget a forumon.
jobbulást!
-
kew
senior tag
Változó, ki hogy reagál rá, én már az első kezelés után is lényegesen jobban lettem.
Néhány hónapja az alábbiak alapján volt adható, nem tudom ez most módosult-e valamit, dokidat kérdezd majd meg.
Kinek írható fel a kijelölt intézményekben a Humira, vagy Remicade kezelés:
"Felnőttkori súlyos Crohn-betegség (18 éves kor felett és CDAI>300) (K5001, K5011, K5081) kezelésére, amennyiben legalább három hónapig alkalmazott hagyományos gyógykezelés (szteroid- és immunszuppresszív terápia, fisztulázó Crohn-betegség (K5012, K5082) esetén antibiotikum-terápia, drenázs és immunszuppresszív kezelés) ellenére a betegség aktivitása igazoltan nem csökken (CDAI>300), vagy szteroidfüggőség (3 hónapon túl szisztémásan 10mg/nap prednisolon eqvivalens dózis, vagy 3mg/nap lokális szteroid alkalmazása) igazolható, vagy a hagyományos gyógykezelés toxicitás miatt nem alkalmazható, a kijelölt intézmény gasztroenterológus szakorvosa három hónapig, ezt követően megfelelő válaszkészség esetén (CDAI minimum 70 pontos csökkenése) további kilenc hónapig (készítményváltás lehetséges mellékhatás vagy progresszió esetén, illetve panaszmentes időszakot követő relapszus fellépésekor ismételt terápia megkísérelhető) - a külön jogszabályban kihirdetett finanszírozási algoritmus figyelembevételével - az alábbi gyógyszereket: Humira, Remicade"
-
Ramzy
csendes tag
Üdv!
(Nem is hittem volna, hogy van ilyen topic ph!-n)
Olvasgattam a topicot. Nem kezdem leírni a kórtörténetemet .
~12 éve vagyok crohn beteg. (26éves vagyok)Fentebb leírtak, miszerint ezekkel nem kell együtt élni és meg lehet gyógyulni mint minden betegségből, ez igaz. Sajnos nekem pl az agykontrollos dolgok, meditációk nem segítettek.
Nekem a remicade vált be... már majdnem 2 éve kapom és a vérképem olyan mintha nem is lenne velem semmi baj. Igaz, a kúrát 1 év után abba hagytuk és a betegség visszajött... úgyhogy folyt. köv. a kúrának...Egyébként nekem a remicade már az első kezelés után olyan változást hozott mint még semmi.Sajnos ezek mellett is szedem folyamatosan a megszokott Pentasa-t és Immuran-t.
Fentebbiekhez hozzászólok egy picit: (pumpinak)
Jó annak aki meg tudja oldani a gyógyulást ezzel az agykontrollos "varázslással". Nekem sajnos már régen is nehezítette a dolgot, hogy amennyi rosszat/stresszt/feszültséget a meditációkkal meg a kontrollokkal le tudtam szedni magamról, amint hazamentem azonnal visszapakolták rám, ha nem többet... Úgyhogy én felhagytam ezekkel a dolgokkal.
Ez a betegség tény, hogy sok mindenre megtanítja az embert. Én arra jöttem rá, hogy az élet szar... legalábbis annak aki nem kő gazdag.
(Tény, hogy a pénz nem boldogít, de azon lehet olyan gyógyszert venni ami meggyógyítja a beteget és nem a betegséget mint az remicade, ami addig jó amíg kapja az ember.)Aki tud magán segíteni, levedleni a negatív dolgokat, és még esetleg támogatják is benne annak hajrá! sok sikert, jó gyógyulást!!!
Sajnos sokan vagyunk akik már megtanultak egy "emberi erényt" az elfogadást. Én reménytelennek látom magam. Mármint, hogy valaha is egészséges leszek... De ez van, ezt dobta a gép, majd lesz még kövi élet max nem ezen a szarkupacon.Úgyhogy jó gyógyulást!!!
Az Erő legyen veletek!
-
kew
senior tag
Ajj most megijesztettél, engem is a remi rakott rendbe, két év után most függesztettük fel a kezelést, mert teljesen rendbehozott, szövetminták is teljesen negatívak lettek.
Most jól tartom magam, bár még csak egy hónapja, hogy nem kaptam meg az "adagom"Neked mennyi idő múlva jött vissza? És mennyire radikálisan?
-
Ramzy
csendes tag
A remis kezelést 2010 tavaszán kezdtük és egy év után ,tehát idén tavasszal abbahagytuk mert tök jó volt nekem is minden eredményem... sajnos most volt tavasszal a "nagy immuran hiány eu szinten" és kb 3 hónapig nem tudtam szedni. Tehát szinte egyszerre hagytam abba a remicadet, és az immurant... ami nem tett jót és kezdtek megint visszaesni a dolgok... kb június óta megint szedem az immurant és a remit is kapom. Most megint tök jól vagyok, minden rendben van és a dokim úgy döntött, hogy a mai volt egyenlőre az uccsó infúzió... 2 hónap múlva csak kontroll és emelt immuran...
De a kérdésedre válaszolva , kb a 2 hónapot kibírta még a belem aztán a 3.-4. hónapban már hasmenés meg a többi finomság is előjött. De erre valószínű rányomott még a stresszes zsidó multi ahol melóztam...Asszem ennyi...
-
Barbiii
újonc
Sziasztok!
Most találtalak meg titeket, én már 5 éve vagyok crohn beteg, eddin minden rendben volt kaptam az imuránt aztán a salofalkot de 1 éve rá ment az izületeimre és biológia kezelést kaptam.. Humirát 2 hetente egyszer szúrtam magam, de sajnos lett egy hátúl ütője is mert szűkületet okozot a napokba fognak műteni ki vágját azt a részt a vékonybélből. Kicsit félek tőle már hál Istennek nincs ott semmi komoly csak a szűkület, nem tom vmelyikőtök túl esett-e már ilyen műtéten? jó lenne elmondaná a tapasztalatait.
Örülök hogy rátok találtam
puszi Barbiii -
kew
senior tag
Szia,
Próbálkozz az IBD Fórumon, erre a témára szakosodott fórum, ott biztos találsz ilyen tapasztalatokat
-
Thrawn
félisten
Szia!
Az teljesen normális, hogy félsz tőle, de pánikolni egyáltalán nem kell. Az altatóorvostól fogsz kapni egy "Leszarom" tablettát a műtét előtti napon, amit este egyél is meg. Legalább fogsz tudni aludni még egy jót és nem fogod feleslegesen idegesíteni magad. A műtétről nemigen tudok mesélni, mert semmire nem emlékszem belőle. Az ébredés után még pár óráig kába leszel, üres és nemtörődöm, de ahogy csökken a fájdalomcsillapító hatása, fel fogsz ébredni teljesen, ezt garantálom.
A továbbiakat tekintve az első 3-4 nap egyáltalán nem lesz könnyű. Sokat kell majd mozognod a saját érdekedben, nehogy valami rossz helyre letapadjon bent és esetleg további, még súlyosabb gondokat okozzon. A mozgás erős fájdalommal jár, de muszáj elviselni ha nem akarsz még rosszabbul lenni.
Jónéhány palack infúzió le fog csöpögni, mert eleinte nem adnak még enni. Ha jól emlékszem, akkor a harmadik napon kaptam először ennivalót, ugyanazt a kenyér+felvágott+vaj reggelit mint mindenki más, csak pépesítve, ebédre üres leves nyomokban cérnametélttel, vacsorára paraffinolaj. Ha ez nem okoz problémát akkor ezután normál reggelit, ebédet és vacsorát kapsz és az infúziós zacsik száma is napról-napra csökkenni fog.
A második műtét már nem annyira vészes tapasztalataim szerint.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- eBay
- Objektívek topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest