Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- hcl: HP Probook 640 G4 vs MS UEFI CA 2023 vs BIOS rendberakás :D
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
martongunar
aktív tag
Majd kiderül, mikor nem lesz jó.
Most 3 külföldi esim is fennvan. Nem az applikációjuk rakja fel.
A Revolutról tudok, hogy nem is mutatja az esim lehetőséget, ha nem esimes a telefonod.
De van ezer szolgáltató...
Ami sajnos valós gond, hogy a nem nemzeti szolgáltatók nemigen adnak telefonszámot is.
A másik gond, hogy sok szolgáltató IP címe blokkolva van itt-ott, így néhány weboldal nem elérhető.Igen, inkább voip lehetőséget adnak, ha adnak. Javaslom, információkért nézzél be a "Mobilhasználat külföldön", esetleg a "Külföldi prepaid SIM-ek itthon" topikokba is.
-
gabor_01
őstag
Többféle adapter létezik. A gond az, hogy az esimhez rendelt applikáció (föleg a te esetedre fókuszálva, tehát külföldi esim) lekérdezi a telefon típusát. Ha nem esimes, akkor legtöbbször nem is hajlandó az adapter lehetőségével számolni. Tudtommal a Firsty is ilyen.
Majd kiderül, mikor nem lesz jó.
Most 3 külföldi esim is fennvan. Nem az applikációjuk rakja fel.
A Revolutról tudok, hogy nem is mutatja az esim lehetőséget, ha nem esimes a telefonod.
De van ezer szolgáltató...
Ami sajnos valós gond, hogy a nem nemzeti szolgáltatók nemigen adnak telefonszámot is.
A másik gond, hogy sok szolgáltató IP címe blokkolva van itt-ott, így néhány weboldal nem elérhető. -
martongunar
aktív tag
Többféle adapter létezik. A gond az, hogy az esimhez rendelt applikáció (föleg a te esetedre fókuszálva, tehát külföldi esim) lekérdezi a telefon típusát. Ha nem esimes, akkor legtöbbször nem is hajlandó az adapter lehetőségével számolni. Tudtommal a Firsty is ilyen.
-
gabor_01
őstag
A kettő egyszerre alapból nem megengedett. Amint egyikről a másikra váltasz, úgy az előző deaktiválódik.
De az esetedre szerintem lesz megoldása a szolgáltatódnak, kérdezzél rá. -
gyulank
addikt
Az esim működik sim mellett is? Szóval, hogy a sim a telefonban van, és ugyanaz a telefonszám esim formában órán?
-
gabor_01
őstag
-
mentor_4
tag
-
laed
senior tag
Valamivel mindig szívatni kell a népet.
Először voltak a kártyafüggő mobilok - ment is a felhördülés.
Helyette kitalálták, hogy van vagy 5 féle SIM + még az esim.
Aztán ha szempont szerint szűkítesz vásárlásnál, alig pár készülék marad fenn a rostán. -
martongunar
aktív tag
-
martongunar
aktív tag
-
martongunar
aktív tag
Hazai szolgáltatóknál nagyjából a következő a helyzet:
Yettelnél ha jól tudom még mindig kinyomtatva adnak egy QR kódot, ami többször felhasználható, de mostanában azt nem próbáltam.
One-nál ha sikerül az online azonosítás a webes fiókban, akkor ott is megjelenik a QR kód, a többiek ezt írták és az ügyfélszolgálaton is ezt mondták. Akinek nem sikerül az online azonosítás, az mehet be az ügyfélszolgálatra azonosítás végett. Itt feltétlenül el kell kérni a QR kódot szintén pl. kinyomtatva, mert a fiókban később sem fog megjelenni online azonosítás sikertelensége esetén. Máshol azt írták, hogy a szelfis azonosításnál állítólag az igazolványképpel veti össze a rendszerük a kapott szelfit.
Telekomnál megy még talán a legjobban a dolog, de azt mostanában nem próbáltam, tudomásom szerint ott kétfaktoros hitelesítés védi a fiókot és a QR kód simán megjelenik, de majd kijavítotok.
Másfél éve a T-Mobile USA egyébként már nem QR kódozott, egy értesítés ugrik fel új esim lehetőség esetén és onnan lehetett telepíteni. Persze gondolom ahhoz saját internethez kell csatlakozni, az én Samsungomon nem is jelent meg (állítólag azért, mert rootolt volt), így még el kellett kunyerálni tőlük a QR kódot. Iphone-nal gondolom gond nélkül ment volna, vagy saját Samsungjukkal, csak az IMEI számot kérik el.
-
martongunar
aktív tag
-
zorzy4
addikt
Szerintem technikailag ha egy simet egy másik sim "javára" deaktiválnak, akkor abba már nincs visszaút, nem tudom jobban megfogalmazni. Lehet meg lehetett volna a rendszert másképp is csinálni, de ha egy esim helyett kérsz fizikait, akkor mindenképp egy új fizikai kártya kell, nem lehet visszaaktiválni egy régi, korábban deaktivált példányba.
A fizikai SIM kártyát használó készülékek köre valóban szűkülni fog ahogy Zsolt,72 is írja, de el nem fog tűnni, elvégre mindig lesznek olyan eszközök, amikhez fizikai SIM lesz szükséges. Bár ki tudja, routerek már vannak esimesek, nyomkövetők, elektromos járgányok stb. mobil moduljai is lehetnek idővel esimesek. Az ipari berendezéseknél azért ez nem biztos, hogy gyorsan be fog következni, mert ezek az eszközök azért hosszabb életciklusúak szoktak lenni egy okostelefonnál.
Még mindig ott vannak a buta telefonok, és itt lehet probléma, ha nincs fizikai sim a okosba. Vinnéd strandra a nokia 235 4gt, vagy fiókban lapuló 3310es, de hogy rakod át?
-
martongunar
aktív tag
Szerintem technikailag ha egy simet egy másik sim "javára" deaktiválnak, akkor abba már nincs visszaút, nem tudom jobban megfogalmazni. Lehet meg lehetett volna a rendszert másképp is csinálni, de ha egy esim helyett kérsz fizikait, akkor mindenképp egy új fizikai kártya kell, nem lehet visszaaktiválni egy régi, korábban deaktivált példányba.
A fizikai SIM kártyát használó készülékek köre valóban szűkülni fog ahogy Zsolt,72 is írja, de el nem fog tűnni, elvégre mindig lesznek olyan eszközök, amikhez fizikai SIM lesz szükséges. Bár ki tudja, routerek már vannak esimesek, nyomkövetők, elektromos járgányok stb. mobil moduljai is lehetnek idővel esimesek. Az ipari berendezéseknél azért ez nem biztos, hogy gyorsan be fog következni, mert ezek az eszközök azért hosszabb életciklusúak szoktak lenni egy okostelefonnál.
-
zorzy4
addikt
-
martongunar
aktív tag
Normál SIM-re biztos nem tudsz online váltani (zorzy4 ezt írta), hiszen kell egy fizikai SIM is hozzá. Üzletben meg volt, hogy közölték, hogy ez SIM csere és pénzbe kerül. Mehettem át másik üzletbe, ott már ingyen volt.
Egyébként úgy tudom, esim-esim költöztetésnek is van egy felső határa, talán 10db, és akkor tényleg ki kell fizetni a sim csere díját. De ez szolgáltatófüggő is lehet. Telekomnál mintha így lenne.
-
zorzy4
addikt
-
martongunar
aktív tag
Értem én, hogy az ördögtől való dolog az eSIM és mindig a legrosszabb helyen és időben ellopják, elromlik, megsemmisül a telefonom.
Lehet rettegni, félni tőle, de ez a jövő.
6 éve használok 6 eSIM-et és probléma esetén én lennék az első, aki köpködne rá.
Senki nem írta, hogy ördögtől való dolog lenne, pusztán az előnyök mellett bátorkodtam felhívni a figyelmet a hátrányaira is.
És senki sem retteg, megszoktuk már, hogy megyünk szépen vissza az időben, amit jövőnek nevezünk. Lehetséges, hogy hamarosan már nem lehet majd kapni bizonyos készülékeket fizikai foglalattal, elvégre van, ahol már most sem lehet.
A telefonodra azért vigyázzál a 6 esimmel.
Nekem is vannak esimjeim, de a fő előfizetéseimet visszaváltottam fizikaira. Esimes előfizetés esetén pedig körbejárom a szolgáltatónál a témát, mielőtt belevágnék. -
grizlisandor
veterán
"Pont ezért van a webprofil, ahol tudsz újat kérni."
Arra gondoltam, egy utazás során nem biztos, hogy lesz kéznél egy másik készülék vagy a közelben ügyfélszolgálat. Ilyen vagy hasonló szituációban egy webprofilba való belépés sem életszerű.
Utazó SIM esetén pedig szintén nem értem a reakciódat, de nem is érdekes, mivel magyarázat az nincs rá.
Értem én, hogy az ördögtől való dolog az eSIM és mindig a legrosszabb helyen és időben ellopják, elromlik, megsemmisül a telefonom.
Lehet rettegni, félni tőle, de ez a jövő.
6 éve használok 6 eSIM-et és probléma esetén én lennék az első, aki köpködne rá.
-
martongunar
aktív tag
Nyilván, bár ha van a zsebedben egy másik fizikai SIM, azt nyugodtan beteheted a készülékbe.
De én nem is a SIM problémáról írtam. Azért nagyobb eséllyel szokott a készülékkel gond lenni, kicsit több veszélynek is van kitéve. -
mhydas99
addikt
Arra gondoltam, egy utazás során nem biztos, hogy lesz kéznél egy másik készülék vagy a közelben ügyfélszolgálat. Ilyen vagy hasonló szituációban egy webprofilba való belépés sem életszerű.
Utazó SIM esetén pedig szintén nem értem a reakciódat, de nem is érdekes, mivel magyarázat az nincs rá.
Oooo....de ha utazas kozben nem e-SIMed van benne, hanem fizikai es ugy lenne gondod a SIMmel, akkor is kene masik keszulek a probahoz/telefonos reklamaciohoz nem???
-
martongunar
aktív tag
"Ha a telefon hirtelen meghibásodik, vagy megsemmisül, lehet telefonálni az ügyfélszolgálatra vagy rohanni oda, ami nem mindig megoldható."
Pont ezért van a webprofil, ahol tudsz újat kérni.
"Utazó SIM-ek esetében előfordulhat, hogy a SIM átvitele másik készülékbe nem is lehetséges."
-
grizlisandor
veterán
Amiket Zsolt,72 írt előnyök, azok nyilván jók, de valóban több hátránya is van az esimnek, ami, ha nem is az NMT rendszerhez való visszatérés, de valójában hátráltató tényező.
Ha a telefon hirtelen meghibásodik, vagy megsemmisül, lehet telefonálni az ügyfélszolgálatra vagy rohanni oda, ami nem mindig megoldható. A fizikai SIM kártya az esetek jelentős részében ettől még kivehető a telefonból és betehető egy másikba.
A telefon csere sok szolgáltatónál nehézkes. Van, (külföldi szolgáltató) ahol emiatt az ügyfélszolgálathoz kell fordulni. Ez amiatt is előfordulhat, hogy a SIM csere lehetőségével csalók ne élhessenek vissza.
Utazó SIM-ek esetében előfordulhat, hogy a SIM átvitele másik készülékbe nem is lehetséges.
A SIM kiadó szerver ismeretlen külföldi címeken van. Ez csak nekem probléma, másnak itt ezzel nem volt gondja és a megoldást biztonságosnak tartják.
Meg még lehetséges pár hátrány, ami most nem jut eszembe, minden esetre azért jobb, mint az NMT 450, ahol a készülékbe volt drótozva az 1db előfizetés.
"Ha a telefon hirtelen meghibásodik, vagy megsemmisül, lehet telefonálni az ügyfélszolgálatra vagy rohanni oda, ami nem mindig megoldható."
Pont ezért van a webprofil, ahol tudsz újat kérni.
"Utazó SIM-ek esetében előfordulhat, hogy a SIM átvitele másik készülékbe nem is lehetséges."
-
martongunar
aktív tag
Amiket Zsolt,72 írt előnyök, azok nyilván jók, de valóban több hátránya is van az esimnek, ami, ha nem is az NMT rendszerhez való visszatérés, de valójában hátráltató tényező.
Ha a telefon hirtelen meghibásodik, vagy megsemmisül, lehet telefonálni az ügyfélszolgálatra vagy rohanni oda, ami nem mindig megoldható. A fizikai SIM kártya az esetek jelentős részében ettől még kivehető a telefonból és betehető egy másikba.
A telefon csere sok szolgáltatónál nehézkes. Van, (külföldi szolgáltató) ahol emiatt az ügyfélszolgálathoz kell fordulni. Ez amiatt is előfordulhat, hogy a SIM csere lehetőségével csalók ne élhessenek vissza.
Utazó SIM-ek esetében előfordulhat, hogy a SIM átvitele másik készülékbe nem is lehetséges.
A SIM kiadó szerver ismeretlen külföldi címeken van. Ez csak nekem probléma, másnak itt ezzel nem volt gondja és a megoldást biztonságosnak tartják.
Meg még lehetséges pár hátrány, ami most nem jut eszembe, minden esetre azért jobb, mint az NMT 450, ahol a készülékbe volt drótozva az 1db előfizetés.
-
zorzy4
addikt
De miért is jó az e sim? Hogy visszatérünk az NMT korszakba!?
-
grizlisandor
veterán
1 fizikai + 1 e SIM hely időszerű lenne minimumnak lennie a telefonokban.
Saját számom eSim, fizikai meg a céges és nem kell két telefont hurcolni magaddal. -
pietrrr
senior tag
És mennyibe kerül az a kihasznált nagy csomag?
Bár az utóbbi pár évben nem követem az árakat, de korábban nagyon jellemző volt, hogy bőven be volt építve a csomagárba annak a 0%-os thm-nek a díja. Flottában elérhető árakhoz képest nevetségesen drágák voltak a publikus csomagok. Ez változott azóta? -
mrThomi
addikt
-
Bareszotron
aktív tag
-
pusszycat
nagyúr
Még mindig nem értem de oké
Akkor fogod megérteni ha lesz neked. Meg én is. De nagyjából kapizsgálom.
-
Bareszotron
aktív tag
-
pusszycat
nagyúr
Szóval ugyanúgy sim kártya, csak kisebb.
Lehetne kicsi sim a neve, e-sim helyett.Nincs sim se kicsi se mikro se nano. Foglalat sincs. Kapsz egy QR kódot azt csókolom.
-
mrThomi
addikt
És aki hetente, havonta váltogatja a telefonjait annak mindig aktiváltatania kéne a szolgáltatónál ? Sok ember rendegeteg munkát adna nekik...
-
mhydas99
addikt
Mondjuk ez erdekelne, szolnek szuleimnek. Mert olyanrol meg nem hallottam, hogy vadiuj Apple iPhone (vagy akar csak 1 eves is) 0 FT legyen barhol barmelyik hang+net csomaggal...meg lehet kerdezni, mennyit fizetsz havonta egy telefon utan? Koszi

(Vagy ezt a 20-30 honapot ugy kell erteni, hogy havi reszletfizetesben veszitek meg? Mert az nagyon nem valos 0!
) -
bollokcs80
Korrektor
-
bollokcs80
Korrektor
Igen, ezt ismerőstől is hallottam. Sajnos akkora csomagot én nem tudok kihasználni.
-
Bareszotron
aktív tag
Szóval ugyanúgy sim kártya, csak kisebb.
Lehetne kicsi sim a neve, e-sim helyett. -
pusszycat
nagyúr
A többség azt sem tudja hogy mi az egyáltalán, mint ahogy én is. szóval annyira szükség nincs erre.
De azért 80ezer felett illik belerakni, a lehetőséget.Pl. van okosórában is olyan, amiben nem férne el a sim de használnád mint telefon. Másik előnye, h ez nem tud elromlani mint egy sim nekem már vagy kettő be adta a kulcsot. mert csak virtuálisan van jelen nem fizikailag.
-
Bareszotron
aktív tag
A többség azt sem tudja hogy mi az egyáltalán, mint ahogy én is. szóval annyira szükség nincs erre.
De azért 80ezer felett illik belerakni, a lehetőséget. -
sfefe
addikt
Ok de legnagyobb csomag ...persze, hogy 0ával adják...csak nem éri meg...
-
bp15
tag
2022.05. vásároltam egy 13 minit. Most vittem el akkucserére. Nem érzem, hogy "csereérett" lenne....
-
anulu
félisten
Jó dolog, csak sajnos az Androidos készülékekben még gyakran "luxus" és sok (főleg kínai) gyártó készüléke nem tud Dual eSIM kezelést.
Érdekes amúgy, én sosem értettem a szolgáltatónál való készülékvásárlást, talán két mobilt vettem így 25 év alatt. Persze engem érdekelt és utánajártam, nyilván sokaknak ez kényelmesebb és egyszerűbb, csak árban nem éri meg szerintem - legalábbis itthon."csak árban nem éri meg szerintem - legalábbis itthon"
évek óta valós 0%-al hozzuk ki a telefonokat Vodától. mondjuk, a legnagyobb csomagban vagyunk (ki is használjuk). 20-30 hónap, elpötyög, amikor lejár, addigra lesz kb csere érett amúgyis az adott almás cucc.
-
bollokcs80
Korrektor
Jó dolog, csak sajnos az Androidos készülékekben még gyakran "luxus" és sok (főleg kínai) gyártó készüléke nem tud Dual eSIM kezelést.
Érdekes amúgy, én sosem értettem a szolgáltatónál való készülékvásárlást, talán két mobilt vettem így 25 év alatt. Persze engem érdekelt és utánajártam, nyilván sokaknak ez kényelmesebb és egyszerűbb, csak árban nem éri meg szerintem - legalábbis itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sikeres az Xperia 1 VIII, a Sony reagált kritikákra is
- SONY LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmgyűjtés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49 mm 100% akku 3 szíj + töltő
- Ritka Gigabyte GA-6VTXD (rev: 1.0) Dual Socket 370 retro alaplap + Hátlap + Extrák TESZTELT!
- Bontatlan Kingston FURY Renegade G5 GEN5 1TB PCIe 5.0 SSD 4 év Alza garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Akku:100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- eladó Apple Magic keyboard(12.9", US)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- HP EliteBook 840 G6 - 14" i5 8365u, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újszerű Lenovo ThinkPad P1 Gen 6 - A2000 8GB i7-13800H 64GB RAM 1TB SSD 2 ÉV GARI - 27% ÁFA
- Add el nekünk!Apple iPhone 15 Pro Max/15/15 Pro/15 Plus
- Samsung Galaxy S25 FE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

)