- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Gerie
csendes tag
Kösz a gyors infókat!
petakpa1: Én is a BBIagent-tel kezdtem, én betöltött, kiírta, hogy open http://192.168.2.1 for ... És nem tudtam pingelni.A BNC egyik vége itt, másik ott, nincs T dugó, de tehetek bele, viszont, nincs lezáróm úgyhogy szerintem így jobb, de próbáltam az UTP kábellel ami elvileg a külső kábelmodem, és a gép között van. Szóval azzal se ment!Mi az istent ronthatok el?A BBIagent jobban tetszik mert elég neki 8M.Nem akar vki ICQ-n megkeresni a gyorsabb segítség érdekében? 78492967
Clark: Én is gondoltam arra, hogy azzal lesz vmi, de nem.Meg fura az is hogy ha nincs rádugva a LAN akkor is azt mondja hogy jó...Vagy csak azt akarja, hogy felőle jó...Viszont azt jól érzi, hogy mikor van rajta a WAN -
Clark
tag
Na. Leszedtem és csináltam egy ilyen lemezt. Amikor beállítod, hogy milyen kártya, dhcp.....stb, van egy külön oldal, amin az van, hogy olyan kapcsolatod van-e, amihez be kell jelentkezni...tudtommal chellonál nem kell. Nézd meg, hogy nem pipáltad-e ki véletlenül. Szerintem itt lesz a bibi.
-
petakpa1
őstag
De ugye van két T dugó és két elzáró?
Bocs, csak uncsitesóm egyszer a BNC kábelt közvetlenül dugta a hálókártyára és csak nézett hogy mért nem megy!
Coyote linuxot nem ismerem, de a BBiagent nekem simán ment.
Ott az oldalon megadod a megfelelő hálókártyát, a web és a lan felé, megadod a router belső ip címét, és a belső haló ip tartományát. letöltöd a fájl-t, kiírod floppyra, boot.
Ha felbootolt, már tudod pingelni, sőt ha az ip címét beírod az explorerbe, akkor egy weblapra jutsz ahol föl tudod tölteni a bbaigent.jar file-t a routerre, és mikor ez kész van, már egy webes kezelőfelületen tudod beéllítani a dolgokat alapból csak a felhasználónevet és a jelszót írd be, meg x-d be a Connect on demand opciót. Így már tudod használni, a tűzfal beállításait meg ráérsz később kifincsizni, már ha akarod egyáltalán...
Ha ez nem megy akkor, vagy kábel, vagy hálókértya gond van
Kábelt teszteld le szakadás ellen, ha más nincs jó egy zsebtelep+izzó+két drót párosítás (mondjuk ettől még lehet rossz is nemtom)
Ha a kábel jó akkor próbálj más hálókártyát, vagy próbáld meg a nethez kapott UTP kábellel összekötni a routert és a kliens és pingelni.
Nézd meg, hogy a kombó kártyán nem kell e jumperrel választani a BNC/UTP dugaljok között!
Egyéb most nem jut eszembe... -
Gerie
csendes tag
Persze egyenlőre csak egy gép van rákötve, de még így se megy.Sima BNC, egyik vége a routerben, másik a gépben, és nem tudok pingelni.Mi az a login, meg a pass a Coyote linuxnál, ha nem lépek be attól kéne tudnom pingelni.Hogy lehetne kiszűrni a harverhibát?
-
Gerie
csendes tag
Sziasztok!
Netmegosztás...Van egy router, P1 133MHz, 8M Ram(de most 32M), egy ISA-s video, és két hálókártya.Kifelé(chello) néz a Realtek8139D, LAN-ra a Realtek 8029.Mindkettő PCI-os, bootolásnál ott vannak a táblázat alatt.Bootolm a routert a coyote-os floppyval, minden rendben , talál hálókártyát, driver ok, és ha nincs semmi bedugva akkor azt irja hogy Internet: NO LAN:Yes, ha rákötöm csak az internetet, akkor még ezt sem írja ki, gondolom tovább megy, és kér vmi login: majd pass: MIK EZEK? Ugyanis a gondom az, hogy nem tudom pingelni a routert.Már próbáltam a BBIagent-tel is, de azzal se ment a ping.A Coyote-nál be kell loginolni, hogy pingelhessem?A hálókártyák jók, vaci újak!BNC-vel próbálnám összehozni, de már gondoltam arra is hogy rossz a kábel de mégsem.Más fórumokon azt olvastam, hogy ez egyszerű, nem kell érteni hozzá stb. Én már többmint egy napja szívok vele :) Ötleteket várom!!!(a másik (1db)gépen XP)
Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest