Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
anyonyimus
tag
Én egy Connect3D 9600-ost használok a gyári hűtésével stabil 360/220(440)-en
Textúrahiba nincs,nem szemetel....És összvissz a házventi nyom rá némi levegőt,az is csak a hátlapjára...3DMark03 defaulton az én hulladék konfigommal:3083 pötty..:) -
Balinov
titán
Hali,
420/50 passzívan?hmm..úgytűnik akkor,van még benne potenciál...kár,hogy tavasszal kidobtam a 486-os hűtőmet..milyen jól jönne most...
te figyu,nézem az aláirásodat.közel azonos gépünk van..(alaplap dettó,proci nálam 13,5x160Mhz) bencsmárkokba mit teljesít...csak az összehasonlítás miatt.
OFF: Call of Duty-hoz létezik hivatalos küldetéslemez? mint a MOHAA-hoz?ON
üdv mindenkinek -
Hatamoto
tag
Hm, korábbi karim Sapphire 9600 volt, az is passzívan hűtve. Ment 420/520-on is, szal elég magasak az elvárásaim/reményeim a Connect3D-vel szemben. Remélem a Tiéd is megy feljebb... :D
-
Balinov
titán
Szia, Connect3D 9600-on van,non-pro,passzívan.
Amit próbáltam: GPU 325->355 mindenféle extra hűtés nélkül.
3dmark03-ba kb 50-60 + pontot értem el. Stabilitás? Egy délutánt játszottam így a FarCry-jal,fagyás nélkül.
Tovább nem mertem még húzni.Majd ha lesz zsé a vgacoolerre,akkor adok az arcának. -
Hatamoto
tag
Kérdés lefújva, láma vagyok. Szal megvan az Overdrive. Van esetleg valakinek tapasztalata a kari passzív hűtésében? Hogy viseli? :))
-
t_ferenc
őstag
hi
lehetséges a 9600xt karikon is a +4 pipeline engedélyezése? bár lehet, hogy buta a kérdés...
nekem connect3d 9600xt van
Fecó -
Flashy
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
nekem connect3d 9600xt-m van de még csak pár napja, egyelőre élvezem hogy tuning nélkül is milyen állat a gf2mx után :) a gyári hűtése az a fajta fémházas miniventi, ami az Abit alaplapokon is van és 2 héten belül zörögni kezd. talán itt nem az oldalán áll és tovább bírja. én azt hittem hogy majd a tesztekben látott hűtőbordakomplexum lesz rajta, de nem. na nem baj, mert overdrive szerint 38-40 fokos állandóan alapon. de húzni nem nagyon akarom egyelőre.
-
djtörök
senior tag
szerintem elég jó kis kártya.
most teszteltem vele a doom3 beta 2.-t.
1024*768ban közepes grafikával még ment
ja egyébként sapphire 128megás samsung(4,0 ns) ram van rajta, és 128 bites.
athlon xp 2000+:3dmark 2k1 tuningolva 9400pontot kaptam.
alap:324/404 volt
444/512-ig simán megy :)
még el lehet lenni ezzel a karival 1 darabig:) -
burgatshow
veterán
Áp!
-
burgatshow
veterán
Hali! Nekem is egy Connect3D 9600np (325/400) kártyám van Win Xp sp1-el és a 4.5-üs Catalystal! Mit kell megszereznem ahhoz, hogy az Ati Toolsal tudjam húzni a kártyát, mert - gondolom a driver - mindíg visszaállítja alapra! :O
-
kowinner
csendes tag
Vettem én is egy C3D 9600 kareszt.Egyenlőre teccik a cucc ( 7500-öt upgradeltem).Alapbol 325/400 -on megy, de szeretném tuningolni.Olvasom itt hogy alákell tenni egy 8 cm ventit ami tökéletesen müxik mint hűtés.Jó-jó de hova ill. hogy fogatod oda??Ha a rajta levő passzív hűtést szeretném lecserélni valami aktívra akkor milyet (ócsóér)?Egyébként így is csinál 3dMark2001se- ben 8600 pontot(Cat.3.10, IS7, 2.8c, 2x256/400 dual).
-
zsoltee10
addikt
valakinek van connect3d 9600xt kártyája? mert az igazán leírhatná a tunigneredményeket. :)
-
VargaI
senior tag
figyu aer az hogy 5ns az nem úgy látszik, hogy sokat jelent, mert én is a hold-compban vettem a c3d 9600-amat 27500-ért, 5ns-es RAM-ok, és láss csodát rage 3d tweakkel 410/260(520) a max, itt már elkezd szemetelni, de alig látszik, tehát 420/250(500)-on stabil a kártya, mivel passzív hűtés volt rajta ezért, tettem alá egy 12 V-os tápventit, így a memóriák 50 fok fölé nem nagyon mennek a kártya felső felén (hátulja) se, 3dmark2001 640x480 default 9890 pont, 1024x768-ban 8500 pont (ez 325/400-on 7500 pont körül volt), a memórián nincs kölün hűtés és szvsz nem is kell rá, ti hány pontot kaptok?
-
Lui76
őstag
Én most jutottam a 3.10-es Omega driver-hez és kezdhettem el a próbálkozásokat egy 64bit-es 9600nonpron (GigaB) .A powerstrippel próbálom de van hogy egy állítás után leugrana a mag 60MHz -re a 324-es alapbeállításról , újra kell indítanom a gépet -ekkor megint a jó órajelről indul ...Emiatt félbeszakadt tesztelésem (a memo ment 180-ról 225-ig ekkor még komoly melegedést nem éreztem.)Nincs vmi ötlet? Vagy egyszerűbb túlhajtó progi?
-
MrSummer
aktív tag
Nekem Sapphire 9600 van 5ns ramokkal 420/500-on hiba nélkül fut ... megy 430/540-en is de itt már hibázik
-
aer
tag
Nem tuning, de nem akartam új topikot nyitni.
Kérdésem az, hogy megér-e a kártya 27 500 bruttót.
Jellemzői:
-új, dobozos, 1 év gari
-samsung 3,8 ns-os ramok
(-persze, hogy nem se, 128as, van dvi/tv, nem vivo)
Van ugyanennyiért ti4200, de ugye ez nem dx9. Produkálhat (esetleg húzással) ez az ati kártya játszható minőséget dx9-ben? Van olyan jó opnglben?
Olvastam Rudi oldalán a ''piac'' részt, elvileg én a 25-45e-s szegmensre vagyok ''érzékeny'', de alul(ról) :DDD
Lehet azért ilyen olcsó, mert jön a neksztdzsenerésön? Hajlok olyan véleményre, hogy várjak a kártyavásárlással, de ahogy elnéztem, nem lehet már szert tenni egy ilyen 9600 nonpróra, pláne újonnan, garival. 25-nél nem akarok többet egy kártyáért, a 9600pro vagy az 5900XT meg már egy másik falat (elég nagy falat mehe :t )
A konfig még nincs meg, amibe beleraknám de valszeg egy 2500+@3200+ kt600as lapban 512 rammal köbö, de még nemtom milyen.
Ugyenemvagyok szószátyár? :U -
klewy
aktív tag
Szerintem van esély rá,hogy felhúzhatod.
Nekem nem ment följebb 225-nél.
A rivatuner progit használtam,de valamiért néha ''kikapcsolta a húzást valami.''
Úgy értem 3d-s alkalmazásoknál visszaált a kártya default settings-re.
Nemtom mijé.Mindegy,mostmár nem próbálkozom tuningal,amíg nem szaggatnak a gamék addig nem érdekel. -
Magic
tag
Egyet rulj el nekem. Amikor 230 fölé húzom a 4ns-os memcsit zóna hibák jönnek elő. Namost, a memória csippek sütősek is rendesen. Ha hőtést tennék rájuk lenne esélyem fljebb menni? Különben láttam egy Geforce 5600-ast ue a Samsung rammal és rézhűtő volt rajta, 275-ig húzták.
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Lehet mákos ember vagy! Ha azok a RAMok étnyleg 4esek és valami normálisabb gyártótól vannak akkor jó esélyed van hogy 250 környékére és fölé jutsz.
Rivat Tunerből van legújabb NewYear edition az már emészti a Catalyst 3.10et ha meg mégsem akkor van egy anitiprotection script benne ami emlékeim szerint éppen a tuningolhatatlanság kicselezésére van.
Vannak ilyenek nekem hogy [L]http://vganfo.uw.hu/miniteszt[/L] a vége felé van egy GexCube ami hasonló a Tiédhez (256MB 4ns-os RAM) bár PRO-ként adták el, azt egész jól lehetett húzni. Ha rivatuner nem segít
[L]http://vganfo.uw.hu/download.html[/L] akkor rakjál fel 3,8ast és nézd meg azzal. Ha azzal sem semmi akkor kérd el a GexCubes teszt írójától a BIOS-át és felsseld rá a kártyádra. Ha nem tudja levenni akkor keress a neten 300-325/400as BIOS-t de olyat ami 4ns-os RAMokhoz van. Radeon2.ru-n talán van és lehet hogy rage3d-n vagy esetleg gigabyte weboldalán.
Jó lenne ha csinálnál nekem minitesztet :) -
Zsiba
senior tag
Az egyik ismerősöm hardverboltban dolgozott. Bementem hozzá, hogy kellene nekem valami hűtőborda, amit videókártya memóriára rátehetek. Elém tett egy dobozt, hogy nézzek körül benne. P1-től P4-ig mindenféle procira való borda volt és csodák csodája találtam egy full rezest. Fogalmam sincs milyen típus, de elhoztam.
Szétvágtam a rézbordát darabokra, aztán még az egyik zalman chipsethűtőhöz kapott maradék két komponensű ragasztóval felragasztottam. -
Zsiba
senior tag
Coolermaster aerogate 2,
5,25-ös helyre beépíthető, négy venti és négy hőszenzor ráköthető, módosíthatóak a fordulatszámok. LCD kijelzőn láthatod a hőmérsékleteket.
Itt írtam róla: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=34304&arc=f[/L]
A memóra csináltam réz bordát, de nem sokat érek vele, mivel 5 nanos a ramom húzni nem tudom. Mindenesetre max jobban hűl.
[Szerkesztve] -
Zsiba
senior tag
Én most már tudom mérni a a radeon9600-as kártyám. Ha használva van 60°C-ig megy fel a GPU, alapórejelen, egy rissz-rossz kis passzív bordával ez nem rossz...szerintem.
[Szerkesztve] -
Magic
tag
Hali!Nekem is ilyen kártyám van csak 128 MB 4ns-os ramokkal. Valszeg 4ns-sak, mivel a Samsung oldalán megnéztem. Ugyan ilyen memóriával szerelt Geforce 5600-ast láttam már 275-ön menni. Azon volt passzív hűtés. Nekem 230-ig megy hűtés nélkül. Ki szeretném próbálni hűtéssel, jó lenne feltornázni legalább 250-re.
-
uzsz
senior tag
A sapphire kártyáról senki nem tud érdemben nyilatkozni semmit? Senkinek nincs ilyen, vagy mi van?:F
-
SmithT
csendes tag
Nekem is csont ilyen kartyam van, csak Nanya ramokkal, a memcsit egyatalan nem lehet huzni (nalam), a GPU ugy 400-450 kozottig felmegy (csak probalgattam, finomhangolas nem volt).
Eredmenyek: alapon 3DMark03:2460, 3DMark01:8100. Ha huzom ~400-ra, akkor 3DMark01 felmegy 8500 korulre.
Huzast Omega+RivaTunerrel csinaltam. -
Daniell
csendes tag
Nekem is ilyen kártyám van (c3d9600 128mb) a konfigom is hasonló majdnem pont ugyanennyit kaptam mind 2001-ben mind 2003-ban mint a te eredményeid klewy nekem az ati driverekkel sok gondom volt egyik játék ezt szerette a másik azt és húzni sem tudtam egyszerűen nem vette figyelembe a beállításokat. Omega driverrel minden megoldódott :C
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
Tudom, hogy volt a sapphire-nak is 64bites 9600-osa, de erre azért ügyeltem. Alapból kap kevesebbet mint az övé,de pl 3dmark2k3-ban húzva ugyanannyit kapok mint alap beállításokkal. A 2k1-ben +100pontot jelentett a húzás. Nem igazán vettem észre, hogy dobott rajta. Az viszont tuti, hogy 128-as
-
Lidi
aktív tag
De bizony hogy van 64 bites is !
Nálam a c3d 9600 kb 425/230 -ig megy. Raktam hűtést a ramokra ( szétfűrészelt p2 borda ) is meg a gpu ra is ( p1 borda ). -
uzsz
senior tag
Nekem Sapphire Atlantis 9600-van 128Mb-vel, gyári passzív hűtéssel.
425/560-ig simán húzo, ugyanakkor Kb 75-100 ponttal kevesebbet kapok 3dmark2k3-ban mint a téma indítója. Mondjuk csak 1600+os XP-m van. Ezzel a karival kapcsolatban van valakinek tapasztalata? -
Gh0sT
addikt
Azt írtad, hogy nem hűtöd a RAM-okat. Érdemes lehet egy 8 cm-es ventivel 12V-on ráfujatni a levegőt. Az már azért hűti!
-
Gh0sT
addikt
A GPU-t átlagban olyan 400-ig lehetne húzni következmények nélkül. Ha mákod van megy feljebb is. :)
A memóriából esetleg kisajtolhatsz 250-et, ha 4-esek. -
Nekem egy dekával nem meg feljebb. :))
-
klewy
aktív tag
4 nanos Samsungok vannak rajta,elöl és hátul.
A hűtést mint már említettem, lecseréltem aktívra,mert nagyon forró volt a kártya.
Akkor nyugodjak bele és kész?Nem lesz jobb?
Azt meg végképp nem értem ,hogy egy 8500-as kártya,vagy Ti4200-es miért kap2000 - 3000 ponttal többet 3dMArk 2001SE-ben?!! -
Zsiba
senior tag
Nekem ugyanilyen kártyám van, csak 128 MB-tal. Többet ne nagyon várj. A GPU-t frankón lehet húzni, jó hűtéssel 325-ről felmegy 375-80-ig is! Azonban a ramoknál ne számíts semmi jóra. Valószínű a Te kártyádon is 5ns-os Samsung ramok vannak. 400(200) fölé nem igen mennek. Pl. nekem max 430(215)-öt bírnak hibák nélkül.
Szerintem egyébként korrekt kártya, én mondjuk azért ezt vettem, mert passzívhűtéses :)
[Szerkesztve] -
klewy
aktív tag
Hello!
Van 1 Connect3D9600 256Mb-os kártyám,alapból 325/400-on megy
Tettem rá aktív hűtést mert nagyon melegedett.A ramokat nem hűtöm.
Ha van ilyen kártyátok,vagy tapasztalatotok ezzel a kártyával,írjatok légyszi.
A következö dolog érdekelne:
Mennyit kaptok:
3DMark2001Se(330) default beállítással,(Én pontszámom:8900)
3DMark2003 default,(2535 pont)
Meddig lehet húzni ezt a kártyát,mert én valamiért nem bírom tuningolni.
Minimális húzásnál is beszaggat minden teszt,500 ponttal kevesebbet kapok pl:
3DMark2003-ban.
Rivatunerrel próbáltam húzni és powerstrippel is.
A driver 3.10 catalyst,de a gyári 3.7-el is ez a helyzet.
A konfigom:
Asus A7V600 lap,2500+Barton,256Mb samsung ram(333),
Tehát gondom az,hogy nem bírom tuningolni a kártyát és szerintem a pontszámaim kevesek,többet bír a kártya.
MIT TEGYEK?
A válaszokat köszi elöre is.
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Elektromos autók - motorok
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Milyen routert?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Samsung kuponkunyeráló
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Érkezik az élőszereplős Far Cry sorozat az FX-től
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- Urvolax vezeték nélküli tolatókamera és kijelző / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest