- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
Új hozzászólás Aktív témák
-
trigorin
aktív tag
Sokan reklamálnak az AI miatt, egyelőre én nem találom annyira vészesnek, sőt ügyes húzásait fedeztem fel.
Első játékom tolom Warlord fokozaton, tiny map, görögökkel.
Az kissé furcsa volt, hogy a térképen lévő két nagy kontinens közül az egyikre egymagam kerültem, míg a három rivális a másikra. Sokáig tehát csupán a barbárokkal kellett időről időre megküzdenem, amúgy apránként bepöttyöztem a kontinenst a városaimmal, és adtam a fejlődésnek. Jó darabig vezetőnek talált a játék ilyen-olyan kategóriák szerint értékelve a teljesítményeket.Az Optic kifejlesztése után legyártottam a Caraveleket, és elindultam világot látni. (Szomorú, hogy nincs jutalma, de legalább egy fanfáros notificationje a Földet először körbehajózó nemzetnek.) A másik kontinensen India, a germán és a római birodalom szorongott. Pontosabban a germánokat szorongatta a másik kettő. Mihelyst odaértem, az indiaiak és a rómaiak is megkörnyékeztek egymás elleni áskálódásukkal, de kívül maradtam a konfliktuson. Végül, amikor a németek likvidálására kértek fel, beadtam a derekam. Németek hamar kilőve, megkaptam Berlint puppetként, India meg a másik maradék városukat. Ahogy elnéztem a városneveket, India már korábban elvett a németektől területeket.
Éreztem, hogy innentől a maradék két nagy birodalom viszályából nekem is ki kell vennem a részem. Végül a rómaiakkal lettem pártos, együtt leradíroztuk az indiai birodalmat a térképről. A mocsok rómaiak sorra foglalták el a városokat, ráadásul úgy, hogy én leamortizáltam egyet, majd azon nyomban jött pár egységgel, és a tényleges megszállást ő végezte el. Gusztustalan, de nagyon praktikus megoldás. Nekem úgy kellett iparkodnom, hogy legalább a távolban lévő fővárost megkaparintsam, szerencsére sikerült.
És innentől szép a dolog. Ott vagyunk ketten a rómaiakkal, fejenként 8-10 várossal (tiny map, ismétlem), nagyjából azonos katonai erővel, én egy picit többel. Az ipari kor végén, egypár szövetséges városállammal, gondoltam, rágyúrok a diplomáciai győzelemre. Hamar megvásároltam még annyi városállamot szövetségesnek, ami több volt, mint a minimum (7 kellett, nekem lett 9), majd elindultam az UN-t lehetővé tévő tech (talán Globalization) felé a fejlődési fán.
De a mocsok római birodalom, vélhetően megsejtve, mik a szándékaim, elkezdte sorban elfoglalni a velem szövetséges városállamokat. Ráadásul a támadások előtt még üzenetet is küldött nekem, hogy, bár tudja, hogy szövetségeseim, de hát így-úgy szüksége van az erőforrásokra, ugye nem bánom. Mivel féltem a háborúzástól vele, rálegyintettem. Bíztam benne, hogy gyorsabb vagyok. De nem. Egy vagy két körrel az UN kialakítása előtt pont annyi városállamot foglalt el, hogy esélytelen legyek a diplomáciai győzelemre, ugyanis már csak 6 szavazatot kapnék.Szóval szerintem annyira nem hülye az AI. Mondjuk tapasztaltam olyat, hogy tengerről lőttem egy parti egységét valamely háborús övezeten kívüli területen, és még véletlenül sem mozdította volna arrébb. Mindazonáltal böcsülettel ostromolta a városállamokat ágyúkkal, és mindig ott volt a közelben egy gyalogos egysége is, hogy, amint lehet, elfoglalja.
Aggódtam a tengeri egységek kezelése miatt is, hajókat csak a barbárok részéről láttam a vizeken kóricálni, olvastam, mások is panaszkodnak, hogy az AI nem gyárt hajókat, de aztán azt is olvastam, hogy szokott, ha látja az értelmét.
Új hozzászólás Aktív témák

- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB fekete titán használt, karcmentes 90% akku (344 ciklus) 6 hónap
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest