Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
lacika0926
üzenetére
Ha neked gáz, hogy lesz plusz két aktív magod, akkor IGEN!
Csak legyenek stabilak is azok a magok. 
-
Gyufaaa
veterán
Az a hőmérséklet az brutál! Azt keményen érzed a házikóban. Meg tudod fogni a proci hűtőbordát? Mert, ha igen akkor a lapod szenzije mér félre. Minden esetre ellenőrizd, hogy a hűtő megfelelően van e rajta a procin, illetve a pasztázás egyenletes-e. 85 fok az durva. Ez gondolom kupakhő. Maghő az mennyi?
-
Gyufaaa
veterán
Ilyet még nem hallottam. De. Amikor felkúszik a hőfok, tedd közel a kezed a hűtőbordához. 100 fokot már brutálul lehet érezni a házon kívül is! Ha meg tudod fogni a bordákat, akkor nem a procid melegszik túl, hanem az alaplapod szenzije ment gatyára valószínűleg, A magok hőmérsékletére mit mutat az everest? Mert ha az is magas olyankor, akkor viszont a procid pukkant meg.
Magokat a procid, kupakot a lapod szenzije méri. Így viszonylag egyszerűen ki tudod szűrni a ludast. -
Gyufaaa
veterán
válasz
borkarico
üzenetére
Jah. Egy Gyufaaa fejnyi.
A lényeg, hogy egyenletesen oszlasd el és hangyányit átsejlődjön a procc kupakja. Az alaplapod szenzijével pedig ne foglalkozz. Az mér félre rendszerint. Érdekes dolgokat tud művelni. A ventit ilyen esetben pedig manuálisan szabályozd. 100 fok az már ütős lenne. Kiégne a házikó ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Diego2002
üzenetére
Ahogy a kolléga mondja. Elég "forrófejűek" azok a procik! Ellenőrizni kell a ház hűtését első sorban. Vagy leveszed a ház oldalát, vagy beteszel a ház oldalába egy ventit ami a procira pluszba tolja a levegőt. Itt nem 8cm-esre gondolok. Persze a kiáramló levegőről is gondoskodni kell.

-
Gyufaaa
veterán
Az elem csere, az szerintem nem megoldás. Persze nem azt jelenti, hogy egy próbát nem ér meg, de szerintem nincs köze hozzá. Az csak arra szolgál, hogy a bios-t kikapcsolt/áramtalanított állapotban is beállított értékeken tartsa.
Ez a ház behatolósdi, nem tudom mit jelenthet ezeknél az alaplapoknál.
-
Gyufaaa
veterán
Ahamm. Szerintem inkább a ramjaiddal lesz a turpisság, mivel egymástól független hőmérsékletnél fagy a cucc. Ott a terhelésnél a ramod szarakszik szerintem. Leginkább abból gondolom, hogy a memtestnél a procid nem kap terhelést, tehát nem melegszik. Próbáltad már egy modullal? Egyesével próbáld le és megmutatja a hibát, ha a deszkád netán nem szeretni valamelyiket.

-
Gyufaaa
veterán
Ógy tudom, azok "forró fejű" prockók voltak. 40-50 fok körüli sem meglepő nála, akár milyen is a hűtőd. Hibára utalhat, de utalhat rossz driverre, vagy hibás ramra illetve a deszka nem komálja a ramot. Kb ennyi lehet a hiba forrása. Egy bios frissítés is megoldhat problémát. Csak simán a procit teszteled stressel vagy a ramokat is? Blend?

anyadszeret: Az csak azért, mert az sem egy hűvös fajta prockó. Tegyél rá egy HTX2 vagy 3-as hűtőt és megoldva a problema.
-
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
AMD-nél a maghő a mérvadó! A core temp-nek hihetsz. Mihelyst aktiválsz egy letiltott "funkciót" a mérés szoftveresen kilőve. Kupakhőnek szerintem ne higgy. A deszkák sokszor sz@rságot mutatnak. Ilyen esetben dobj be egy külső hőmérőt. Az tutira megmutatja hány fokos.
( rosszalkodunk-rosszalkodunk?
Átállunk egy kicsit a "jó" oldalra?
) -
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
Az rendben, hogy felületit mutat, de mi lenne ha valóban a belső hőmérséklete nálam a procinak 99 és 102 fok lennne terhelés alatt. Külső hőmérővel pedig max 45 fok.
Ez egy tapasztalat. Sajna, főleg az új lapoknál ezt a szenzit nagyon elba..ák. Azért 100 fok igen durván érezhető lenne, még 60 fok is! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gyufaaa
veterán
válasz
wargamate
üzenetére
Bár a CPU nem olvad meg, de ha valóban 100 fok közeli a proci azt érzed a ház környezetében rendesen. Külső hőmérővel mérted? Bár a legegyszerűbb teszt ilyenkor, mikor magas hőfokot ír fogd meg a bordákat a hűtőn. Ha ott tudod tartani a kezed min 10 másodpercig akkor nincs nagy gáz. Ha nem, mert forró, akkor szedd le a hűtőt és pasztázd újra, a ventit és a bordák közét pedig portalanítsd ki. A ventidet nézted mennyit forog? Lehet, hogy az fog besz..ni. Az a 70-75 fok is brutális!!!

-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Szerintem az az 1500Rpm nem is lenne baj. Legalább nem hangos. Az érdekes az inkább, hogy az a böhöm kis jószág ennyire gyengén teljesít nálad.
Csak a pasztára tudok gyanakodni. Egyéb ötletem sajna nincs. 
-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Szépen vékonyan pasztáztál alá?
A venti fordulatszámát aztán sikerült feltornászni? 
-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ez az összes alapból tiltva van és így sem tudod felpörgetni?
Hány tűs csatija van annak a hűtőnek? Vagy egy próbaképp kösd rá poti nélkül és állítsd be a biosban a Smart fan-t. Enable/Auto-ra. Ha úgy jó akkor a potival lehet valami. Ha nem akkor próbálj meg esetleg alaplapon cpufan2-es csatiról hajtani. 
-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Van egy külön beállításm BIOS-ban, hogy automatán szabályozza a ventit. Lődd ki. Biosban megtalálod általában az utolsó menüpont alatt, ahol a hőfokokat jelzi. Tiltsd le.

Andris_2: Ennyi idő alatt nem hinném hogy valami gebasz lenne vele. Nem alacsony a hőfok, de nem is vészes volt.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Herendhy
üzenetére
AMD Dual Core Optimizert tedd fel mindenképp.
A Játékokra rátérve. Ugyan arról a játékról beszélsz ami alatt eddig minden oké volt?
A Notit alá szoktad támasztani, hogy a szellőzése megfelelő legyen? Esetleg + hűtőpad? (játékhoz nem árt, de elég lehet ha alátámasztod is)
Játék és felbontások, milyenek és mekkorák?
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Milyen videókártyát?
- Iqos cigaretta
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- MIUI / HyperOS topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Trollok komolyan
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak legyenek stabilak is azok a magok. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ettől érdekes a dolog. 
Ha jól emlékszem valamelyik 5x-es szériád volt Athlonból.
Milyen prociról is lenne szó? Milyen alaplapban? Milyen hűtővel? Az adataidnál a cuccokat töltsd ki, lehetőleg részletesen és pontos típusokra bontva.