Új hozzászólás Aktív témák

• Csaba_20_

őstag

válasz bit_vector #93 üzenetére

bit_vector írta:
    Ey így ebben a formában nem igaz. Az SMPS -ek esetében az egyenirányítás mindig dinamikus folyamat! Az más kérdés, hogy a kimeneti puffer és szűrő után már a terhelés inkább statikusnak látszik. De amíg a terhelés a pufferből kapja a fesz.t, addig a puffer az egyenirányítóból (ha van ilyen!) kapja a delejt...

A terhelésről beszéltünk és nem az egyenirányításról, ugyanis annak formájába kötöttél bele.

bit_vector írta:
    Épp azt mondtam, hogy a ruszki diódák pont nem jók, persze olvass figyelmesebben diódára egy példa (pedig lenne sok) : 85HFL10S05 (IRF).
    De ezeken az ampertartományokon mostanában már inkább szinkronegyenirányítókat használnak a jobb linearitás és kissebb veszteségek miatt...
    jham, és a PC tápokban én sem láttam még 34A-es diódánál nagyobbat... Szerver tápokban meg szinte biztosan többfázisú a DC oldal táplálása...

Azt mondtad, hogy nem jók. De ha elolvasod, amit én írtam, akkor rá kell jönnöd, hogy én mást jelöltem meg okként, mint te.
    Emlékeztetlek, hogy a számítógéptápokról és azok maximális fogyasztásáról kezdtük el vitatkozni. Az általad felhozott diódát még nem láttam számítógéptápba építve, de ahogy írtad, te se. A számítógéptápok témakörében miért egy azon kívüli példával próbálod meg más témára vonatkozó állítását cáfolni? Értelmetlen.
    Még szinkronegyenirányítót se láttam számítógéptápban, de mutass egy kapcsolást, ahol te igen.

bit_vector írta:
    mindenesetre, visszatérve a méréshez: nem mindegy, hogy mit és hogyan mér az ember, mert ilyen esetekben lehet pl. 100% feletti hatásfokot mérni vminél (a hiba: nem vettük figyelembe a mért jel alakjának megfelelő korrekciós tényezőt), ami pedig nyilvánvaló képtelenség...

Nem történt olyan mérés, aminél a mérési eredmény 100% hatásfok feletti érték lett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés