Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• crok

Topikgazda

válasz tusi_ #12687 üzenetére

Igen, pl. fix 8xx-as router lehet még 4 portos built-in switch modullal (G1 vagy G2 az mindegy), vagy bármi amiben 4, 8 vagy 16 portos switch modul van (18xx, 19xx, 28xx, 29xx, 36xx, 37xx 38xx, 39xx.. valami router)

A switchport autostate exclude itt nem jó, mert azzal azt éred el hogy ha be van dugva az a port valamibe ha nincs akkor *se* veszi figyelembe a státuszát az SVI state megállapításához.

Akkor a 2960 most route-ol is? Jól mondom?

Egy kérdés: a switch meg a routerek.. access porton csatlakoznak a switchhez a routerek? Esetleg olyat lehetne, hogy trunk-re teszed (ha-ha, micsoda szójáték) az uplinkeket úgy, hogy az előzőleg használt access vlan legyen a natív és hozzáadod a switch oldalról a data/mgmt vlant? Így teljesülne, hogy van vlan létrehozva, van aktív port azzal a vlan-al és stp szempontból is FWD state-ben lenne a port.. minden adott az SVI up/up-hoz. Esetleg csinálsz egy etherenet loopback-et (rj45 csatit önmagába visszakötöd "crossba", én így csináltam PIX-en "loopback-et" ugyanis egy portjába bedugtam, azt trunkre tettem és csináltam SVI-okat perharminccal így lett egyfajta loopback IP-m..) majd bedugod az egyik portba, azt beteszed a data vlan-ba és gondoskodsz róla hogy fwd state-ben maradjon ; ) de ez már elég erős.. de működik: if it's stupid but working it is not stupid : D

• zsolti.22

senior tag

válasz tusi_ #12687 üzenetére

switchport autostate exclude a fizikai interfészen, ami a mgmt géphez tartozik?
    Annak idején mintha ez már előjött volna, úgy 3-4 éve és volt is erről szó.
    Amúgy nem GNS3-aztam :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés